Selamlar Hanımlar
Eliminasyon diyetinin ilk haftasını tamamlamış bulunuyorum. 1 haftada 2,5 kilo vermişim epey şaşırdım. Eşim de benimle birlikte yapmaya çalışıyor. O da 1,5 kilo zayıflamış.
En şaşırdığım nokta açlık hissetmiyor oluşum. Bu kadar az çeşit ve miktar ile aç kalmıyor olmak ben de ne çok yiyor ve gereksizce bedenime yükleniyormuşum düşüncesini oluşturdu.
Bu diyet 1 ay sürecek, sonrasında kendime akdeniz tipi beslenme düzeni oluşturmak ve bu şekilde devam etmek istiyorum.
Yürüyüşü de aksatmadım. Yürürken Zeytin Ağacı dizisine başladım. Sıkılmadan yürümemi sağlıyor. Benim için iyi oldu.
Diziyi seyrettiniz mi? Dizide geçen “Seninle Başlamadı” kitabına 2 yıl kadar önce başlamış ancak devam etmemiştim. Tekrar göz atabilirim diye düşündüm.
Diziyi seyrederken yeme bozukluğum yani sevdiğim şeyi bulunca tıkınırcasına yeme halimin belki de ailemin Türkiye’ye göç süresince yaşamış oldukları açlık dönemi ile ilgili olabileceği geldi aklıma. Kırım tatarıyız, Osmanlı-Rus harbi döneminde Kırım’dan çıkıp Romanya’ya yerleşmişler. 1930’larda da Türkiye’ye gelmişler. Babaannem ve dedem Romanya’da doğmuş büyümüşler. Ben doğmadan çok önce ölmüşler ancak kim bilir neler yaşadılar göç sırasında…
Ben durumu iyi olan bir ailede büyüdüm. Babam doktor, annem öğretmendi ve çok şükür açlık yokluk görmedik. Hiç yaşamadığım bir şeyden yani aç kalmaktan bu kadar korkmamın ve rahatsız olmamın mantıklı bir nedeni olmalı yani.