Popüler Konu Verimli Rutin

İyi Görünmek

Bugün konu başlıklarımızdan biri olan "iyi Görünmek" maddesi kapsamında, neler yaptığımı maddeler halinde yazmak istiyorum.

Saç: Saçlarım yapı olarak siyaha yakın, uzun, düz ve kalın telli. Henüz beyazlamaya başlamadı. Saç açısından genetik olarak şanslı olduğumu düşünüyorum. Ancak ben de şimdiye kadar, saçımı yıpratabilecek birçok şeyden uzak durdum. Saç kremi, maskesi veya şekillendirme ürünleri hiç kullanmadım. Saçımı hiç boyatmadım. Bir dönem keratin bakım yaptırmıştım, sonra onu da bıraktım.

Her sabah işe gitmeden önce duş alıyorum. Ancak sadece pazartesi ve perşembe günleri saçımı yıkıyorum. Saçlarımı yıkarken sadece içeriği temiz olan bir şampuan kullanıyorum. Saçımı yıkadıktan sonra evin hemen yakınındaki kuaföre gidip düz fön çektiriyorum ve öyle işe gidiyorum. Yaklaşık 6 ayda bir kesim ve bakım yaptırıyorum.

Saçlarım sağlıklı olduğu için ne tür ürünler kullandığım ile ilgili çok soru alırım ve hiç bakım ürünü kullanmadığım için saçlarımın sağlıklı olduğunu söylerim. Saçla çok oynamanın veya çok kimyasal içerik kullanmanın saça iyi gelmediğini düşünüyorum.

El ve Ayak: Manikür ve pedikür benim önemsediğim bir konu. Her ayın ilk haftası ikisini de temizliğine çok güvendiğim birine yaptırıyorum. Ellerime kalıcı oje kullanıyorum ancak yapan kişi, rutin uygulamadaki tırnak üstü soyma işlemini yapmıyor. Bu nedenle tırnaklarım zarar görmüyor.

Tırnakta renk sevmiyorum. Yazın french pembesi veya beyazı, kışın ise bordo kullanıyorum. Renkli ve desenli tırnak kullanımının kurumsal hayatta iyi görünmediğini düşünüyorum. Ayrıca uzun tırnak kullanmaktan hem hijyen hem de hareket kısıtlaması nedeniyle hoşlanmıyorum. Her sabah duş sonrası el ve ayaklarıma doğal içerikli krem sürüp, bakım çorabı ve eldiveni giyiyorum.

Vücut: Lazer yaptırmıştım. Bu nedenle tüy problemim yok. Her sabah duşa girmeden önce vücuduma at kılı fırça ile kuru fırçalama yapıyorum. Duştan çıktıktan hemen sonra da nemlendirici sürüyorum.

Makyaj: Makyaj malzemelerimi doğum günü ayım olan Mayısta yenilerim. Hem doğum günü ayım olması nedeniyle indirim oluyor hem de geçerlilik sürelerini atlamamış oluyorum.

Makyaj yaparken, güneş kremi sürdükten sonra Cusion kullanıyorum. Böylece fondoten, pudra veya concealer ihtiyacım olmuyor. Göz kalemi, rimel, kaş kalemi ve ruj kullanıyorum. Allık ve far sevmiyorum. Çok beyaz olduğum için bronzer veya kontür gibi ürünler bana zaten uygun değil. Bu yıl Kiko'nun ürünlerini kullanıyorum ve memnunum.

Kıyafet: Dekolte sevmem. Vücudun teşhir edilmesinden hoşlanmıyorum. Yazın genellikle uzun keten etek veya elbise kullanıyorum. Keten ceket, pantolon ve tişört kombinlerini de seviyorum. Ayakkabılarda genellikle kısa topuk, sivri burun ayakkabılar tercih ediyorum. Genelde Beymen Club veya WW Collection'dan alışveriş yaparım.

Aksesuar: Küpe ve yüzük kullanmayı severim. Bileğimde bir şeyler olması klavye kullanırken beni rahatsız ediyor. Bu nedenle saat, bileklik vs. kullanmam.

Parfüm: Alerjik bir insan olduğum ve bazı kadınların sürdüğü ağır kokular nedeniyle epey sıkıntı yaşadığım için hafif kokuları tercih ediyorum. Kimyasal içerik olduğu için cildime değil, kıyafete sıkarak parfüm kullanıyorum. Son 1 yıldır La Vie Est Belle kullanıyorum.

Genel olarak alışveriş kurallarım:

1.
Kaliteli ürün alırım.
2. Cilt ve vücut bakımında temiz içerikli ve doğal ürün alırım.
3. Tüm satın alımlarımda yerli ve kadın üreticiler önceliklidir.

Sonuç olarak, ben kendi standartlarıma göre iyi göründüğümü düşünüyorum. Diğer insanların ne düşündüğü beni ilgilendirmiyor. Ancak dış görünüşünden memnun olan insanın kendisine saygısı arttığını ve kendisine saygısı olan insanın başkaları tarafından saygı gördüğünü gözlemliyorum.

Bu nedenle, kapitalizmin vaatleri arasında kaybolmadan, "benim için iyi görünmek nedir" sorusu üzerine düşünmenin ve belirlediğimiz konuları sürdürülebilirliği dikkate alarak hayata geçirmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Kızlarıma da düzgün giyinmenin, kişisel temizlik ve bakımına özen göstermenin önemini rol model olarak öğretmeye çalışıyorum.
 
Kalpten kaleme dökülenler...

İki hafta önce ailece yurtdışı tatili yaptık. Uzun zamandır hayalim olan farklı kültürler tanımak, lezzetler tatmak , yaşamlara şahit olmaktı. Bunu yaşadım hamd olsun. Çocuklar gibi şenim.

Son bir yılım üniversitede dersler, sınavlar ve stajla geçmişti. Ailece geçirdiğimiz süre azalmıştı. Bu süreç eşimi oğlumu ve beni ayrı ayrı yormuştu. Bu sebeple ailece vakit geçirmek her birimize zaman ayırmamızı, birbirimizle ilgilenmemizi ve eksikliklerimizi/artılarımızı görmemizi sağladı. Okul/iş koşturması olmadan, temizlik yemek telaşı olmadan sadece kendimizi dinlemek-dinlendirmek bizi şifalandırdı.

Bireysel huzur ve aile huzuru birbiriyle yakından ilişkili. Bu ilişki İnsanın günlük yaşam becerilerini, duygularını, yapabileceklerini, ekonomik /kültürel gelişimini etkiliyor ve ilişkinin kalitesi insanın farklı seviyelere ilerlemesini sağlıyor. Bu sebeplerle 'ailece geçireceğimiz vakitleri' arttırma kararı aldık.

Biz ailece neleri, neleri yapmayı seviyoruz diye düşününce bir liste yapmak istedim. Mesela,

  • Kızma birader/monopoly ve uno oynamayı seviyoruz.
  • Baba -oğul film izlemeyi , basket oynamayı seviyorlar.
  • Anne-oğul mutfakta tarif denemeyi seviyoruz.
  • Yakan top oynamayı, legostore da minifigür tasarlamayı, beraber İngilizce çalışmayı seviyoruz.
  • Challenge 'lar yapıp hedefe ulaşınca beraber dondurma/ pasta yemeyi seviyoruz.

aklıma ilk gelenler oldu.
 
Sağlıklı Yaşam
Bugün konu başlıklarımızdan biri olan "iyi Görünmek" maddesi kapsamında, neler yaptığımı maddeler halinde yazmak istiyorum.

Beslenme: İki öğün beslenmeye devam ediyorum. Sabah 10:00 civarı kahvaltı, akşam 19:00 gibi de akşam yemeği yiyorum. Sabah öğününde unlu bir şey tüketmezsem, akşam yemeğine kadar acıkmadığımı fark ettim. Bu nedenle sabah kahvaltılarımı dikkatli ve özenli yapmaya gayret ediyorum. Bu ara kahvaltı salatası hazırlamaya başladım. Yanına da 2 yumurta yiyorum. Bazen haşlıyorum bazen de omlet yapıyorum. Ayrıca, 1 tatlı kaşığı tahin ve 1 tatlı kaşığı şekersiz fıstık ezmesi karıştırıp yiyorum.

Kahvaltı salatamın içeriği şu şekilde:
  • 1 domates
  • 1 kapya biber
  • 1 yeşi biber
  • 1 salatalık
  • Birkaç dal roka
  • 1 tatlı kaşığı çiğ kabak çekirdeği
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu-susam karışımı
  • 5 zeytin
  • 3 ceviz
  • Birkaç parça beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon
  • Tuz ve sumak
Akşam yemeği için haftalık yemek planı yapıyorum. Çocuklar için makarna-pilav pişiriyorum. Bunları genelde ben yemiyorum. Bu haftanın planı şu şekilde:

Pazartesi: Biber dolması-makarna-salata-yoğurt
Salı: Mercimek çorbası-biber dolması-salata-yoğurt
Çarşamba: Nohut-pilav-cacık-soğan salatası
Perşembe: Soğanlı yumurta ile kahvaltı
Cuma: Kavurma-şehriye pilavı-roka salatası

Spor: Şu an her sabah 30 dk açık havada yürüyüş yapıyorum. Yaşım 40'ı geçtiği için haftada en az 2 gün ağırlık çalışması yapmam gerektiğinin farkındayım. Ancak henüz günlük rutinime dahil edebileceğim bir boşluk bulamadım.

Takviyeler: Omega-3 kullanımına devam ediyorum. D3K2'ye yaz gelmesi nedeniyle ara verdim. Magnezyumum bitti. Aynı ürün ile mi devam etsem, başka bir şey mi kullansam araştıracağım.

Sağlık Kontrolleri: Her yıl Mayıs-Haziran döneminde yıllık kontrollerimi yaptırıyorum. Bayramdan sonrası için randevu alacağım. Belki check-up yaptırırım.

Bu konu başlığında temel amacım, sağlıklı yaşam tercihleri yaparak, hayat kalitemi arttırmak, hastalık riskini azaltmaya ve sağlıklı yaşlanmaya çalışmak.
 
Mutfak Düzeni

Yemek pişirmekten çok hoşlanmayan ancak ailesini sağlıklı beslenmeyi önceliklendirmiş ve dolayısıyla her gün 17:30-18:30 aralığında yemek pişiren bir kadın olarak, kendi hayatımı kolaylaştırmak için yaptıklarımı paylaşmak istiyorum.

1. Haftalık Yemek Planı: Haftalık yemek planı ve bu plan doğrultusunda alışveriş listesi çıkararak, tek seferde alışveriş yapmanın, bu konuda sahip olduğum en faydalı alışkanlık olduğunu düşünüyorum. Hem bugün ne pişireceğim derdi olmuyor hem de işten eve gelip hızlıca yemek yapmaya çalışırken ana malzemelerden birinin eksik olduğunu fark etmek gibi bir durumla karşılaşmıyorum. Ayrıca parça parça market alışverişi her seferinde gereksiz alımların da yapılması riski taşıyor. Cumartesi sabahları yemek planı hazırlıyorum. Yemek planı yaparken hafta içi günleri için iki gün sebze, bir gün baklagil, bir gün kahvaltı bir gün de et/köfte yemeği planlamaya özen gösteriyorum. Tavuk ve balık tüketmiyoruz.

2. Haftalık Alışveriş Listesi : Cumartesi sabah yemek planı hazırladıktan sonra bu plana göre ihtiyaç listesi hazırlıyorum ve İpek Hanım Çiftliğine gönderiyorum. Listeyi sabah gönderdiğimde öğlen saatlerinde eve teslim ediyorlar. Sipariş gelene kadar ailecek kahvaltı yapıyoruz. Sonrasında buzdolabını boşaltıp sirkeli su ile siliyorum. Cam kapların içindekileri ayırıp kapları yıkıyorum. Dolapta çok az malzeme kalmış oluyor. Onları ayırıp hafta sonu bitirilmesini sağlıyorum. Alışveriş gelince de gelen malzemeleri yıkayıp, kurulayıp, müslin bezlere sarıp düzenleyicilere yerleştiriyoruz. Sanal marketten evin gıda dışı ihtiyaçlarını sipariş veriyorum. Kuruyemiş bittiyse de Kaptanın Ceviz Çiftliğinden sipariş veriyorum. Yedekli ürün almıyorum. Bittikçe alıyorum.

3. Ön Hazırlık: Pazar günleri akşam yemeğini hazırlarken, hafta içi için, eşimle beraber ön hazırlık yapıyoruz. Öncelikle hafta içi yapacağım yemeklerde kullanacağım soğan, biber, havuç, sarımsak gibi malzemeleri doğrayıp buzluğa atıyoruz. Eğer köfte stoğumuz bittiyse yapıp buzluğa atıyoruz. Buzlukta mantı, sarma, köfte ve içli köfte her zaman bulunur. Köfte haricindekileri ben yapmıyorum, güzel yapan hanımlardan alıp buzluğa atıyorum. Eve geç kalıp yemek yapamayacağım durumlarda eşim bunlardan birini yapıyor.
 
Merhaba..burayı sıkı takipçilerdenim..
atomik alışkanlıklardan sonra kişisel gelişim kitaplari acayip ilgim var. okudukça uygulamaya çalışıyorum..
en son Bircan Yıldırım ve Barış muslu kitaplari okuyorum.. kitaplari okudukça uygulamaya çalışmadan geçmiyorum.. ama gerçekten çok çok iyi geldi.. sizde okuyabilirsiniz..
 
Atomik Alışkanlıklar gerçekten bir baş ucu kitabı. Ara ara tekrar gözden geçirdiğim kitaplardan biri benim de.
 
Mümkün Olduğunca İyi Annelik

Ela ise bu yaz ilk defa yalnız kalacak. Artık 11 yaşında ve kendi sorumluluğunu alabileceğini düşünüyorum. Sabah uyanınca ki genelde 11'e kadar uyuyor, pijamalarını çıkarıp ev kıyafeti giymesini, yatağını toplamasını, kahvaltısını kendi hazırlamasını, ardından masayı ve yediklerini toplamasını bekliyorum.

Ayrıca günde 3saati çalışmaya ayırmasını ve planını şu şekilde yapmasını istedim:
  • İngilizce (30 dk)
  • Almanca (30dk)
  • Ödev (30 dk)
  • Test Çözme (30 dk)
  • Kitap okuma (30 dk)
  • Keman (30 dk)
Bu 3 saati gün içine nasıl dağıtacağı kendisine kalmış. İngilizce ve Almanca için Babilanka'dan eğitim satın almıştım. Her gün bir dersin alıştırmalarını yaparak ilerlemesini istiyorum. Ayrıca bir sayfa sesli Türkçe metin okuması yapıp bana ses kaydı atmasını isteyeceğim. Diksiyon eğitiminden öğrendiklerim ile okumasını daha iyi bir hale getirmesini sağlamak istiyorum. Ana dilinin hem konuşurken, hem de okurken hakkını vermesini istiyorum.

Bu sorumluluklarını yerine getirdikten sonraki kısım kendisine ait. Mutabık kaldığımız videoları seyredebilir veya oyunları oynayabilir. Zaten akşam saatlerinde sitedeki arkadaşları ile bahçede vakit geçiriyor. Bu yaz sitemizin yanındaki dondurmacıya arkadaşları ile gitmeye başlayacak, ayrıca markete de yalnız göndermeye başlayacağım.

Geçen hafta sonu gittiği modern dans kursunun yıl sonu gösterisi oldu. Çok güzel bir gösteriydi. Harcadığı emeğin karşılığı görmek benim açımdan çok mutluluk vericiydi. Hem fiziksel olarak hareket etmesini hem de eğlenceli vakit geçirmesini sağlayan bir hobi bulduğu ve bunu sürdürdüğü için çok memnunum. Ayrıca piyanoyu bırakıp kemana geçti. Zaten en başından beri keman istiyordu ancak çalması zor bir enstrüman olduğu için piyano ile başlamıştık.

Çocukluktan ergenliğe geçiş sürecinde olan kızıma ebeveynlik yaparken kendimden beklentilerim ise şu şekilde:
  1. İlgi duyduğu alanlarda destekle.
  2. Sorumluluk alanlarını belirle ve net ol
  3. Yaşı büyüdükçe daha çok sorumluluk ver
  4. Yaşı büyüdükçe özgürlük alanını genişlet
  5. Az konuş, çok dinle
  6. Yargılayıcı değil yol gösterici bir tavırda ol.
  7. Hata yapmasına ve sonuçları ile baş etmesine izin ver
  8. Baş başa ve ailecek vakit geçir
  9. Ne izlediğini takip et
  10. Yakın arkadaşları ve ebeveynleri ile iletişimde ol.
 
elecda çocuklar belirlediğin sorumlulukları yerine getirmek istemediklerinde nasıl bir yol izliyorsun?

ve listenin takibini nasıl yapıyorsun?
Daha önce online konuşma dersi alıyor demiştin orası yukarda bahsettiğin babilanka” da mı?

Paylaşırsan sevinirim
 
Son düzenleme:
İngilizce konuşma dersi canlı dersti, zoom'dan devam etti. Yaz arası verdik. Babilanka online bir platform, duyduğunu tekrar etmek üzerine, gölgeleme tekniği ile eğitim veriyor. Sistem üzerinden derse katılım ve hangi aşamaları tamamladığını görebiliyorum.

Liste takibi için ben genelde word'de süslü bir arka fonda to-do list hazırlayıp, basıyorum ve günlük olarak doldurup bana vermesini istiyorum.

Yatak toplama ile ilgili bir kez itiraz etti ve yapmadı. Ben de normalde yardımcı ablanın yaptığı nevresim değiştirme-yıkama ve katlama işini kendisine yaptırdım. Ondan beri her sabah ben söylemeden yatağını topluyor:) Açıkçası sorumluluk alanı dışındaki bir konu ile ilgili ceza vermeyi (ekran süresi kısıtlaması vs) doğru bulmuyorum. Ancak sorumluluğunu yerine getirmezse, o konu ile ilgili bedel ödemesini sağlıyorum. Kıyafetlerini kirli sepeti yerine odasında yere attığı veya dolabına tıktığı bir dönem olmuştu. 1 hafta boyunca hiçbirini alıp yıkamadım. Sonuçta temiz kıyafeti kalmadı, kirli ve buruşuk bir kıyafet ile okula gitmek zorunda kaldı. Ondan beri kirli sepeti kullanıyor.
 
Konuşma dersi bi platformdan mı tanıdıktan mı,? Bana tavsiye eder misin? Böyle bir arayıştayım da

Oğlum sorumluluklarını yerine getirirken onu ikna etmek zorunda olmak/bırakılmak en sevmediğim ve doğru bulmadığım şey. Dil dökerek sürekli hadi diyerek, lütfenle, yalvarır gibi davranmak ruh emici . Zor çocuklar alışkanlıkları kolay edinemiyor. Mesela diş fırçalama” alışkanlığı bunun önemini, kitaplarla/videolarla/konuşarak/okulda zaman ayırılarak anlatıldı. Biliyor , içselleştirdi ancak davranışa dökmek onun için çok zor oluyor. Banyoya geçip fırça elinde dakikalarca bekliyor. Aşmaya çalışıyoruz . Fırçayı ağzına koymaya zorlanıyor. Sevmiyor. “ çözüyoruz ancak kolay olmuyor.

Mizacı zor ve kolay olan çocuklar var. Buna rağmen Ebeveyn tutumu her zaman daha önemli. Net olmak gerekiyor.
 
Yok platform değil, bir yakınımızın kızı, aslında mimar ama native gibi İngilizce konuşuyor. Ondan rica ettim haftada 2 gün Ela ile zoomdan konuşur musun diye. Sağ olsun bütün dönem ders yaptı.

Ela İpek'e göre kurallara uyma becerisi daha yüksek, daha ılımlı bir çocuk. İpek ile Ela'da hiç zorlanmadığım rutinlerde sıkıntı yaşıyorum. Yaşı daha küçük diye yapması gereken her şeye eşlik ediyorum yoksa yapmıyor. Diş fırçalama esnasında yanında biri daha olmazsa çok direniyor mesela.
 
İyi akşamlar…

Rutinlerime bağlı kalmayı, nerede olursam olayım uygulamayı veya o an yapmak istemesem de bu hissin anlık olduğunu düşünüyorum ve büyük resme bakarak yol alıyorum. Bu çok değerli. Tatilde her gün yürüdüm ve başka başka parklar, yürüyüş yolları keşfettim. Bir cami bahçesinde soluklandım, okudum ,yazdım ,dinledim, düşündüm. Hamd olsun.


Bugün eve döndük . yarın evi düzenleyip, eşyaları hazırlayıp yayla evine taşınacağız. (Kıyafetler, kitaplar, yiyecekler, cihazlar …) oğlum biz işteyken ananede kalacağı için günlük plan hazırlayacağız ve uygulaması için destekleyeceğim. Zira yaz boyu ekran zehirlenmesi yaşamasını istemiyoruz. Doğada özgürce vakit geçirmesi de oğluma çok iyi geliyor.


Biz elecda ile buluştuk. Kahve eşliğinde sohbet etmek çok keyifliydi. Ayrıca samimiyeti ve duruşuyla yine çok etkileyiciydi
 
Kıskandım
 
Selamlar Hanımlar,

Okullar tatil olunca benim sabah rutinimin saatlerinde değişiklik oldu. Bayram nedeniyle tüm rutinlerime ara vermiştim. Bugün tekrar başladım.

Sabah rutini

05:00-06:30

  • Diş fırçalama
  • 1 bardak su & sessizlik zamanı
  • Meditasyon
  • Sabah sayfası
  • Kuran meali okuması

06:30-07:30
  • Açık havada yürüyüş
  • Duş
  • Cilt bakımı

07:30-08:30
  • Nefes egzersizi
  • Diksiyon çalışması
  • İngilizce

08:30-09:30
  • Ev Toplama
  • Kahvaltı
  • Giyinme & Makyaj
  • Evden Çıkış
İşe araba ile giderken Storytel'den Nilay Örnek'in "Bütün İyiler Biraz Küskündür" kitabını dinledim. Metin çok güzel, Deniz Yüce Başarır okumuş. Kitabı dinlerken, okuyanın diksiyonu, vurgu ve tonlamasına da dikkat ediyorum. Bence Deniz Hanım, bu işin hakkını verenlerden. Ayrıca Tilbe Saran'ın okumasını da çok beğeniyorum.

Sahihuban ile buluştuğumuz kitap kafeden Acar Baltaş'ın "Hayatın Hakkını Vermek" adlı kitabını aldım. Bugün akşam okumaya başlamak istiyorum. Benim için de çok keyifli bir buluşma oldu. En kısa zamanda tekrarlanması dileğiyle
 
Merhaba
Uzun süredir takip ettiğim bir topik sizin yazdıklarınızı okuyunca ne kadar günümü ziyan ettiğimi düşünüyorum.
İki tane çocuğum var biri kız biri erkek oğlum 7 buçuk yaşında kızım iki buçuk 9 senelik evliliğimi 6 ay öncesinde sonlandırdım bir savaştan çıkmış gibi hissediyorum ama tam olarak ta kurtulamadım
görev dolayısıyla doğuda görev yapıyorduk inşallah Ankara'ya tayin isteyeceğim tayinlerin açılmasını bekliyorum ailem orda doğudaki sakinliğe okadar alıstim ki burada hayat benim için çok kolaydı ama çocuklarım için Ankarayi istiyorum daha önce Ankara'da yaşadığım için o koşuşturmayi düsünmesi bile beni yoruyor düzenli bir hayat geçmek istiyorum planlı okudukça imreniyorum umarım bende hayata gecirebilirim
 
Neleri seviyorum, neler yapmak bana iyi hissettiriyor, yaşama sevinci ve coşkumu arttıran şeyler neler, bana değer ve bakış açısı kazandıran arkadaşlarım kimler? Zor zamanlardan geçerken beni diri tutan şeyler nelerdir?


Üzerinde düşündüğüm sorular bunlar. Aslına bakarsanız yıllardır bildiğim cevaplar vardır, ancak içime bakıp kendimi dinleyip güncelliyorum. Bu dönem de öyle bir dönem.




Ayrıca istek olmasa dahi harekete geçmenin kazanç sağladığını düşünüyorum . Önce hareket sonra motivasyon gelir, buna yürekten inanıyorum. Kendime de öğütlediğim şey “canın istemese de yap, duygular geçicidir, davranış kalıcı”. Bugün zorlandığın şey gelecekte kolaylık kılar. Yürümek zorlayabilir ama bedenini şekillendirir. Cilt bakımı yapmak uykunu bölebilir ama cildin parlar. Dil çalışmak zamanını alır ama insan kazandırır.
 
Son düzenleme:
Merhaba,

Gün ziyanı gibi düşünmeyin, benim küçük kızım 2,5 yaşındayken sadece günü kurtarabiliyordum. Yaşı 6 oldu, anca yeni yeni kendime bir rutin kurabiliyorum.

Sizin hayatınızda büyük değişiklikler var. Önce onlar düzene girsin, küçük kızınız bira büyüsün, halledersiniz yapmak istediğiniz her şeyi.

Ankara'da yaşam zorlaştı. Özellikle depremden sonra çok göç aldı ve trafik gerçekten çok sıkıntılı bir duruma geldi. Ancak Ankara şartlarının çocuk büyütme açısından çok avantajlı olduğunu düşünüyorum. Çocukları götürebileceğiniz tiyatro, müze, park gerçekten çok fazla.

Yapmak istediklerinizi paylaşırsanız belki yardımcı olabiliriz.
 
Selamlar Hanımlar,

Küçük kızımı pazartesi günü itibariyle yaz okuluna başlattım. Siteden bir arkadaşı da dahil oldu. Sabah ikisini bırakıp akşam alıyorum. 2 hafta gidecek, sonrasında 1 hafta tatile gideceğiz.

Daha önce Yunan adalarına gitmiş kimse var mı? Eylül'ün ilk haftası İzmir'de bir düğüne katılacağız. Öncesine bir Yunan adası gezisi eklemek istiyoruz.
 
Merhaba elecda. Ben Sakız'a gitmiştim.Çeşmeden yarım saat Sakız adası. Sakız adası hem denize girmek çin güzel hem de gezmek için tarihi yerleri var. Kuşadasından samosa geçebilirsiniz. Bir de izmir merkezden midilli adasına feribot var biraz uzun sürüyor sanırım 2, 2 buçuksaat kadar
 
Merhaba Elecda,
İzmir'den değil ama daha önceden Ayvalık -Midilli, Marmaris- Rodos günübirlik gittiğimiz rotalardan. Güzel olur sizin için de.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…