Popüler Konu Verimli Rutin

KİŞİSEL MİSYON BİLDİRGEM

Sağlıklı Yaşam

• Kendimi ve ailemi sağlıklı beslemek istiyorum.

• Sıfır un, sıfır şeker gibi yaklaşımları uygun bulmuyorum. Çünkü bu topraklarda unlu ve / veya şekerli olup; muazzam lezzetli bir sürü yiyecek bulunuyor. Bunlar bedenime faydalı olmayabilir ancak ruhumu ve damak tadımı besliyor. Bu tarz gıdalarda yaklaşımım yediğim şeyin aldığım kaloriye değmesi mantığında olacak. Yani eğer künefe yiyeceksem bunu hakkını vererek yapan bir yerde keyifle yiyeceğim ve yediğim şeyden suçluluk duymayacağım. Ancak market veya vasat pastane ürünleri ile bedenimi zehirlemeyeceğim.

• Market zincirleri yerine küçük esnaf ve yerli üreticiden satın alım yapacağım.

• Katkı maddesi ve mısır şurubu içeren hiç bir ürünü tüketmeyeceğim. Eve almayacağım. Kızlarımı bu ürünlerden elimden geldiğince koruyacağım.

• Asitli içecek tüketmeyeceğim ve eve almayacağım.

• Margarin ve sıvıyağ almayacağım, evde yaptığım hamur işi, kek ve kurabiyeleri tereyağı ile pişireceğim.

• Hazır sos, hazır çorba veya dondurulmuş market ürünü kullanmayacağım.
Mümkün Olduğunca İyi Annelik

• Doğayı ve hayvanları seven, zarar vermeyen,

• Kitap okuyan,

• Çocukluğuna dair yoksunluk duygusu olmayan yani istediğini yemiş, istediğini giymiş, istediği oyuncaklara sahip olmuş, tatile, sinemaya, konsere, tiyatroya gitmiş

• Tüketim odaklı olmayan

• İsraf etmeyen,

• İnsanlara saygılı,

• İç huzuru olan

• Sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip,

• Nezaket kuralları içerisinde hareket eden, teşekkür eden, özür dileyen, günaydın diyen,

• Sorumluluk ve iç disiplin sahibi,

• İnsanlara yardım eden, durumdan vazife çıkartan,

• Duygularını ve düşüncelerini rahatça ifade edebilen,

• Ailesi tarafından koşulsuz bir biçimde çok sevildiğini, değer gördüğünü bilen,

• Sorunlarını ve kaygılarını ailesi ile paylaşabilen,

• Çocukluğunu düşününce ailesi ile birlikte geçirdiği güzel anılar aklına gelen,

• Ayakları yere sağlam basan, kendi ağırlığını başkasına yüklemeyen, bir presin gelip kendini kurtarmasını beklemeyen, kendi hayatını kendi emeği ile kuran iki kadın yetiştirmek istiyorum.
Düzenli ve Sade Bir Ev

• Evim benim, ailemin ve konuklarımın rahatlık ve huzur bulacakları bir yer olacak.

• Temiz ve düzenli, ancak yaşanabilir ve rahat bir ortam yaratmaya çalışacağım.

• Kullanmadığım hiç bir eşyayı evimde tutmayacak, ihtiyacı olan insanlar ile paylaşacağım.

• Evimdeki her eşyanın gözüme ve ruhuma hitap etmesini sağlayacağım.

• Evimde her eşyanın bir yerinin olmasını ve bu yerin evde yaşayan herkes tarafından bilinmesini sağlayacağım.

• Kullandığım her eşyayı yerine koyacağım.

• Evin sürekli toplu durması için çaba sarf etmenin anlamsız olduğunu, çocuklu evin dağılmasının gayet normal olduğunun bilincinde olacağım.

• Sadece gün sonunda evi toplayacağım.

İyi Görünmek

• İç Çamaşırı: Kullandığım iç çamaşırlarının %100 pamuk olmasına özen göstereceğim.

• Kıyafet: Aldığım kıyafetlerin pamuk, yün, ipek, keten gibi doğal içerikte olmasına, Türkiye’de işçi haklarına saygılı bir kurum tarafından üretilmesine dikkat edeceğim.

• Kozmetik: Doğal içerikte, toksik kimyasallar içermeyen, kesinlikle hayvanlar üzerinde deney yapmayan ve mümkünse Türkiye’de üretilen ürünleri kullanacağım. Yüzümün temiz ve doğal görünmesini istiyorum.

• Aksesuar: Kullandığım takıların az ve öz olmasını istiyorum. Zarif ve değerli takılar kullanmayı tercih edeceğim. İleride kızlarıma bırakmak istiyorum.
Verimli İş Hayatı

• İş hayatında her günümü o gün aldığım maaşı hak ederek bitirmeyi hedefliyorum.

• Zamanı doğru yöneterek, her gün ofise gelmek zorunda kalmadan, işlerin aksamadan yürümesini böylece özel hayatım ve iş hayatım arasındaki dengeyi korumayı istiyorum.

• Akşamları eve iş getirmeyeceğim. İş ile ilgili sorunları eve taşımayacağım.
Para Yönetimi

• Hedef: Zaman içerisinde finansal bağımsızlığımı kazanmak, maaştan bağımsızlaşmak.

• Borç: Ev kredisi dışında kalan borçları temizleyeceğim. Tüketici kredisi ve kredi kartı borcuna bir daha bulaşmayacağım.

• Birikim: Gelirimin bir kısmını düzenli olarak biriktireceğim. Bu birikimi, 3’e böleceğim. Çocuklarımla yurt içi ve yurt dışında gezmeyi, bir bahçe alarak çocuklarımı hafta sonları doğa içinde büyütmeyi ve yatırımlık bir ev ya da dükkan alarak, işsiz olduğumuz dönemde aylık ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir kira gelirine sahip olmayı istiyorum.

• Yardım: Her ay belli kurumlara ya da insanlara yardım yapacağım.

• Harcama: Harcamalarım ihtiyaç odaklı olacak. Harcama yaparken, eşya yerine deneyime ve anı biriktirmeye yatırım yapmaya özen göstereceğim. Çocuğuma oyuncak almak yerine onu tiyatroya götürmek gibi.

Toplumsal Fayda

• Gelirimin bir kısmını ve yeteneklerimi, maddi yetersizlik içerisinde yaşayan çocukların hayatını daha iyi hale getirmek için kullanacağım.

• Öncelikle kendime uygun bir dernek bulacak ve aktif olarak çalışmaya başlayacağım. Bu işlerin nasıl yürüdüğünü öğrendikten sonra kendi oluşumumu başlatmak istiyorum. Hedefim sokakta mendil satan, bir tartının önünde öylece bekleyen şehrin sokaklarında oradan oraya savrulan çocukların aileleri ile görüşerek onlara çocuk olma hakkını geri verebilmek. Aklımda bu çocukları masraflarını üstlenerek okula göndermek ve okul sonrasında vakit geçirebilecekleri bir yer açmak var. İstedikleri kitabı alıp okuyabilecekleri, oyuncaklar ile özgürce oynayabilecekleri, resim yapabilecekleri bir yer. Sevilmeyen çocukları severek yaralarını iyileştirmek ve hayatlarının gidişatını değiştirmek istiyorum.

Canım önünde saygıyla eğiliyorum.
Çok güzel ifade ediyorsun kendini ve inan çok güzel rehber oluyorsun bana
İyi ki seni tanımışım

elecda
bu dünyadan bir elecda geçip gidiyor: bir çok insanın hayatına dokunuyor..güzeleştiriyor..
tam da nazım hikmetin dediği gibi yaşıyorsun .. dibine kadar göğe kadar..gerçekten zevk alarak hayatta iz bırakarak yaşıyorsun...

mornergis in de dediği ve bir çok arkadaşımızın da dile getireceği gibi !!iyi ki varsın ve iyi ki senii tanımışım'':..
bence sen kitap yazmalısın..
yani bir şekilde bu içinde bulunan ''zeka, ileri görüşlülük, işbitiricilik adı her neyse onlardan insanlara da ışık vermelisin''...

Güzel mesajın için çok teşekkür ederim canım Hepimiz birbirimizden bir sürü şey öğreniyoruz ve birbirimizin hayatına dokunuyoruz. Ben senin buraya da diğer topiklerde de yazdıklarını okuduğumda hep güzel bir kalpten yazılmış yazılar olduklarını hissediyorum mesela.

Bu kişisel misyon bildirgesini yazma amacım aslında hepimizin aklında, kalbinde gezinip duran parça parça düşünceleri bir araya toplayıp yazılı hale getirmek. Yazmak, kendinle bir sözleşme imzalamak anlamına geliyor benim için. Varmak istediğim yerleri bir bir yazmanın hakikaten her günümün bu hedeflere ulaşma yönünde geçmesi konusunda faydalı olacağına inanıyorum.

Selamlar,

Kişisel misyon bildirgesindeki ve bu konunun temelindeki başlıklara istinaden günlük olarak neleri yapabildiğimi ve neleri yapamadığımı paylaşmaya karar verdim. Günü gözden geçirmek ve ertesi günü planlamak açısından faydalı olabilir. O zaman başlayalım:))

Sağlıklı Beslenme: Bu sabah temizlikçi abla geleceği ve ona kahvaltı bulaşığı bırakmamak için kahvaltı hazırlamadım. İşe giderken 2 tane poğaça aldım Güne başlangıç sağlıksız oldu. Çarşamba günleri ya daha erken kahvaltı yapıp masayı toplamalıyım ya da ablaya bulaşık bırakmalıyım. Her hafta iki poğaça yememek lazım:) Bu konu çözülecek.

Öğlen yemeğinde, domates çorbası, snitzel, patates kızartması ve cola vardı Ben çorbayı içtim, kendime küçük bir peynir domates sandviç hazırladım. Tavuk yememe ve asitli içecek tüketmeme kararıma uydum.

Yemekten hemen sonra yürüyüşe çıktım. Yarım saat yürüdüm.

Akşam yemeğinde ise tarhana çorbası, bulgur pilavı salata ve yoğurt yedim.

Demir, omega-3 ve kalsiyum takviyelerimi aldım.

Sonuç olarak gün başarısız başladı ancak sonrasında toparladım:))

Mümkün Olduğunca İyi Annelik
Kızımı öperek koklayarak uyandırdım. Tuvalete giderken yardımcı olmadım. Artık çiş sürecinden komple çıkmam gerekiyor. Tuvalete onunla beraber gittiğim ve çamaşırlarını indirip çekmeye yardım ettiğim için bu konuda gelişimini engellediğimi ve okulda çamaşırını bazen insiremeyip altına kaçırmasında benim katkımın büyük olduğunu fark ettim. Bu hafta hiç yardım etmedim.
Kıyafet seçimine karışmadım ve giyinmesini bekledim. Saçını da kendi taradı ve seçtiği bandı taktı. Okulda puzzle günü olduğu için sabah oyalana oyalana puzzle seçmesini sabırla bekledim. Genelde bu tarz durumlarda söyleniyordum ama bu sefer çenemi tuttum
Akşam yemek yaparken yardım etmek istedi, epey ortalığı dağıttı ama müdahale etmedim. Sonra sıkılıp gitti ben de toparladım. Daha önceden dağıttığı için fırçalayıp sonra pişman olmuştum. Bu sefer kalbini kıracak bir davranışta bulunmadığım için mutluyum.
Akşam yatarken, yine çil-diş sürecine ve pijama giymesine karışmadım. Seçtiği kitabı okudum ve öğerek uyuttum..
Bugün mümkün olduğunca iyi annelik yaptım. Aferin bana:))

Düzenli Sade Bir Ev
Evde 12 parçalık çatal kaşık takımım var. Evlenirken çeyiz takımı olarak almıştım. Bir de günlük takım almıştım tabi Günlük takımı, sadeleşme sürecinde elden çıkarıp, sandığında misafir bekleyen takımı çıkarıp kullanmaya başlamıştım. Ancak bıçaklarda ve çatalların bir kısmında paslanma oldu Ben de epey bir araştırdıktan sonra Nehir'in 12 kişilik çatal bıçak takımını internetten sipariş ettim. Bugün ulaştı. Eski takımdan iyi durumda olanlarını yarın işe götüreceğim.
Bugün temizlik günü olduğu için ev tertemiz:) Akşam oyuncak dağınıklığı oldu. Yatmadan kızımla topladık. Şu an ev düzenli:)

İyi Görünmek
Instagram'de Tuva Healing adında doğal kozmetik yapan bir sayfa keşfettim. Kendileri ile irtibata geçtim. Yüzümde rosecea olduğunu söyledim. Onlar da tester gönderelim, deneyin memnun kalırsanız sipariş verirsiniz demişlerdi. Testerlar geçen hafta geldi. 1 haftadır nemlendiricisini ve güneş kremini kullanıyorum. Çok memnun kaldım ve başka ürünlerini de sipariş verdim. Kargo bugün geldi. Göz altı serumu, kaş-kirpik serumu, tonik, vücut losyonu, nemlendirici ve güneş kreminin orjinal boyları geldi. Yatmadan tonik, göz altı serumu ve nemlendiriciyi, sabah kalkınca da güneş kremi, kaş-kirpik serumunu kullanacağım. Kadın girişimi, yerli ve doğal üretim olduğu için benim beklentilerime uygunlar. Umarım ürünleri de iyidir ve artık bakım ürünlerini buradan alırım.

Verimli İş Hayatı
Bugün zaman yönetimim oldukça kötüydü. Yapmam gereken iş yazılım kontrolü olduğu için çok sıkıldım ve yeterince konsantre olamadım. Bu hafta bu kontrolü bitirmem lazım, yarın daha verimli olmayı umuyorum.

Para Yönetimi
Mayıs ayı sonuna kadar tüm ihtiyaçlarımı alıp, Haziran ayında eşya almamayı planlıyorum. Yolluk ve balkon için saksı ve çiçek ihtiyaçlarım kaldı. Onları da hafta sonu halledip, alışveriş işini kapatacağım.

Merhaba :)

Elecda günlerdir topiğini okuyorum, her şey gönlünce olsun

Nasıl bir sevap işlediğini tahmin edemezsin, Allah razı olsun senden

Öyle ihtiyacım olan bir dönemde karşılaştım ki topiğinle, sana ve katkısı olan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

Şimdi kızımla mesaimiz başladı ilk fırsatta ben de aranıza katılmak istiyorum, sevgiler

Hoş geldiniz
Faydalı oluyorsa ne mutlu bana
Sevgiler

24 Mayıs 2018

Sağlıklı Yaşam: Sabah dişerimi fırçaladıktan sonra limonlu suyumu içtim. Yaklaşık yarım saat sonra da yumurta, beyaz peyaz peynir, zeytin, ceviz, domates ve salatalıktan oluşan kahvaltımı yaptım. Kızıma da aynı şekilde hazırladım. Kahvaltıdan iki saat sonra demir hapını içtim.
Öğlen yemeğinde Ezogelin Çorba, Kıymalı Ispanak, Yoğurt ve Su Böreği vardı. İşyerinde arada çıkan ve el açması olan su böreğini çok beğendiğim ve yemeğe değer bulduğum için yedim:) Yemek sonrası omega-3 içtikten sonra, yarım saat yürüdüm. Akşam kurutulmuş taze fasülye, bulgur pilavı ve salata yedim. Benim açımdan başarılı bir gündü.

Mümkün olduğunca iyi annelik: Sabah kızım 90’lardan fırlamış bir tayt-tişört kombini ile karşımdaydı Çiçekli bir bluz, kelebekli bir tayt. Tuttum kendimi ama epey zor oldu:))
Az önce de evi toplarken “Sen kötü bir annesin hep bana şunu yap diyorsun. Ben başka anne istiyorum”dedi. “Sen başka anne bulabilirsin ama ben seni asla değiştirmem” dedim.
Akşam yemeği esnasında bir kriz yaşadık. “Yemek yerken telefon, tablet seyredilmeyecek” diye bir kural koyduk. Bir süredir uyuyordu, bu akşam seyredeceğim diye epey ağladı. “Yemeğin bitmeden seyredemezsin” dedim ve başka da konuşmamaya gayret ettim. Epey ağladı, bağırdı yemeğimi yemeğe devam ettim. Epey sinirlendim ama yuttum içimden geçenleri:) Bir süre sonra sakinleşti ve yemeğini bitirdi. Ben de tableti verdim. Bu şekilde dilimin ucuna gelen sözleri yurmak, net ve sakin durmaya çalışmak beni çok yoruyor. Bazen başarıyorum bazen başaramıyorum ama keşke bu noktaya bu kadar sık gelmesem yani:)

Düzenli ve Sade Bir Ev: Akşam yatarken kızım epey sorun çıkarsa da dağıttığı oyuncakları toplamayı başardık. Mutfak biraz dağınık şu an. Orayı toplamak eşimin görevi. Karışmıyorum:))

İyi Görünmek: Bu sabah dişlerimi fırçaladıktan sonra yeni aldığım göz serumu ve kaş serumunu kullandım. Tonik ve nemlendirici sürdüm. Kahvaltıdan sonra güneş kremini sürüp, concealer ile kızarıklıkları kapattım. Aydınlatıcı ve ruj sürdüm. Koltuj altı kremi diye bir ürün aldım. Ter kokusunu çözüyor. Kıyafetler de leke de yapmadı. Memnun kaldım. Yatarken de aynı ürünleri kullanacağım.

Verimli İş Hayatı: Bugün iş performansımdan memnun kaldım. 10:00-12:00 arasına alarm kurup sadece yaptığım işe odaklandım. Aynısını 14:00-16:00 için de yaptım. Epey yol katettim bugün.

Para Yönetimi: Bugün Biletix’ten bilet harcamam oldu. Cumartesi akşamı kızı bakıcı ablamıza satmak suretiyle, eşimle gitmek için Erdal Beşikçioğlu’nun oynadığı “Bir Delinin Hatıra Defteri” oyununa bilet aldım. Devlet tiyatrosunda bu oyun epey oynadı ancak hiçbir zaman bilet bulmayı başaramamıştık. Bu hafta özel tiyatro ile geliyor. Kaçırmayalım dedik. Cumartesi kızımı sepetlediğimiz için ebeveyn vicdan azabı kapsamında Pazar günü için de hayvansız sirk gösterisine bilet aldım. Ailecek ordayız:)) Parayı eşyaya değil de anı ve deneyime yatırmış olmaktan mutluyum:))

Toplumsal Fayda: Bir üniversite öğrencisine burs vermek dışında bu ara topluma pek faydam yok. O da Temmuz’da mezun olacak. Ocak ayından itibaren düzgün çalışan vakıf ve derneklere aylık düzenli bağış yapmayı düşünüyorum. Bu ara web sitelerini inceliyorum. Çocuklara yönelik işler yapan kurumları araştırıyorum. Önce bağışçı sonra da gönüllü olmak niyetindeyim.

günaydın elecda kalbinin ve ruhunun güzelliği beni çok rahatlatıyor bilgilerini paylaşman cok güzel

bende dün evde annemi ikna edip mutfakta ne kadar kullanmadığımız bardak tencere tepsi ıvır zıvır hepsini paket yaptım
sonra gene yatak odasından 1 poşet kıyafet ayarladım kızım fırsat verdikçe temizliyorum bende eşyaları yardımcıma yada ihtiyiacı olana maddi olarakta ablamın eşi 6 sene oluyor öldürdüler )::: kaybettik 1 oğlumuz var
3,sınıfa gidiyor bende ona aylık burs vermeye çalışıyorum eğitimi için başarılı olması beni dahada etkiliyor ve seviniyorum biraz daha imkanım olursa en büyük hayalim kanserli insanlara faydalı olabilmek ama maddiyat çok önemli genede üç beş yapmaya çalışıyorum ve senin bilgilerin beni taptaze canlı tutuyor .

Elecda Bravo bu kadar detaylı hayatını değerlndirmen bana da ilham oluyor.
Şu "yemek yeme sırasında ekran olmaması" bizde 1 haftadır bunun üzerinde çalışıyoruz ilk 3 gün resmen sinir harbiydi. Şu an anladı teklif etmiyor. Cidden yorucu bir süreç en iyisi yemeğini yemedi diye bir şeyler açıp yedirme olayına hiç girmememdi.

Çok teşekkür ederim
Çocukların elinden tutup, bir insanı hayata kazandırmaktan daha değerli birşey yok bence. Aslında bunu yaparak kendinize yardım ediyorsunuz. Sizi tebrik ederim.

Ben de aynı hatayı yaptım. Yemediği zamanlar açıp tabletten birşeyler seyrettirdim. Şu anda da yaptığımız hatayı düzeltme çabası içerisindeyim. Çocuk da haklı olarak önceden yapabildiğim şeyi şümdi niye yapamıyorum tepkisi veriyor. Benimki genelde başta kuralı kabullenmiş gibi görünüp, tam bu iş halloldu dediğim anda isyan ediyor. İkinci de hiç açmamak niyetindeyim tablet.

Çok teşekkür ederim
Çocukların elinden tutup, bir insanı hayata kazandırmaktan daha değerli birşey yok bence. Aslında bunu yaparak kendinize yardım ediyorsunuz. Sizi tebrik ederim.
elecda günaydın, Yine çok güzel yazmışsın... Paslanmış bıcakların için önerim çif poşet hemen gideriyor...
Sırf senin yazılarını okumak için girdiğim oluyor... Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…