Atomik Alışkanlıklar gerçekten bir baş ucu kitabı. Ara ara tekrar gözden geçirdiğim kitaplardan biri benim de.Merhaba..burayı sıkı takipçilerdenim..
atomik alışkanlıklardan sonra kişisel gelişim kitaplari acayip ilgim var. okudukça uygulamaya çalışıyorum..
en son Bircan Yıldırım ve Barış muslu kitaplari okuyorum.. kitaplari okudukça uygulamaya çalışmadan geçmiyorum.. ama gerçekten çok çok iyi geldi.. sizde okuyabilirsiniz..
İngilizce konuşma dersi canlı dersti, zoom'dan devam etti. Yaz arası verdik. Babilanka online bir platform, duyduğunu tekrar etmek üzerine, gölgeleme tekniği ile eğitim veriyor. Sistem üzerinden derse katılım ve hangi aşamaları tamamladığını görebiliyorum.elecda çocuklar belirlediğin sorumlulukları yerine getirmek istemediklerinde nasıl bir yol izliyorsun?
ve listenin takibini nasıl yapıyorsun?
Daha önce online konuşma dersi alıyor demiştin orası yukarda bahsettiğin babilanka” da mı?
Paylaşırsan sevinirim
Konuşma dersi bi platformdan mı tanıdıktan mı,? Bana tavsiye eder misin? Böyle bir arayıştayım daİngilizce konuşma dersi canlı dersti, zoom'dan devam etti. Yaz arası verdik. Babilanka online bir platform, duyduğunu tekrar etmek üzerine, gölgeleme tekniği ile eğitim veriyor. Sistem üzerinden derse katılım ve hangi aşamaları tamamladığını görebiliyorum.
Liste takibi için ben genelde word'de süslü bir arka fonda to-do list hazırlayıp, basıyorum ve günlük olarak doldurup bana vermesini istiyorum.
Yatak toplama ile ilgili bir kez itiraz etti ve yapmadı. Ben de normalde yardımcı ablanın yaptığı nevresim değiştirme-yıkama ve katlama işini kendisine yaptırdım. Ondan beri her sabah ben söylemeden yatağını topluyor:) Açıkçası sorumluluk alanı dışındaki bir konu ile ilgili ceza vermeyi (ekran süresi kısıtlaması vs) doğru bulmuyorum. Ancak sorumluluğunu yerine getirmezse, o konu ile ilgili bedel ödemesini sağlıyorum. Kıyafetlerini kirli sepeti yerine odasında yere attığı veya dolabına tıktığı bir dönem olmuştu. 1 hafta boyunca hiçbirini alıp yıkamadım. Sonuçta temiz kıyafeti kalmadı, kirli ve buruşuk bir kıyafet ile okula gitmek zorunda kaldı. Ondan beri kirli sepeti kullanıyor.
Yok platform değil, bir yakınımızın kızı, aslında mimar ama native gibi İngilizce konuşuyor. Ondan rica ettim haftada 2 gün Ela ile zoomdan konuşur musun diye. Sağ olsun bütün dönem ders yaptı.Konuşma dersi bi platformdan mı tanıdıktan mı,? Bana tavsiye eder misin? Böyle bir arayıştayım da
Oğlum sorumluluklarını yerine getirirken onu ikna etmek zorunda olmak/bırakılmak en sevmediğim ve doğru bulmadığım şey. Dil dökerek sürekli hadi diyerek, lütfenle, yalvarır gibi davranmak ruh emici . Zor çocuklar alışkanlıkları kolay edinemiyor. Mesela diş fırçalama” alışkanlığı bunun önemini, kitaplarla/videolarla/konuşarak/okulda zaman ayırılarak anlatıldı. Biliyor , içselleştirdi ancak davranışa dökmek onun için çok zor oluyor. Banyoya geçip fırça elinde dakikalarca bekliyor. Aşmaya çalışıyoruz . Fırçayı ağzına koymaya zorlanıyor. Sevmiyor. “ çözüyoruz ancak kolay olmuyor.
Mizacı zor ve kolay olan çocuklar var. Buna rağmen Ebeveyn tutumu her zaman daha önemli. Net olmak gerekiyor.
Kıskandımİyi akşamlar…
Rutinlerime bağlı kalmayı, nerede olursam olayım uygulamayı veya o an yapmak istemesem de bu hissin anlık olduğunu düşünüyorum ve büyük resme bakarak yol alıyorum. Bu çok değerli. Tatilde her gün yürüdüm ve başka başka parklar, yürüyüş yolları keşfettim. Bir cami bahçesinde soluklandım, okudum ,yazdım ,dinledim, düşündüm. Hamd olsun.
Bugün eve döndük .yarın evi düzenleyip, eşyaları hazırlayıp yayla evine taşınacağız. (Kıyafetler, kitaplar, yiyecekler, cihazlar …) oğlum biz işteyken ananede kalacağı için günlük plan hazırlayacağız ve uygulaması için destekleyeceğim. Zira yaz boyu ekran zehirlenmesi yaşamasını istemiyoruz. Doğada özgürce vakit geçirmesi de oğluma çok iyi geliyor.
Bizelecda ile buluştuk. Kahve eşliğinde sohbet etmek çok keyifliydi. Ayrıca samimiyeti ve duruşuyla yine çok etkileyiciydi
Merhaba,Merhaba
Uzun süredir takip ettiğim bir topik sizin yazdıklarınızı okuyunca ne kadar günümü ziyan ettiğimi düşünüyorum.
İki tane çocuğum var biri kız biri erkek oğlum 7 buçuk yaşında kızım iki buçuk 9 senelik evliliğimi 6 ay öncesinde sonlandırdım bir savaştan çıkmış gibi hissediyorum ama tam olarak ta kurtulamadım
görev dolayısıyla doğuda görev yapıyorduk inşallah Ankara'ya tayin isteyeceğim tayinlerin açılmasını bekliyorum ailem orda doğudaki sakinliğe okadar alıstim ki burada hayat benim için çok kolaydı ama çocuklarım için Ankarayi istiyorum daha önce Ankara'da yaşadığım için o koşuşturmayi düsünmesi bile beni yoruyor düzenli bir hayat geçmek istiyorum planlı okudukça imreniyorum umarım bende hayata gecirebilirim
Merhaba elecda. Ben Sakız'a gitmiştim.Çeşmeden yarım saat Sakız adası. Sakız adası hem denize girmek çin güzel hem de gezmek için tarihi yerleri var. Kuşadasından samosa geçebilirsiniz. Bir de izmir merkezden midilli adasına feribot var biraz uzun sürüyor sanırım 2, 2 buçuksaat kadarSelamlar Hanımlar,
Küçük kızımı pazartesi günü itibariyle yaz okuluna başlattım. Siteden bir arkadaşı da dahil oldu. Sabah ikisini bırakıp akşam alıyorum. 2 hafta gidecek, sonrasında 1 hafta tatile gideceğiz.
Daha önce Yunan adalarına gitmiş kimse var mı? Eylül'ün ilk haftası İzmir'de bir düğüne katılacağız. Öncesine bir Yunan adası gezisi eklemek istiyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?