Popüler Konu Verimli Rutin

herkese meraba.
uzun zamandır yazmadım .yazamadım.
yas sürecinden yeni yeni çıkıyorum.
abimin çok sevgili eşi vefat etti. ruhuna fatiha armağan ederseniz sevinirim. adı şerife.
Allah Cennet'te kavuştursun. Taksiratını affetsin. Okudum. ❣

Selamlar Hanımlar,

Pazar günleri kahvaltıdan sonra çarşamba dahil bizi idare edecek şekilde yemek pişiriyorum. Perşembe akşam kahvaltısı yapıyoruz. Cuma günü de genelde nohut-pilav veya kuru fasülye-pilav yapıyorum.

Bu haftanın menüsü şu şekilde:

Pazartesi: Etli patlıcan yemeği + Pirinç Pilavı
Salı: Karışık Dolma+ Makarna
Çarşamba: Kalan yemekler + Enginar
Perşembe: Kahvaltı
Cuma: Nohut- Pilav

Etli patlıcan yemeği, dolma ve enginarı az önce pişirdim. Dolabı düzenledim. Yeşillikleri yıkayıp salata için hazırladım. Yumuşamak üzere olan kapya biberler yemeklik doğrayıp buzluğa attım.

Haftalık yemek planı yapmak, bu plana göre sebze-meyve alışverişi yapmak ve 3 günlük yemeği pişirmek hafta içi rahat etmemi sağlıyor. Böylece hafta içi yemek yapmaya ayırmam gereken vakitte dizi izleyerek yürüyüş yapabiliyorum.

İyi pazarlar bu işleri yapmak ortalama ne kadar zaman alıyor? Ben de böyle yapayım dedim ama o zaman pazae günü çocuğumla yeterli vaküt geçüremiyorum gibi geliyor o yüzden sürdüremedim. Geçen sene küçüktü kendi başına oynayamıyordu acaba o yüzden mi bilemedim

2 saat kadar sürdü. Ancak ben ayak işlerini eşime kitliyorum. Soğan doğramak, bir şeyler rendelemek gibi:) Bir de mutfağı beraber topluyoruz.

2 saat kadar sürdü. Ancak ben ayak işlerini eşime kitliyorum. Soğan doğramak, bir şeyler rendelemek gibi:) Bir de mutfağı beraber topluyoruz.
Anladım , biz de o olmadığı için uzu sürüyor. Geçen yıl biri iş yaparken birinin kızla ilgilenmesi gerekiyordu ama bu yıl okullar açılınca ben de deniyeyim. Teşekkür ederim

Anladım , biz de o olmadığı için uzu sürüyor. Geçen yıl biri iş yaparken birinin kızla ilgilenmesi gerekiyordu ama bu yıl okullar açılınca ben de deniyeyim. Teşekkür ederim
Şu an bizim küçük 4 yaşında. Bizi yeni yeni rahat bırakıyor. Abla ile de oynama süreleri de arttı.. Cumartesi gününü genelde dışarda onlara uygun aktviteler ile geçiriyoruz. Pazar günü evle ilgileniyor, sadece akşam yemeğinden sonra parka iniyoruz.

Selamlar Hanımlar,

Sakin bir pazartesi gününden hepinize merhaba:)

En sevdiğim iş sabahları, acil bir şey yetiştirmek zorunda olmadığım zamanlar. Sakince günümü planlıyor ve yine sakince acil olmayan fakat önemli işlerime odaklanıyorum. Aşağıda rutin bir iş günümü paylaşıyorum.

09:00-09:30 İşe Geliş
09:30-10:00 Aylık-Haftalık planları gözden geçirerek günü planlama
10:00-12:00 Promodo Tekniği ile Blok Çalışma
12:00-12:30 Öğle Yemeği
12:30-13:00- Youtube ve KK
13:00-15:00 Promodo Tekniği ile Blok Çalışma
15:00-15:30 Aylık-Haftalık planları gözden geçirerek planları güncelleme
15:30-16:00 İşten Çıkış

hayırlı sabahlar :

bugün emanet olan bedenimize 'hak ettiği değeri ve özeni' göstermeye niyet ediyorum.
her uzvumu hücremi var olma sebebine uygun kullanmaya niyet ediyorum.
her anımı en yüksek doyumla yaşamaya niyet ediyorum.
hayatımı ilmek ilmek , özenle, neşeyle, umutla inşaa etmeye niyet ediyorum. ve niyetlerimin ipini Yaradan Allah a salıyorum.

bir süredir ihmal ettiğim çok şey var.
şimdi yeniden yenilenerek başlamak zamanı.

herkese güzel verimli günler dilerim.

günaydınn
bir kitap tavsiyesi vermek istiyorum: öfke dansı- Dr. Harriet Lerner kitabını çok beğenerek okuyorum, içindeki bir çok olayda resmen kendimi buldum, özellikle kadınlar için yazılmış bir kitap. genelde bir olay karşısında iki tepkimiz olur; öfkelenmek veya sessiz kalıp iyi kızı oynamak, ama ikisinde de ne yazık ki sonuç değişmez, huzurlu olamayız. Bu kitapta üçüncü bir yol olduğunu söylüyor ve ona alternatif çözümleri örneklerle gösteriyor. Herkese tavsiye ederim. Şimdiden tekrar okunacaklar listeme ekledim kitabı, hatta burda da okumak isteyen olursa beraber bir okuma yapıp her bölüm sonunda tartışmayı ve beyin fırtınası yapmayı çok isterim.

Ağustos itibariyle maddi olarak genişleme yaşadık çok şükür.
* 10gr altın aldım.
*4bin tl eşime yolladım.
*kredi kartım 2500tl idi. ödedim.
*aylık gün gideri 2500tl verdim. (eylül ayı gün sırası bende)

-yakıt ve gıda harcamamız inanılmaz seviyede. 400tl lik yakıtla 3gün işe gidip gelebiliyoruz.(1aydır yaylada yaşıyoruz)

-bu ay oğlumun
*okul kitaplarını
*kırtasiye malzemelerini
*kıyafetlerini sipariş edeceğiz.

yaklaşık olarak 12bin tl harcamamız olacak gibi. taksitle alacağız.

kiramız da bu ay itibariyle 2750tl oldu.

gider gelir dengesi sağlamak, ve birikim yapmak cidden zorlaşıyor ...

Yaa ne kadar güzel. Hep özenmişimdir çift olarak mutfakta iş yapanlara ama ben bıçaklarım eşimi diye korkuyorum kendimden onun için ayrı ayrı giriyoruz mutfağa.
Ben yemekleri yapıyorum o hafta içi benden erken eve geldiği için yanına pilav, makarna, salata vb. yancıları yapıp sofrayı hazırlıyor.

Ben de bazen bıçaklama noktasına geliyorum
Çok yavaş iş yapıyor çünkü:) Ama kendi topuğuma sıkmamam lazım:)

Selamlar Hanımlar

Eliminasyon diyetinin ilk haftasını tamamlamış bulunuyorum. 1 haftada 2,5 kilo vermişim epey şaşırdım. Eşim de benimle birlikte yapmaya çalışıyor. O da 1,5 kilo zayıflamış.

En şaşırdığım nokta açlık hissetmiyor oluşum. Bu kadar az çeşit ve miktar ile aç kalmıyor olmak ben de ne çok yiyor ve gereksizce bedenime yükleniyormuşum düşüncesini oluşturdu.

Bu diyet 1 ay sürecek, sonrasında kendime akdeniz tipi beslenme düzeni oluşturmak ve bu şekilde devam etmek istiyorum.

Yürüyüşü de aksatmadım. Yürürken Zeytin Ağacı dizisine başladım. Sıkılmadan yürümemi sağlıyor. Benim için iyi oldu.

Diziyi seyrettiniz mi? Dizide geçen “Seninle Başlamadı” kitabına 2 yıl kadar önce başlamış ancak devam etmemiştim. Tekrar göz atabilirim diye düşündüm.

Diziyi seyrederken yeme bozukluğum yani sevdiğim şeyi bulunca tıkınırcasına yeme halimin belki de ailemin Türkiye’ye göç süresince yaşamış oldukları açlık dönemi ile ilgili olabileceği geldi aklıma. Kırım tatarıyız, Osmanlı-Rus harbi döneminde Kırım’dan çıkıp Romanya’ya yerleşmişler. 1930’larda da Türkiye’ye gelmişler. Babaannem ve dedem Romanya’da doğmuş büyümüşler. Ben doğmadan çok önce ölmüşler ancak kim bilir neler yaşadılar göç sırasında…

Ben durumu iyi olan bir ailede büyüdüm. Babam doktor, annem öğretmendi ve çok şükür açlık yokluk görmedik. Hiç yaşamadığım bir şeyden yani aç kalmaktan bu kadar korkmamın ve rahatsız olmamın mantıklı bir nedeni olmalı yani.

Ben de maddi işleri yoluna koymak için arabanın satılmasını bekliyorum. Kredi kartı ve kredilerden kurtulmak istiyorum. Bir süre borçsuz harçsız yaşamak istiyorum. Evlendiğimden beri sürekli borç ödemekten fenalık geldi.
Maaşım yatsın, çocukların okul taksidini ödeyeyim, biraz yardım biraz da birikim için para ayırıp kalanı rahatça harcayayım istiyorum.

Aile dizimi herzaman dikkatimi çekmişti bende yaptırdım zamanında.
ailede en önemli konulardan biride kürtaj meselesi bu kardeşlere çok etki ediyormus

Selamlar Hanımlar,

Dün İpek'in biraz ateşi olduğu için evdeydim. Hazır evdeyken Ayfer Tunç'un "Osman" kitabını bitirdim. Kapak Kızı-Yeşil Peri Gecesi-Osman üçlemesinin son kitabıydı. Ayfer Tunç okumayı çok seviyorum. "Gerçek Edebiyat" hissi aldığım yazarlardan biri benim için.

Böylece Ocak ayından bu yana 18 kitap okumuş bulunuyorum. Yıllık hedefim 22 kitaptı. Okumayı planladığım kitaplardan bazılarını değiştirdim. Senelik hedefleri belirlerken bundan sonra kitap ismi belirlemeyeceğim. Sadece sayı olarak devam edeceğim.

Bugüne kadar en severek okuduğunuz kitap ve en çok şey öğrendiğiniz kitap neydi?

İnsanoğlunun akrabası geriye doğru 7 nesildir.7 ceddimiz burdan gelir.
bu 7 nesilde hem anne hem baba tarafından tam 254 anne ve baba vardır.
Bunların hepsinin ahlakı, özü, nüvesi, karakteri, zerreler seviyesinde de olsa, nesilden nesile, az veya çok süzülerek bizlere kadar gelir. Bizim nefsimizin ahlakının temelini oluşturur, sonra ergenlikle, kişi bu temeli alıp ya daha iyiye götürür ya daha kötüye...
yani bence kesinlikle açlık durumu bununla bağlantılıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…