Popüler Konu Verimli Rutin

Bu arada elecda vaktin olduğunda ilk sayfaya indeks gibi bir şey yapar mısın, çok zor olacak ama doğum öncesi izninde belki halledersin :)
şöyle sayfa 5 : çocukla etkinlik
sayfa 10 sade yaşam- mutfak
sayfa 12 okul araştırmaları vs diye

yani bir öneri, geriye dönük bulmamız kolay olur, sonuçta sohbet topiğinden öte, bilgilendirme ve rehberlik amaçları da düşünüyorum topiğin

Eşime detaycı ve araştırmacı her şeyi düşünüp her seçeneği gözden geçiren biri derdim :ki çevredeki herkes der...
ama sizin anlattığınız bu çizimler sonrası eşimin ne az detaycı olduğuna karar verdim..
ayrıca eşiniz ne iş yapıyor :)
cidden merak ettim
İnşaat Mühendisi:))

isim koymak çok zor bir süreç. benim oğlum doğduğunda 8 gün isimsiz bekledi, en son kimlik çıkarmak için bir isme karar vermek zorunda kaldık, bu süreçte cabbar diye seviyorduk. hamileyken ilk 5 ay BAŞAR diye düşünmüştüm, sonra ÇINAR, sonra ILGAZ vs , doğurana kadar kırk kere değişti yani.
kızım da durum daha vahimdi. zaten doğuruncaya kadar çok isim değiştiririz diye pek düşünmek istemedim, o dönem MASAL olsun demiştim, eşim de DERİN olsun dedi, ikisi de olmadı. Tam doğumdan 15 GÜN sonra bir isme karar verdik, kimlik çıkarmak gerekiyordu, artık yeter bir isme karar verelim, yoksa ben aklıma ilk ne gelirse gidip yazdıracağım dedi babası. çabuk karar ver diye telefon açınca hemen 10 kişiyi falan aradım ve İPEK mi DEFNE mi diye sordum, bu anket sonunda yaşları 40 üstü olanlar İPEK, 40 altı olanlar DEFNE dedi :) bu arada kızım 23 aralık doğumlu ve kimliğe 1 ocak olarak (tüm afganlıların ve suriyelilerin de 1 ocak yazıyor geçici kimlik belgelerinde) yazdıracağımız için kafadan 1 hafta düşünme sürem oldu, sonra da üzerine 1 hafta daha bekledim.

CAN ismi olursa yurt dışına çıktığında söylemeleri kolay olur. arkadaşımın isminde Ö falan vardı, söylemeleri zor oluyordu yabancıların

EREN ve SELİM de güzel ki keşke SELİM koysaydım, belki oğlum ismiyle müsemma olurdu diye düşünüyorum. SARP da güzel
Benim ve eşimin gözleri ela. Kızımızın da göz rengi ela olur büyük ihtimalle diyerek eşimi ikna etmiştim ki kızım kahverengi gözlü oldu:eek:
4 senedir konuya ilişkin vırvırlanıyor kendisi:))
Can ismini ben de çok beğeniyorum.

Bu arada elecda vaktin olduğunda ilk sayfaya indeks gibi bir şey yapar mısın, çok zor olacak ama doğum öncesi izninde belki halledersin :)
şöyle sayfa 5 : çocukla etkinlik
sayfa 10 sade yaşam- mutfak
sayfa 12 okul araştırmaları vs diye

yani bir öneri, geriye dönük bulmamız kolay olur, sonuçta sohbet topiğinden öte, bilgilendirme ve rehberlik amaçları da düşünüyorum topiğin
Tamam canım müsait olduğum bir ara yapmaya çalışayım.

oğlumun adı Aren
kızım olsaydı Defne olacaktı

ama erkek Sarp
kız Lavin veya Armin çok beğendiğim isimler
bizde de eş faktörünü bu isimler geçemedi

Belki birkaç gün kafanı dinlemek için sessiz sakin bir yerlere kaçabilirsin. Hayat yorgunluğu hepimizde oluyor. .....

Ama ben kendi adıma dibe vurmamak için gayret gösteriyorum. Çünkü ben o kuyuya düşersem yine kendimi ben çıkarmak zorundayım ordan.
Evliliğinde çok şahane birşey olmadığını belirtmek isterim bu arada:))

şu satırları print edip duvarıma asmak istedim bi an..

Harikasınız :KK50:

Evlilik bir çeşit kurumsallaşma bence. İki kişilik ilişkin bir anda topluma mal oluyor:)) İşin içine para giriyor, akrabalık ilişkileri ve bir sürü sorumluluk giriyor vs. Genel olarak sıkıntılı işler yani. Ben eşimden memnunum mesela ama her bayram ailesine yatılı gitmek zorunda olmaktan, Ankara'ya yolu düşen bütün akrabalarının bizde kalmasından falan hoşlanmıyorum ama yapacak birşey yok. Bu ülkede bir adamı alıyorsan yanında 30-40 insanı da promosyon olarak veriyorlar:))

size inanamıyorum. nasıl güzel bir ifade bu, nasıl kıvamında bir anlatım. katılıyorum hem de çok çook..

Haklısın bazı isimlerin doğuştan çocuğa misyon kitlediğini düşünüyorum. Amin Maalouf'un Doğunun Limanları kitabında adı İsyan Kitabdar olan bir karakter vardı. İsmin, insanın hayatını nasıl etkileyebildiğini çok güzel anlatıyordu. O kitaptan sonra demiştim kendime çocuğuma koyacağım ad, kesinlikle dini, siyasi bir isim olmayacak diye.
O kitabı okuyalı ne kadar uzun zaman oldu iyi bir yazardır kendisi bence. Hatırlattığın için teşekkürler :)

Google gece ışığı diyor anlamına. Bilemiyorum artik :)))

Bu çocuklarla bir oyun grubu ve başında da kendimi düşünemiyorum. o_O ikinci gün tımarhane :KK70:
Doğru evet. Leyl Arapçada gece demek, fer Farsça ve günlük dilde kullandığımız manada ışık, aydınlık demek (örnek gözümün feri:))
Bu isim Burak aksak’ın kara bela filminde de geçiyordu.

arkadaşlarım oğlumda aftlar çıktı ağız içi yaraları..haliyle hiç bir şey yemiyor ve 4-5günde 600gr kilo verdi..acıdan uyumuyor sürekli ağlar halde...
doktor ilaç antibiyotik hiç bi şey etki etmez..geçmesini beklicez 7gün civarı sürer diyor..
ayrıca 1haftada 4 diş çıkardı 2si azı...
sizin bir öneriniz var mı? tecrübeleriinizden faydalanmak isterim...

arkadaşlarım oğlumda aftlar çıktı ağız içi yaraları..haliyle hiç bir şey yemiyor ve 4-5günde 600gr kilo verdi..acıdan uyumuyor sürekli ağlar halde...
doktor ilaç antibiyotik hiç bi şey etki etmez..geçmesini beklicez 7gün civarı sürer diyor..

Çok geçmiş olsun çabucak iyileşir inşaALLAH karadut şurubu iyi gelir diye duymuştum..siz yine araştırın belki işinize yarar

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    35,6 KB · Görüntüleme: 254
Çok geçmiş olsun çabucak iyileşir inşaALLAH karadut şurubu iyi gelir diye duymuştum..siz yine araştırın belki işinize yarar
Bunların doğal olanları da var, karadut özü diye satılıyor. Annelerimizin evde yaptığı pekmez/marmelat tarzında bir şey. Karadut iyi geliyor gerçekten, tadı da güzel zorlanmadan yedirebilisin sanki.

Canım geçmiş olsun, aslında eczanelerde bir solüsyon hazırlanıyor o yaraları uyuşturuyor böylece yemek yiyebilir hale geliyor, oğlum Da el ayak ağız hastalığı olmuştu doktor öyle bi solüsyon verdi eczanede hazırlattık ve o zaman yiyebilmişti

X