- 28 Ocak 2013
- 8.591
- 18.705
- 33
Başınız sagolsun, Allah cennette kavustursun inşallahherkese meraba.
uzun zamandır yazmadım .yazamadım.
yas sürecinden yeni yeni çıkıyorum.
abimin çok sevgili eşi vefat etti. ruhuna fatiha armağan ederseniz sevinirim. adı şerife.
amin ne güzel bir dua...Başınız sagolsun, Allah cennette kavustursun inşallah
Allah Cennet'te kavuştursun. Taksiratını affetsin. Okudum. ❣herkese meraba.
abimin çok sevgili eşi vefat etti. ruhuna fatiha armağan ederseniz sevinirim. adı şerife.
İyi pazarlarSelamlar Hanımlar,
Pazar günleri kahvaltıdan sonra çarşamba dahil bizi idare edecek şekilde yemek pişiriyorum. Perşembe akşam kahvaltısı yapıyoruz. Cuma günü de genelde nohut-pilav veya kuru fasülye-pilav yapıyorum.
Bu haftanın menüsü şu şekilde:
Pazartesi: Etli patlıcan yemeği + Pirinç Pilavı
Salı: Karışık Dolma+ Makarna
Çarşamba: Kalan yemekler + Enginar
Perşembe: Kahvaltı
Cuma: Nohut- Pilav
Etli patlıcan yemeği, dolma ve enginarı az önce pişirdim. Dolabı düzenledim. Yeşillikleri yıkayıp salata için hazırladım. Yumuşamak üzere olan kapya biberler yemeklik doğrayıp buzluğa attım.
Haftalık yemek planı yapmak, bu plana göre sebze-meyve alışverişi yapmak ve 3 günlük yemeği pişirmek hafta içi rahat etmemi sağlıyor. Böylece hafta içi yemek yapmaya ayırmam gereken vakitte dizi izleyerek yürüyüş yapabiliyorum.
Allah rahmet etsin.herkese meraba.
2 saat kadar sürdü. Ancak ben ayak işlerini eşime kitliyorum. Soğan doğramak, bir şeyler rendelemek gibi:) Bir de mutfağı beraber topluyoruz.İyi pazarlarbu işleri yapmak ortalama ne kadar zaman alıyor? Ben de böyle yapayım dedim ama o zaman pazae günü çocuğumla yeterli vaküt geçüremiyorum gibi geliyor o yüzden sürdüremedim. Geçen sene küçüktü kendi başına oynayamıyordu acaba o yüzden mi bilemedim
Anladım , biz de o olmadığı için uzu sürüyor. Geçen yıl biri iş yaparken birinin kızla ilgilenmesi gerekiyordu ama bu yıl okullar açılınca ben de deniyeyim. Teşekkür ederim2 saat kadar sürdü. Ancak ben ayak işlerini eşime kitliyorum. Soğan doğramak, bir şeyler rendelemek gibi:) Bir de mutfağı beraber topluyoruz.
Şu an bizim küçük 4 yaşında. Bizi yeni yeni rahat bırakıyor. Abla ile de oynama süreleri de arttı.. Cumartesi gününü genelde dışarda onlara uygun aktviteler ile geçiriyoruz. Pazar günü evle ilgileniyor, sadece akşam yemeğinden sonra parka iniyoruz.Anladım , biz de o olmadığı için uzu sürüyor. Geçen yıl biri iş yaparken birinin kızla ilgilenmesi gerekiyordu ama bu yıl okullar açılınca ben de deniyeyim. Teşekkür ederim
Yaa ne kadar güzel. Hep özenmişimdir çift olarak mutfakta iş yapanlara ama ben bıçaklarım eşimi diye korkuyorum kendimden onun için ayrı ayrı giriyoruz mutfağa.2 saat kadar sürdü. Ancak ben ayak işlerini eşime kitliyorum. Soğan doğramak, bir şeyler rendelemek gibi:) Bir de mutfağı beraber topluyoruz.
Ben de bazen bıçaklama noktasına geliyorumYaa ne kadar güzel. Hep özenmişimdir çift olarak mutfakta iş yapanlara ama ben bıçaklarım eşimi diye korkuyorum kendimden onun için ayrı ayrı giriyoruz mutfağa.
Ben yemekleri yapıyorum o hafta içi benden erken eve geldiği için yanına pilav, makarna, salata vb. yancıları yapıp sofrayı hazırlıyor.
Ben de maddi işleri yoluna koymak için arabanın satılmasını bekliyorum. Kredi kartı ve kredilerden kurtulmak istiyorum. Bir süre borçsuz harçsız yaşamak istiyorum. Evlendiğimden beri sürekli borç ödemekten fenalık geldi.Ağustos itibariyle maddi olarak genişleme yaşadık çok şükür.
* 10gr altın aldım.
*4bin tl eşime yolladım.
*kredi kartım 2500tl idi. ödedim.
*aylık gün gideri 2500tl verdim. (eylül ayı gün sırası bende)
-yakıt ve gıda harcamamız inanılmaz seviyede. 400tl lik yakıtla 3gün işe gidip gelebiliyoruz.(1aydır yaylada yaşıyoruz)
-bu ay oğlumun
*okul kitaplarını
*kırtasiye malzemelerini
*kıyafetlerini sipariş edeceğiz.
yaklaşık olarak 12bin tl harcamamız olacak gibi. taksitle alacağız.
kiramız da bu ay itibariyle 2750tl oldu.
gider gelir dengesi sağlamak, ve birikim yapmak cidden zorlaşıyor ...
Aile dizimi herzaman dikkatimi çekmişti bende yaptırdım zamanında.Selamlar Hanımlar
Eliminasyon diyetinin ilk haftasını tamamlamış bulunuyorum. 1 haftada 2,5 kilo vermişim epey şaşırdım. Eşim de benimle birlikte yapmaya çalışıyor. O da 1,5 kilo zayıflamış.
En şaşırdığım nokta açlık hissetmiyor oluşum. Bu kadar az çeşit ve miktar ile aç kalmıyor olmak ben de ne çok yiyor ve gereksizce bedenime yükleniyormuşum düşüncesini oluşturdu.
Bu diyet 1 ay sürecek, sonrasında kendime akdeniz tipi beslenme düzeni oluşturmak ve bu şekilde devam etmek istiyorum.
Yürüyüşü de aksatmadım. Yürürken Zeytin Ağacı dizisine başladım. Sıkılmadan yürümemi sağlıyor. Benim için iyi oldu.
Diziyi seyrettiniz mi? Dizide geçen “Seninle Başlamadı” kitabına 2 yıl kadar önce başlamış ancak devam etmemiştim. Tekrar göz atabilirim diye düşündüm.
Diziyi seyrederken yeme bozukluğum yani sevdiğim şeyi bulunca tıkınırcasına yeme halimin belki de ailemin Türkiye’ye göç süresince yaşamış oldukları açlık dönemi ile ilgili olabileceği geldi aklıma. Kırım tatarıyız, Osmanlı-Rus harbi döneminde Kırım’dan çıkıp Romanya’ya yerleşmişler. 1930’larda da Türkiye’ye gelmişler. Babaannem ve dedem Romanya’da doğmuş büyümüşler. Ben doğmadan çok önce ölmüşler ancak kim bilir neler yaşadılar göç sırasında…
Ben durumu iyi olan bir ailede büyüdüm. Babam doktor, annem öğretmendi ve çok şükür açlık yokluk görmedik. Hiç yaşamadığım bir şeyden yani aç kalmaktan bu kadar korkmamın ve rahatsız olmamın mantıklı bir nedeni olmalı yani.
İnsanoğlunun akrabası geriye doğru 7 nesildir.7 ceddimiz burdan gelir.Selamlar Hanımlar
Eliminasyon diyetinin ilk haftasını tamamlamış bulunuyorum. 1 haftada 2,5 kilo vermişim epey şaşırdım. Eşim de benimle birlikte yapmaya çalışıyor. O da 1,5 kilo zayıflamış.
En şaşırdığım nokta açlık hissetmiyor oluşum. Bu kadar az çeşit ve miktar ile aç kalmıyor olmak ben de ne çok yiyor ve gereksizce bedenime yükleniyormuşum düşüncesini oluşturdu.
Bu diyet 1 ay sürecek, sonrasında kendime akdeniz tipi beslenme düzeni oluşturmak ve bu şekilde devam etmek istiyorum.
Yürüyüşü de aksatmadım. Yürürken Zeytin Ağacı dizisine başladım. Sıkılmadan yürümemi sağlıyor. Benim için iyi oldu.
Diziyi seyrettiniz mi? Dizide geçen “Seninle Başlamadı” kitabına 2 yıl kadar önce başlamış ancak devam etmemiştim. Tekrar göz atabilirim diye düşündüm.
Diziyi seyrederken yeme bozukluğum yani sevdiğim şeyi bulunca tıkınırcasına yeme halimin belki de ailemin Türkiye’ye göç süresince yaşamış oldukları açlık dönemi ile ilgili olabileceği geldi aklıma. Kırım tatarıyız, Osmanlı-Rus harbi döneminde Kırım’dan çıkıp Romanya’ya yerleşmişler. 1930’larda da Türkiye’ye gelmişler. Babaannem ve dedem Romanya’da doğmuş büyümüşler. Ben doğmadan çok önce ölmüşler ancak kim bilir neler yaşadılar göç sırasında…
Ben durumu iyi olan bir ailede büyüdüm. Babam doktor, annem öğretmendi ve çok şükür açlık yokluk görmedik. Hiç yaşamadığım bir şeyden yani aç kalmaktan bu kadar korkmamın ve rahatsız olmamın mantıklı bir nedeni olmalı yani.