Niyet | Eylem |
Sakin ve dingin bir ruh haline ulaşmak istiyorum. | Meditasyon |
Allah'ı anlamak istiyorum. | Kuran okuması |
Sağlıklı bir beden istiyorum. | Yürüyüş |
Temiz ve bakımlı olmak istiyorum. | Duş ve cilt bakımı |
Türkçe'yi hakkını vererek konuşmak ve okumak istiyorum. | Diksiyon çalışması |
Akıcı İngilizce konuşmak istiyorum. | İngilizce konuşma çalışması |
Sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme alışkanlığı kazanmak istiyorum. | Düşük Karbonhidratlı aralıklı oruç |
Borçsuz bir hayat istiyorum. | Minimum ve ihtiyaç odaklı alışveriş. |
Günlük planlarımı ben de uzun zaman deftere yazdıktan sonra, şimdi exceli denemeye başladım. orda liste tutuyorum, yapılacak bitince renk seçip boya dök diyorumDefterlerimi de paylaşmak istiyorum. El ile yazı yazmanın düşünceleri organize etme konusunda çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Her bir defteri üzerinde yazan ile ilişkili olarak kullanmaya çalışıyorum. Defterlerim A5 boyutunda ve çizgisiz.
- Keep my simple: Günlük sabah sayfalarını yazdığım defterim.
- Say less do more: Diksiyon çalışması defterim.
- Great ideas: Kitaplardan öğrendiklerimi not aldığım defterim.
- You can: İngilizce çalışma defterim.
- Believe in yourself: Kuran ve ilgili kitaplarda okuyup öğrendiğim şeyleri yazdığım defterim.
Ben de günlük işte yapılacaklar için excel, ev ve kendimle ilgili yapılacak veya alınacaklar için To-do uygulamasını kullanıyorum. Bu defterler daha çok öğrendiklerim için.Günlük planlarımı ben de uzun zaman deftere yazdıktan sonra, şimdi exceli denemeye başladım. orda liste tutuyorum, yapılacak bitince renk seçip boya dök diyorumüstünü çizmenin hazzını vermese de silme-düzenleme işleri kolay olduğu için şimdilik memnunum. Yeni sayfa ekleyip: dua, yapılacaklar, günlük planlar, okunacak kitaplar, izlenecek filmler, alınacaklar vs diye kategorize ettim.
Geldim ama her gün herkesten paylaşım bekliyorum. Kendi kendime konuşuyor gibi hissetmeyeyim yahu:)oh hoş geldinelecda ya :)
tamamdır ben de varım yarından itibaren:)) yazma sorumluluğu olunca daha düzenli bir gün olacağını umuyorum. izinden döndüm. bir aylık periyotta sıkı çalışmam lazım, yapılacakları yazıp bölüp haftalık planlamalarımı yapacağımGeldim ama her gün herkesten paylaşım bekliyorum. Kendi kendime konuşuyor gibi hissetmeyeyim yahu:)
Uydurukça söyleşinisi dinledim ve çok beğendim. Bülent Eczacıbaşı ile tanışmama vesile olduğun için teşekkürler, daha sonra izlenecekler listeme Sunay Akın ile söyleşini ekledim.Selamlar Hanımlar,
06:00-10:00 arası yapılanlar:
İşe gelirken Nilay Örnek'ten Emrah Yücel bölümünü dinledim. Yaptığı işler gayet başarılı ancak Bülent Eczacıbaşı'nın deyimiyle "uydurukça" konuşuyor. Yani İngilizce ve Türkçe karışık bir şekilde, bir nevi plaza dili ile konuşuyor. Uzun yıllardır Amerika'da yaşıyor olmasının etkisi muhtemelen ama dinlerken beni çok rahatsız etti. Bu arada seyretmediyseniz Youtube'da Gülse Birsel ve Bülent Eczacıbaşı'nın uydurukça hakkında yaptıkları söyleşi çok keyifli.
- Meditasyon
- Su ve sessizlik zamanı
- Sabah Sayfası
- 101 Soruda Kuran Kitabı Okuması
- 45 dk yürüyüş
- Duş ve Cilt Bakımı
- Diksiyon Çalışması
- İngilizce Çalışması
- Karatay Kahvaltısı
Bir ara sağlıklı burada beslenme günlüğüne başlamıştım ama devam ettiremedim. Konuya bugün itibariyle tekrar yazmaya başlayacağım. 150 günlük bir unsuz ve şekersiz beslenme planlıyorum. Tabak paylaşımlarını o konuda yapacağım.
çok haklısın . çok .Geldim ama her gün herkesten paylaşım bekliyorum. Kendi kendime konuşuyor gibi hissetmeyeyim yahu:)
Bu kadar istikrarlı ve düzenli olsam ben de paylaşacağım ama malesef henüz olamıyorum.Geldim ama her gün herkesten paylaşım bekliyorum. Kendi kendime konuşuyor gibi hissetmeyeyim yahu:)
Ben çok dağıldım ya ondan paylaşacak bi şey bulamıyorumGeldim ama her gün herkesten paylaşım bekliyorum. Kendi kendime konuşuyor gibi hissetmeyeyim yahu:)
Geçen hafta çok dağınık bir hafta geçirdim ben de. Olanı ve olmayanı da paylaşmalıyız bence. Mesela niyetine girip günlük rutine dahil edemediğimiz konular ve uğraşıp değiştiremediğimiz konuları da yazabilirsek çok faydalı olur diye düşünüyorum.Bu kadar istikrarlı ve düzenli olsam ben de paylaşacağım ama malesef henüz olamıyorum.
Okuduğumuz veya izlediğimiz bir şey, bize iyi gelen ve gelmeyenler gibi konuları da konuşabiliriz bence.Ben çok dağıldım ya ondan paylaşacak bi şey bulamıyorum
Okuma konusunu ‘Sefiller’i bitirdikten sonra bi türlü toparlayamadım. Ama ‘Sefiller’i mutlaka herkese tavsiye ediyorum. Bir çok konuya değinip çok şey katan bir kitap.Okuduğumuz veya izlediğimiz bir şey, bize iyi gelen ve gelmeyenler gibi konuları da konuşabiliriz bence.
Çok güzel olmuş, derli toplu. Çocukların dağınıklığına çözüm bulamıyorumMesela evde hale yola konan ya da bir çözüm ürettiğimiz konular da olabilir. Mesela ben evdeki kırtasiye malzemelerinin dağınıklığından şikayetçiydim uzun zamandır. İşyerinde kullandığımız belgelik, notluk ve kalemliğin aynısından alıp, salondaki bir dolabı kırtasiye dolabı yaptım. Küçük kutuda delgeç, zımba ve birkaç yedek malzeme var. Görseli ekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?