- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.512
Merhaba,Merhabalar :)
Konunuza bayıldım. Baştan okumaya başladım ama çok fazla sayfa var 70 sayfa baştan 40 sayfa filan sondan okudum. Ara ara yine bakmayı planlıyorum vakit buldukça. Çok faydalı bilgiler vermişsiniz.
Benim de 2 kızım var ve 3. bir sürprizimiz oldu. Ayrıca bir de köpeğimiz var. Anlayacağınız 4 çocuk bakacağım. Sadeleşme ve rutin oluşturma çalışması yapmam lazım 3. bebek gelene kadar.
Kitap ve youtube videosu tavsiyelerine açığım. Atomik Alışkanlıkları okudum şimdi de Küçük alışkanlıkları okuyorum. Okumak güzel de uygulamaya koymak zor geliyor.
Çok geçmiş olsunSelamlar Hanımlar,
Pazar gününden beri İpek hastaydı. Dün toparlandı. Dirençli ateş şeklindeydi ve oldukça yıpratıcı oldu bizim için.
Hafta sonu aktif olamıyorum ama Pazartesi'den itibaren düzenli yazabilirim diye düşünüyorum.
Sevgiler
Merhabalar hoş buldumMerhaba,
Öncelikle hoş geldiniz
Zor ama yönetilebilir bir süreç olacak sizin için. Tavsiye istediğiniz kitaplar minimalizm üzerine mi, alışkanlık yönetimi
üzerine mi?
Öncelikle hangi alışkanlıkları edinmek istediğinizi listelemek faydalı olacaktır. Ardından ben alışkanlık takibi için "Productive" diye bir uygulama satın almıştım. 1 yıl kadar kullandım ve çok faydasını gördüm.Çok geçmiş olsun
Merhabalar hoş buldum
Alışkanlık takibi üzerine olursa harika olur.
Çok teşekkür ederim son 2sini okudum. Diğer kitaplara da bakacağım en yakın zamanda. Yukarıdaki mesajınız ilham verdi gerçekten insan kendi ile önce bir masaya oturmalıÖncelikle hangi alışkanlıkları edinmek istediğinizi listelemek faydalı olacaktır. Ardından ben alışkanlık takibi için "Productive" diye bir uygulama satın almıştım. 1 yıl kadar kullandım ve çok faydasını gördüm.
Benim en beğendiğim alışkanlık kitapları şu şekilde:
- Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı
- Alışkanlıkların Gücü
- İyileştiren Alışkanlıklar
- Küçük Alışkanlıklar
- Atomik Alışkanlıklar
Birçok mesajınızı favori listesine ekliyorum Elecda.İyi ki varsınız.Selamlar Hanımlar,
Sabah kitap okurken "hayatın akışında organize olabilmek" ifadesine denk geldim. Tam olarak yapmaya çalıştığım bu benim. Sabah gün başlarken o gün yapmayı planladıklarımı yazıyorum ve bunları gerçekleştirmeye niyet ediyorum. Ardından gün bazen düşündüğüm gibi gidiyor bazen gitmiyor. Hayatın getirdiklerini kabul ederek ve hayata uyumlanarak devam etmeye çalışıyorum.
Hayat öngörülebilir değildir, rasyonel ilerlemez. Bir kere ölüm diye bir şey varken ve hepimize bir adım uzaktayken, hayatı kontrol edebileceğini sanmak oldukça anlamsız. Yapmamız gereken tek şey hayatın akışına göre şekil almak.
Her sabah 10 konu başlığında o gün yapmak istediklerimi defterime yazıyorum. Akşam yatmadan önce de her bir maddeyi değerlendiriyorum. Yapabildiklerim için kendimi tebrik ediyor, yapamadıklarımı ise kendimi yargılamadan analiz ediyorum. Neden yapamadım? Benden mi kaynaklandı yoksa, hayatın getirdiği günlük sıkıntılardan kaynaklı mı aksadı diye. Yapamadıklarım içinden süzülüyor aslında ertesi gün yapmayı istediğim işler.
Bütün bu değerlendirmenin eğer dürüstçe yapılırsa insanı çok iyileştiren bir yanı olduğunu düşünüyorum. Ama değerlendirme işine başlamadan önce ilk yapılması gereken değerlendirme kriterlerini belirlemek olmalı. Bu kriterler de kim olduğunuz ve kim olmak istediğinize göre şekilleniyor. Bu üzerine düşünülmesi gereken en önemli konu olabilir.
Yine kalite sistemlerinden devam edecek olursak S.W.O.T analizi diye bir şey vardır. Bir konu 4X4 matriste Güçlü Yanlar (S), Zayıf Yanlar (W), Fırsatlar (O) ve Tehditler (T) olarak analiz edilir. Bu yöntemi kişilik analizinde, yani kim olduğumuzu belirleme adımında kullanmanın çok faydalı olduğunu düşünüyorum.
Yalnız kaldığınız bir zaman diliminde, kendinize bir çay, kahve ısmarlayarak, kendinizi bu matriste dürüstçe değerlendirecek olursanız, güçlü yanlarınızın getirdiği fırsatları ve zayıf taraflarınızın getirdiği gelişim fırsatlarını görebilirsiniz. Aynı şekilde karakteristik özelliklerinizin getirdiği riskleri de görürsünüz. "Her risk içerisinde fırsat barındırır" der kalite sistemi. Bu gözle de bakabilirseniz hazırladığınız tabloya, riskleri fırsata dönüştürebilirsiniz.
Kim olduğumuzu belirlediğimize göre sonraki adım, kim olmak istediğimizi belirlemek olmalı. Burada önerim "Kişisel Misyon Bildirgesi" hazırlamak olacaktır. Bu bildirge sizin için önemli olan değerlerin hangileri olduğunu belirlemenize olanak sağlar.
Sonuç olarak, öncelikle "SWOT analizi" yaparak kim olduğumuzu tüm yönleriyle tespit ediyor, ardından "Kişisel Misyon Bildirgesi" ile kim olmak istediğimizi belirliyoruz. SWOT Analizi A noktası ise, Kişisel Misyon Bildirgeniz B noktası olsun ve matematik problemlerindeki araçlar gibi A noktasından B noktasına gitmeye çalıştığınızı düşünelim.
Matematik problemlerinde A noktasından B noktasına ne zaman varacağınızı hesaplamak kolaydır ama gerçek hayatta bu iki nokta arasında yokuşlar, çıkmaz sokaklar, yolu kapatan taşlar ve dönemeçler vardır. Ama niyet ve gayret varsa o noktaya er geç varılır.
günaydınn,
utanç duygusuyla ilgili dün bir kitapta okuduğum bir paragrafı ve kendi deneyimimi paylaşmak istiyorum:
yazar ilk araba sürmeye başladığında otoparkta yer bulamayıp 5-6 tur attığı oluyormuş. Bu durum onun kabul-saygı görülme ihtiyacını karşılanmıyor gibi hissettirmiş kendini, utanç duymuş. Ben de benzer şekilde araba sürmeye başladığım aylarda ben ana yol bile olsam gelen-giden tüm arabalara yol veriyordum, sanki en son benm geçmem gerekiyor gibi hissediyordum, bu durum benim değersizlik duygularımı tetikliyordu, ben ana yoldayken ara sokaktan gelen araba beni beklediğinde falan gururum okşanıyordu.
Çok teşekkür ederimelecda merhaba yaazdiklarini keyifle okuyorum, senin yazdığınla ilgili bir bildirim geldiğinde çok heyecanlanıyorum, tüm bu birikimi bir kitaba dönüştürmeyi düşündün mü hiç, bence çok okunanlara tırmanır hemen :)
Teşekkürler
Merhabalar,Çok güzel konunuz takipteyim.. Rutin oluşturmaya çalışıyorum. Gece insanıyım ve erken uyuma savaşı veriyorum. Bir mesajınızda bu konudan bahsetmişsiniz bilmiyordum o araştırmayı. Gece uyumak zorundayım çünkü 23-03 arası en verimli uyku düşüncesi bilinçaltimda ve gece uyanık olmak son zamanlarda beni çok üzüyor. Zamanım verimli gelmiyor bana . Bir rutin gerekiyor. Not almak ve yazmak beni motive eder. Bir gidişat belirleyecegim bir an önce..