Merhaba, 35. sayfada kreşlerle ilgili yazdıklarınızı gördüm. Ankara’da hangi kreşleri gezdiniz, hangisinde karar kıldınız biraz anlatır mısınız lütfenSelamlar Hanımlar,
Bir süredir yazamadım. Bir türlü düzelmedim. Hala kusuyorum ve çok yoruldum artık
Dün doktor kontrolüm vardı. İkili tarama için kan verdim. Salı günü sonuçlar çıkacak. Umarım her şey yolundadır.
Merhaba,Merhaba, 35. sayfada kreşlerle ilgili yazdıklarınızı gördüm. Ankara’da hangi kreşleri gezdiniz, hangisinde karar kıldınız biraz anlatır mısınız lütfen
Çok teşekkür ederim. Bizim yakınımızda da tad var sanırım. Kreş yaşımıza daha var ama ben de merak ediyorum şimdiden araştırıyorumMerhaba,
Ben Alacaatlı tarafında oturuyorum. Bu nedenle Çayyolu-Yaşamkent bölgesindeki kreşleri gezdim.
Gezdiğimi hatırladığım okullar şunlar:
Rota Çocukları
Harvard Kids
Arnis Kids
Sevgim Anaokulu
Mutluluk
İlk Hece
Dadya Çocukları
Tad Preschool Merkez Çayyolu
Biz Tad'a karar verdik. Yalnız Tad'ın farklı semtlerde de franchaising usulü açtığı okullar var. Ben 2 yıldır kızımı Alacaatlı'da bulunan merkez okula gönderiyorum ve çok memnunum.
Önümüzdeki eğitim döneminde yani 2018 Eylül'de, 2013 grubunu almıyorlar bu nedenle ilkokula devam edeceği okulun anaokuluna başlatmam gerekiyor. Benim de kolejleri gezme dönemim başlamak üzere bu arada:)
Benim iş hayatında öğrendiğim en önemli şeylerden biri, kendinle alakalı birşey isterken dik duracaksın, mahçup bir ifade takınmayacaksın. "Hastayım doktora gideceğim" şeklinde net konuşacaksın. Sen gidebilir miyim, ay işler de benim yüzümden aksayacak moduna girersen karşındaki de sana öyle davranmaya hak görüyor.
Haftasonu çok kustuğum için bugün işe gitmedim. Sadece kötüyüm işe gelmeyeceğim dedim. Tamam dediler. Sen kendini düşünmezsen iş yerindekiler zaten düşünmez.
İsme karar verdiniz mi? :)Benim aklımdaki kız isimleri, Nil, Ada, Öykü,
Erkek isimleri Can, Ege, Efe, Mert
Benim şu an önerdiğim kız isimleri: Nil ve Adaİsme karar verdiniz mi? :)
Bu söylediğin isimlerden Nil'i sevdim. Çok zarif. Erkek ise; Mert.
Benim önerim ise kız; İlke.
Erkek ismi daha zor sanki ama ben doğa ile ilintili isimleri seviyorum. Oğlumun adı Deniz, bir oğlum daha olsa Rüzgar, Toprak v.s koyardım sanırım.
Hoş geldinizMerhabaelecda
Yaptığınız paylaşımlar bana da örnek oldu ciddi bir emek vermişsiniz ve çok güzel faydalı içerikler oluşturmuşsunuz.
Ben de küçük bir ilde yaşıyorum ama ilçe gibi diyebilirim. 3,5 yaşında bir kızım var, siz hamileymişsiniz tebrikler hayırlısıyla alın kucağınıza inşallah ama ben cesaret edemiyorum 2. ye kızım da zaten ileri derecede prematüre idi ve bunun etkilerini çok sık hastanede vs yatarak sürekli hasta olarak bu yaşa kadar yaşadık. Aklım tekrar böyle bir şeye ikna olmuyor eşim çok istese de kesinlikle olmaz diye bakıyorum. Tabi sizin bahsettiğiniz 4 yaştan sonra kızımda bir ışık görür ve hastalıklardan da yırtarsak belki diyeyim düşünebilirim.
Bizim de ev düzenimiz bir türlü oturmadı çünkü en başta yatak odamdaki gardırobu çıkarıp odaya uygun bir giyinme alanı yapmak istiyorum ama bende çok detaycı olduğumdan bu şehirde istediğim işleri yapabilecek mobilyacı vs bulamıyoruz. Kendi yatak odamla ilgili kısmı ne zaman düzene sokabileceğim bilmiyorum. Aslında evimde baya alan var ama sanırım efektif kullanamıyorum. Yatak odamda büyükçe bir cam balkonum var. Evde yine küçük bir kilerim var. Mutfağım aynı sizin gibi depolama alanım yeterli ve kullanışlı bende eksiklerimi tamamlamak ve yenilemek adına yemek takımı seçmeye çalışıyordum neyse ki sizin paylaşımı görmemle dediğiniz gibi yapmaya karar verdim. Gidip 12 tane kase yemek tabağı düz tabak alıp koymayı düşünüyorum bardaklarımı da bu sistemi uygulayarak gözden geçireceğim inşallah. 1-2 de döküm tava eklemeyi düşünüyorum ama fiyatları ve kullanımı farklı olduğu için biraz daha ileride edinmeyi düşünüyorum bakalım. Elimdeki seramik tencereleri de elden çıkarırım süreç içinde. Benim kızımın yatak odası aynı sizin bahsettiğiniz gibi büyüyen yatak 3lü büyükçe bir dolap, raflar ve yine oldukça büyük bir şifonyerden oluşuyor açıkçası ben kızımın odasından memnum sayılırım. Şifonyerden kıyafetlerini alıp giyebiliyor, yatağına kendi yatıp kalkabiliyor tabi zaman zaman gardıroba tırmanıp oraları da keşfediyor ama o odada değişikliğe gitmem sanırım. Yapılması gereken 2 - 3 iş var yatağını yaza doğru büyük hale çevirmek bir yanı açık halde kullanıyor halihazırda 2. olarak tüm eski eşyaları ayırdığım yerden çıkarıp hatıra olacakları tespit edip gerisinden kurtulmak. Başkaca bir işi kalmıyor o odanın böylece. Oturma odası ve salonumuz ayrı ayrı bizim bu şekilde kullanmakta çok tereddüt yaşasam da bir türlü bu konuda düşünüp sonuca bağlamıyorum. Aslında ayrı salon olması hoşuma gitse de zaman zaman gereksiz buluyorum ama eğer bir gün sadece salonu kullanırsak kızımın eşyalarını oturma odasına taşıyıp, eski odasını da misafir ve hobi odası olarak kullanmak çok hoş olabilir. Dikiş hobim var ama hiç geliştiremiyorum aslında yeteneğim olduğunu biliyorum fakat dikiş makinesi kumaş kalıp ortada olması gerekiyor. Her zaman dolaplardan çıkarıp çalışayım şeklinde gidince gerçekten ilerletemiyorum. Kurulu bir düzen gerekiyor ama işte cesaretim yok.
Birçok sayfayı okumaya çalıştım yazımda çok karışık oldu farkındayım kusura bakmayın. Bende katılmak istedim biraz kendi ev düzenimden bahsederek. Diğer arkadaşlar da çok güzel şeyler paylaşmışlar. Çok faydalı bir topik olmuş. Hepinize teşekkürler kızlar.
Tad Çayyolunu çok tavsiye ediyorum. Müdiresi Serap Hanım şahane bir kadın. Benim genel gözlemim okulun müdürü kimse, hayata nasıl bakıyorsa okul da onun gibi oluyor.Çok teşekkür ederim. Bizim yakınımızda da tad var sanırım. Kreş yaşımıza daha var ama ben de merak ediyorum şimdiden araştırıyorum
Bu daha önce çalıştığın iş yerlerinde de yaşadığın bir durum mu yoksa buradaki baskıdan mı kaynaklanıyor?Hatayı zaten burada yapıyorum izin almaya hasta olduğum için doktora gitmeye utanıyor çekiyor yanlış bir şey yapıyormuşum gibi hissediyorum çünkü en baştan beri işyerinde bu baskı yapıldı bize
Kamu sektöründe sözleşmeli daimi olarak çalışıyoruz buna rağmen böyle baskı maalesef var ve ben de bu baskıya istemdışı onay veriyorum
Bu daha önce çalıştığın iş yerlerinde de yaşadığın bir durum mu yoksa buradaki baskıdan mı kaynaklanıyor?
Değişik bir dönemden geçiyoruz canım , biraz zor, ama sonu iyi olacak inşallah. Biraz uzun sürdü ama yaz başı rahatlamış oluruz umarım. Her anlamda.Benim şu an önerdiğim kız isimleri: Nil ve Ada
Erkek isimleri ise Can ve Mert
Eşimden hala bir öneri ya da yorum yok:))
Sen nasılsın? Oğlun nasıl?
Tahmin etmiştim. Benim ilk işe başladığım firmadaki kişisel tavrımla şu an arasında dağlar kadar fark var. Bir iş yerinde yaşadıklarımı diğerinde yaşamamak için baştan tedbir alarak diğer işe başladım hep.ben ilk defa burada başladım çalışma hayatına..
staj bile yapmamıştım hayatımda hiç..
üniversite bitti 2012temmuzda 2012 ekimde buraya atandım..
21 yaşındaydım..
Zaman alıyor canım. Benim bütün kategorileri halletmem yaklaşık 1 sene sürdü. Ama kitaptaki sıra ile ilerlemenin çok faydalı olduğunu düşünüyorum.elecda sayende Derle Topla Rahatla kitabını okudum şimdi sıra evi düzenlemekte ama yapabilirmiyim bilemiyorum yani katagorilere göre düzenlemek bayağı zaman alacak gibi aslında bayağı cesaretlendim kitabı okuyunca
Şimdide Sade’ye başlayacağım
Bulantılarının azalmasına sevindim umarım tamamen biter de biraz enerji depolarsın zira sana ilerleyen zamanlarda çok lazım olacak
Sağol canım. Bu hafta itibariye bulantılarım azaldı. Kendimi daha iyi hissediyorum. Su içebilmek büyük nimet:)Değişik bir dönemden geçiyoruz canım , biraz zor, ama sonu iyi olacak inşallah. Biraz uzun sürdü ama yaz başı rahatlamış oluruz umarım. Her anlamda.
Deniz iyi ama :) büyüyor. Yaş günü var yakında.
Siz nasılsınız? Geçti mi bulantıların?
O kadar iyi anlıyorum ki, hamilelik doğum süreci dahil en azından aşama neydi deseler ilk 16 hafta ve bulantılar derdim. Bir daha hiç yemek yiyemeyecegimi dusunuyordum.Sağol canım. Bu hafta itibariye bulantılarım azaldı. Kendimi daha iyi hissediyorum. Su içebilmek büyük nimet:)
Umarım herşey istediğin gibi olur. Sevgiler
Sağol canım. Bu hafta itibariye bulantılarım azaldı. Kendimi daha iyi hissediyorum. Su içebilmek büyük nimet:)
Umarım herşey istediğin gibi olur. Sevgiler
İki hamilelik geçirdim hiç bulantı yaşamadım şimdi durup bir düşündüm sanki hamileliği hakkıyla yaşayamamışım, az bulantım olsa sanki daha iyi olurmuş gibi saçma bir hisse kapıldımO kadar iyi anlıyorum ki, hamilelik doğum süreci dahil en azından aşama neydi deseler ilk 16 hafta ve bulantılar derdim. Bir daha hiç yemek yiyemeyecegimi dusunuyordum.
Umarım çabucak geçer sen de rahatlarsın.