Pınar hanımın, iyi yaşlanma ile ilgili eğitimi var , henüz tarihi net değil . Ben de onu bekliyorumMerhaba,
Bugün Pınar Hotiç ve Prof Dr Derya Uludüz'ün Aslı Şafak'la söyleşinisi dinledim. İyi yaşlanmak ve sağlıklı beslenme ile ilgili farkındalığımı arttırdı.
ah büyük kızını gerçekten tebrik ediyorum. bu hız ve haz çağında birşeyler için çabalamak , sabretmek büyük bir olgunluk , erdem. ki maddi imkanınız mevcut isteseniz anında alabilirdiniz belki de. ancak siz ona alan açtınız. hem ebeveyn hem çocuk açısından hayran olunası bir durum.Selamlar Hanımlar,
Bugün sabah yine 06:00’da kalktım. Pazar günlerini hiçbir şey yapmama günü olarak geçiriyordum. Ancak artık pazar sabahları da günlük sabah rutinimi uygulamaya karar verdim.
Bu işler bitiğinde saat 10:00’du. Eşimle kahvaltı hazırladık. Ne zamandır denemek istediğim unsuz tahin ekmeği tarifi vardı. Onu yaptım ve beğendim. Sabah kahvaltısında tüketebilirim. Kahvaltıdan sonra evi toparlayıp düzenledim. Çocuklar olmayınca ev dağılmıyor zaten.
- Meditasyon
- Su ve sessizlik zamanı
- Sabah sayfası
- Kuran okuması
- 40 dk yürüyüş
- Nefes egzersizleri
- Diksiyon çalışması
- İngilizce çalışması
Dün gelen misafirler kızlara kıyafet getirmişler. Büyük kızıma seçilenler çok başarılıydı ama küçüğümün gitmeyeceği şeyler seçmişler. Dün akşam yemekten sonra gidip değiştirdik.
Büyük kızım yılbaşında, doğum gününde kendine Iphone 13 alma hedefi koymuştu ve o zamandan beri usd olarakbirikim yapıyor. Doğum günü bu ay ve 200 usd eksiği vardı. Aile üyelerinden destek geldi ve gereken parayı tamamladı. Eskişehir’den döndüğünde telefonunu almaya gideceğiz. Bence bu onun için çok güzel bir tecrübe oldu. Azmetti, gayret etti, tam ulaşamayacağım dedi yerde destek geldi ve amacına ulaştı.
Umarım hepimiz bu şekilde adım adım hedefimize doğru ilerleyebiliriz.
Bir şeye tutkuyla bağlı olmak ve onun için çabalamak çok güzel, şimdiden başarılar diliyorumHerkese Selam!
Dün kpss öğretmenlik alan sınavı vardı. Bu yıl ön hazırlığım olmasa da deneyimlemek istemiştim, sınav ortamını, soruları, süre dengesini vs. Gözlemlerim şu yönde;
başarı ve doyumla ilerletebilirmiş insan. Son 4 yılda ikinci üniversiteyi okudum, formasyon eğitimi aldım, staj yaptım ve tüm bunları yaparken 8-5 çalıştım. Öğle araları Kuran ile hemhal oldum. Arkadaşlarımla buluşmayı ertelemedim. Ben saatleri yaptım.
- açıktan lisans okusam da doğru ve düzenli çalışmalarım bilgi edinmemi sağlamış, soruların yarıdan fazlasını yapabildim.
- süre 2 saat idi, 1 saat 10 dakikada sınavı bitirmiştim. Demek ki alan sınavında süre benim için bir problem olmuyor.
- terapiden önce, sınav dönemleri, eğitim dönemleri bi hatta müdürden izin alırken bile kaygılanır kendimi doğru ifade edemez, başarılaırmı sekteye uğratırdım, ^3 oturumdur gördüm ki hamd olsun artık sınavlarda kaygılanmıyorum.
- düzenli bir çalışmayla 2025 kpss için gerçek bir hazırlık yaparak atanılabilir.
- düzenli ve verimli rutinlerle 'ev hayatı iş hayatı aile hayatı ve bireysel hayat dahilinde' her alanı birlikte
BAKIN BEN NE KADAR MÜKEMMEL BİR İNSANIM' demek içn yazmıyorum :) zira çok tökezledim, düştüm, yoruldum. eksik kaldığım yerler çok oldu. ancak demem o ki bir şekilde ilerliyor , insan azmederse başarabiliyor. Ya da özü zorluklar düşüşler oluyor bunlarla beraber ilerlemeler de oluyor :) insan hayatı bir bütün iyi kötü kolay zor hepsi beraber. Sorunsuz bir yaşam beklentisi , aman şu da olsun o zaman rahata ererim, o zaman başlarım' ertelemesi gerçekci değil .
ÖNCELERİ BU HATAYA ÇOK DÜŞMÜŞTÜM :)
Valla kızlar olmadan bir hafta bana çok iyi geldi. Ev içi iş yükü çok azaldı. Ben kendime daha çok vakit ayırabildin. Benimkiler bu cuma gelecekler bakalım, senin süre uzunmuş keyfini çıkar:)ah büyük kızını gerçekten tebrik ediyorum. bu hız ve haz çağında birşeyler için çabalamak , sabretmek büyük bir olgunluk , erdem. ki maddi imkanınız mevcut isteseniz anında alabilirdiniz belki de. ancak siz ona alan açtınız. hem ebeveyn hem çocuk açısından hayran olunası bir durum.
elecda sizde kızlar yok :) bizim oğlan da dün halasıgille Ankara ya gitti :) ilk defa bu kadar uzun bir mesafe ve dayanbilirsek yaklaşık 3-4 haftalık- bizim için uzun bir süre ayrı kalmış olacağız . Hem oğluma hem de çift olarak bize farklı bir tecrübe olacak , oluyor.
Pazartesi | Salı | Çarşamba | Perşembe | Cuma | Cumartesi | Pazar |
Sebze Günü | Bakliyat Günü | Et / Kıyma Günü | Kahvaltı Günü | Sebze Günü | Serbest Gün | Et / Kıyma Günü |
Fasulye | Barbunya | Saç Tava | Soğanlı Yumurta | Kabak Mücver | Pizza | Köfte |
Bezelye | Nohut | Hünkar Beğendi | Menemen | Falafel | Çi Börek | Biber Dolması |
Ispanak | Yeşil Mercimek | Antrikot | İspanyol Omleti | Karışık Kızartma | Pişi | Patlıcan lazanya |
Enginar | Kuru Fasulye | Ali Nazik | Menemen | Sömelek Köftesi | Hamburger | İzmir Köfte |
zeytin ağacı çok popüler diye biraz başladım ama sarmadı. bir yandan dikkat gerektiren iş yaptığım için yabancı diziler uygun olmaz. teşekkür ederim öneriler için, hem saçma sapan bir şey olmasın istiyorum hem de çok anlaması zor olmasın :))Ben en soz Zeytin ağacını seyrettim. Eşimle birlikte Dr. House izliyoruz New amsterdam dizisini de seviyorum. Gerçi ben doktor ve hastane dizilerini seviyorum.
çok zihnimi yormayacak şeyler masa başında oturma motivasyonumu arttırıyor. müzik dinlemeyi pek sevmem, uzun oyalamaz beniSelamlar
Veri girişi yaparken ekrandan farklı bir şey izlemek dikkatinizi dağıtmıyor mu?
Ben genelde bilgisayar başında çalışırken türkü dinliyorum.
Orhan Hakalmaz ve Gülay favorilerim.
Senin gibi biri için akademik ilerlemenin keyif verici olacağını düşünüyorum, Allah yolunu açık etsin inşallah.Selamlar Hanımlar,
Bu sabah kahvaltı hariç sabah rutinlerimi eksiksiz tamamladım. İşe gittim, günlük planımı son hale getirdim. Öğle yemeğinde ders verdiğim üniversitenin bölüm başkanı ile buluştum. Oldukça keyifli bir sohbet oldu. Bir süredir aklımda olan akademik olarak ilerleme fikr bugün hoca ile konuşunca kafamda daha da netleşti. Havacılık yönetimi veya işletme alanında yüksek lisans yapmaya karar verdim. Üniversite ve akademisyen araştırması yapacağım. Tabi Ales ve Yds için de çalışma planı yapmam gerekiyor.
Hazır bilen birini bulmuşken sana birkaç soru sorayımSenin gibi biri için akademik ilerlemenin keyif verici olacağını düşünüyorum, Allah yolunu açık etsin inşallah.
Dersleri ingilizce anlattığın için zaten bazalin vardır da yine de yds için birkaç tavsiye verebilirim:
ben sağlık alanında yökdile gireceğim sene kendimi denemek içi yds'e de girmiştim (2sene önce). youtube'dan hakkı hocadan tüm dersleri dinledim üzerine de çıkmış soruları çözdüm bulabildiğim kadarıyla ve deneme sınavlarını çözdüm. Bu tür sınavlarda özellikle soru tarzlarına alışık olmak lazım ve çözüm tekniklerini bilmek lazım, o yüzden çıkmış soru veya deneme sınavı çözmeni özellikle tavsiye ederim. Senin için kaç puan gerekli bilmiyorum ama ben sırf bu dediklerimi yaparak ikisinden de 80-90arası puanlar almıştım