Popüler Konu Verimli Rutin

Alayım zaten kitap siparişi verme vaktimdi ekliyorum listeme. Çok teşekkür ederimm.

Selam elecda
Bazı şeyler çocukluktan gelen alışkanlıklar bugünümüze ulaşıyor görsel algı bize kodlanan neyse öyle yaşıyoruz sonra bize uygun olup olmadığını anlayıp farkındalık yaşayınca bir aydınlanma oluyor.
Ela çok şanslı deneyip uygulama imkanı oluyor.
İleride nasıl bir yol izleyecegine karar vermekte yardımcı olacak
Eskiden esya ve sadelik algısı daha farklıydı
Eşyalara ulaşım zordu ve kolay vazgeçmek tamamen imkansızdı, kullanılamaz hale gelmesi durumunda evden giderdi
Artık yaşam standartları ve tercihler değişti. Ama aynı şekilde eskiden gelen eşya saklama ve istiflemeyle birlikte dengeyi bulmakta zorlanan bir nesil olduk bu algıyı aşmak haliyle zordu.
Elinize sağlık

Teşekkürler canım
Ela ülke şartlarından çok izole büyüyor. Okulda da yaşadığımız sitede de çocuklar herşeye fazlasıyla sahip. Bunu normalleştirmesini istemiyorum. Ülkedeki çoğu çocuğun bu imkanlara sahip olmadığını ve kendinde fazla olanı paylaşması gerektiğini öğretmeye çalışıyorum.

Bugün alarm kurma tekniğini denedim ve gerçekten çok hoşuma gitti. Temizlik o kadar verimli ilerledi ki. Not alarak alan belirleyerek ilerledim. Tahminimden kısa sürdü
Sabahları kızları bıraktıktan sonra iş yeri aracı beni alana kadar 20 dakika zamanım var. Kronometreyi 15 dakikaya ayarlayıp evin işlerini yaptığımda daha motive olduğumu ve aklımdakilerin tamamını yapabildiğimi görüyorum. Alarm kırmadığımda ise işler genelde yetişmiyor.

Selamlar Hanımlar,

Bayramdan önceki hafta Ela ile vakit geçirmek için izin almıştım. Oldukça keyifli vakit geçirdik. Bu hafta yaz okulu olmadığı için bugün benimle işe geldi. Yarın da getireceğim. Çarşamba da eşimin işine gidecek. Perşembe günü temizlikçi abla ile kalacak. Cuma da doktor randevum olduğu için izinli olacağım. Bir aksilik olmazsa haftaya yaz okuluna başlayacak.

Bugün itibariyle işe başladım. Tabi 18 gün ara verince ne yapıyorduk kısmını hatırlamam biraz zaman aldı:) Tekrar rutinime dönmek beni iyi hissettiriyor. Bugünden itibaren akşamları 17:00-17:30 arası bantta yürüyüş yapmayı hedefliyorum.

Selamlar hanımlar,

Yürüyüş bandı hedefi için tekrar Productive uygulamasını yükledim. Orada işaretlemek ve grafik olarak görmek bana iyi geliyor.

Cuma günü doktor randevum var. Sibo testi denilen bir test yapılacak, testin pozitif çıkması durumunda da tedavi planına başlanacak. Eğer negatif çıkarsa yine bir eliminasyon diyeti yapmam gerekecek. Cuma günkü test sonucuna göre ve doktorun yönlendirmesi doğrultusunda hareket edeceğim.

Bu arada bizim iki arabamız ve bir sürü parça parça kredimiz var. Eski olan arabayı satıp, borçları kaptma kararı aldık. Kızların ikisini de eşim okula bırakıp aldığı ve beni de şirket aracı aldığı için şu an 2. arabaya ihtiyacımız yok. Ağustos ayı içerisinde satabilirsek, ben de epey rahatlatacağım.

Bundan sonrası için bir yatırım hedefimiz yok. Kızlar ile birlikte yurtiçi ve yurtdışı gezilere harcama yapmak istiyorum.

Merhaba benimde planlarım çok alt üst oldu 1 kaç aydır istemsizce alışveriş kıyafet vs harcamam fazla oldu..
Kredi kartlarımda çok açıldım Kontrolsüz 2-3 ay geçirmekteyimm.. Ama şuan itibari ile yapmayı planladıklarımla düzene sokamayı düşünüyorum
Alınacaklar listesi hazırlayıp onun dışına çıkmak istemiyorum..
Öncelikle ev için komple bir temizlik ile başlıyorum..
Halı yıkama için bügün cagırdım :)
Dolap içlerini bu haftasonu komple boşaltıp temizlemeyi planlıyorum...
Perdelerım camlarım 1 sene oldu temizlenmeyeli :) Artık dışarıyı göremeyorum...
O yüzden temizlik için yardım alacagım, perdeler için rossmanda beyazlatıcı aldım tek kullanımlık, deneyeceğim.. .
Koçtaşdan hurç aldım 7 li set Çocugun kıyafetlerini komple kullanılabilir olanları hurçlayıp kaldırmayı düşünüyorum :) Aslında dolap uygulamasında satmayı da planladım, ama kıyafet vs okadar çok arttı ki kalsamı diyorum. Tam olarak karar veremedim. Kalan eskimiş vs tekstil ürünleride hm verip indirim alırım diye düşünüyorum..
Kıyafetlerde de eşim ve benimkileride ayıklayıp, derleyip toparlayacagım..
Tatil öncesi komple bir arınıp temizlenip rahatlamak istiyorum..Agustos sonu tatildeyiz.
Eylül ayı benim ayım doğum tarihim ve çok sakin, dinlenme , okuma, planlamalı bir ay olmasını diliyorum...

Aslında kullanmadıgım instagram hesabımdan bu arada minimalozgurlesme hesab adım kendimi motive etmek için bol paylaşım öncesi sonrası yapmayı düşünüyorum sanki daha teşvik edici oluyor gibi geliyor.

Bu arada elecda çok güzel bir podcast yayını buldum Sizlerede tavsiye ediyorum.. Ortamlarda satılacak bilgi ...
2 haftadır gün içerisinde dinliyorum.. Çok haz aldım.

Selamlar Hanımlar,

Yılın ilk yarısı bitmişken, ilk yarıyı değerlendirmek ve ikinci yarı için niyetlerimi konu bazlı olarak paylaşmak istiyorum.

Sağlıklı Yaşam

Gerçekleşenler:

• Sağlık kontrollerimi tamamladım.
  • Eve yürüyüş bandı aldım.
  • Fonksiyonel Tıp Uzmanı ile görüştüm.
Planlananlar
  • Ağustos ayında eliminasyon diyeti yapmak
  • Doktorun verdiği takviyeleri kullanmak
  • Hafta içi her gün 30 dakika bantta yürümek
Uzun zamandır gitmek istediğim bir doktordan randevu aldım. Detaylı kan ve idrar tahlili istedi. Sonuçlar üzerinden yaklaşık 2 saatlik bir görüşme gerçekleştirdik. İki teşhisi var.

Birincisi östrojen dominansı. Vücudumda östrojen fazla salgılanıyormuş. Bu da kolay kilo alma, şişkinlik, ağrılı ve çok kanamalı regl, vücutta ödem gibi problemlere sebep oluyor. İlaç tedavisine başlayacağız.

İkincisi de bağırsak mikrobiyatasında bozukluk. Kronik ishal problemim de bundan kaynaklanıyormuş. Hatta cilt hastalıklarımın temeli de buradan kaynaklı olabilirmiş. Bunun için de 4 haftalık bir eliminasyon diyeti yapacağım. 7 besin grubu tamamen çıkarılacak. 4 hafta bitiminde teker teker vücuda tekrar tanıtılacak ve vücudun verdiği reaksiyon izlenecek. Bu doğrultuda da yeni bir beslenme planı oluşturulacak.

Diyet sırasında çıkarılacak yiyecekler şu şekilde:

1. Gluten içeren her şey
2. Yumurta
3. Süt ve süt ürünleri
4. Mısır
5. Yer fıstığı
6. Soya / Lesitin
7. Kabuklu Deniz Ürünleri

Bu haftayı bu diyete hazırlanma ve alışveriş ile geçireceğim. Öğlen yemeklerini evden hazırlayıp getirmem gerekecek. Benim için zorlayıcı olacağını tahmin ediyorum ancak bunu hakkıyla yapmak istiyorum.

Geçmiş olsun umarım fazla zorlanmadan adapte olursunuz.

Selamlar Hanımlar,

Bugün para yönetiminden bahsedeceğim. Benim bu konu başlığındaki hedefim, maddi olarak refah içerisinde yaşayabilmek şeklinde özetlenebilir.

Eşim ve ben de maaşlı çalışan insanlarız. Dolayısıyla gelir artışımız maaş zammına odaklı. Geliri arttıramayacağımıza göre giderlerimizi mümkün mertebe yaşam kalitemizi yükseltme odaklı tutmaya gayret ediyoruz.

Kıyafet, ayakkabı, çanta, oyuncak, kozmetik gibi kalemlere çok para harcamıyorum. Bu tarz ürünlerde az ama kaliteli ürün tercih ediyorum. Örnek verecek olursam iki tane çantam var. Birini kışın diğerini yazın kullanıyorum. İkisi de kaliteli ve uzun süre kullanabileceğim parçalar.

Mevcut kaynaklarımızı, sağlıklı ve kaliteli beslenmek, çocuklarımın düzgün bir eğitim almasını sağlamak, ailecek gezerek anı biriktirmek gibi konularda kullanmayı tercih ediyoruz.

13 yıllık evliyim ve şu ana kadar sahip olduğumuz her şeyi kendimiz aldık. Bu durumdan oldukça memnunum. Ancak bu tercih evliliğin başından beri çeşitli kredi borçları ödememize neden oldu ve ben borçlu olmaktan sıkıldığımı hissettim. Eşimle bunu paylaştığımda, onun da bunaldığını gördüm. Sonuç olarak şu an ihtiyacımız olmayan 2. arabamızı satmaya karar verdik. Ülkenin ekonomik şartlarında değeri sürekli artan bir varlığı satmak çok mantıklı görünmeyebilir ancak ben 2 araba sahibi olmaktansa borçsuz bir yaşama geçmenin beni daha mutlu kılacağını hissediyorum.

Ağustos ayı içerisinde arabamızı satmayı planlıyoruz. Elden dolar borcumuz vardı. Öncelikle onu kapatacağız. Kalan para kredileri ve kredi kartını kapatmaya yetecek gibi görünüyor. Eşim fatura, aidat ve arabanın masraflarını üstlenecek. Ben de okul taksitleri ile evin ihtiyaçlarını halledeceğim. Maaşımdan kalan paranın bir kısmını birikime ayırmayı kalanı da afiyetle yemeyi planlıyorum:) Bu yılın ilk dönemi için gerçekleşmeler şu şekilde:

Para Yönetimi

Gerçekleşenler

• Her ay 1 gr altın almaya devam ediyorum.
Planlananlar
  • Kredi kartı borcunu sıfırlamak
  • Kredi borçlarının tamamını kapatmak
  • Birikim miktarını arttırmak

Selam elecda fonksiyonel tıp uzmanı ile görüşmeni çok kymetli buluyorum ve kolaylıklar diliyorum.
Ben de 19 mayıstan bu yana fonksiyonel tıp diyetisyeni ile çalışıyorum 7 kilodan kurtuldum.
Bugün eliminasyonda 7. gündeyim. Bana yumurta serbest. Diğer yazdıklarının hepsi yasak ve domates, biber, patlıcan yasak.
Bir düzen tutturunca diyet ilerliyor. Benim için zor olan şeker ve gluten yoksunluğu oldu. İyileşme krizi ya da diee off denilen dönemdeyim. Bugün kendimi alık ve bulanık hissediyorum. Duygu durumum bozuk. Ama bu geçecek, iyileşiyorsun diye kendimi motive ediyorum. Bağırsak floramın düzelmesini, kan şekerimin, insülin direncimin normalleşmesini istiyorum. Her türlü desteğe varım, kolaylıklar dilerim

Siz daha önce de böyle bir diyet uygulamıştınız fakat devamını yazmamıştınız neden bıraktınız sonuç ne oldu gibi şimdi yine aynı diyeti tekrar mı deneyeceksiniz?

Sana da kolaylıklar diliyorum. Nasıl bir günlük menü oluşturdun? Dışarıda bir aktvite olduğu zaman ne yapıyorsun ve ne kadar süre daha devam edeceksin?

Siz daha önce de böyle bir diyet uygulamıştınız fakat devamını yazmamıştınız neden bıraktınız sonuç ne oldu gibi şimdi yine aynı diyeti tekrar mı deneyeceksiniz?
Diyetisyen ile çalışmaya başlamıştım. Ancak yürütemedim ve bıraktım o dönem. O zaman kilo vermek içindi ama şu an sağlığımla ilgili sıkıntıları tespit etmek için yapacağım. 1 Ağustos’ta başlayacağım ve 31 Ağustos’ta sonlandıracağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…