- 29 Mart 2024
- 139
- 146
- 35
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
evet çocukluktan gelen şemalarımız, onları değiştirmek çok zor olduğu için maalesef çoğu süregeliyor. önce bu şemanın farkına varıp sonra değişim için adımlar atmalıyızHangi şemalar. Çocukluktan gelen yanlış inançlar gibi mi?
Hoş geldinizBdvden geldim. Konunun takipçisi olacağım :)
Hoş geldinizHayatta verimli olmak istediğim için sıkı bir değişim sürecindeyim. Bu sayfa çok iyi gelecek.
Hoşbuldum teşekkür ediyorum.Hoş geldiniz
Biraz kendinizden bahsedip, hangi konularda verimli olmak istediğinizi anlatabilir misiniz?
Türkiye Profesyonel Koçluk Merkezinden Tülay Tuğruer ile görüşmüştüm ben. Oldukça iyiydi tavsiye ederim. Kendisi Ankara'da. Biz bazı görüşmeleri yüz yüze bazılarını da online yapmıştık.Merhabalar arkadaşlar size danışmak istediğim bir konu var. kişisel gelişim yada yaşam koçu gibi birilerinden destek almak istiyorum ama nerden kime ulaşırım doğru kişiyi nasıl bulurum bilemiyorum öncelikle psikolog görüşmesi mi yapmalıyım tavsiye edeceğiniz isimler varsa özelden de yazabilirsiniz arkadaşlar iş hayatıyla alakalı aşamadığımız bir kaç konu var online görüşme mi yoksa yüz yüze mi daha çabuk sonuca ulaştırır
Çok teşekkür ediyorum elecda hemen araştırıyorum gelişmelerden haberdar ederim umarım benim için de faydalı olacaktırTürkiye Profesyonel Koçluk Merkezinden Tülay Tuğruer ile görüşmüştüm ben. Oldukça iyiydi tavsiye ederim. Kendisi Ankara'da. Biz bazı görüşmeleri yüz yüze bazılarını da online yapmıştık.
Ah bir YouTube kanalin olsa nasıl izlenirsin güzel bilgilerin ve tecrübenleSunum Teknikleri
İyi bir sunum için yapılması gerekenleri ile ilgili bir eğitim aldım. Detayları unutmadan sizlerle de paylaşmak istiyorum.
Sunum Öncesi Sorulması Gereken Sorular
Kime konuşacağım?
Yaş, cinsiyet, deneyim ve meslek ile ilgili bilgi sahibi olmak lazım. Mavi yaka ile daha samimi bir sunum yapabilirken, üst yönetime yapılan sunum resmi olmalıdır. Kadınlar ayrıntılara dikkat ederken erkekler akıcı konuşmaya odaklanır.
Neden sunum yapacağım?
Bu sunumun amacı nedir sorusunu yanıtlamak lazım. Yeni bir ürün tanıtımı, bilgi vermek, yönlendirmek gibi farklı amaçlarımız olabilir.
Nerede anlatacağım?
Mümkünse sunum yapılacak yerin bir gün önceden, mümkün değilse de en az 1 saat önceden kontrol edilmesi gerekir. İklimlendirme ve teknik ekipman kontrolü yapılmalıdır. Ayrıca salonda sandalye aralarında sunum öncesi gezinmek, alanı tanıma fırsatı verdiği için sunum heyecanına da iyi gelir.
Ne anlatacağım?
Sunumu hazırlarken metin ile slayt arka planı arasında kontrast olmasına, metin puntosunun küçük olmamasına dikkat edilmelidir. Öğleden sonra yapılacak sunumlarda slayt arka planında yeşil tonlarının seçilmesi seyircilere iyi gelir. Konu ile ilgili gelebilecek ters köşe sorular için ön hazırlık yapılması önemlidir. Sunumun e-posta, telefon ve bulut sistemleri olmak üzere 3 yerde yedeğinin olması gerekir.
Nasıl Anlatacağım?
Sunum öncesi en az 3 kez prova yapılmalıdır. İlk prova metnin kontrolü olmalıdır. İkinci provada metin sesli bir şekilde okunmalıdır. Üçüncü provada ise telefonu 4-5 metre ileriye koyularak kamera kaydı alınmalı ve beden dili kontrolü yapılmalıdır. Ayna önünde prova yapılmamalıdır.
Sunumdan en geç 1 saat önce yemek işini bitirilmeli, sıcak çay ve kahveden uzak durulmalıdır. Tuvalete gitmek zorunda kalmayacak kadar ılık su içmenin faydası vardır. Eğer çok stresli hissediyorsak 4-7-8 nefesini 10 kez tekrarlamak bizi rahatlatır.
Sunum esnasında kıyafet özenli, ayakkabılar temiz olmalıdır. Saçın yüzü kapatmaması ve abartılı takılardan uzak durulması gerekir. Makyaj sade tutulmalıdır. Çok yüksek topuklu ayakkabı giyilmemelidir.
Sunum esnasında göz teması önemlidir. Bunun için ters V tekniği kullanılır. V harfinin geniş tarafı bize gelecek şekilde düşünelim. Sol uçtan başlayıp, ortaya sonra da V'nin sağ ucuna gidecek şekilde tüm salon ile göz teması kurulmasına özen gösterilmesi gerekir.