1- Beni en çok etkileyen fark konular. Yökdil sağlık alanında girdim ben, tüm paragraflar kelimeler sağlık alanından olduğu için daha kolay anladım, makale okur gibi cevapladım. YDS'de her alandan konular var, mesela arkeolojiden bir metin verip paragrafla ilgili soru sormuş, benim uzak olduğum konu olduğu için anlamam uzun sürdü, sürem yetişmedi YDS'de. Ben esas olarak yökdil için çalışmıştım zaten, YDS çok çıkan kelimeler vs diye pdf'ler e var internette. Onun dışında her sınavın kendine göre farklı soru tipleri var, Örneğin çeviri soruları birinde daha çoktu mesela gibi, bu kısım beni çok zorlamadığı için unuttum tam olarak neydiHazır bilen birini bulmuşken sana birkaç soru sorayım
1- YDS ile YÖKDİL arasında bir fark var mı?
2- Youtube'daki Hakkı Hoca'nın soyadı nedir?
3-ALES'e nasıl çalışabileceğim konusunda bir bilgin var mı?
Hedefim hem ALES hem de YDS'den 85 üzeri almak, ÖSYM'nin takvimine göre bir ders çalışma programı yapmam lazım.
Kendine öğle arasına kadar ekranda vakit geçirmeme gibi bir kural belirlesen ve bu kurala uymaya çalışsan nasıl olur? Mesela öğle yemeği yedikten sonra, öğle arasının bitişine bir alarm kursan ve canın nasıl istiyorsa öyle takılsan.Öncelikle nerelerde vakit geçirdiğimi analiz ediyorum:
-Alışveriş siteleri
-Youtube
(instagramım telefonda yok, sadece evde tabletten işte bilgisayardan girdiğim bir hesabım var. Sadece birkaç yakınım ve takip etmek istediğim sayfalar ekli.)
(youtube özellikle kış dönemi çok vaktimi alıyordu, takip ettiğim birçok dizi vardı)
Genelde işte 10 gibi bir çay molam oluyor bu sürede hemen telefonu elime alıyorum. Bahsettiğim yerlere giriyorum veya bilgisayarımdan instagramda dolaşıyorum. Tabi ara sürem çok uzuyor vakit nasıl geçmiş anlamıyorum ve kendimi dinlenmiş hissetmiyorum. Bu nedenle sonraki saatleri de verimli kullanamıyorum. katıldığım online veya yüzyüze sunumlarda da çabuk kopuyorum telefonu elime alma eğiliminde oluyorum. Çalışırken çok sık elime telefonu alıyorum ara veriyorum böylece okuduğum makaleyi de tam kavrayamıyorum yarım saatte bitecek iş bana 3 saat oluyor, eve iş getirmem gerekiyor, evde çocuklar bir an önce uyusun da iş yapayım kafasında oluyorum, onlar uyumadıkça gerginleşiyorum, onlar uyuyunca saat geç olursa uykum gelmiş oluyor elime makale yerine telefon alıyorum yine zihnimi yormaya devam ediyorum, yatma saatim gecikiyor, sabaha uykusuz kalma ihtimalim artıyor, off yine bir şey yapamadım üzüntüsünde oluyorum vs vs ve böylece bir döngüye giriyorum.
ey irademmm güçlen artıkkkinciitanesi öncelikle neden ekrana defalarca kez bakma isteği duyuyorsun ' psikolojik olarak temeline bakalım . Bunu düşünüp, ardından davranışlarını gözlemleyebilirsin. Mesela bi iş yapıyorsun o an elin telefona gitti, hemen kendini bi sorgulayıp, ne hissediyorum ne düşünüyorum' diyebilirsin. Ve bunları not alabilirsin. Ki kendine dışarıdan bakabil.
örneğin ben kaygılandığım zaman Ekranda geçirdiğim süre artar, olmak istemediğim bi ortamdaysam hakeza o süre artar vs.
* Makale okumak ciddi bir iş ve yorucu acaba bundan sıkılıyor olabilir misin?
makaleyi kısımlara ayırarak okuyup not almak işe yarayabilir belki.
* 'yapman gereken görevleri yerine getirip ' ödül gibi ardına ekranda vakit geçirmeyi koyabilirsin. kalsik koşullanma teorisinden . ki bence çok işe yarıyor.
* Vakit geçirdiğin mecraları minimize etmek için her birine ayrı bir saat randevulayıp , süre sınırı koyabilirsin. (12.10 -da instagram saatim ve instagrama 20 dk süre ayırıyorum gibi)
Ben de bu konuda çok muzdarip olan biri olarak, bi hedefim olmadığı zaman, günümü doğru planlamadığım zaman, veya duygularımın ya da düşüncelerimin esiri olduğum zaman ekranda kaybolup gidebiliyorum. Senin gibi ne kitaplar okudum uzmanlar dinledim , hepsi yol gösterdi ancak sonuca irademi güçlendirerek ve duygularımı dinleyerek ulaştım. ( her zaman değil tabi -bazen sınır aşıyorum)
Ales’e benimhocam kanalından çalışmıştım ben bir de çıkmış soruları çok iyi analiz ederek çözmek lazım süre tutarak diye düşünüyorum, yds için de yunus hoca var ydstime sitesi, çok güzel bir anlatımı var YouTube da örnek dersleri var inceleyebilirsiniz. Soru bana değildi ama katkı sağlamak istedim.Hazır bilen birini bulmuşken sana birkaç soru sorayım
1- YDS ile YÖKDİL arasında bir fark var mı?
2- Youtube'daki Hakkı Hoca'nın soyadı nedir?
3-ALES'e nasıl çalışabileceğim konusunda bir bilgin var mı?
Hedefim hem ALES hem de YDS'den 85 üzeri almak, ÖSYM'nin takvimine göre bir ders çalışma programı yapmam lazım.
Çok çok teşekkür ederimAles’e benimhocam kanalından çalışmıştım ben bir de çıkmış soruları çok iyi analiz ederek çözmek lazım süre tutarak diye düşünüyorum, yds için de yunus hoca var ydstime sitesi, çok güzel bir anlatımı var YouTube da örnek dersleri var inceleyebilirsiniz. Soru bana değildi ama katkı sağlamak istedim.
Beni de alınÇok çok teşekkür ederimBu yılın son Ales’i 17 Kasımdaymış. 1,5 aylık çalışma yeterli olur mu sence? YDS’de her ay oluyormuş. Ona ne kadar çalışmak lazım? Geçen gün konunu okurken yazacaktım, sonra unuttum. Seninle beraber kalıcı olarak zayıflama ve bozulmuş yeme davranışımızı düzeltme konusunda beraber ilerleyelim mi?
Bu konu benim için çok uzun zamandır bitmeyen bir konu. Son zamanlarda aldığım migren ilacından sonra kilom kontrolden çoktı. Şu anda taşınma aşamasındayız. Ayın on dokuzu yirmisi gibi düzenli bir hayata geçmiş olacağım. Beraber hareket etmeyi çok isterim.Çok çok teşekkür ederimBu yılın son Ales’i 17 Kasımdaymış. 1,5 aylık çalışma yeterli olur mu sence? YDS’de her ay oluyormuş. Ona ne kadar çalışmak lazım? Geçen gün konunu okurken yazacaktım, sonra unuttum. Seninle beraber kalıcı olarak zayıflama ve bozulmuş yeme davranışımızı düzeltme konusunda beraber ilerleyelim mi?
Bence iki sınav için de son yılın sorularını çözüp önce seviyene bak, sonra ona göre çalışmaya koyulursun ve hangisine ağırlık vereceğin kafanda netleşirÇok çok teşekkür ederimBu yılın son Ales’i 17 Kasımdaymış. 1,5 aylık çalışma yeterli olur mu sence? YDS’de her ay oluyormuş. Ona ne kadar çalışmak lazım? Geçen gün konunu okurken yazacaktım, sonra unuttum. Seninle beraber kalıcı olarak zayıflama ve bozulmuş yeme davranışımızı düzeltme konusunda beraber ilerleyelim mi?
Benide alır mısınız?Çok çok teşekkür ederimBu yılın son Ales’i 17 Kasımdaymış. 1,5 aylık çalışma yeterli olur mu sence? YDS’de her ay oluyormuş. Ona ne kadar çalışmak lazım? Geçen gün konunu okurken yazacaktım, sonra unuttum. Seninle beraber kalıcı olarak zayıflama ve bozulmuş yeme davranışımızı düzeltme konusunda beraber ilerleyelim mi?
Günaydın, memleketteyim. Eve dönünce ilk olarak spora yazılmayı planlıyorum. Daha önce bir kere yazıldım ama gitmedim. 10 yıl önceydi ama. Spor ve sağlıklı yaşam bilincim yoktu diyebilirim o zamanlar. Daha sonra bir süre zumbaya gittim. Onu da eğlenmek için yapmıştım açıkçası sonra hamile kalınca bırakmıştım. Spor salonu bence bana göre değil ama denemek istiyorum yine de. Belki değişmişimdir. Eşimin kardeşi diyetisyen onunla yeniden bir beslenme rutini oluşturacağız. Bakalım umarım istikrarlı olurum, oluruzHerkese Selam!
6 gibi uyandım. Dil, diş, ağız temizliğimi yaptım.
Dünki egzersizi yineledim.
Eşimle takip ettiğimiz diziden bir bölüm izlerken kahvemi içtim.
Eşim ve kendim için kahvaltı hazırladım.
Cildimi temizledim, serum ve güneş kremimi sürdüm.
Hazılanıp işe geldim.
Benim için günün ilk aşaması işe gelene kadar geçen süre
Bu zaman zarfını verimli geçirmek günümü planlı ve bereketli geçirmemi sağlıyor.
Örnedğin, iş yerinde yemek için kahvaltı hazırlamak, okuyacağım kitabı belirlemek, dinleyeceğim podcastleri telefonuma indirmek, ufak bi gün planlaması yapmak 'başlayan günümü genişletiyor.
Son 4 aydır 'ofis dışında çalışıyorum'. Sabah 8.00-09.00 arası masamdayım. 9:00 da dışarı çıkıyorum, incelemeler yapıyorum. Genelde 10.30-10.50 gibi iş yerine dönüyorum ve 12.00 ye kadar ufak tefek işlerim oluyor. Öğleden sonrada 15.30 sonrası bana ait oluyor. Kısaca sabah 1 saat- öğleden hemen önce 1 saat ve öğleden sonra 1,5 saatlik kısmen serbest zamanım var. Bu zaman dilimlerini verimli ve kendim için kullanmak istiyorum. Boş sohbet, oyalayıcı arkadaşlarla bu zamanları verimsizleştirmektense 'gelişimim'için düzenlemek istiyorum. Bu amaçla da ;
- kitap oku
- podcast dinle - manevi- geliştirici
- storytelden kitap dinle
- İngilizce çalış (bbcden)
- egzersiz yap (10-15dk)
- market pazar alınacak listesi , yemek menüsü oluştur. Herhangi ihtiyacın olan bir konuda araştırma yap.
listesi yaptım. Bugün ilk deneme uygulamamı gerçekleştiriyorum.
Not:
*16.00da diyetisyen görüşmem var.
*yarın 8.40 da dahiliye randevum var.
Beslenme ve egzersiz i düzenli ve sağlıklı şekilde rutinimin birer parçası olmasına niyet ediyorum. Bu sebeple ilk adımları attım. Sabah tartıldım; 77.9 kg çıktım . Kilo aldığımı görüntümden, kıyafetlerimden ve uzuvlarımdaki değişikliklerden anlıyorum. Tartıda görmek beni perçinledi. Bismillah deyip yeniden yol alıyorum . Sizlerde burada deneyimlerinizi paylaşırsanız motive oluruz hep beraber . (niyet eden arkadaşlarımız çok )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?