Baslığı takip ediyorum bir süredir. Biraz da inceledim bazı yorumları ve kendimi sorguladım. Neleri hayatima katmak isterim, neyi değiştirmek isterim diye. Deftere bugun notlar da aldım ama burda paylaşmaya su an icin zamanim olmayacak gibiÇocuğuma iyi bir anne olmaya çalışırken, kadınlığımı, insanlığımı unutmamak için kendimi beslemeye, kendime bakmaya, hayata sıkı sıkı tutunup, kürekleri çekmeye devam ediyorum. Hayattaki ana hedefim “Daha az tüketmek. Daha mutlu yaşamak.” olarak özetlenebilir. Bu hedefi gerçekleştirmek için günlük rutinimde, aşağıda belirttiğim konu başlıklarında kendimi geliştirmeye, yeni şeyler öğrenmeye ve bu öğrendiklerimi uygulamaya gayret ediyorum.
Burada paylaşacaklarım, bu hedeflere ulaşma yolculuğumun, 34 yılda öğrendiğim ve deneyimlediğim şeylerin bir dökümü. Ayrıca bir şeylerin konsantrasyonumu bozmasına izin vermeden “bugün”ü üretken, amaçlarım doğrultusunda ve keyifli geçirmek için gün içerisinde yaptıklarım.
- Sağlıklı Yaşam
- Mümkün Olduğunca İyi Annelik
- Düzenli ve Sade Bir Ev
- İyi Görünmek
- Verimli İş Hayatı
- Para Yönetimi
- Toplumsal Fayda
Sadece gündelik hayatlarımızın değil, dünyanın da gidişatı gösteriyor ki sorgulamadan kabul ettiğimiz doğrular, belki de sandığımız kadar doğru değil. Doğrunun ve yanlışın ötesinde başka türlü bir şey isteyenler için temiz bir sayfa açabilmek umuduyla...
Bir gün o da olur belki:)Ah bir YouTube kanalin olsa nasıl izlenirsin güzel bilgilerin ve tecrübenle
Vaktiniz olunca notlarınızı bizimle de paylaşın mutlaka, beraber burada çok yol aldığımızı düşünüyorum.Baslığı takip ediyorum bir süredir. Biraz da inceledim bazı yorumları ve kendimi sorguladım. Neleri hayatima katmak isterim, neyi değiştirmek isterim diye. Deftere bugun notlar da aldım ama burda paylaşmaya su an icin zamanim olmayacak gibi
Eklemeler yapıp paylaşacağım ama zaman almaması adına başlıklara ayırmayacağım. Biraz dağınık maddeler olacakVaktiniz olunca notlarınızı bizimle de paylaşın mutlaka, beraber burada çok yol aldığımızı düşünüyorum.
Başlangıcı gündemimle yapacağım. Hamilelik sürecinde aldığım kiloları vermek istiyorum. O yüzden sağlıklı beslenmeye, suyu fazla tüketmeye özen gösteriyorum. Bugün itibariyle 10-15 dakika bile olsa spor yapmaya niyet ettim. İnşallah başarılı olurum. Hedefim Ağustosun sonuna kadar 75'ten 60 kiloya düşmek. İnşallah başarılı olacağım.
"Hiçbir kul, kıyamet gününde, ömrünü nerede tükettiğinden, ilmiyle ne gibi işler yaptığından, malını nerde kazanıp nerde harcadığından , vücudunu nerde yıprattığından sorulmadıkca bulunduğu yerden kımıldayamaz."
Hayatın anlamı bu hadiste saklı bana göre. Yoluma bu sözleri rehber edinerek devam etmeye niyet ettim. Allah hiç unutturmasın.
*
"Rabbi la tec'alni minel gafilin (ya rabbi beni gafillerden etme)" bunu sıkça dilimle de kalbimle de söylemeye niyet ettim
*
Bu yıl sonuna kadar ezberimde olmayan sureleri- duaları öğreneceğim.
*
Okumam gereken iki dini kitap vardı. Onları ve Doğan Cüceloğlu'nun bir kitabını bitireceğim (yakın zaman içinde)
*
Maaş zamanı sadaka vermeye niyet ettim.
Sade yaşamımı daha da sadeleştirmek, kolaylaştırmak, pratikleştirmek istiyorum. Ağustos gibi tayin sebebiyle taşınacağız. Yavaş yavaş hazırlıklara başladım. Fazlalıkları elden çıkarıyorum. Tayin zamanı yükümün mümkün mertebe azalmış olmasını umuyorum. O yüzden ev için yada kıyafet konusunda alışveriş yapmıyorum.
*
Yeni düzenimizde kızım için de hayallerim var. Esnek bir vücut yapısı var. Doktor tavsiyesiyle jimnastiğe ve yüzmeye göndermeyi istiyorum. Yanı sıra -benim için en önemlisi- Kur'an Kursuna göndereceğim. Bu eşimle kesin kararımız. Bizim bu konuda cok eksiğimiz var. Biz bu eksiklerimizi giderirken kızımızın bu temelinin sağlam olmasını istiyoruz. Bu konuyla ilgili daha hayallerim var; fakat bunlar zaman isteyen şeyler. Zamanla buraya tekrar yazacağım
Kolaylıklar diliyorum.Tekrar merhaba. Yarın eşimin tayin sonuçlarının açıklanacağı söyleniyor. Bizim için hayırlı olacak bir yer çıkar inşallah
Spora başlayacağımdan bahsetmiştim. Her gun düzenli sekilde olmasa da 30 dakikalık bir spor yapıyorum. Araya hastalık girmişti ama tekrar başladım. Bu pazar günü güzel bir sonuç almak istiyorum.
Sadaka konusunu bu ay hallettim çok şükür. Sanki üstümden bir yük kalkmış gibi hissediyorum. Darısı önümüzdeki aylara
Bilmediğim surelerden üçünü ezberledim. İkisini namazda okudum. Diğerini bugün namazlarima ekleyecegim inşallah. Namaza daha cok düşkün olmak istiyorum.
Polemik yaratmak istemiyorum ama sunlari eklemek istiyorum: Kimisine göre namaz Kuran'da geçmiyor, İslamda yeri yok kimisine göre var. Namaz yoksa bile her gün beş kez toplamda 1 saat Allah'ı zikretmenin neresi kötü olabilir? Bu açıdan bakıuorum. Onu andıkça, onun kelamını dillendirdikçe kendimi daha iyi hissediyorum.
Okuduğum kitaplardan biri Kur'an'ın ne olduğunu anlatıyor. Yarısına gelmek üzereyim. Sindire sindire okumak istiyorum. Bu kitapla eş zamanlı olarak Kur'an ve meal okumaları yapma hedefim var.
---------
Günlük rutinlerimi (diş fırçalama - el yuz yıkama dışındakileri) 2-3 haftadır aksatiyorum. Hastalıktan sonra cilt bakim rutinimi oturtamadim. Ev duzenini, temizliginu oturtamadim. Bunlara bu hafta bir aksilik çıkmazsa el atmak istiyorum.
Ben de okumuş ve çok beğenmiştim. Hatırlattığın iyi oldu, bir ara tekrar göz atayım ben deGünaydın
Bir kitap önerisi ile geldim, Artık Biliyorum-Oprah Winfrey, storytelden bayıla bayıla dinledim, Oprah'ı bilmiyordumtelevizyon showu varmış. Hayata, olaylara bakışına hayran kaldım, şiddetle tavsiye ederim.
Bahar Eriş'i Instagram'dan beğenerek takip ediyorum. Son kitabı "Sevgiler ve Lolipoplar"ı Ela'ya aldım. O bitirince ben de okuyacağım.ben de yeni bitirdiğim kitabı tavsiye etmek isterim: Senin yolun hangisi-Bahar Eriş
yazar çok dolu biri çok okumuş belli, bir çok kitapta alıntı da yapıyor. diğer kitaplarını da okumak istiyorum özellikle iki tanesinin adı dikkatimi çekti:
-Korkmasaydın Ne yapardın?
-Şimdi Değilse Ne Zaman?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?