- 23 Mayıs 2022
- 959
- 6.977
Alayım zaten kitap siparişi verme vaktimdi ekliyorum listeme. Çok teşekkür ederimm.Merhabalar,
Kendinize bunu yapmayın. O saat aralığı belki de sizin en verimli saatleriniz ve o saatleri uyumaya çalışarak harcıyorsunuz.
Günlük Ritüeller diye bir kitap var. Oldukça önemli insanların günlük rutinlerini anlatıyor. Bu kitapta yer alan çoğu insan aslında gece insanı ve en verimli dönemleri gece çalışıp gündüz uyudukları yani kendi kronotiplerine uygun hareket ettikleri dönem. Konuya bakış açınızda değişiklik yaratabilir. Bir göz atmanızı tavsiye ederim.
Selam elecdaSelamlar Hanımlar
İpek’in odasından sonra Ela ile birlikte Ela’nın odasını hallettik. Kıyafetlerden başladık, tek tek denedi. Küçülenler ve kimseye verilemeyecek durumda olanlar diye iki kategori yaptık.
Kitapları ve oyuncakları da aynı mantıkla ayırdık. Okul kıyafetlerinin tamamı küçülmüştü. Hepsini bir poşete koyup komşumuza verdim. Oğlu Ela’dan 1 yaş küçük.
Bu işleri yapmamız yarım gün sürdü. Bitirdikten sonra ayırdığı tüm eşyaları bir vakfa götürdük. Eşyalarını kendi bağışladı. Sonra da H&M’ye gidip giyilemeyecek durumda olan tekstilleri verdik. Verilen hediye çeki ile kendisine bir tişört aldı.
Benim 30 yaşında öğrendiğim minimalizm ve 5S sistemini 9 yaşında kızımın hayatına dahil etmeye çalışıyorum.
İnsan çocuğuna cebinde ne varsa onu verebiliyor. Muhakkak benden alamayacağı ve başkalarından karşılamak zorunda kalacağı şeyler olacaktır. Ancak eşyaları ayırma, kalanı organize etme ve ayırdıklarını paylaşma kısmı benim cebimde olan konular. Kendisine bu konuları yaşatarak öğrettiğimi umut ediyorum.
Teşekkürler canımSelam elecda
Bazı şeyler çocukluktan gelen alışkanlıklar bugünümüze ulaşıyor görsel algı bize kodlanan neyse öyle yaşıyoruz sonra bize uygun olup olmadığını anlayıp farkındalık yaşayınca bir aydınlanma oluyor.
Ela çok şanslı deneyip uygulama imkanı oluyor.
İleride nasıl bir yol izleyecegine karar vermekte yardımcı olacak
Eskiden esya ve sadelik algısı daha farklıydı
Eşyalara ulaşım zordu ve kolay vazgeçmek tamamen imkansızdı, kullanılamaz hale gelmesi durumunda evden giderdi
Artık yaşam standartları ve tercihler değişti. Ama aynı şekilde eskiden gelen eşya saklama ve istiflemeyle birlikte dengeyi bulmakta zorlanan bir nesil olduk bu algıyı aşmak haliyle zordu.
Elinize sağlık
Sabahları kızları bıraktıktan sonra iş yeri aracı beni alana kadar 20 dakika zamanım var. Kronometreyi 15 dakikaya ayarlayıp evin işlerini yaptığımda daha motive olduğumu ve aklımdakilerin tamamını yapabildiğimi görüyorum. Alarm kırmadığımda ise işler genelde yetişmiyor.Bugün alarm kurma tekniğini denedim ve gerçekten çok hoşuma gitti. Temizlik o kadar verimli ilerledi ki. Not alarak alan belirleyerek ilerledim. Tahminimden kısa sürdü
Geçmiş olsun umarım fazla zorlanmadan adapte olursunuz.Selamlar Hanımlar,
Yılın ilk yarısı bitmişken, ilk yarıyı değerlendirmek ve ikinci yarı için niyetlerimi konu bazlı olarak paylaşmak istiyorum.
Sağlıklı Yaşam
Gerçekleşenler:
Planlananlar
- Sağlık kontrollerimi tamamladım.
- Eve yürüyüş bandı aldım.
- Fonksiyonel Tıp Uzmanı ile görüştüm.
Uzun zamandır gitmek istediğim bir doktordan randevu aldım. Detaylı kan ve idrar tahlili istedi. Sonuçlar üzerinden yaklaşık 2 saatlik bir görüşme gerçekleştirdik. İki teşhisi var.
- Ağustos ayında eliminasyon diyeti yapmak
- Doktorun verdiği takviyeleri kullanmak
- Hafta içi her gün 30 dakika bantta yürümek
Birincisi östrojen dominansı. Vücudumda östrojen fazla salgılanıyormuş. Bu da kolay kilo alma, şişkinlik, ağrılı ve çok kanamalı regl, vücutta ödem gibi problemlere sebep oluyor. İlaç tedavisine başlayacağız.
İkincisi de bağırsak mikrobiyatasında bozukluk. Kronik ishal problemim de bundan kaynaklanıyormuş. Hatta cilt hastalıklarımın temeli de buradan kaynaklı olabilirmiş. Bunun için de 4 haftalık bir eliminasyon diyeti yapacağım. 7 besin grubu tamamen çıkarılacak. 4 hafta bitiminde teker teker vücuda tekrar tanıtılacak ve vücudun verdiği reaksiyon izlenecek. Bu doğrultuda da yeni bir beslenme planı oluşturulacak.
Diyet sırasında çıkarılacak yiyecekler şu şekilde:
1. Gluten içeren her şey
2. Yumurta
3. Süt ve süt ürünleri
4. Mısır
5. Yer fıstığı
6. Soya / Lesitin
7. Kabuklu Deniz Ürünleri
Bu haftayı bu diyete hazırlanma ve alışveriş ile geçireceğim. Öğlen yemeklerini evden hazırlayıp getirmem gerekecek. Benim için zorlayıcı olacağını tahmin ediyorum ancak bunu hakkıyla yapmak istiyorum.
Çok teşekkür ederimGeçmiş olsun umarım fazla zorlanmadan adapte olursunuz.
Siz daha önce de böyle bir diyet uygulamıştınız fakat devamını yazmamıştınız neden bıraktınız sonuç ne oldu gibi şimdi yine aynı diyeti tekrar mı deneyeceksiniz?Selamlar Hanımlar,
Yılın ilk yarısı bitmişken, ilk yarıyı değerlendirmek ve ikinci yarı için niyetlerimi konu bazlı olarak paylaşmak istiyorum.
Sağlıklı Yaşam
Gerçekleşenler:
Planlananlar
- Sağlık kontrollerimi tamamladım.
- Eve yürüyüş bandı aldım.
- Fonksiyonel Tıp Uzmanı ile görüştüm.
Uzun zamandır gitmek istediğim bir doktordan randevu aldım. Detaylı kan ve idrar tahlili istedi. Sonuçlar üzerinden yaklaşık 2 saatlik bir görüşme gerçekleştirdik. İki teşhisi var.
- Ağustos ayında eliminasyon diyeti yapmak
- Doktorun verdiği takviyeleri kullanmak
- Hafta içi her gün 30 dakika bantta yürümek
Birincisi östrojen dominansı. Vücudumda östrojen fazla salgılanıyormuş. Bu da kolay kilo alma, şişkinlik, ağrılı ve çok kanamalı regl, vücutta ödem gibi problemlere sebep oluyor. İlaç tedavisine başlayacağız.
İkincisi de bağırsak mikrobiyatasında bozukluk. Kronik ishal problemim de bundan kaynaklanıyormuş. Hatta cilt hastalıklarımın temeli de buradan kaynaklı olabilirmiş. Bunun için de 4 haftalık bir eliminasyon diyeti yapacağım. 7 besin grubu tamamen çıkarılacak. 4 hafta bitiminde teker teker vücuda tekrar tanıtılacak ve vücudun verdiği reaksiyon izlenecek. Bu doğrultuda da yeni bir beslenme planı oluşturulacak.
Diyet sırasında çıkarılacak yiyecekler şu şekilde:
1. Gluten içeren her şey
2. Yumurta
3. Süt ve süt ürünleri
4. Mısır
5. Yer fıstığı
6. Soya / Lesitin
7. Kabuklu Deniz Ürünleri
Bu haftayı bu diyete hazırlanma ve alışveriş ile geçireceğim. Öğlen yemeklerini evden hazırlayıp getirmem gerekecek. Benim için zorlayıcı olacağını tahmin ediyorum ancak bunu hakkıyla yapmak istiyorum.
Sana da kolaylıklar diliyorum. Nasıl bir günlük menü oluşturdun? Dışarıda bir aktvite olduğu zaman ne yapıyorsun ve ne kadar süre daha devam edeceksin?Selamelecda fonksiyonel tıp uzmanı ile görüşmeni çok kymetli buluyorum ve kolaylıklar diliyorum.
Ben de 19 mayıstan bu yana fonksiyonel tıp diyetisyeni ile çalışıyorum 7 kilodan kurtuldum.
Bugün eliminasyonda 7. gündeyim. Bana yumurta serbest. Diğer yazdıklarının hepsi yasak ve domates, biber, patlıcan yasak.
Bir düzen tutturunca diyet ilerliyor. Benim için zor olan şeker ve gluten yoksunluğu oldu. İyileşme krizi ya da diee off denilen dönemdeyim. Bugün kendimi alık ve bulanık hissediyorum. Duygu durumum bozuk. Ama bu geçecek, iyileşiyorsun diye kendimi motive ediyorum. Bağırsak floramın düzelmesini, kan şekerimin, insülin direncimin normalleşmesini istiyorum. Her türlü desteğe varım, kolaylıklar dilerim
Hoş geldinizAyy muhteşem bir topik bu hemen takibe alıyorummmm
Diyetisyen ile çalışmaya başlamıştım. Ancak yürütemedim ve bıraktım o dönem. O zaman kilo vermek içindi ama şu an sağlığımla ilgili sıkıntıları tespit etmek için yapacağım. 1 Ağustos’ta başlayacağım ve 31 Ağustos’ta sonlandıracağımSiz daha önce de böyle bir diyet uygulamıştınız fakat devamını yazmamıştınız neden bıraktınız sonuç ne oldu gibi şimdi yine aynı diyeti tekrar mı deneyeceksiniz?