Popüler Konu Verimli Rutin

İki hamilelik geçirdim hiç bulantı yaşamadım şimdi durup bir düşündüm sanki hamileliği hakkıyla yaşayamamışım, az bulantım olsa sanki daha iyi olurmuş gibi saçma bir hisse kapıldım:KK53:
Böyle garip isteklerim vardır benim. 40 haftaya yaklaştığım halde hiç sancı belirtim yoktu artık sancı gelsin istiyordum, hastanede doğumhanenin önünde sancı çeken kadınların seslerini dinleyip imreniyordum:confused:

:)

Eğer o dönem bunlari okusaydim çok sinirim bozulurdu :) yaşam standardim o kadar düşmüştü ki. Bir daha hamile kalacak olsam n çok hatta belki bir tek o bulantilardan korkarım. Çok fena.

:)

Eğer o dönem bunlari okusaydim çok sinirim bozulurdu :) yaşam standardim o kadar düşmüştü ki. Bir daha hamile kalacak olsam n çok hatta belki bir tek o bulantilardan korkarım. Çok fena.
Dur sinirin bozulmasın:)
Her hamilelikte farklı zorluklar olabiliyor, ilk hamileliğimde eşim askerdeydi gurbette yalnızdım ve çalışıyordum, ikincide ilk çocuğum iki yaşındaydı hem çalışıyor hem yine gurbette aileden uzaktım, belki Allah’ın bir rahmeti olarak hamileliğe dair zorluklar yaşamadım. Ama belirttiğim gibi farklı zorluklar oldu.
Umarım bulantıların tekerrür etmez, ikincisi çook daha kolay ve keyifli geçer:KK36:

Selamlar Hanımlar,

Bir süredir yazamadım. Bir türlü düzelmedim. Hala kusuyorum ve çok yoruldum artık:işsiz:

Dün doktor kontrolüm vardı. İkili tarama için kan verdim. Salı günü sonuçlar çıkacak. Umarım her şey yolundadır.
Umarım :KK200: dikkat et kendine.

O kadar iyi anlıyorum ki, hamilelik doğum süreci dahil en azından aşama neydi deseler ilk 16 hafta ve bulantılar derdim. Bir daha hiç yemek yiyemeyecegimi dusunuyordum.
Umarım çabucak geçer sen de rahatlarsın.
Benim için de ilk hamileliğimde, en zor zaman dilimi ilk 16 haftaydı ve 2. çocuğu düşünürken de en korktuğum dönemdi. Korktuğum da başıma geldi. Haftalardır perişan vaziyetteydim.:bicak:

Benim için de ilk hamileliğimde, en zor zaman dilimi ilk 16 haftaydı ve 2. çocuğu düşünürken de en korktuğum dönemdi. Korktuğum da başıma geldi. Haftalardır perişan vaziyetteydim.:bicak:

kalan haftaların çok güzel daha rahat geçer inşaallah arkadaşım...

İki hamilelik geçirdim hiç bulantı yaşamadım şimdi durup bir düşündüm sanki hamileliği hakkıyla yaşayamamışım, az bulantım olsa sanki daha iyi olurmuş gibi saçma bir hisse kapıldım:KK53:
Böyle garip isteklerim vardır benim. 40 haftaya yaklaştığım halde hiç sancı belirtim yoktu artık sancı gelsin istiyordum, hastanede doğumhanenin önünde sancı çeken kadınların seslerini dinleyip imreniyordum:confused:
Bana bak sana sen kadın:sinirli:
Haftalardır kusan ve perişan olmuş bir kadın olarak söyleyebilirim ki sen ne istediğinin farkında değilsin:KK45:

Devlet Okulu mu Özel Okul mu?

Kızım bu sene anaokuluna başlayacak. Sonrasında da bir aksilik olmazsa verdiğimiz okulun ilkokulunda devam edecek. Özel okul mu , devlet mi sorusunu her ebeveyn gibi biz de kendimize sorduk ve özele karar verdik. Bizim için kızımızı devlet okuluna vermeme nedenlerimiz şunlar:
1) Güvenlik: Devlet okullarında güvenlik yok. Ankara'da çocuk kaçırma veya okul çıkışında bekleyen çete vari insanların sayısının gün geçtikte artması beni tedirgin ediyor. Küçük bir şehirde olsaydım büyük bir ihtimalle böyle bir gündemimiz olmayacaktı. Ama Ankara'da bu konu önemli.
2) Temizlik: Devlet okullarında genellikle kadrolu bir temizlik elemanı bulunmuyor. Veliler kendi aralarında para toplayıp birini ayarlıyor falan. Ben kızımın günlük temizlenen bir sınıfta olmasını ve kullandıkları tuvaletlerin de gün içerisinde birkaç defa temizlenmesini istiyorum.
3) Öğle Yemeği ve Kantin: Öğlenleri düzgün bir yemek yemesi ve okulda kantin olmaması benim için önemli bir konu. Hazır paketli gıda ve abur cubur bizim evimize girmiyor. Okulda bunların ulaşılabilir olmasını istemiyorum. Baktığım özel okullarda da öğle yemeğinin okulda pişmesini, tavuk çıkmamasını, hazır meyve suyu vs. kullanmamalarını ve kantin olmamasını istiyorum.
4) Okul Saatleri: Devlet okulları sabah çok erken saatte başlayıp, öğleden sonra da bitiyor. Bizim evimizdeki bakıcı abla, 2. nin bakımı için devam edecek ama bu hayatımızın tamamında evde bir kişinin olacağı anlamına gelmiyor. Öğlen 14:00 civarı çocuğu okuldan alabilecek veya evde karşılayabilecek biri olmadığı için sabah işe giderken 08:30 gibi bırakabileceğim ve 17:00 civarı alabileceğim bir okula ihtiyacımız var.
5) Okul Yönetimi: Şu an kızımın gittiği kreşte okul yönetimi ile defalarca konuştum. Okulun müdiresi de duyarlı bir insan olduğu için en ufak ayrıntılarda bile aksiyon alabildim. Devletin okul müdürünün beni veli olarak çok sallayacağını ve şikayetçi olduğum konular ile ilgili aksiyon alabileceğimi düşünmüyorum.
6) Öğretmen: İlkokuldaki en önemli konu öğretmen. Devlette de çok iyi öğretmenler var. Ancak özelde, çalıştığı öğretmene değer veren, kendini geliştiren öğretmenleri işe alan ve emeğinin karşılığını maddi olarak veren özel okullar var. Bu okullardan birinde şuur sahibi bir öğretmen ile çalışmak istiyorum.
7) Dini ve Siyasi Meseleler: Eşim kendi döneminde Ankaranın en iyi anadolu lisesi olan okuldan mezun. Geçenlerde okulunu ziyarete gittiğimizde duvarlardaki siyasi ve dini içerikli panolar bizi oldukça rahatsız etti. Ek olarak eskiden Atatürk Köşesi olan yerin kaldırıldığını gördük.

Özel okul ücretleri epey pahalı. Üniversiteye kadar 13 yıl boyunca bu paraları 2 çocuk ödemek zorunda kalmak da son derece can sıkıcı. Hayatı boyunca hep devlet okullarında okumuş bir insan olarak şu anki devlet okullarının durumu ile mecbur edildiğimiz para tuzağı sistem beni sinirlendiriyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Ahh elecda elecda nasıl bir konuya değindi içim dağlanıyor düşündükçe

3 yaşında kreş hayatımız başlayınca ilerisinde ne yaparız düşünceleri ile kıvranıyorum
Bende devlet okullarında okudum
Ama çocuğum için özeli düşüneceğimi biliyorum
Ayrıca bile bile o kadar para da vermek istemiyorum.
işyerimin çevresindeki devlet okullarını da araştıracağım
Ah bu konu çok önemli ve yıpratıcı

elecda elecda evet haklısın, özellikle büyük şehirlerde devlet okulları çok sıkıntılı. Küçük şehirler bir nebze daha rahat diye düşünüyorum.

Ahh elecda elecda nasıl bir konuya değindi içim dağlanıyor düşündükçe

3 yaşında kreş hayatımız başlayınca ilerisinde ne yaparız düşünceleri ile kıvranıyorum
Bende devlet okullarında okudum
Ama çocuğum için özeli düşüneceğimi biliyorum
Ayrıca bile bile o kadar para da vermek istemiyorum.
işyerimin çevresindeki devlet okullarını da araştıracağım
Ah bu konu çok önemli ve yıpratıcı
Şu anki durumda ben her yıl bir sürü para vermeyi kabullenmiş vaziyetteyim. Devlet okulunu göze alamıyorum. Bir de eğitim çocuk için yapılabilecek en iyi yatırım aslında. Ben ahlaklı, ayakları üzerinde durabilen, duyarlı bir insan yeriştirmeye çalışıyorum. Okulun da benzer hedefleri olması ve ekip olarak çalışabilmemiz gerekiyor. Bu da ancak kaliteli bir özel okul ile mümkün olabilir.

elecda elecda evet haklısın, özellikle büyük şehirlerde devlet okulları çok sıkıntılı. Küçük şehirler bir nebze daha rahat diye düşünüyorum.
Küçük şehirler her açıdan rahat bence. Büyük şehirde sosyal destek de son derece sınırlı. Akraba, komşu gibi ilişkiler minimum düzeyde olunca, hayat insanı daha fazla yoruyor.

Özel Okul Seçerken
Okul gezmelerimde dikkat ettiğim kriterleri paylaşmak istiyorum.
1. Yemek: Okullar sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı veriyor. Benim için önemli olan aylık menünün diyetisyen kontrolünde hazırlanmış olması, tavuk kullanılmaması, yemeklerin okulun kendi ahçısı tarafından pişirilmesi yani catering işine bulaşılmaması, özellikle ikindi kahvaltısınsa hazır paketli gıda verilmemesi ve okulda kantin olmaması önemli.
2. Lokasyon: Okulun eve yakın olması, sabah ve akşam trafiğine bulaşmamak, araba olmadığında taksi ile gidilebilir yakınlıkta olması
3. Fiziksel İmkanlar: Bina güvenliği, bina içi merdivenlerin güvenli olması, camların açılış şekli, binanın iyi ısınması, bahçe ve spor alanı imkanı önemli.
4. Öğretmen Profili: Öğretmen seçerken dikkate aldıkları kriterler, şu anki öğretmenlerin ne kadar süredir o kurumda çalıştığı ve mezun oldukları bölümler.
5. Okulun Sahibi: Okul kimin? Ben kime para kazandıracağım?
6. İngilizce Eğitimi: Kızım ingilizce ağırlıklı eğitim veren bir kreşe 2 yıldır gittiği için konuşma olarak epey ilerledi. Körelmesini istemiyorum.
7. Sosyal Gelişim: Satranç, yüzme, jimnastik, müzik eğitimi gibi işler için haftasonlarımı kurstan kursa şöförlük yaparak geçirmek istemiyorum. Bu işleri okulda halletmesini bekliyorum.
8. Ödev: Çalışan bir anneyim. Çocuğumla vakit geçirmek için eve iş getirmiyorum. Aynı performansı kızımın öğretmeninden de bekliyorum. Akşam yarım saatten fazla ödev ile uğraşmasını istemiyorum.
9. Sınıf Mevcudu: Maksimum 20 kişi bence yeterlidir. Yardımcı öğretmenin olması da önemli.
10. Tuvaletler: Klozet ve lavaboların çocukların boyuna uygun olması ve temiz olması önemli.
11. Büyük Sınıflar: Okulun anaokulu, ilkokul ve ortaokul bölümlerinin birbirinden ayrı, teneffüs ve yemek aralarının birbirinden farklı zamanlarda olması, farklı giriş-çıkış kapılarını kullanmaları kısaca kendisinden daha büyük öğrenciler ile hiç bir şekilde karşılaşmaması gerekiğini düşünüyorum.

elecda titiz bir çalışma yapmışsın
devlet okullarının hali ortada
ben de devlet okullarında okumuş biriyim eskiden çocuğum olsa asla devlet okuluna vermem diyordum
ben ileride balıkesirde yaşayacağım
özel okul sayısı zaten 2 falan :)
çocuğum olursa kafamda iyi semtteki bir devlet okuluna göndermek var.
ama mebin öğretim programlarını asla beğenmiyorum.

bu yüzden ayrıca bir eğitim programı hazırlayıp evde paralel eğitim yapmak niyetindeyim
korsan okul gibi yani :KK70:
kendi ders içeriklerimi oluşturup hayata yönelik kazanımları edindirmeye çalışacağım mesela.

özel okulların bazı dezavantajları olduğunu düşünüyorum.
çocuklar homojen bir atmosfer içinde oluyorlar. yani demek istediğim çoğunluk aynı sosyo ekonomik düzeydeki ailelerden geliyorlar. bu bende biraz akvaryum metaforunu anımsatıyor.

bir insana yapılan en değerli harcama eğitim yatırımıdır .
o yüzden seni çok iyi anlıyorum
ankarada ben de devlet okuluna gitmeyi istemezdim

ben aslında ingilizce öğretmenliği mezunuyum
şu an da eğitim bilimleri alanında çalışıyorum
o yüzden kendimin bu işi daha iyi yapabileceği gibi bir düşüncem var
artık ne kadar doğru bilmiyorum da kendime göre ben iyi öğretirim yani :KK70:

umarım en iyi okula karar verirsiniz :)

elecda titiz bir çalışma yapmışsın
devlet okullarının hali ortada
ben de devlet okullarında okumuş biriyim eskiden çocuğum olsa asla devlet okuluna vermem diyordum
ben ileride balıkesirde yaşayacağım
özel okul sayısı zaten 2 falan :)
çocuğum olursa kafamda iyi semtteki bir devlet okuluna göndermek var.
ama mebin öğretim programlarını asla beğenmiyorum.

bu yüzden ayrıca bir eğitim programı hazırlayıp evde paralel eğitim yapmak niyetindeyim
korsan okul gibi yani :KK70:
kendi ders içeriklerimi oluşturup hayata yönelik kazanımları edindirmeye çalışacağım mesela.

özel okulların bazı dezavantajları olduğunu düşünüyorum.
çocuklar homojen bir atmosfer içinde oluyorlar. yani demek istediğim çoğunluk aynı sosyo ekonomik düzeydeki ailelerden geliyorlar. bu bende biraz akvaryum metaforunu anımsatıyor.

bir insana yapılan en değerli harcama eğitim yatırımıdır .
o yüzden seni çok iyi anlıyorum
ankarada ben de devlet okuluna gitmeyi istemezdim

ben aslında ingilizce öğretmenliği mezunuyum
şu an da eğitim bilimleri alanında çalışıyorum
o yüzden kendimin bu işi daha iyi yapabileceği gibi bir düşüncem var
artık ne kadar doğru bilmiyorum da kendime göre ben iyi öğretirim yani :KK70:

umarım en iyi okula karar verirsiniz :)
Ben de hep devlet okullarında okumuş biri olarak çocuğumu asla özele vermem, ben nasıl okuduysam o da öyle okusun diye düşünüyordum. Ancak devlet okullarının benim zamanıma göre epey farklı bir noktaya geldiğini görünce devlete veremem noktasına geldim.

Homojen bir atmosferin aslında iyi olduğunu düşünüyorum. Özel okul seçerken dikkat ettiğim en önemli nokta çok zengin veya bürokrat ailelerin çocuklarını gönderdiği okullardan uzak durmak. Şubat tatilinde İsviçre'de kayak yapmanın bu ülkenin normali olduğunu düşünen, ülkeden izole bir grup var. Onlarla bir arada olmasını istemiyorum. Ama aynı şekilde eğitimsiz kesimin çocukları ile bir arada olmasını da istemiyorum.

Çocuklar arasında bir problem yaşandığında karşımdaki velinin konuşulabilir ve çocuk eğitimi konusunda benimle benzer yaklaşımda olması için aynı sosyo kültürel durumda olmamız önemli bence. Aynı şekilde beğendiği bir ayakkabıyı aldığımda, sınıfında o ayakkabıyı alamayacak ve bundan üzüntü duyacak bir çocuğun varlığı beni çok rahatsız eder. Ya da çok çok zengin bir çocuğun giydikleri yüzünden kızımın üzülmesini istemem.

Özel okullar Meb'in müfredatını takip etmek zorundalar. Ancak görüştüğüm bazı okulların kendi yayınları var ve dediğin gibi paralel bir eğitim yapıyorlar. Ben de bu şekilde bir eğitim veren bir yeri seçeceğim sanırım.

Valla seni tanıdığım kadarıyla bu işi hakkıyla yapabileceğinden eminim:KK50:

Okul konusu, Asaf 18 aylık olmasına rağmen bizim de sık sık kafamızı kurcalıyor.

Eşim devlet okulu istiyor; fakat o da şuan ki devlet okullarının vaziyetini pek bilmiyor diye düşünüyorum. Ben ise duruma göre karar verme taraftarıyım.

Sizlerin de belirttiği üzere şehir durumu biraz da yön verecek.

Asaf okula muhtemelen Bursa, Balıkesir, Yalova, Sakarya ve Eskişehir illerinden birinde gidecek. Dolayısıyla henüz bunu düşünmek çok erken bizim için.

Özel okuldan beklentileri elecda elecda çok güzel sıralamış. Bunlar özel okul için bizim de aradığımız kriterler. Fakat devlet okulu olursa, beklentimiz biraz daha düşeceği için, en azından neler bekliyorum yazayım.

- Okulun genel fiziki şartları. Binanın doğal afetlere karşı ve diğer riskler karşısında ne kadar dayanıklı ve hazırlıklı olduğu.

- Okul müdürünün kişisel görüşleri, hayat felsefesi, siyasi duruşu ve bunu bir ayrımcılık olarak kullanıp kullanmadığı.

- Okulun Türkiye geneli başarı durumu ve grafiği. Projelere katılım ve başarı durumu.

- Öğretmenlerin seviyesi, okuttuğu branştan mezun olup olmadığı, ödev meselesi gibi konular.

- Kantin! Yemek imkânları .

- Giriş çıkış saatleri.

- Sınıfların şartları. Bazı devlet okullarında sınıflar ayrılmış durumda. Mesela İngilizce sınıfı, fen sınıfı gibi.

- Sınıf mevcudu maksimum 20.

- Veli potansiyeli. Bunu kesinlikle ayrımcılık yapmak için söylemiyorum; fakat insan kalitesi yüksek olan insanlardan oluşan bir eğitim kurumuna denk gelirsem çok mutlu olurum.

Eğer Bursa da olursak, kayınvalidem olacağı için, giriş çıkış saatlerini çok problem etmeyeceğim. Ama farklı bir şehir olursa da belirleyici kriter bu oluyor malesef. Çünkü çalışan anne baba olmak maalesef çok zor :KK43:

Bu saat meselesi de bizi özel okula itiyor.

Elbette elecda nın da belirttiği gibi yol güzergahı, trafik durumu bunların hepsini düşünmek zorundayız.

Şuan Mersin de, merkeze ve dolayısıyla çoğu kaliteli kreşe uzak bir semtte oturuyoruz. Eylülde oğlum kreşe başlayacak ve yol meselesini kara kara düşünüyorum :KK43:

Devlet Okulu mu Özel Okul mu?

Kızım bu sene anaokuluna başlayacak. Sonrasında da bir aksilik olmazsa verdiğimiz okulun ilkokulunda devam edecek. Özel okul mu , devlet mi sorusunu her ebeveyn gibi biz de kendimize sorduk ve özele karar verdik. Bizim için kızımızı devlet okuluna vermeme nedenlerimiz şunlar:
1) Güvenlik: Devlet okullarında güvenlik yok. Ankara'da çocuk kaçırma veya okul çıkışında bekleyen çete vari insanların sayısının gün geçtikte artması beni tedirgin ediyor. Küçük bir şehirde olsaydım büyük bir ihtimalle böyle bir gündemimiz olmayacaktı. Ama Ankara'da bu konu önemli.
2) Temizlik: Devlet okullarında genellikle kadrolu bir temizlik elemanı bulunmuyor. Veliler kendi aralarında para toplayıp birini ayarlıyor falan. Ben kızımın günlük temizlenen bir sınıfta olmasını ve kullandıkları tuvaletlerin de gün içerisinde birkaç defa temizlenmesini istiyorum.
3) Öğle Yemeği ve Kantin: Öğlenleri düzgün bir yemek yemesi ve okulda kantin olmaması benim için önemli bir konu. Hazır paketli gıda ve abur cubur bizim evimize girmiyor. Okulda bunların ulaşılabilir olmasını istemiyorum. Baktığım özel okullarda da öğle yemeğinin okulda pişmesini, tavuk çıkmamasını, hazır meyve suyu vs. kullanmamalarını ve kantin olmamasını istiyorum.
4) Okul Saatleri: Devlet okulları sabah çok erken saatte başlayıp, öğleden sonra da bitiyor. Bizim evimizdeki bakıcı abla, 2. nin bakımı için devam edecek ama bu hayatımızın tamamında evde bir kişinin olacağı anlamına gelmiyor. Öğlen 14:00 civarı çocuğu okuldan alabilecek veya evde karşılayabilecek biri olmadığı için sabah işe giderken 08:30 gibi bırakabileceğim ve 17:00 civarı alabileceğim bir okula ihtiyacımız var.
5) Okul Yönetimi: Şu an kızımın gittiği kreşte okul yönetimi ile defalarca konuştum. Okulun müdiresi de duyarlı bir insan olduğu için en ufak ayrıntılarda bile aksiyon alabildim. Devletin okul müdürünün beni veli olarak çok sallayacağını ve şikayetçi olduğum konular ile ilgili aksiyon alabileceğimi düşünmüyorum.
6) Öğretmen: İlkokuldaki en önemli konu öğretmen. Devlette de çok iyi öğretmenler var. Ancak özelde, çalıştığı öğretmene değer veren, kendini geliştiren öğretmenleri işe alan ve emeğinin karşılığını maddi olarak veren özel okullar var. Bu okullardan birinde şuur sahibi bir öğretmen ile çalışmak istiyorum.
7) Dini ve Siyasi Meseleler: Eşim kendi döneminde Ankaranın en iyi anadolu lisesi olan okuldan mezun. Geçenlerde okulunu ziyarete gittiğimizde duvarlardaki siyasi ve dini içerikli panolar bizi oldukça rahatsız etti. Ek olarak eskiden Atatürk Köşesi olan yerin kaldırıldığını gördük.

Özel okul ücretleri epey pahalı. Üniversiteye kadar 13 yıl boyunca bu paraları 2 çocuk ödemek zorunda kalmak da son derece can sıkıcı. Hayatı boyunca hep devlet okullarında okumuş bir insan olarak şu anki devlet okullarının durumu ile mecbur edildiğimiz para tuzağı sistem beni sinirlendiriyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Selamlar,
Okul konusu hep aklımda olan bir sorun. Kızım yazın 4 yaş olacak, sanırım gelecek yılda bu kreşine devam edeceğiz. Anasınıfını ise burada tek bir özel okul var orada mı yoksa devlette mi başlamalı o konuda çok ama çok kararsızız. Açıkçası o okulda yeni açıldı, öğretmen kalitesi ve yönetimi hakkında bir fikrim yok ama yönetici kadrosunda eskiden bankacı olan bir hanım var mesela... Eğitimden ne kadar anladığını da bilemiyorum. Şartları sizin çizdiğiniz çerçevede düşünürsem eğer; Oldukça küçük bir şehirde yaşıyoruz, o açıdan güvenlikle ilgili bir sıkıntı olması normal şartlar altında beklenmez ama çok fazla Suriyeli var etrafta ve devlet okullarına devam ediyorlar bildiğim kadarıyla bu durum beni düşündürüyor. Temizlik konusunda devlet okullarının çoğu sınıfta kalıyor. Çocukların yediği içtiği şeyler hep karbonhidrat yada şeker içeriğinden oluşuyor, zaten yemek sadece anasınıfında var diğer sınıflarda yemek yok. Devlet okuluna göndersem bile sanırım yiyeceğini yanında götürmesi için uğraşırdım. Okul saatleri bizde de sıkıntı eğer devlet okuluna giderse extra bir yardımcı başlatmamız gerekir onu evde karşılaması ya da geç gidecekse servise vermesi ya da okula bizzat götürmesi için. Öğretmen meseleside biraz şans işi devlette de olsa özelde de olsa kötü öğretmen denk gelirse çok büyük sıkıntı. Ücret kısmı ise maalesef oldukça düşündürücü. 1 yıl anasınıfına gitse, ilkokul dahil en az 9 yıl devam edecek lisede Anadolu Lisesi ya da Fen Lisesine geçtiği kısmen iyi ihtimali dikkate alsak bile. Bu kadar ücreti ödemek ciddi yıpratıcı bir süreç. Keşke gönül rahatlığıyla devlet okuluna gönderebilsem cidden çok isterdim bunu ama nasıl güvenirim devlete cidden bilmiyorum. Düşünüp duruyoruz. Özel okula göndermek belki seçme şansımız olsa daha sıcak gelir ve belirsizlikten kurtulurduk ama maalesef seçme şansımız da yok. 1 tane özel okul var şu an için ve ben mecbur olmaktan hiç hoşlanmıyorum.

X