Başlangıcı gündemimle yapacağım. Hamilelik sürecinde aldığım kiloları vermek istiyorum. O yüzden sağlıklı beslenmeye, suyu fazla tüketmeye özen gösteriyorum. Bugün itibariyle 10-15 dakika bile olsa spor yapmaya niyet ettim. İnşallah başarılı olurum. Hedefim Ağustosun sonuna kadar 75'ten 60 kiloya düşmek. İnşallah başarılı olacağım.
"Hiçbir kul, kıyamet gününde, ömrünü nerede tükettiğinden, ilmiyle ne gibi işler yaptığından, malını nerde kazanıp nerde harcadığından , vücudunu nerde yıprattığından sorulmadıkca bulunduğu yerden kımıldayamaz."
Hayatın anlamı bu hadiste saklı bana göre. Yoluma bu sözleri rehber edinerek devam etmeye niyet ettim. Allah hiç unutturmasın.
*
"Rabbi la tec'alni minel gafilin (ya rabbi beni gafillerden etme)" bunu sıkça dilimle de kalbimle de söylemeye niyet ettim
*
Bu yıl sonuna kadar ezberimde olmayan sureleri- duaları öğreneceğim.
*
Okumam gereken iki dini kitap vardı. Onları ve Doğan Cüceloğlu'nun bir kitabını bitireceğim (yakın zaman içinde)
*
Maaş zamanı sadaka vermeye niyet ettim.
Sade yaşamımı daha da sadeleştirmek, kolaylaştırmak, pratikleştirmek istiyorum. Ağustos gibi tayin sebebiyle taşınacağız. Yavaş yavaş hazırlıklara başladım. Fazlalıkları elden çıkarıyorum. Tayin zamanı yükümün mümkün mertebe azalmış olmasını umuyorum. O yüzden ev için yada kıyafet konusunda alışveriş yapmıyorum.
*
Yeni düzenimizde kızım için de hayallerim var. Esnek bir vücut yapısı var. Doktor tavsiyesiyle jimnastiğe ve yüzmeye göndermeyi istiyorum. Yanı sıra -benim için en önemlisi- Kur'an Kursuna göndereceğim. Bu eşimle kesin kararımız. Bizim bu konuda cok eksiğimiz var. Biz bu eksiklerimizi giderirken kızımızın bu temelinin sağlam olmasını istiyoruz. Bu konuyla ilgili daha hayallerim var; fakat bunlar zaman isteyen şeyler. Zamanla buraya tekrar yazacağım