Selamlar Hanımlar,
Yılın ilk yarısı bitmişken, ilk yarıyı değerlendirmek ve ikinci yarı için niyetlerimi konu bazlı olarak paylaşmak istiyorum.
Sağlıklı Yaşam
Gerçekleşenler: - Sağlık kontrollerimi tamamladım.
- Eve yürüyüş bandı aldım.
- Fonksiyonel Tıp Uzmanı ile görüştüm.
Planlananlar
- Ağustos ayında eliminasyon diyeti yapmak
- Doktorun verdiği takviyeleri kullanmak
- Hafta içi her gün 30 dakika bantta yürümek
Uzun zamandır gitmek istediğim bir doktordan randevu aldım. Detaylı kan ve idrar tahlili istedi. Sonuçlar üzerinden yaklaşık 2 saatlik bir görüşme gerçekleştirdik. İki teşhisi var.
Birincisi östrojen dominansı. Vücudumda östrojen fazla salgılanıyormuş. Bu da kolay kilo alma, şişkinlik, ağrılı ve çok kanamalı regl, vücutta ödem gibi problemlere sebep oluyor. İlaç tedavisine başlayacağız.
İkincisi de bağırsak mikrobiyatasında bozukluk. Kronik ishal problemim de bundan kaynaklanıyormuş. Hatta cilt hastalıklarımın temeli de buradan kaynaklı olabilirmiş. Bunun için de 4 haftalık bir eliminasyon diyeti yapacağım. 7 besin grubu tamamen çıkarılacak. 4 hafta bitiminde teker teker vücuda tekrar tanıtılacak ve vücudun verdiği reaksiyon izlenecek. Bu doğrultuda da yeni bir beslenme planı oluşturulacak.
Diyet sırasında çıkarılacak yiyecekler şu şekilde:
1. Gluten içeren her şey
2. Yumurta
3. Süt ve süt ürünleri
4. Mısır
5. Yer fıstığı
6. Soya / Lesitin
7. Kabuklu Deniz Ürünleri
Bu haftayı bu diyete hazırlanma ve alışveriş ile geçireceğim. Öğlen yemeklerini evden hazırlayıp getirmem gerekecek. Benim için zorlayıcı olacağını tahmin ediyorum ancak bunu hakkıyla yapmak istiyorum.