Selamlar Herkese,
Benim için oldukça yorucu, bir o kadar keyifli bir yıl geçti. Annemin hastalığı ile sınandığımız, hala sınavını yaşadığımız bir süreç geçiyor. Onun dışında sağlığımız ve huzurumuz için ne kadar şükretsem az.
Yeni yıllara girerken artık spesifik ve abartılı (eskiden çok yapardım: )) niyetlerim yok, daha çok ümit var bir şekilde karşılıyorum 2025 yılını.
Özellikle çalışmalarım konusunda oldukça ümit varım. Niyetim hasıl ve çabalıyorum, takdirini göreceğim günlerin geleceğini biliyorum.
Daha sakin, daha telaşsız, daha özenli, daha gösterişsiz ama bir o kadar da kaliteli bir ömür diliyorum bundan sonrası için. Daha az konuşup, daha çok dinlemek bu yıl hedeflerimin arasında. Çocuklarımı, eşimi, yakın arkadaşlarımı daha çok dinlemek, yargılayıcı bakış ve sözlerden arındırarak yanlarında olduğumu hissettirmeye çabalayacağım.
Neşesi sönük insanların yanında bulunmamaya özen göstereceğim bir yıl olsun 2025. Kimse için gıyabında konuşmama kararı aldım, bazen bir ortamda biri hakkında konuşuluyor ve konuşmaya dahil olmasam bile duyuyorum ve şahitlik ediyorum bir anlamda. Bunu artık yapmamaya dikkat edeceğim. Ne konuşmak ne de konuşulanı duymak niyetindeyim. Kulağımda küpe olarak önümüzdeki yıllarda bununla gezeceğim. Gerçekten oldukça rahatsızlık hissediyorum bu konuda. Bir şekilde iç huzurum için gerekliliğine inanıyorum.
Eskiden temiz giyinmek yeterli geliyordu ama artık daha özenli giyinmeyi, renk karmaşasından uzak (kendi renklerimin krem, lacivert, acı kahve, siyah ve gri olduğu konusunda eminim artık) kendimi iyi hissettiğim renklerin uyumu içerisinde kaliteli, sade ve zarif kıyafetlerin içerisindeki huzuru yakaladım. Bunu devam ettirmek istiyorum. Ayakkabı ve çanta konusunda biraz sınırları zorluyorum ama gerçekten çok mutlu hissettiriyor beni: )
Cilt temizliği ve bakımı konusunda Caud... markasından oldukça memnunum, vegan olması benim rahatlatıyor, serum, gece-gündüz kremi, göz çevresi kremi etrafında dönen bir döngüm var. Bunu aksatmadan sabah ve akşam yapıyorum. Haftada iki defa uyguladığım kil maskesi gözeneklerime çok iyi geldi. Bunu da devam ettirmeyi düşünüyorum. Saç konusunda henüz bir çözüm bulamadım, mecburen her gün yıkıyorum ama bu durumdan memnun değilim. Yağlı saçlarım ile mutlu olmasam da varlıkları için şükrediyorum: ))
Evimle ilgili düzen konusunda yaptırmak istediğim birkaç şey var, onları toparlamak biraz daha rahatlatacak beni.
Yatırım konusunda herhangi birşey yapmıyorum, bu zamana kadar yeterli miktarda yaptığımızı düşünüyorum, kendimi zorlamadan istek ve ihtiyaçlarımdan fazlasını birikime atıyorum ama özellikle bir hedefim yok. Çocukların yurtdışı eğitimleri için belirlediğim bir fon var. Onun dışında herhangi bir şey yapmıyorum. Gerek de duymuyorum şu anlık. Rabbim biriktirip, emek verip aldıklarımızın hayrını göstersin bizlere, onların bereketini versin.
Yurtiçi ve yurtdışı gezilerimiz için uyguna bulduğum biletleri alıyorum, bunu yeni yılda da devam ettirmek istiyorum. Eskiden hep ailecek gideceğimiz tarihleri ayarlamaya çalışıyordum ama bu gittikçe zorlaşmaya başladı, ben de fırsatları kaçırmamak adına, kim müsait ise onunla bilet alıp seyahati planlıyorum. Sağlığımız yerinde iken ailecek keyifli anlar biriktirmek çok hoş. Hepsi bir anı, ileride konuşulacak konular bizlere.
Kitap-makale okuma hızım oldukça ilerledi, bunu bırakmadan ilerletmek, yeni bilgiler öğrendikçe şaşırmaya devam etmek istiyorum, bu merakım hiç ölmesin.
Yeni yılda fırsatım olur ise topluluk önünde konuşma-diksiyon dersleri almak istiyorum. Bunu henüz planlamadım, muhtemelen yaz tatilinde düşünürüm ama halletmem gereken hedeflerimin arasında bu konu.
Hepinize şimdiden keyifli, sağlıklı, huzurlu bir yıl diliyorum. Buraya yazmak bana çok iyi geliyor.
Sevgiler...