- 3 Haziran 2009
- 7.417
- 29.027
- 41
KİŞİSEL MİSYON BİLDİRGEM
Sağlıklı Yaşam
İyi Görünmek
Sağlıklı Yaşam
- Kendimi ve ailemi sağlıklı beslemek istiyorum.
- Sıfır un, sıfır şeker gibi yaklaşımları uygun bulmuyorum. Çünkü bu topraklarda unlu ve / veya şekerli olup; muazzam lezzetli bir sürü yiyecek bulunuyor. Bunlar bedenime faydalı olmayabilir ancak ruhumu ve damak tadımı besliyor. Bu tarz gıdalarda yaklaşımım yediğim şeyin aldığım kaloriye değmesi mantığında olacak. Yani eğer künefe yiyeceksem bunu hakkını vererek yapan bir yerde keyifle yiyeceğim ve yediğim şeyden suçluluk duymayacağım. Ancak market veya vasat pastane ürünleri ile bedenimi zehirlemeyeceğim.
- Market zincirleri yerine küçük esnaf ve yerli üreticiden satın alım yapacağım.
- Katkı maddesi ve mısır şurubu içeren hiç bir ürünü tüketmeyeceğim. Eve almayacağım. Kızlarımı bu ürünlerden elimden geldiğince koruyacağım.
- Asitli içecek tüketmeyeceğim ve eve almayacağım.
- Margarin ve sıvıyağ almayacağım, evde yaptığım hamur işi, kek ve kurabiyeleri tereyağı ile pişireceğim.
- Hazır sos, hazır çorba veya dondurulmuş market ürünü kullanmayacağım.
- Doğayı ve hayvanları seven, zarar vermeyen,
- Kitap okuyan,
- Çocukluğuna dair yoksunluk duygusu olmayan yani istediğini yemiş, istediğini giymiş, istediği oyuncaklara sahip olmuş, tatile, sinemaya, konsere, tiyatroya gitmiş
- Tüketim odaklı olmayan
- İsraf etmeyen,
- İnsanlara saygılı,
- İç huzuru olan
- Sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip,
- Nezaket kuralları içerisinde hareket eden, teşekkür eden, özür dileyen, günaydın diyen,
- Sorumluluk ve iç disiplin sahibi,
- İnsanlara yardım eden, durumdan vazife çıkartan,
- Duygularını ve düşüncelerini rahatça ifade edebilen,
- Ailesi tarafından koşulsuz bir biçimde çok sevildiğini, değer gördüğünü bilen,
- Sorunlarını ve kaygılarını ailesi ile paylaşabilen,
- Çocukluğunu düşününce ailesi ile birlikte geçirdiği güzel anılar aklına gelen,
- Ayakları yere sağlam basan, kendi ağırlığını başkasına yüklemeyen, bir presin gelip kendini kurtarmasını beklemeyen, kendi hayatını kendi emeği ile kuran iki kadın yetiştirmek istiyorum.
- Evim benim, ailemin ve konuklarımın rahatlık ve huzur bulacakları bir yer olacak.
- Temiz ve düzenli, ancak yaşanabilir ve rahat bir ortam yaratmaya çalışacağım.
- Kullanmadığım hiç bir eşyayı evimde tutmayacak, ihtiyacı olan insanlar ile paylaşacağım.
- Evimdeki her eşyanın gözüme ve ruhuma hitap etmesini sağlayacağım.
- Evimde her eşyanın bir yerinin olmasını ve bu yerin evde yaşayan herkes tarafından bilinmesini sağlayacağım.
- Kullandığım her eşyayı yerine koyacağım.
- Evin sürekli toplu durması için çaba sarf etmenin anlamsız olduğunu, çocuklu evin dağılmasının gayet normal olduğunun bilincinde olacağım.
- Sadece gün sonunda evi toplayacağım.
İyi Görünmek
- İç Çamaşırı: Kullandığım iç çamaşırlarının %100 pamuk olmasına özen göstereceğim.
- Kıyafet: Aldığım kıyafetlerin pamuk, yün, ipek, keten gibi doğal içerikte olmasına, Türkiye’de işçi haklarına saygılı bir kurum tarafından üretilmesine dikkat edeceğim.
- Kozmetik: Doğal içerikte, toksik kimyasallar içermeyen, kesinlikle hayvanlar üzerinde deney yapmayan ve mümkünse Türkiye’de üretilen ürünleri kullanacağım. Yüzümün temiz ve doğal görünmesini istiyorum.
- Aksesuar: Kullandığım takıların az ve öz olmasını istiyorum. Zarif ve değerli takılar kullanmayı tercih edeceğim. İleride kızlarıma bırakmak istiyorum.
- İş hayatında her günümü o gün aldığım maaşı hak ederek bitirmeyi hedefliyorum.
- Zamanı doğru yöneterek, her gün ofise gelmek zorunda kalmadan, işlerin aksamadan yürümesini böylece özel hayatım ve iş hayatım arasındaki dengeyi korumayı istiyorum.
- Akşamları eve iş getirmeyeceğim. İş ile ilgili sorunları eve taşımayacağım.
- Hedef: Zaman içerisinde finansal bağımsızlığımı kazanmak, maaştan bağımsızlaşmak.
- Borç: Ev kredisi dışında kalan borçları temizleyeceğim. Tüketici kredisi ve kredi kartı borcuna bir daha bulaşmayacağım.
- Birikim: Gelirimin bir kısmını düzenli olarak biriktireceğim. Bu birikimi, 3’e böleceğim. Çocuklarımla yurt içi ve yurt dışında gezmeyi, bir bahçe alarak çocuklarımı hafta sonları doğa içinde büyütmeyi ve yatırımlık bir ev ya da dükkan alarak, işsiz olduğumuz dönemde aylık ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir kira gelirine sahip olmayı istiyorum.
- Yardım: Her ay belli kurumlara ya da insanlara yardım yapacağım.
- Harcama: Harcamalarım ihtiyaç odaklı olacak. Harcama yaparken, eşya yerine deneyime ve anı biriktirmeye yatırım yapmaya özen göstereceğim. Çocuğuma oyuncak almak yerine onu tiyatroya götürmek gibi.
- Gelirimin bir kısmını ve yeteneklerimi, maddi yetersizlik içerisinde yaşayan çocukların hayatını daha iyi hale getirmek için kullanacağım.
- Öncelikle kendime uygun bir dernek bulacak ve aktif olarak çalışmaya başlayacağım. Bu işlerin nasıl yürüdüğünü öğrendikten sonra kendi oluşumumu başlatmak istiyorum. Hedefim sokakta mendil satan, bir tartının önünde öylece bekleyen şehrin sokaklarında oradan oraya savrulan çocukların aileleri ile görüşerek onlara çocuk olma hakkını geri verebilmek. Aklımda bu çocukları masraflarını üstlenerek okula göndermek ve okul sonrasında vakit geçirebilecekleri bir yer açmak var. İstedikleri kitabı alıp okuyabilecekleri, oyuncaklar ile özgürce oynayabilecekleri, resim yapabilecekleri bir yer. Sevilmeyen çocukları severek yaralarını iyileştirmek ve hayatlarının gidişatını değiştirmek istiyorum.