Popüler Konu Verimli Rutin

Merhaba hanımlar, bir süredir anonim olarak bu topiği okuyorum. Ve bir süredir kendimi iyi hissetmediğim bir süreçten geçiyorum. Bu yola kendime iyi gelmek amacıyla çıktım. Akşam iş çıkışı oturup rahatsız olduğum konuları not aldım kendime. Ufak da olsa bir şeylerden başladım diyelim. Bu sürecimi ben de sizinle beraber burada paylaşmak istiyorum. İlk amacım işlerimi ertelememek tabi ki.

Hem ev hem iş hem de özel hayatımda neleri yapmam gerekiyor ve neleri seviyorum? Sorularımı ve cevaplarımı yazıyla bir yere not edip başlayacağım bu işe. Sürecimi de burada paylaşacağım. Kendine iyi geleni bulabilen, güzel kadınlara, sevgilerle. :KK200:
Hoş geldiniz :KK200:

Gelen yardımcı ne gibi işler yapıyor acaba
Bir de kirli sepetini bizimle paylaşır mısın banyoda robot paspaslar takılmıyor mu
Eve yardımcı düzenli aldığımda sanki evim zaten temizmiş gibi hissediyorum ya da sürekli camları kışın silse bile aman kimin evinde camlar sürekli temiz ki deyip düzenli almayı bırakıyorum 🙈
Kirli sepetini dolap içine yaptırdım ben. Eve gidince fotoğrafını paylaşırım.

Abla her geldiğinde tüm evi rutin sil-süpür-toz al yapıyor. Çamaşır yıkama ve ütü işleri de haftada ikiye geçtiğimizden beri onda. Pazartesi günleri nevresim değiştiriyor, ütüleri hallediyor. Perşembe günü akşam kahvaltısı için kızlara pizza yapıyor. Bunların dışında cam, kapı silme, mutfak dolapları içi ve ayakkabılık içini kendi aylık planına göre hallediyor.

Bizim eve aslında haftada bir yardımcı yeterli ancak kızlar hastalandığında emanet edecek kadar kendisine güvendiğim için iki gün devam ediyoruz. Bir de diğer çalıştığı evleri bıraktı, sadece bize geliyor.

Selamlar kızlarr. Rutinler şaşınca ve bir planımız olmayınca yaşama sevincimiz gidiyor sanki. Ben akşamları uyumadan önce tüm evi temiz bırakmaya çabalıyorum artık. Canım istemese dahi varsa çamaşır katlama ve mutfak işlerini toparlıyorum.Sabahları ise ılık limonlu su içiyorum.( Ardından gömdüğüm glüten bombası tost olmasa iyiyiz aslında:)
Ergen oğlum ben uyuduktan sonra evde dolanmaya ve birşeyler yemeye devam ettiği için bu durumdan biraz muzdaribim ama olsun,yapacak bişey yok.
Dün su akıtan duşa kabin başlığım için conta alıp değiştirdim. Kendimi bir kahraman gibi hissediyorum. Kitap okumuyorum ama dinliyorum. Hakan Günday'dan Piç i dinledim. Güzeldi.

Kirli sepetini dolap içine yaptırdım ben. Eve gidince fotoğrafını paylaşırım.

Abla her geldiğinde tüm evi rutin sil-süpür-toz al yapıyor. Çamaşır yıkama ve ütü işleri de haftada ikiye geçtiğimizden beri onda. Pazartesi günleri nevresim değiştiriyor, ütüleri hallediyor. Perşembe günü akşam kahvaltısı için kızlara pizza yapıyor. Bunların dışında cam, kapı silme, mutfak dolapları içi ve ayakkabılık içini kendi aylık planına göre hallediyor.

Bizim eve aslında haftada bir yardımcı yeterli ancak kızlar hastalandığında emanet edecek kadar kendisine güvendiğim için iki gün devam ediyoruz. Bir de diğer çalıştığı evleri bıraktı, sadece bize geliyor.
selamlar, her hafta geldiği için haftalık ne alıyor acaba ?

istanbulda , herhangi bir zaman sabit aynı kişi değil mesela ve çağırdınız birini. şu an 1800 tl

Merhaba arkadaşlar
sabah 6:30 kalktım
Elimi yüzümü yıkayıp, Dilimi bakır sıyırıcıyla sıyırıp hindistan cevizi yağıyla oil pulling yaptım
Bir bardak suya limon suyu ve gül suyu ekleyip içtim tam o esnada ezanlar okundu balkon kapısını açıp ezanı dinledim
10 dakika meditasyon, nefes egzersizi yaptım.
Şükür defterimi yazdım
yüz yogası yaptım
Sonra oğlum için beslenme hazırlaklarına ve iş hazırlarına başladım.

Selamlar kızlarr. Rutinler şaşınca ve bir planımız olmayınca yaşama sevincimiz gidiyor sanki. Ben akşamları uyumadan önce tüm evi temiz bırakmaya çabalıyorum artık. Canım istemese dahi varsa çamaşır katlama ve mutfak işlerini toparlıyorum.Sabahları ise ılık limonlu su içiyorum.( Ardından gömdüğüm glüten bombası tost olmasa iyiyiz aslında:)
Ergen oğlum ben uyuduktan sonra evde dolanmaya ve birşeyler yemeye devam ettiği için bu durumdan biraz muzdaribim ama olsun,yapacak bişey yok.
Dün su akıtan duşa kabin başlığım için conta alıp değiştirdim. Kendimi bir kahraman gibi hissediyorum. Kitap okumuyorum ama dinliyorum. Hakan Günday'dan Piç i dinledim. Güzeldi.
Akşam evi toplayıp yatma alışkanlığı, bizim evdeki kilit alışkanlıklardan biri. Ev ne kadar dağınık olursa olsun ailecek akşam yatmadan tüm evi toparlamak, çanta ve kıyafetleri hazırlamak, ertesi günü çok kolaylaştıran bir alışkanlık.

Kişisel Bakım Rutini

Bugün kişisel bakım rutinimden bahsetmek istiyorum. Günlük, haftalık, aylık ve yıllık şeklinde ilerleyen rutinlerim var. Bu rutinleri uygulama amacımı, kendi belirlediğim standartlar doğrultusunda, kendimin en iyi versiyonu halinde görünmek olarak tanımlayabilirim. Dış görünüş bir bütün ve aslında diğer insanlara bir mesaj veriyoruz. Kendine özen gösteren insanın öz saygısının arttığını, diğer insanların da bunu fark ederek kişiye daha özenli ve saygılı yaklaştıklarını düşünüyorum.

Günlük Rutin

Sabah uyanınca yüzümü su ile yıkıyor ve nemlendirici sürüyorum. Makyaj yapmadan önce yüzüme termal su sıkıyor ardından güneş kremi sürüyorum. Ten makyajı olarak sadece cusion kullanıyorum. Kaş kalemi, eyeliner, rimel ve ruj kullanıyorum. Toplam makyajım yaklaşık 5 dakika sürüyor. Toplam 4 tane rujum, 1'er tane kaş kalemi, rimel ve eyeliner'ım var. Rujlarım bordo, nude, pembe renklerinde ve 1 tane de lip balmım var. Ürünleri kaliteli markalardan alıyor ve bitene kadar kullanıyorum. Ten ürünü olarak Korendy Cusion açık renk kullanıyorum. Oldukça memnunum.

Akşam yatmadan önce makyajımı Bioderma H2O ile çıkarıyorum. Ardından temizleme jeli-tonik-hyaluronik asit serumu-nemlendirici sürüyorum. Dudak balmı ve el kremi de sürdükten sonra bakımımı tamamlıyorum. Kullandığım tüm ürünleri Simya Evi'nden aldım. Her gün kullandığım ürünlerin temiz içerikli olması benim için önemli bir konu.

Mutlaka parfüm kullanırım. Kış için ayrı yaz için ayrı koku kullanıyorum. Mesela kış kokumu küçük boy aldım ve ilkbahara kadar bitireceğim. İlkbaharda yaza uygun bir koku alacağım.

Ev içinde de ev dışında da özenli giyinirim. Kıyafetlerim kaliteli, az ve özdür. Etiket okurum, plastikten yapılmış kıyafet giymem. Aldıklarımı indirimden alırım, ancak indirimde diye bir şeyi almam. Dolabım zamansız parçalardan oluşur.

Haftalık Rutin

Saçımı hafta iki kez çarşamba ve pazar akşamları yıkıyorum. Sadece şampuan kullanıyorum, krem veya başka saç ürünü kullanmıyorum. Saçıma en iyi gelen doğal şampuan Homemade Aromaterapi'nin ürünü oldu. Onunla devam ediyorum. Pazartesi ve perşembe sabahları kuaföre gidip saçıma fön çektiriyorum. Saçlarım küt ve haftada iki fön ile bütün hafta boyunca özenli görünüyor. Saç düzleştiricim yok ve almayı düşünmüyorum. Kendim saç yapma işi ile uğraşmayı sevmiyorum. Saçlarım henüz beyazlamadı, 41 yaşındayım ve saçımı hiç boyatmadım. Saç ürünleri kullanmadığım ve saçıma işlem yaptırmadığım için saçlarımın sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Sadece kuaföre kesim yaptırdığım zaman saç bakım maskesi uyguluyorlar.

Aylık Rutin

Her ayın ilk haftası kişisel bakım için senelerdir aynı yere gidiyorum. Manikür, pedikür, kaş ve ele kalıcı oje yaptırıyorum. Yıllar önce tüm vücut lazere gittiğim için tüy problemim yok.

Yıllık Rutin

Yılda bir kez göz çevresi için, mimikleri iptal etmeyecek şekilde botoks yaptırıyorum. Kış aylarında da yılda 3 seans olmak üzere Lumecca lazer yaptırıyorum. Cildimde rosacea problemi var, ona iyi geliyor.

haftada 2 kez oldugu ıcın sanırım

nisan ayında bile 1300 e gelıyorlardı

sız hangı sehırdesınız
Ankara'dayım ben. Abla yaklaşık 4 yıldır bana düzenli geliyor. Bu nedenle uygun kalmış olabilir. Her yıl Ocak ve Haziran aylarında zam yapıyorum. Kendisi ne söylerse o rakama yükseltiyorum.

Merhaba arkadaşlar,
Bugün sabah 06:40 da kalkabildim kalkamkta çok üşnedim ama kendime olan inancım sarsılmasın diye kalktım
elimi yüzümü yıkayıp dilimi temizledim hindistancevizi yağını unutmuşum :)
sonar limon ve gül suyu kattığım suyumu içtim
meditasyon ve nefes egzersizi yaptım
şükür defterimi yazıdım
Yüz yogası yaptım
herşey şuan yarım yamalak gibi ama en mükemmelini beklersem yapmayacağımı biliyorum o yüzden yapabildiğim kadar yapmaya çalışıyorum.
sonra bulaşık makinem bozuldu ve yapılmıyorum maalesf uzun sürede alamayacağım :KK43:(herşey üst üste geliyor bazen) kızımı dün uyuturken bende uyuduğum için biraz bulaşık kalmıştı onları yıkadım çamaşırları katladım ve okul hazırlıkları ve iş hazırlıklarına başladım

Geçen sene cripto para almıştım 10 bin liralık 3 ayrı koin alıp çocukarım için yatırım yapmıştım ilerde değerleneceklerini biliyorum bir criptoya 4000 bin lira yatırmıştım 20000 yaptı ama diğerleri artmadı bozdurmayacağım düşsse bile o cripto paranın iyi bir yerlere geleceğini düşünüyorum
ama babama kefil oldum ve babamda sağolsun ödeyemediği için beni icraya vereckler buda ileride müdür olmamı etkileyeceği için diğerlerini bozdurmak zorunda kalacağım tam karşılamıyorda üstelik kendime çok kızıyorum ama olan olduktan sonra nasıl çıkabilirim bu işin içinden bunun derdindeyim üstelik hemen bitecek borç ta değil ektradan yapabileceğim işler bakıyorum yemek yapıp satmak gibi falan

Selamlar Hanımlar,

Bugün sabah rutinim şu şekildeydi:

06:00-07:00: Meditasyon-Sessizlik Zamanı-Sabah Sayfası-Kuran Okuması
07:00-08:00 Kızlarımı hazırlayıp okula gönderdim.
08:00-08:30 Nefes çalışması ve diksiyon çalışması yaptım.
08:30-09:00 YDS çalışması yaptım.
09:00-09:30 Evi toparladım ve hazırlanıp evden çıktım.
09:30-10:30 Araba ile işe giderken Storytel'den kitap dinledim.
10:30-12:30 İş yerinde günün acil ve önemli işlerini tamamladım.
12:30-13:30 İşyerindeki ekip ile pideciye gittik. 1 çorba, 1 lahmacun ve ayran yedim.

lindalinda lindalinda çamaşır sepeti ve banyonun görselini paylaşıyorum.

Eklentiler

• IMG_9623.jpeg
    IMG_9623.jpeg
    77,9 KB · Görüntüleme: 166
  • IMG_9624.jpeg
    IMG_9624.jpeg
    60,9 KB · Görüntüleme: 167
X