Kişisel Bakım Rutini
Bugün kişisel bakım rutinimden bahsetmek istiyorum. Günlük, haftalık, aylık ve yıllık şeklinde ilerleyen rutinlerim var. Bu rutinleri uygulama amacımı, kendi belirlediğim standartlar doğrultusunda, kendimin en iyi versiyonu halinde görünmek olarak tanımlayabilirim. Dış görünüş bir bütün ve aslında diğer insanlara bir mesaj veriyoruz. Kendine özen gösteren insanın öz saygısının arttığını, diğer insanların da bunu fark ederek kişiye daha özenli ve saygılı yaklaştıklarını düşünüyorum.
Günlük Rutin
Sabah uyanınca yüzümü su ile yıkıyor ve nemlendirici sürüyorum. Makyaj yapmadan önce yüzüme termal su sıkıyor ardından güneş kremi sürüyorum. Ten makyajı olarak sadece cusion kullanıyorum. Kaş kalemi, eyeliner, rimel ve ruj kullanıyorum. Toplam makyajım yaklaşık 5 dakika sürüyor. Toplam 4 tane rujum, 1'er tane kaş kalemi, rimel ve eyeliner'ım var. Rujlarım bordo, nude, pembe renklerinde ve 1 tane de lip balmım var. Ürünleri kaliteli markalardan alıyor ve bitene kadar kullanıyorum. Ten ürünü olarak Korendy Cusion açık renk kullanıyorum. Oldukça memnunum.
Akşam yatmadan önce makyajımı Bioderma H2O ile çıkarıyorum. Ardından temizleme jeli-tonik-hyaluronik asit serumu-nemlendirici sürüyorum. Dudak balmı ve el kremi de sürdükten sonra bakımımı tamamlıyorum. Kullandığım tüm ürünleri Simya Evi'nden aldım. Her gün kullandığım ürünlerin temiz içerikli olması benim için önemli bir konu.
Mutlaka parfüm kullanırım. Kış için ayrı yaz için ayrı koku kullanıyorum. Mesela kış kokumu küçük boy aldım ve ilkbahara kadar bitireceğim. İlkbaharda yaza uygun bir koku alacağım.
Ev içinde de ev dışında da özenli giyinirim. Kıyafetlerim kaliteli, az ve özdür. Etiket okurum, plastikten yapılmış kıyafet giymem. Aldıklarımı indirimden alırım, ancak indirimde diye bir şeyi almam. Dolabım zamansız parçalardan oluşur.
Haftalık Rutin
Saçımı hafta iki kez çarşamba ve pazar akşamları yıkıyorum. Sadece şampuan kullanıyorum, krem veya başka saç ürünü kullanmıyorum. Saçıma en iyi gelen doğal şampuan Homemade Aromaterapi'nin ürünü oldu. Onunla devam ediyorum. Pazartesi ve perşembe sabahları kuaföre gidip saçıma fön çektiriyorum. Saçlarım küt ve haftada iki fön ile bütün hafta boyunca özenli görünüyor. Saç düzleştiricim yok ve almayı düşünmüyorum. Kendim saç yapma işi ile uğraşmayı sevmiyorum. Saçlarım henüz beyazlamadı, 41 yaşındayım ve saçımı hiç boyatmadım. Saç ürünleri kullanmadığım ve saçıma işlem yaptırmadığım için saçlarımın sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Sadece kuaföre kesim yaptırdığım zaman saç bakım maskesi uyguluyorlar.
Aylık Rutin
Her ayın ilk haftası kişisel bakım için senelerdir aynı yere gidiyorum. Manikür, pedikür, kaş ve ele kalıcı oje yaptırıyorum. Yıllar önce tüm vücut lazere gittiğim için tüy problemim yok.
Yıllık Rutin
Yılda bir kez göz çevresi için, mimikleri iptal etmeyecek şekilde botoks yaptırıyorum. Kış aylarında da yılda 3 seans olmak üzere Lumecca lazer yaptırıyorum. Cildimde rosacea problemi var, ona iyi geliyor.