isim koymak çok zor bir süreç. benim oğlum doğduğunda 8 gün isimsiz bekledi, en son kimlik çıkarmak için bir isme karar vermek zorunda kaldık, bu süreçte cabbar diye seviyorduk. hamileyken ilk 5 ay BAŞAR diye düşünmüştüm, sonra ÇINAR, sonra ILGAZ vs , doğurana kadar kırk kere değişti yani.
kızım da durum daha vahimdi. zaten doğuruncaya kadar çok isim değiştiririz diye pek düşünmek istemedim, o dönem MASAL olsun demiştim, eşim de DERİN olsun dedi, ikisi de olmadı. Tam doğumdan 15 GÜN sonra bir isme karar verdik, kimlik çıkarmak gerekiyordu, artık yeter bir isme karar verelim, yoksa ben aklıma ilk ne gelirse gidip yazdıracağım dedi babası. çabuk karar ver diye telefon açınca hemen 10 kişiyi falan aradım ve İPEK mi DEFNE mi diye sordum, bu anket sonunda yaşları 40 üstü olanlar İPEK, 40 altı olanlar DEFNE dedi :) bu arada kızım 23 aralık doğumlu ve kimliğe 1 ocak olarak (tüm afganlıların ve suriyelilerin de 1 ocak yazıyor geçici kimlik belgelerinde) yazdıracağımız için kafadan 1 hafta düşünme sürem oldu, sonra da üzerine 1 hafta daha bekledim.
CAN ismi olursa yurt dışına çıktığında söylemeleri kolay olur. arkadaşımın isminde Ö falan vardı, söylemeleri zor oluyordu yabancıların
EREN ve SELİM de güzel ki keşke SELİM koysaydım, belki oğlum ismiyle müsemma olurdu diye düşünüyorum. SARP da güzel