Ege ve Efe benim de aklımda ama eşim biz Eskişehirliyiz ne alakamız var diyor
Benim eşim başak burcu, yükseleni de başakEsinizde hep bahane bulmus ya
Onun onerisi varmi?
Boyle sorunca hic aklima gelmedi aslinda brz dusunmek lazim
Benim eşim başak burcu, yükseleni de başak
Anca eleştirir
Bak benim önerdiğim isimlere diğer yorumlarını da yazayım:))
Hep bahane bulmus yaa dikkatimi cekti
Bence kiz olacak, kiz isimlerinde yogunlasin :)
Bak benim önerdiğim isimlere diğer yorumlarını da yazayım:))
Yaprak: Sararıp solsun mu kızımız
Yağmur: Sürekli ağlar o boşver
Toprak: Çamur olur
Duru: Sabun markası o
Benim aklımdaki kız isimleri, Nil, Ada, Öykü,
Erkek isimleri Can, Ege, Efe, Mert
Ben kaçırdım nedir o oksi leke çıkarıcı?Memnun olmana sevindim canım. Çamaşır suyu ile aynı işi gören zararı olmayan bir ürün. Ben de memnunum. İyi günlerde kullan:)
Valla çok zor.Tovbe tovbeeeay disaridan komik ama cok zor bir duruma benziyor hic basak tanidigim olmadi gerci bilmiyorum
Kendi hic onermedimi, cok merak ettim
En guzeli ayse, zeynep, mustafa, ahmet.
En azindan bunca insan bizden iyimi bilecek dersiniz belki ikna olur
O ne kadar çok çocuk hakikaten yahu.Her yıl istatistikler yayınlanıyor isimlerle ilgili. Hangi isim daha çok koyulmuş vb. Oraya bakabilirsin :)
Biz daha önce Kuşadası nda yaşıyorduk ve gelen her çocuk hastamın 3 te ikisi ege, efe, ada, kumsal dı. Yani o kadar çok ki. Aydın, İzmir komple efe ve ege :))
O yüzden ben onları eledim açıkçası. Erkek için mert kız için Nil diyorum :)
Benim oğlumun adı Asaf. Kızım olursa da Sena düşünüyorum :) Sena ismini niyeyse hep beğeniyorum.
Çevremdeki çocuk isimlerini sayayım :)
- zeynep Azra
- eda beril
- özgür defne
- İzmir Çıngı ( kız)
- kerem
- ahmet
-adil
- hüma
- aysima
- aybala
- Begüm
- leylifer
- berra-serra kardeşler
- Erinç
- salih çınar
- ahmet oğuz
- asya
:)) ay ne çok çocuk varmış :))
Ay benim kızım 19 Ağustos'ta doğdu. Aklım çıktı başak olacak diye:)) Bı bünye bir başak daha kaldıramazdı vallaelecda resmen sesli güldüm son mesajlarına
Benim eşimde başak
doğum yaptıran dr da başak erkeklerinden müzdaripti
Oğlumun doğumunun sezaryan olması kesinleşinse başak burcunu atlatacak mı diye takvime bakmıştık
kadın bana acıdı 1 evde 2 başak erkeği olmaz dedi:)))
Önerdiğin isimlerin hepsini beğendimEla çok güzel bir isim
erkek ismi olarak SARP ve SARPER i çok beğeniyorum. karizmatik geliyor. Misal Sarp Bey, Sarp dayı oluyor gibi.
kız ismi Masal da bana güzel geliyor. TANEM de fena sayılmaz ama son dönemlerde pek hoşlaşmadığım kişiler koydu :)
Eski isimlerden ise Mustafa ve Ayşeyi beğeniyorum
Naturalive'in bir ürünü. Çamaşır suyu yerine kullanılıyor.Ben kaçırdım nedir o oksi leke çıkarıcı?
Haklısın bazı isimlerin doğuştan çocuğa misyon kitlediğini düşünüyorum. Amin Maalouf'un Doğunun Limanları kitabında adı İsyan Kitabdar olan bir karakter vardı. İsmin, insanın hayatını nasıl etkileyebildiğini çok güzel anlatıyordu. O kitaptan sonra demiştim kendime çocuğuma koyacağım ad, kesinlikle dini, siyasi bir isim olmayacak diye.elecda isim olarak da ben uluslararası kullanılan ve dini içeriği olmayan mümkünse unisex isimleri severim. İleri de nerde nasıl bir hayat tercih eder bilemem.
Aklıma geldi cevap yazarken
Biz geçen yıl kendi evimize geçmeden önce epey bir eşyayı yenilemeye karar verdik.
Yatak odası dolabını kendimiz tasarlaylım dedik. Tabi benim eşim epey detaycı olduğundan bildiğiniz mimari programlardan birinde 3 boyutlu olarak en ufak mm'ye kadar detay içeren bir çizim yapmış ve mobilyacıya bunu istiyorum diye o çizimin bir kopyasını vermişti. Adam çizime bakakaldı"Size iş teklifinde bulunabiliyor muyuz" dedi
Sonra o mobilyacıya 2 ay gittik geldik biz, sonunda eşim 20. çizime falan ikna oldu ve el sıkıştık. Satış yapan kadın " Size mobilya satmayı başarabildiğimiz için firma olarak çok gururluyuz" dedi
Halı, perde ve avize bakarken de beni o kadar çok bunalttı ki en son dedim " Biz bu 3+1 evi satıp, karşılıklı iki tane 1+1 alalım, araya yolluk sereriz, çocuk gider gelir, herkes kendi evini istediği gibi döşer"
Nakliye firmasına da her odaya hamgi mobilyaların nasıl yerleştirileceği konusunda yine milimetrik hazırlanmış 3 boyutlu çizimler vermişti. Bizim evdeki mobilyaların birebir aynısını programda çizmiş
Adamların yüz ifadesi hala aklımda