İki hamilelik geçirdim hiç bulantı yaşamadım şimdi durup bir düşündüm sanki hamileliği hakkıyla yaşayamamışım, az bulantım olsa sanki daha iyi olurmuş gibi saçma bir hisse kapıldım
Böyle garip isteklerim vardır benim. 40 haftaya yaklaştığım halde hiç sancı belirtim yoktu artık sancı gelsin istiyordum, hastanede doğumhanenin önünde sancı çeken kadınların seslerini dinleyip imreniyordum
Dur sinirin bozulmasın:):)
Eğer o dönem bunlari okusaydim çok sinirim bozulurdu :) yaşam standardim o kadar düşmüştü ki. Bir daha hamile kalacak olsam n çok hatta belki bir tek o bulantilardan korkarım. Çok fena.
UmarımSelamlar Hanımlar,
Bir süredir yazamadım. Bir türlü düzelmedim. Hala kusuyorum ve çok yoruldum artık
Dün doktor kontrolüm vardı. İkili tarama için kan verdim. Salı günü sonuçlar çıkacak. Umarım her şey yolundadır.
Benim için de ilk hamileliğimde, en zor zaman dilimi ilk 16 haftaydı ve 2. çocuğu düşünürken de en korktuğum dönemdi. Korktuğum da başıma geldi. Haftalardır perişan vaziyetteydim.O kadar iyi anlıyorum ki, hamilelik doğum süreci dahil en azından aşama neydi deseler ilk 16 hafta ve bulantılar derdim. Bir daha hiç yemek yiyemeyecegimi dusunuyordum.
Umarım çabucak geçer sen de rahatlarsın.
Benim için de ilk hamileliğimde, en zor zaman dilimi ilk 16 haftaydı ve 2. çocuğu düşünürken de en korktuğum dönemdi. Korktuğum da başıma geldi. Haftalardır perişan vaziyetteydim.
Bana bak sana sen kadınİki hamilelik geçirdim hiç bulantı yaşamadım şimdi durup bir düşündüm sanki hamileliği hakkıyla yaşayamamışım, az bulantım olsa sanki daha iyi olurmuş gibi saçma bir hisse kapıldım
Böyle garip isteklerim vardır benim. 40 haftaya yaklaştığım halde hiç sancı belirtim yoktu artık sancı gelsin istiyordum, hastanede doğumhanenin önünde sancı çeken kadınların seslerini dinleyip imreniyordum
Sağol canımUmarımdikkat et kendine.
Saçma olduğunu belirtmiştim zatenBana bak sana sen kadın
Haftalardır kusan ve perişan olmuş bir kadın olarak söyleyebilirim ki sen ne istediğinin farkında değilsin
Teşekkürler canım. İnşallah hepimiz için güzel günler olsunSaçma olduğunu belirtmiştim zaten
İnşallah senin için de bugünleri unutacak güzellikte günler diliyorum
Şu anki durumda ben her yıl bir sürü para vermeyi kabullenmiş vaziyetteyim. Devlet okulunu göze alamıyorum. Bir de eğitim çocuk için yapılabilecek en iyi yatırım aslında. Ben ahlaklı, ayakları üzerinde durabilen, duyarlı bir insan yeriştirmeye çalışıyorum. Okulun da benzer hedefleri olması ve ekip olarak çalışabilmemiz gerekiyor. Bu da ancak kaliteli bir özel okul ile mümkün olabilir.Ahhelecda nasıl bir konuya değindi içim dağlanıyor düşündükçe
3 yaşında kreş hayatımız başlayınca ilerisinde ne yaparız düşünceleri ile kıvranıyorum
Bende devlet okullarında okudum
Ama çocuğum için özeli düşüneceğimi biliyorum
Ayrıca bile bile o kadar para da vermek istemiyorum.
işyerimin çevresindeki devlet okullarını da araştıracağım
Ah bu konu çok önemli ve yıpratıcı
Küçük şehirler her açıdan rahat bence. Büyük şehirde sosyal destek de son derece sınırlı. Akraba, komşu gibi ilişkiler minimum düzeyde olunca, hayat insanı daha fazla yoruyor.elecda evet haklısın, özellikle büyük şehirlerde devlet okulları çok sıkıntılı. Küçük şehirler bir nebze daha rahat diye düşünüyorum.
Ben de hep devlet okullarında okumuş biri olarak çocuğumu asla özele vermem, ben nasıl okuduysam o da öyle okusun diye düşünüyordum. Ancak devlet okullarının benim zamanıma göre epey farklı bir noktaya geldiğini görünce devlete veremem noktasına geldim.elecda titiz bir çalışma yapmışsın
devlet okullarının hali ortada
ben de devlet okullarında okumuş biriyim eskiden çocuğum olsa asla devlet okuluna vermem diyordum
ben ileride balıkesirde yaşayacağım
özel okul sayısı zaten 2 falan :)
çocuğum olursa kafamda iyi semtteki bir devlet okuluna göndermek var.
ama mebin öğretim programlarını asla beğenmiyorum.
bu yüzden ayrıca bir eğitim programı hazırlayıp evde paralel eğitim yapmak niyetindeyim
korsan okul gibi yani
kendi ders içeriklerimi oluşturup hayata yönelik kazanımları edindirmeye çalışacağım mesela.
özel okulların bazı dezavantajları olduğunu düşünüyorum.
çocuklar homojen bir atmosfer içinde oluyorlar. yani demek istediğim çoğunluk aynı sosyo ekonomik düzeydeki ailelerden geliyorlar. bu bende biraz akvaryum metaforunu anımsatıyor.
bir insana yapılan en değerli harcama eğitim yatırımıdır .
o yüzden seni çok iyi anlıyorum
ankarada ben de devlet okuluna gitmeyi istemezdim
ben aslında ingilizce öğretmenliği mezunuyum
şu an da eğitim bilimleri alanında çalışıyorum
o yüzden kendimin bu işi daha iyi yapabileceği gibi bir düşüncem var
artık ne kadar doğru bilmiyorum da kendime göre ben iyi öğretirim yani
umarım en iyi okula karar verirsiniz :)
Devlet Okulu mu Özel Okul mu?
Kızım bu sene anaokuluna başlayacak. Sonrasında da bir aksilik olmazsa verdiğimiz okulun ilkokulunda devam edecek. Özel okul mu , devlet mi sorusunu her ebeveyn gibi biz de kendimize sorduk ve özele karar verdik. Bizim için kızımızı devlet okuluna vermeme nedenlerimiz şunlar:
1) Güvenlik: Devlet okullarında güvenlik yok. Ankara'da çocuk kaçırma veya okul çıkışında bekleyen çete vari insanların sayısının gün geçtikte artması beni tedirgin ediyor. Küçük bir şehirde olsaydım büyük bir ihtimalle böyle bir gündemimiz olmayacaktı. Ama Ankara'da bu konu önemli.
2) Temizlik: Devlet okullarında genellikle kadrolu bir temizlik elemanı bulunmuyor. Veliler kendi aralarında para toplayıp birini ayarlıyor falan. Ben kızımın günlük temizlenen bir sınıfta olmasını ve kullandıkları tuvaletlerin de gün içerisinde birkaç defa temizlenmesini istiyorum.
3) Öğle Yemeği ve Kantin: Öğlenleri düzgün bir yemek yemesi ve okulda kantin olmaması benim için önemli bir konu. Hazır paketli gıda ve abur cubur bizim evimize girmiyor. Okulda bunların ulaşılabilir olmasını istemiyorum. Baktığım özel okullarda da öğle yemeğinin okulda pişmesini, tavuk çıkmamasını, hazır meyve suyu vs. kullanmamalarını ve kantin olmamasını istiyorum.
4) Okul Saatleri: Devlet okulları sabah çok erken saatte başlayıp, öğleden sonra da bitiyor. Bizim evimizdeki bakıcı abla, 2. nin bakımı için devam edecek ama bu hayatımızın tamamında evde bir kişinin olacağı anlamına gelmiyor. Öğlen 14:00 civarı çocuğu okuldan alabilecek veya evde karşılayabilecek biri olmadığı için sabah işe giderken 08:30 gibi bırakabileceğim ve 17:00 civarı alabileceğim bir okula ihtiyacımız var.
5) Okul Yönetimi: Şu an kızımın gittiği kreşte okul yönetimi ile defalarca konuştum. Okulun müdiresi de duyarlı bir insan olduğu için en ufak ayrıntılarda bile aksiyon alabildim. Devletin okul müdürünün beni veli olarak çok sallayacağını ve şikayetçi olduğum konular ile ilgili aksiyon alabileceğimi düşünmüyorum.
6) Öğretmen: İlkokuldaki en önemli konu öğretmen. Devlette de çok iyi öğretmenler var. Ancak özelde, çalıştığı öğretmene değer veren, kendini geliştiren öğretmenleri işe alan ve emeğinin karşılığını maddi olarak veren özel okullar var. Bu okullardan birinde şuur sahibi bir öğretmen ile çalışmak istiyorum.
7) Dini ve Siyasi Meseleler: Eşim kendi döneminde Ankaranın en iyi anadolu lisesi olan okuldan mezun. Geçenlerde okulunu ziyarete gittiğimizde duvarlardaki siyasi ve dini içerikli panolar bizi oldukça rahatsız etti. Ek olarak eskiden Atatürk Köşesi olan yerin kaldırıldığını gördük.
Özel okul ücretleri epey pahalı. Üniversiteye kadar 13 yıl boyunca bu paraları 2 çocuk ödemek zorunda kalmak da son derece can sıkıcı. Hayatı boyunca hep devlet okullarında okumuş bir insan olarak şu anki devlet okullarının durumu ile mecbur edildiğimiz para tuzağı sistem beni sinirlendiriyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?