- 24 Ağustos 2015
- 3.222
- 3.863
Merhabalar
Bu kadar faydalı bit topiği yeni keşfettiğim için gerilerden geliyorum biraz atlamadan kitap okur gibi okuyorum. Topik sahibi elecda ve diğer arkadaşların paylaşımları birleşince ortaya kitap lezzetinde keyifli bilgilendirici faydalı içerikler yumağı çıkıyor.
Biraz kendimden bahsedeyim. Ankarada yaşıyorum. Kamuda çalışıyorum, oğlum ağustosta 2 yaşına girecek. Ücretsiz izindeyim şu an ekimde kaldığım yerden işe devam edeceğim. Eşim işinden dolayı ayrı bir şehirde yaşıyor şimdilik bizim için zor olsa da zamanla şartlarımız iyileşecek. İktisat ve sosyoloji lisans mezunuyum. İktisat bölümünde yüksek lisans yaptım. Ayrıca pedagojik formasyonum da var fakat öğretmenlik düşünmedim. Sosyoloji psikoloji ilgi alanım olduğu için okumalarım genelde bu alanlarda oluyor.
Kendimde eksik gördüğüm taraf istikrarlı olamamakti bunun üzerine gayret ettim. Daha düzenli bir hayat için istikrar şarttı. Fazla ve gereksiz eşyalar insanlar duygular benim enerjimi alıyordu. Netflixte izledigim minimalizm belgeselinden çok etkilenmiştim. Bebek adımlarla başladım vazgeçmeye vedalaşmaya. Eşyalardan önce etrafımdaki ilişkilere yöneldim aslında bir arada olmak zorunda hissetmek samimiyetsiz ortamlarda yapmacık davranmak aile akraba arkadaşlar derken halka halka çevremi inceledim. En uzak olduğum kişilerden başladım çemberi daraltmaya. Kırılmasın üzülmesin derken kendimden çok ödün veriyordum. Bu da beni yıpratıyordu. Artık daha açık ve anlaşılır olmaya çalışıyorum. Kendi düşüncelerim kararlarım benim ve ailem için önemli özellikle anne olduktan sonra radikal kararlar almaya başladım.
İnsanlara kendimi rahatça ifade ettikten sonra kimlerin gerçekten yanımda olmak istediğini daha net gördüm.
Çalışmaya başlayınca yeni bir düzene ihtiyacım olacak. Fiziksel ve mental olarak daha yorgun olacağımın farkındayım. İstikrarlı bir şekilde plana sadık kalmam gerek.
Neyse geriden okumalara döneyim ben biraz zamanım varken
İstikrarlı olmak için neler yaptınız ?
elecda buraya vaktim oldukça ara ara bakıyorum biliyorsun . Bazı yerleri telefonumun not kısmına kaydediyorum ileride yapmak üzere diye . Lakin o ileri hiç gelmiyor . Başlayamıyorum bir türlü . araştırma okuma konusunda hiç sıkıntı yok . İş , yapmaya gelince , orada kalıyor , hayatıma geçiremiyorum . Rutine dökemiyorum , alışkanlığa çeviremiyorum . Bununla ilgili fikir ve önerilerine talibim
Diğer arkadaşlar sizlerin de fikirleri varsa , onlara da açığım