Popüler Konu Verimli Rutin

Kızınız benim adaşım bu arada. Benim de adım Elif Ece:) Sağlıklı mutlu bir hayatı olsun inşallah.

Kızım sizinki kadarken ben de kesinlikle 2.yi düşünmüyordum. 4 yaş civarına gelince fikrim değişti.

Konuyu faydalı bulmanıza sevindim. Sevgiler

Benim gözlerim küçük, eyeliner iyi oluyor ancak ben bir türlü çekmeyi beceremiyordum. Bir de gözümü çalışırken çok kaşıdığım için sürekli bulaştırıyordum. Benim için büyük rahatlık oldu. Yaklaşık 4 sene önce ince bir hat olarak yaptırdım ve hala kalıcılığını koruyor.
2 seansta yapıldı. İlk gün gözlerde şişme oluyor ve birkaç günde o şişlik sakinliyor. Defne Aydın Daylight diye Google'da aratırsan ulaşabilirsin. Yeri Tunalı'da. Ben çok memnun kaldım. Tavsiye ederim.

ben rahatsızlığımdan ve yaşımdan dolayı düşünmüyorum kuzum 2.ciyi kardeş mutlaka candır bizde 3 kardeşiz ve çok bağlıyı< ama devir eski devir değil üzgünüm helede ankara da çalışan anne olmak işim çankayada evim eryamanda kızıma teyzesi bakıyor şanslıyım bir anlamda aslında aranızda dilek tutayım hamile kaldığımda elif olsun dedim herkes saygı duydu eceyide doğuma 1 hafta kala ekledim sağolsunlar ailelerin anlayışlı olması süper birşey ilk cocugun gönlünden ne geçiyorsa koyabilirsin dedi eşimde kv allah razı olsun haklarını ödeyemem

benede tarık olga haır var biliyorundur hasret adı bayanın ondan çok memnunum tunus caddesindelerdi şimdi çukurambara taşıdı yerini saçtada gayet başarılı tavsiye ederim ama fiyat ları yüksek tabiki

Bu tek çocuk, iki çocuk meselesi çok göreceli. Tek çocuk çok mutlu olurken, iki kardeş arasında hayat boyu geçimsizlik olabilir. Önemli olan şartlara uygun davranmak.
Ailelerin isme müdahil olmaması çok önemli gerçekten. Biz de iki kızımızın ismini kendimiz seçtik.

Şu isim olayına herkesin karışmasına çok sinir oluyorum.
Ömrümün sonuna kadar çocuğuma en çok seslenecek olan benim.
Her anne baba çocuğuna kendi koymalı ismi.

Merhaba elecda
Bebeğimden fırsat buldukça kitap okuyorum
Bu ara yeni kitaba geçmek yerine senin topiğini okumaya başladım
Emeğine sağlık demeye geldim
Kitap listemde elecda verimli rutin diye yerini aldın :)
Normalde kitaplarıma notlar alır altlarını çizerim
İleride oğluma canlı bir kütüphane bırakmak için
Tek eksiği bunu yapamayacak olmak
Belki bir kitabın içine not düşerim topiğini :)

Çok teşekkür ederim canım

Selamlar,

Bugün evin yakınlarında bir yerde karagöz hacivat gösterisi vardı. Kızımla ona gittik. Oradan çıkışta da daha önceden katıldığımız bir kil atölyesinde yapmış olduğumuz ayıcığı boyamaya gittik:)) Biz yaptıktan sonra fırınlamaya göndermişlerdi. Bugün de uğradık ve kızım guaj boya ile boyadı.

Eşime de sabahtan bir yapılacaklar listesi verdim:)) Bakalım ne kadarını halledebilecek. Ayakkabılıktaki çekmece yerinden çıkmıştı, onu tamir etmesi, ceviz kırması, satın aldığım tablolar için duvar delmesi, kavun karpuz alması gerekiyor

elecda seni seviyorum. Sadece bu kadar. Bazı insanlar bu hayata insanlara bir şeyler katmak, kazandırmak, hayatlarını anlamlandırmak için gelmiş gibi.

Sen de onlardan birisin. Kalp kalp kalp

ve,başkalarının hayatlarını anlamlandırmak..................sana da kalp :)

sevgiler elecda

günaydın arkadaşlarım :)

elecda kızın kulağını deldirmek ciddi yorucu bi iş .. hayırlı olsun :)
bebişede alışveriş yapmışsın çok güzeller..görünce yüzümde gülümseme kalbimde bir özlem hissettim :) oğlum 22 aylık ne ara büyüdü kocaman oldu :)

ayrıca bakıcının iyi olmasına sevindim..

annem 1ay içinde iki defa anjio oldu 3.de bayram sonu olacak aksilik olmazsa..
şu an anjio olalı 6.gün ve oğluma annem bakıyor şu an bizdeler.. toparlandı ama halsizlik mevcut ..korkuyorum ..elim yüreğimde ...
annem 57 yaşında 27 yıldır diyabet hastası: ayrıca daha önce babam iflas ettiği için tüm malvarlığını yitirmiş bu sebeple de sıkıntılar stres vs yaşamış..şimdi de kalbe vurdu ..tıkalı damarlar vardı biri açıldı bir diğeri de anjio olacak yeniden..
sence annem için neler yapabilirim: daha iyi hissetmesi için daha mutlu olabilmesi için?

arkadaşlar sizlerin de tavsiyesini beklerim..

Ben senin yerinde olsam, anneliğine dair, nasıl bir insan olmana katkı sağladığı konusunda detaylı anekdotlarını içeren bir mektup yazardım. Sen de biliyorsun, annelik çok ciddi emek demek. Çocuğun sana ileride nasıl bir mektup yazsa mutlu olurdun? Bunu düşünerek kendi annene yaz bence.

Günaydın Hanımlar,

Şu an okumakta olduğum "Etkili İnsanların Yedi Alışkanlığı" kitabının henüz ortalarındayım ancak çok önemli bulduğum bir kısmı sisinle paylaşmak istedim. Alt tarafta ilgili bölümün tarafımca kısaltılmış halini bulacaksınız. Hepinizi konu üstünde düşünmeye davet ediyorum.

Kişisel Misyon Bildirgesi

Kendi cenaze töreninize katılıyorsunuz. Törende dört kişi konuşacak. İlk konuşmacı ailenizden biri. İkinci konuşmacı dostlarınızdan biri, üçüncü konuşmacı iş yerinizden ya da mesleğinizden biri. 4. Konuşmacı ise hizmet verdiğiniz bir kurumdan.

Şimdi iyi düşünün: Bu konuşmacıların her birinin sizinle ve sizin yaşamınızla ilgili ne söylemesini isterdiniz?

Bu sonu iyice düşünüp, açıkça aklınızda tutarsanız, belirli bir gün içerisinde ne yaparsanız yapın, bunların önem verdiğiniz kıstaslara aykırı olmamasını sağlarsanız. Böylece her gününüz bir bütün olarak yaşamınızla ilgili vizyonunuza anlamlı bir katkıda bulunur.

Sonunu düşünerek işe başlamak, varacağınız yeri iyice belirleyerek işe başlamak demektir. Şu anda nerede bulunduğunuzu daha iyi anlama ve attığınız adımların her zaman doğru yönde olmasını sağlamak için nereye gittiğinizi bilmektir.

Şimdi ben, hayalimizde canlandırdığımız o cenaze töreninde olsaydım ve çocuğum konuşmaya hazırlanıyor olsaydı, onun hayatının yıllar boyu sürdürülen öğretim, eğitim, ve sevgiyle verilen disiplinin zaferini yansıtmasını isterdim; her şeyi çabucak çözmek için girişilen çarpışmaların yaralarını değil. Yüreğinin ve aklının, birlikte geçirilen anlamlı, güzel zamanların anılarıyla dolu olmasını isterdim. Beni, büyümenin getirdiği neşe ve acıyı paylaşan, sevecen bir baba olarak hatırlamasını isterdim. Sorunları ve kaygılarıyla birlikte bana geldiği günleri hatırlamasını isterdim. Dinlemiş, sevmiş ve yardım etmiş olmak isterdim. Kusursuz olmadığımı ama elimden gelen her şeyi denediğimi bilmesini isterdim. Onu bu dünyada herkesten çok benim sevdiğimi de bilsin isterdim.

Bütün bunları istememin nedeni, içimin derinliklerinde çocuklarıma değer vermemdir. Onları seviyor ve yardımcı olmak istiyorum. Babalık görevime değer veriyorum.

Ama bu değerleri her zaman göremiyorum. Olayların akışına kapılıyorum. En önemli şeyler, acil sorunların, beklenmedik durumlar ve dış davranışlardan oluşan tabakaların altında gömülü kalıyor. Reaktif oluyorum. Çocuklarımla gündelik etkileşim tarzım çoğu zaman onlara karşı duyduğum derin duyguları pek yansıtmıyor ancak değişebilirim.

Sonunu düşünerek işe başlamak, hem babalık rolüme hem de yaşam boyu üstlendiğim diğer rollere, değerlerimi ve yönümü netleştirerek yaklaşmak demektir. Güne başlarken değerlerimi sıkı sıkıya aklımda tutarsam, değişiklikler ve zorluklar baş gösterdiğinde, kararlarımı o değerlere dayanarak verebilirim. Duygulara, koşullara tepki göstermem gerekmez. Gerçekten de değerlerin yönettiği biri olabilirim, çünkü değerlerim bellidir.

Sonunu düşünerek işe başlamanın bildiğim en etkili yolu, bir kişisel misyon bildirgesi geliştirmektir. Burada odak noktası ne olmak istediğiniz, ne yapmak istediğiniz ve olmanın, yapmanın temelindeki değerler ya da ilkelerdir.

Ben kendi misyon bildirgemi hazırlayınca buradan paylaşacağım. Bu yazı doğrultusunda, sizlerin de hazırlamanızı tavsiye ediyorum.

Sevgiler

arkadaşlar nacizane bir tavsiyem var ..
youtube dan Barış özcan videoları izleyebilir kanalını takip edebilirsiniz..
kişisel gelişim; teknoloji eğitim tasarım alanlarında çok güzel ve farklı bilgiler içeriyor..
hantallıktan aktifliğe geçmek için güzel keşifler bulup aktarıyor..

e-kitap okuyucuları hakkında ne düşünüyorsunuz? kitap okumayı çooook seviyorum ama evimde kütüphane yapmak istemiyorum. hem toz topluyor hem de raflarda beklemesini istemiyorum. okumak için değiştokuş yapabileceğim kişilerde yok çevremde.

siz aylık olarak kitap alıyorsunuz ya bunları okuyunca ne yapıyorsunuz?

Ben de birkaç videosuna rastladım ama seyretmedim. Bir bakayım. Önerin için teşekkürler canım

Ben her ay 5 kitap alıyorum. Çok beğendiğim, kızımda okusun diye düşündüklerim ile rehber kitap olanları bırakıp, kalanları o ay içerisinde dağıtıyorum. Genelde işe götürüyorum, orada isteyenlere veriyorum. Ancak benim sadece çok sevdiklerimden oluşan bir kütüphane yapma isteğim var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…