21 gün tamamlıycam. Bugün 10. gün önümde 11 gün var. hafta içi 5 gün çalışırken çok daha planlı evden kahvaltımı hazırlayıp geliyorum. İş yerindeki buzdolabında yıkanmış yeşilliğim, salatalık, meyve ve zor durumda kalırsam diye ton balığı bulunduruyorum. Saat 10-11 civarı kahvaltı yapıyorum arkasından kahvemi içiyorum öğleden sonra 2.30 da meyvem var. Meyve sonrası die off çayı yapıp içiyorum. Akşam yemeğinde iş yerinde olacaksam yanımda getiriyorum. Genel olarak et ve balık döndürüyorum daha hiç tavuk yemedim. Ve sadece iki kere sebze yedim bir yeşil fasulye bir de kabak. Önümüzdeki hafta tavuk haşlayıp salatalarıma katmayı planlıyorum. Kısıtlı beslenme bana iyi geldi yiyecek şey çok az olunca düşünmem ve ikame bişey bulmam gerekmiyor. Doktorum glutensiz ekmek bisküvi vs paketli gıdaları da yasakladı onların glisemik indeksleri çok yüksekmiş o işe de hiç girmedim. Çok az bir ürünü döndürüyorum sıkıcı evet ama göbek küçüldükçe motivasyonum artıyor. Bugün de bitti modunda ilerliyorum.Sana da kolaylıklar diliyorum. Nasıl bir günlük menü oluşturdun? Dışarıda bir aktvite olduğu zaman ne yapıyorsun ve ne kadar süre daha devam edeceksin?
Benimki seninkinden biraz daha farklı. Tavuk, ton balığı ve yumurta yok benim listede. İkimizde de kolay gelsin21 gün tamamlıycam. Bugün 10. gün önümde 11 gün var. hafta içi 5 gün çalışırken çok daha planlı evden kahvaltımı hazırlayıp geliyorum. İş yerindeki buzdolabında yıkanmış yeşilliğim, salatalık, meyve ve zor durumda kalırsam diye ton balığı bulunduruyorum. Saat 10-11 civarı kahvaltı yapıyorum arkasından kahvemi içiyorum öğleden sonra 2.30 da meyvem var. Meyve sonrası die off çayı yapıp içiyorum. Akşam yemeğinde iş yerinde olacaksam yanımda getiriyorum. Genel olarak et ve balık döndürüyorum daha hiç tavuk yemedim. Ve sadece iki kere sebze yedim bir yeşil fasulye bir de kabak. Önümüzdeki hafta tavuk haşlayıp salatalarıma katmayı planlıyorum. Kısıtlı beslenme bana iyi geldi yiyecek şey çok az olunca düşünmem ve ikame bişey bulmam gerekmiyor. Doktorum glutensiz ekmek bisküvi vs paketli gıdaları da yasakladı onların glisemik indeksleri çok yüksekmiş o işe de hiç girmedim. Çok az bir ürünü döndürüyorum sıkıcı evet ama göbek küçüldükçe motivasyonum artıyor. Bugün de bitti modunda ilerliyorum.
Dışarıda yemek yiyeceğim planlı ise o sabah kahvaltı yapmıyorum ve kuzu şiş ya da döner yiyorum. Dışarıdaki köftelerde gluten bulunabilir yeme dedi. Ve ciğer de yasaklı grupta. Akşama yumurtalı kahvaltımı yapıyorum. Ama dün ve bugün plansız iki öğlen yemeğine katılmam gerekti. Dün sadece ortadaki salata ve turşudan aldım. Bugün ise maden suyu içerek kalktım. Çünkü kahvaltımı yapmıştım.
Kilo vermek sağlıklı olacağımı bilem motivasyonumu arttırıyor.
Zorlandığında yaz lütfen
Hoş geldinizGüzel konu, ben de takipteyim :)
Gece yarısı kütüphanesini okudum. Gerçekten çöl değişik bir hayal dünyası. Harika bir kitapSelamlar Hanımlar,
Hem ayın hem haftanın ilk günü olması sebebiyle Eliminasyon Diyetine başladım:)
Sabah 05:50'de kalktım. Sabah rutinim olan aşağıdaki adımları gerçekleştirdim.
Sonrasında kendime ilk eliminasyon diyeti kahvaltımı hazırladım. 1 dilim karabuğday ekmeği, üzerine 1yemek kaşığı şekersiz badem ezmesi, 1 tatlı kaşığı chia tohumu, yarım muz ve bitki çayından oluşan kahvaltımı yaptım. Tadını beğendim. 07:00'de yaptığım bu kahvaltı ile hala tok hissediyorum.
- Cilt Bakımı
- Nefes egzersizi
- Limonlu su
- Sabah Sayfası
- Okuma
Kızları uyandırıp, evi toparladım. Robotu ve çamaşır makinesi çalıştırdım ve evden çıktık. Telefonuma storytel indirmiştim. Bu ara herkesin tavsiye ettiği "Gece Yarısı Kütüphanesi" kitabını dinlemeye başladım. İş ile ev arası tam 1 saat sürüyor.
İşe geldim, doktorun yazdığı takviyeleri içtim. E-postaları kontrol ettikten sonra haftalık çalışma planımı oluşturdum. Promodo tekniği ile öğlene kadar çalıştım.
Normalde öğle yemeklerini 12:00-12:30 arası yiyoruz. Yemekhane boşaldıktan sonra kendi öğünümü hazırlamaya karar veddim. Dün yeşil mercimek ve kinoa haşladım ve işe getirdim. İş yerine gelen salataya ilave edip, öğle yemeğimi yiyeceğim.
Merhaba bende Hikmet Anıl Öztekin in kahvaltısını denedim ama beni çok tok tutmadıSelamlar Hanımlar,
Sabah kızlar ve eşim uyanmadan önce saat 07:00'de kahvaltı yapıyorum. Zira ailecek kahvaltı yaptığımızda, kızlarla uğraşmaktan ne yediğimi ve ne kadar yediğimi fark edemiyorum.
Hazırlaması kısa süren ve beni öğle yemeğine kadar tok tutacak tarif arayışındayım. Bu ara diyetisyenin verdiği farklı kahvaltı tariflerini deneyip, beni ne kadar süre tok tuttuğunu gözlemlemeye çalışıyorum. "1 dilim karabuğday ekmeği+ yarım muz +1 tk chia tohumu+1 yk badem ezmesi" şeklindeki kahvaltı hem çok kolay hazırlanıyor hem de inanılmaz tok tutuyor. Haftada 2 gün bu şekilde planlama yapabilirim.
Chia tohumlu puding denedim ama o uzun süre tutmadı. Protein tozu ile deneyeceğim bir de.
Hikmet Anıl Öztekin'nin kahvaltı videosunu seyrettim. 4 senedir aynı kahvaltıyı yapıyormuş. Yulaf+su+muz+ceviz+yer fıstığı şeklinde. Denenebilir bence. Her ne kadar ben her gün aynı şeyi yemekten hoşlanmasam da arada yapılabilir diye düşünüyorum.
Bugün denedim ben de. Beni bu saate kadar tok tuttu.Merhaba bende Hikmet Anıl Öztekin in kahvaltısını denedim ama beni çok tok tutmadı
Merhabalar,Herkese selamlar,
Bir süredir bu başlığı ara ara uyumadan önce ''tamam, yarın sabah kalktığımda artık verimli rutinler oluşturuyorum'' umutlarıyla takip ediyorum ama bir türlü yapamıyorum, çok verimsiz bir hayatım var gibi hissediyorum, hiçbir zaman çok düzenli organize biri olamadım, karakterim mi böyle bilmiyorum ama zararını görüyorum. Özellikle stresli dönemlerde tamamen kaputum. Bu noktadaelecda paylaştıklarını çok ilham verici buluyorum, iyi ki bu başlığı açmışsın.. belki bana fikir verebilirsin sanıyorum; sence verimli rutinler herkes tarafından oluşturabilir mi? okuduğum kadarıyla benden çok daha yoğun bir hayatın var -buradaki diğer birçok arkadaşın da- bu yoğunlukta rutinleri devam ettirecek motivasyonu nasıl bulabiliyorsun, hep mi böyleydin? yani mesela canının hiç verimli olmayan şeyler yapmak istediği oluyor mu? Olduğunda yapıyor musun? Motivasyon konusunda neler önerebilirsin? daha önce burada bahsi geçmiş bazı kitapları vs denedim, örneğin atomic habits gibi ama nereden başlarım nasıl yaparım çözemiyorum..
danışmanlık talep ediyorumMerhabalar,
Önce sizin cümleleriniz üzerinden yorum yapayım istiyorum. Ardından sorularınızı yanıtlayacağım.
Yanlış Cümle-1 ''Tamam, yarın sabah kalktığımda artık verimli rutinler oluşturuyorum''
Çünkü yarın bugünden başlar. Siz bugün için yarının planını oluşturmazsanız, yarın öylece akıp gider. Günün getirdikleri günününüz belirler. Verimli rutin oluşturmak için öncelikle gün içinde yapmak istediklerinizi listelemeniz, her birini neden yapmak istediğiniz üzerine düşünüp kendinizi ikna etmeniz ve ardından her biri için bir zaman dilimi belirlemeniz gerekir.
Yanlış Cümle-2 "Ama bir türlü yapamıyorum"
Niyet etmediğiniz, planlamadığınız bir işi yapmamanız çok normal. Ancak buradaki kritik nokta "yapamıyorum" değil "yapmayı tercih etmiyorum" olmalı. Çünkü hayatımızı tercihlerimiz belirler ve yapmamak ta bir tercihtir.
Yanlış Cümle-3 "Çok verimsiz bir hayatım var gibi hissediyorum"
Niye böyle hissediyorsunuz, ne yapsaydınız hayatınız verimli olurdu? Sosyal medyadaki hep sağlıklı yaşayan, hep spor yapan, evi hep düzenli olan veya çocuklarına hep gülücükler saçan hesaplar bu hissi tetikliyor olabilir mi? Eğer öyleyse takipten çıkın zira hiç biri gerçek hayatın tamamını yansıtmıyor.
Yanlış Cümle-4 "Hiçbir zaman çok düzenli organize biri olamadım"
Etiketleme cümlesi bu. Kendinize bu etiketi yapıştırdığınızda beyin sizi onaylamak için bu etikete uygun davranmaya yönlendirecektir. Bunu kendinize yapmayın.
Sorularınız
1) Verimli rutinler herkes tarafından oluşturabilir mi?
Evet oluşturulabilir. Ancak burada önemli olan kendimiz için verimli rutinler oluşturmaktır. Yani değerlerimizle örtüşen, bizi gitmek istediğiniz noktaya taşıyacak olan rutinler hepimiz için farklıdır. Önemli olan niyet-planlama ve takip döngüsünü kurabilmektir.
2) Bu yoğunlukta rutinleri devam ettirecek motivasyonu nasıl bulabiliyorsun, hep mi böyleydin?
Aslında bu yoğunluğu yönetebilmek için verimli rutinlere ihtiyacım var. Mesela benimle yaşıt bir arkadaşım var. Hayatı boyunca hiç çalışmamış, varlıklı bir aileden geliyor. Çocuğu yok, eşi şehir dışında çalışıyor ve annesi ile komşu. Yemeklerini annesinde yiyor. Haftada bir de eve temizliğe yardımcı geliyor. Şimdi böyle yaşayan bir insanın benim kadar çok rutine ihtiyacı yok.
Yine benim çocuklarım yokken, ev hep temiz ve düzenli kalıyordu, sadece hafta sonu çamaşır yıkıyorduk. Haftada 2-3 gün dışarıda yiyorduk. Bu şartlar ile şimdiki şartlarım arasında dağlar var. Dolayısıyla ben yeni hayat şartlarıma uyum sağlayacak şekilde rutinlerimi düzenlemek durumundayım. Mesela her sabah çamaşır makinesini çalıştırmazsam, iki gün sonra çamaşır işi kaosa dönüyor.
3) Bu yoğunlukta rutinleri devam ettirecek motivasyonu nasıl bulabiliyorsun, hep mi böyleydin? Motivasyon konusunda neler önerebilirsin?
Bir davranışı gerçekleştirebilmek için 3 şeye ihtiyaç var.
Kişisel gelişim kitaplarının önemli bir kısmı motivasyon odaklıdır. Ancak motivasyon öngörülebilir değildir, sürekli değişir. Bu nedenle diğer parametrelere odaklanmak, daha başarılı sonuç getirir. Yani yapmak istediğin davranışı, hali hazırda yaptığın bir alışkanlığın önüne veya arkasına eklemek veya o davranış için bir zaman dilimi belirlemek "İşaret / tetikleyici" maddesini çözer. O işi yapılabilecek en kolay hale sokabilirsen de güç kısmını halletmiş olursun. Mesela kendine günlük 1 saat spor hedefi koymak fazla güç gerektirdiği için zordur ve stresli olduğun günler motivasyon da yerlerde olacağı için bu hedef başarısızlığa uğramaya mahkumdur. Ancak hedefini günlük 5 dakika spor yapacağım olarak değiştirirsen işi kolaylatmış olursun ve yüksek motivasyona ihtiyacın kalmaz.
- İşaret / tetikleyici: Zil çalınca kapıyı açmak gibi
- Güç
- Motivasyon
Instagram'da bir ara dönen bir post vardır. "Motive değilim, sadece istikrarlıyım" diye. Bu çok doğru. Her gün senin için önemli olan şeyleri az az ama istikrarla yapmak, büyük sonuçlar getirir.
Umarım faydalı olmuştur.
Sevgiler
Başınız. Sağolsun, canım okudum Allah rahmet eylesinherkese meraba.
uzun zamandır yazmadım .yazamadım.
yas sürecinden yeni yeni çıkıyorum.
abimin çok sevgili eşi vefat etti. ruhuna fatiha armağan ederseniz sevinirim. adı şerife.
O kadar güzel toparlamışsın ki sadece benim için değil eminim bu mesajı gören birçok arkadaş için çok yardımcı olacaktır. Benden de demet demet sevgiler!Merhabalar,
Önce sizin cümleleriniz üzerinden yorum yapayım istiyorum. Ardından sorularınızı yanıtlayacağım.
Yanlış Cümle-1 ''Tamam, yarın sabah kalktığımda artık verimli rutinler oluşturuyorum''
Çünkü yarın bugünden başlar. Siz bugün için yarının planını oluşturmazsanız, yarın öylece akıp gider. Günün getirdikleri günününüz belirler. Verimli rutin oluşturmak için öncelikle gün içinde yapmak istediklerinizi listelemeniz, her birini neden yapmak istediğiniz üzerine düşünüp kendinizi ikna etmeniz ve ardından her biri için bir zaman dilimi belirlemeniz gerekir.
Yanlış Cümle-2 "Ama bir türlü yapamıyorum"
Niyet etmediğiniz, planlamadığınız bir işi yapmamanız çok normal. Ancak buradaki kritik nokta "yapamıyorum" değil "yapmayı tercih etmiyorum" olmalı. Çünkü hayatımızı tercihlerimiz belirler ve yapmamak ta bir tercihtir.
Yanlış Cümle-3 "Çok verimsiz bir hayatım var gibi hissediyorum"
Niye böyle hissediyorsunuz, ne yapsaydınız hayatınız verimli olurdu? Sosyal medyadaki hep sağlıklı yaşayan, hep spor yapan, evi hep düzenli olan veya çocuklarına hep gülücükler saçan hesaplar bu hissi tetikliyor olabilir mi? Eğer öyleyse takipten çıkın zira hiç biri gerçek hayatın tamamını yansıtmıyor.
Yanlış Cümle-4 "Hiçbir zaman çok düzenli organize biri olamadım"
Etiketleme cümlesi bu. Kendinize bu etiketi yapıştırdığınızda beyin sizi onaylamak için bu etikete uygun davranmaya yönlendirecektir. Bunu kendinize yapmayın.
Sorularınız
1) Verimli rutinler herkes tarafından oluşturabilir mi?
Evet oluşturulabilir. Ancak burada önemli olan kendimiz için verimli rutinler oluşturmaktır. Yani değerlerimizle örtüşen, bizi gitmek istediğiniz noktaya taşıyacak olan rutinler hepimiz için farklıdır. Önemli olan niyet-planlama ve takip döngüsünü kurabilmektir.
2) Bu yoğunlukta rutinleri devam ettirecek motivasyonu nasıl bulabiliyorsun, hep mi böyleydin?
Aslında bu yoğunluğu yönetebilmek için verimli rutinlere ihtiyacım var. Mesela benimle yaşıt bir arkadaşım var. Hayatı boyunca hiç çalışmamış, varlıklı bir aileden geliyor. Çocuğu yok, eşi şehir dışında çalışıyor ve annesi ile komşu. Yemeklerini annesinde yiyor. Haftada bir de eve temizliğe yardımcı geliyor. Şimdi böyle yaşayan bir insanın benim kadar çok rutine ihtiyacı yok.
Yine benim çocuklarım yokken, ev hep temiz ve düzenli kalıyordu, sadece hafta sonu çamaşır yıkıyorduk. Haftada 2-3 gün dışarıda yiyorduk. Bu şartlar ile şimdiki şartlarım arasında dağlar var. Dolayısıyla ben yeni hayat şartlarıma uyum sağlayacak şekilde rutinlerimi düzenlemek durumundayım. Mesela her sabah çamaşır makinesini çalıştırmazsam, iki gün sonra çamaşır işi kaosa dönüyor.
3) Bu yoğunlukta rutinleri devam ettirecek motivasyonu nasıl bulabiliyorsun, hep mi böyleydin? Motivasyon konusunda neler önerebilirsin?
Bir davranışı gerçekleştirebilmek için 3 şeye ihtiyaç var.
Kişisel gelişim kitaplarının önemli bir kısmı motivasyon odaklıdır. Ancak motivasyon öngörülebilir değildir, sürekli değişir. Bu nedenle diğer parametrelere odaklanmak, daha başarılı sonuç getirir. Yani yapmak istediğin davranışı, hali hazırda yaptığın bir alışkanlığın önüne veya arkasına eklemek veya o davranış için bir zaman dilimi belirlemek "İşaret / tetikleyici" maddesini çözer. O işi yapılabilecek en kolay hale sokabilirsen de güç kısmını halletmiş olursun. Mesela kendine günlük 1 saat spor hedefi koymak fazla güç gerektirdiği için zordur ve stresli olduğun günler motivasyon da yerlerde olacağı için bu hedef başarısızlığa uğramaya mahkumdur. Ancak hedefini günlük 5 dakika spor yapacağım olarak değiştirirsen işi kolaylatmış olursun ve yüksek motivasyona ihtiyacın kalmaz.
- İşaret / tetikleyici: Zil çalınca kapıyı açmak gibi
- Güç
- Motivasyon
Instagram'da bir ara dönen bir post vardır. "Motive değilim, sadece istikrarlıyım" diye. Bu çok doğru. Her gün senin için önemli olan şeyleri az az ama istikrarla yapmak, büyük sonuçlar getirir.
Umarım faydalı olmuştur.
Sevgiler
Başınız sağ olsun, huzurla uyusun..herkese meraba.
abimin çok sevgili eşi vefat etti. ruhuna fatiha armağan ederseniz sevinirim. adı şerife.
Seni tekrar görmek güzel
Son cümlen senin için yeni dönemin başlangıç adımı olmalı. Ben nasıl bir hayat istiyorum, sorumluluklarım neler, hayatımda neleri iyileştirmek istiyorum üzerine düşünmen ve hatta aklına gelen her şeyi kağıda dökmen çok faydalı olur.O kadar güzel toparlamışsın ki sadece benim için değil eminim bu mesajı gören birçok arkadaş için çok yardımcı olacaktır. Benden de demet demet sevgiler!
Yukarıdakiler ışığında biraz düşündüğümde aklıma gelenler; belli ki kendimi ikna edemiyorum kararlarım konusunda aslında, tercihlerim üzerine o kadar düşünmüyorum bile örneğin canım 3.paket cipsi yemek istiyorsa salata yapmak ya da beslenme düzeni oluşturmaktansa, o 3. Paket cipsi açıyorum. Aslında geçmişte inat ettiğimde çok istikrar gösterdiğim durumlarda oldu ama belli ki burada bir sorun var, daha fazla düşünmeliyim.
Nasıl bir hayatım olsa verimli olduğunu düşünürdüm? Kesinlikle sabahtan akşama kadar boş boş videolar izlediğim bu hayatım değilbunu da daha fazla düşünmeli daha net bir çerçeve belirlemeliyim.
Tekrar başın sağolsun canımherkese meraba.