Popüler Konu Verimli Rutin

İstikrarlı olmak için neler yaptınız ?

elecda buraya vaktim oldukça ara ara bakıyorum biliyorsun . Bazı yerleri telefonumun not kısmına kaydediyorum ileride yapmak üzere diye . Lakin o ileri hiç gelmiyor . Başlayamıyorum bir türlü . araştırma okuma konusunda hiç sıkıntı yok . İş , yapmaya gelince , orada kalıyor , hayatıma geçiremiyorum . Rutine dökemiyorum , alışkanlığa çeviremiyorum . Bununla ilgili fikir ve önerilerine talibim

Diğer arkadaşlar sizlerin de fikirleri varsa , onlara da açığım

Binbir hevesle başlayıp sonunu getiremediğim işler olurdu ya da çabuk sıkılırdım. Özellikle hamile olduğumu öğrenince yeni bir düzene ihtiyaç duydum. Yarım bıraktığım işleri listeledim neden yapmalıyım ya da yapmamalıyım diyerek gerekçelerini yazdım. Beni engelleyen duygulara yöneldim kendimi de yeniden keşfetmem gerekiyordu. Seninle başlamadı, Hayatı yeniden keşfet, Mod terapisi kitaplarını okumuştum. Bir nevi bibliyoterapi oldu bana. Kendimi zora sokmayacak kadar az yükler yüklendim adım adım ilerledim. Birini bitirmeden diğerine başlamadım. Hamileliğimde pandemi dönemine denk geldiği için evde epey zaman geçirdim. Böylece evde düzen kurmaya başlamıştım.

Hoş geldin

Tam zamanlı çalışma hayatı ile birlikte küçük çocuk anneliği, insanın bütün sınırlarını zorlayan bir süreç. Kendini de unutmadan bu süreci olabildiğince az hasarla atlatabilmenin tek yolu planlı ve düzenli olmak. Çünkü bu hayat tarzı akışa bırakmayı ya da ertelemeyi tölere etmiyor.

Minimalizm ile tanışman ve yavaştan adapte olman güzel olmuş, zira fazla eşyası olan bir evi çekip çevirmeye ve düzenli tutmaya çalışmak bir çeşit enerji israfı aslında. Az ve kullanışlı eşya ile her gün bir rutin oluşturarak evi temiz ve düzenli tutmak mümkün.

Burada ben ve diğer arkadaşlar, kendine uygun bir rutin oluşturman ve sürdürmen konusunda elimizden gelen her türlü desteği sağlarız.

Selamlar Hanımlar,

Pazar günü "İnsanın 8 Evresi" adında bir seminere katıldım. Erik Erikson'nun aynı adlı kitabı anlatıldı. 40-60 yaş arası "üretkenlik" evresiymiş ve 8. yani son evre olan "yaşlılık" evresi "üretkenlik" evresinde neleri yapabildiğimize bağlı olarak huzurlu veya pişman bir dönem olarak geçiyormuş.

Sizlerin 40-60 yaş arasında yapmış olmayı istedikleriniz neler?

Teşekkür ederim

Çalışmaya başlayınca ilk yıl annemler oğluma bakacaklar. Birbirine yakın sitelerde oturuyoruz. 3 yaşında da önce yarım gün olmak üzere kreşe gitmesini istiyorum. Kendi akranlariyla sosyal ortamda zaman geçirmesi iyi olacaktır. Yarım gün yine annemler destek verir. Çalıştığım kurumda kreş imkanı var fakat eve epey uzak 25 km yol gitmesini istemiyorum sabahtan akşama kadar benimle gidip gelmesi onun için sıkıntılı olabilir. Kreş zamanına kadar da memeyi ve bez kullanımını mutlu sonla halledersek süper olur.

Ev düzenimi de umarım işe başladığımda muhafaza edebilirim. Ilk birkaç ay zor gelecektir bana farkındayım çalışma hayatı ama kolay adapte olurum hayatımda sürekli hareket varsa daha enerjik hissederim . Sağlığımız yerinde olsun diğer işler sırayla hallolur.

Bugün bir videoda “ hata yaptığınızda , menzilinizden çıktığınızda, bişeyleri bıraktığınızda kendinize yüklenmeyin. Olumsuz her eleştiri, kendinize kızmak, size olan güveninizi ve bir adım sonrası için harekete geçmenizi engeller” diyordu.

İnsan en çok da kendine acımasız.

Bu duyduklarım tesadüf değildi. Tamda yolumdan şaştığımı düşünüp kendime söylenirken bunları duydum.

Selamlar Hanımlar,

Öğle aralarında Tülay Kök Mavi Oda videoları seyrediyorum. İlk videoda günü değerlendirmenin öneminden bahsetmişti. Bir süre "Z Raporu" olarak yapmaya çalıştığım ama sürdüremediğim bir konu bu. Öneminin de farkındayım. Dün kendim için günü değerlendirme taslağı oluşturdum. Haziran ayı boyunca gün sonunda aşağıdaki maddeleri değerlendirerek gün puanı vermek ve günün sorularına dürüstçe yanıt vermek istiyorum.

1. Sağlıklı Yaşam
- Sağlıklı ve sezgisel beslendim mi?
- Hareket ettim mi?

2. Mümkün Olduğunca İyi Annelik
- Kızlarla baş başa vakit geçirdim mi?
- Kızlara nazik davrandım mı?

3. Düzenli ve Sade Bir Ev
- Sabah rutinini gerçekleştirdim mi?
- Akşam rutinini gerçekleştirdim mi?

4. İyi Görünmek
- Sabah rutinini gerçekleştirdim mi?
- Akşam rutinini gerçekleştirdim mi?

5. Verimli İş Hayatı
- Günlük planıma uygun çalıştım mı?
- Planladığım işleri tamamladım mı?

6. Para Yönetimi
- Harcama yaptım mı? Planlı bir harcama mıydı?
- Anlık olarak almak istediğim bir şeyden vazgeçebildim mi?

7. Toplumsal Fayda
- Yardım isteyen veya ihtiyacı olan birine yardım ettim mi?
- KK'da yazı paylaştım mı?

8. Kişisel Gelişim
- Kitap okudum mu?
- Faydalı bir içerik izledim mi?

9. Duygu Yönetimi
- Öfkemi yönetebildim mi?
- Stres ve gerginlik yaratan durumları yönetebildim mi?

10. Davranış Yönetimi
- Dedikodudan uzak durabildim mi?
- Şikayet etmekten uzak durabildim mi?

Günün Soruları
1. Bugün ne öğrendim?
2. Neleri iyi yaptım?
3. Neleri daha iyi yapabilirdim?
4. Neleri yapamadım ve neden?
5. Yarın hayatımda neyi iyileştirmeye çalışacağım?

01.06.2022 Gün Değerlendirmesi

1. Bugün ne öğrendim?

Tülay Kök'ün videosundan çocuklar ile iletişimde sınır ihlali konusuna daha fazla dikkat etmem gerektiğini hatırladım. Çok sık olmasa da İpek, Ela'nın bir oyuncağını almak için ağladığında "2 dakika ver kızım oynasın" tepkisi veriyorum. "Küçük çocuğu susturmak hiç bir zaman büyük çocuğun sorumluluğu olmamalıdır" ve "Annenin büyük çocuğa ait bir eşyayı onun adına paylaşma hakkı yoktur" cümlelerini aldım ve kulağıma küpe yaptım.

2. Neleri iyi yaptım?
Bugün yaptığım en iyi şey, öfkemi kontrol altında tutmaktı. İpek 4 yaş sınıfına geçtiği için öğretmeni değişiyor ve bu nedenle barut gibi. Dün akşam çıkardığı sayısız krizi, çocuğa yükselmeden sakince yönetmeyi başardım.

Sağlıklı Yaşam-Hareket
Mümkün Olduğunca İyi Annelik
Düzenli ve Sade Bir Ev
İyi Görünmek
Verimli İş Hayatı-Plana Uygun Çalışma
Para Yönetimi
Kişisel Gelişim
Duygu Yönetimi

Sağlıklı Yaşam-Sağlıklı Beslenme: Sabah kahvaltıyı yetiştiremedim, bu yüzden sandviç aldım.
Verimli İş Hayatı-Verimli Çalışma: Sabah çalışmasında gereksiz oyalandım.

Şikayet ve dedikodudan uzak duramadım: İş yerinde sürekli bir dedikodu ve şikayet ortamı hakim. Bir anda kendimi yorum yaparken buldum yine

- Sabah egzersizini kitap okumadan önceye alacağım.
- Kızlar uyanmadan önce kahvaltı yapacağım.
- 7 oturum promodo şeklinde çalışacağım.
- Dedikodudan ve şikayetten uzak durmaya çalışacağım.

Bu konuyu düşünmemiştim hiç, üzerine düşüneceğim.
Senin neler peki elecda cım

Selamlar Hanımlar,

Yukarıda dünün değerlendirmesini paylaştım. Dün akşam 3 sayfa gün değerlendirmesi yazdım. Sizinle günün sorularına verdiğim yanıtları paylaşmanın daha doğru olacağını düşündüm.

17 Haziran'da okullar tatil oluyor. 20 ve 27 Haziran haftaları için Ela'yı daha önce de gönderdiğim bir sanat atölyesinin yaz programına kaydettirdim bugün. Bir süredir keman dersi almak istediğinden bahsediyordu. Göndereceğim yerde keman öğretmeni varmış. Bakalım bir denesin. Ağustos ayında da 3 hafta bir jimnastik okulunun yaz programına göndereceğim.

Amacım farklı spor ve sanat dallarını denesin ve kendi için en uygun olanları belirleyerek yoluna devam etsin. Hayatında severek ve düzenli yaptığı bir spor olması, hem kişisel disiplin açısından hem de fiziksel sağlığı açısından oldukça önemli. Bir enstrüman çalabilmekte bambaşka bir disiplin ve sebat gerektiriyor. İmkanlar dahilinde sanat ve spor dallarında deneme fırsatı sunmak istiyorum.

Bu konuyu düşünmemiştim hiç, üzerine düşüneceğim.
Senin neler peki elecda cım
Ben de üzerine düşünüyorum hala. 40-60 yaş arasında dünyada görmek istediğim her yeri görmek ve iki tane düzgün insan yetiştirmek istiyorum. Bunların haricinde "kendini gerçekleştirmek" ile ilgili kısım neler olabilir hala sorguluyorum.

Slmlar herkese,
Direk girmişim konuya
Storytel i indirdim, 14 günlük deneme süresindeyim. 2. Kitaba başladım. (Serenad I bitirdim,Fareler ve insanlar a başladım) İşe gidip gelirken serviste dinliyorum. Normalde fiziksel kitap okumayı seviyorum, ancak araç hareket halindeyken okuyamıyorum midem bulanıyor. Serviste geçen zamanı bu şekilde değerlendirmek iyi hissettiriyor bana.
Dünya Klasiklerinin çoğunu okumuştum önceden ama pek hatırlamıyorum özellikle onları dinlemeyi planlıyorum.
Sevgiler

02.06.2022 Gün Değerlendirmesi

1. Bugün ne öğrendim?

İskender Sayek'in eşini anmak için Arsuz'da başlattığı etkinliğin nasıl bir iyilik hareketine döndüğünü, ufacık iyiliklerin büyüyerek bir toplumu nasul değiştirdiğini öğrendim.

2. Neleri iyi yaptım?
Bugün konu başlıklarında genel olarak iyiydim. Hepsine ilişkin sorumluluklarımı yerine getirdim.

Sağlıklı Yaşam-Sağlıklı Beslenme: Öğlen yemeğini tabağıma fazla aldığımı ve doysam bile tabağımı bitirme çabam olduğunu fark ettim.
Verimli İş Hayatı-Verimli Çalışma: Promodo bir gün önceye göre daha iyiydi ama daha odaklı çalışabilirdim.

Yapamadığım bir şey olmadı

- Öğle yemeğine tabağıma daha az yemek alacağım. Doymazsam tekrar alabileceğimi kendime hatırlatacağım.

Dün akşam yaklaşık 3saat kendimle baş başa vakit geçirdim. sosyal medyasız, insansız. 1 saat sahile doğru ve sahilde yürüdüm sonra merak ettiğim bir mekanda filtre kahve yudumladım. Ajandamı açıp ne durumdayım, nasılım, ne hissediyorum '' yazdım. yazdıkça duygularım döküldü. hüznüm, endişem.. sayfalara taşındı. bir süre sonra çocukluğuma gidiverdim. Yazarak. çocuk beni düşledim. sanki karşımdaymış gibi. ellerini tuttum. başını okşadım sineme sardım. ve dedim ki 'yalnız değilsin, ben varım. düştün, dizlerin kanadı ama kalktın. çok korktun fakat devam ettin. kırıldın, incindin. yalnız hissettin. ama bak ben yanındayım. artık güçsüz, savunmasız, güvensiz ve özgüvensiz değilsin . kendine yetmeyi de kendini sevmeyi ve kendine güvenmeyi de öğrendin.'' sohbet bihayli sürdü. oturduğum sandalyeden kalktığımda üzerinden bir saat geçmişti. sonrasında eve kadar 1 saat daha yürüdüm. yürüdükçe güçlendim . yürüdükçe neşelendim . yürüdükçe güvende hissettim.

ah ne çok özlemişim kendimi.
ne çok çok özlemişim Çocuk ben i.

dünya koşturmacası , zamanın hızı ve geçiciliği unutturuyor insana kendini.
ben ne vakit uzak kalsam iç sesimden geçmişimden ve çocuk ben' den yorulduğumu, tahammülsüzleştiğimi, çaresiz hisettiğimi fark ediyorum. iyi ki fark ediyorum.

çok daraldığınız da yorulduğunuz da tahammülsüzleştiğiniz de önce içinize ve kendinize bi el uzatın ...

sevgiler.

Selam kızlar epeydir buraya uğramadığımı fark ettim. Bi kaç sayfa okuyunca kendinize dair çalışmalarınızı, gelişme ve ilerlemeleri görünce sadece beğen tuşuna basmak yeterli gelmedi kutlamak istedim. İyi ki varsınız çabanızı kutluyorum. İlham olduğunuz için teşekkürler

Ne iyi gelmiştir size. Bende yazarak hafiflerim özellikle endişeli üzgün negatif düşüncelere kapıldıysam ilaç gibi gelir bana.
İçimdeki çocuğa kulak vermek için de gözlerimi kapatıp hatırladığım bir ana gidiyorum. Kendiliğinden geliyor bazen film şeridi gibi çoğu kez gözyaşı ile son buluyor rahatlamış hissediyorum. Arada da hatırladığım bir anıyı hikayeleştirerek yazıya döküyorum.
Paylaşımınız tanıdık geldiği için yazmak istedim

elecda cok güzel düşünme metodu;
Günün Soruları
1. Bugün ne öğrendim? Bugün herhangi bir gündem yokken kendimi yetersiz buldum, yada kafamda binbir türlü sorular, düşünceler geçerken, böyle arafta kaldım gibi ,negatif bir durum halindeyim. Sahihuban ın yazdıgı şu cümleler çok sıcak geldi. 'Yalnız değilsin, ben varım. düştün, dizlerin kanadı ama kalktın. çok korktun fakat devam ettin. kırıldın, incindin. yalnız hissettin. ama bak ben yanındayım. artık güçsüz, savunmasız, güvensiz ve özgüvensiz değilsin . kendine yetmeyi de kendini sevmeyi ve kendine güvenmeyi de öğrendin.
3. Neleri daha iyi yapabilirdim?Kendi modumu yükseltmeyi, çevrenin etkisinden kalmadan içimdeki beni yargılamadan, yola devam etmeyi.
4. Neleri yapamadım ve neden?Uzun zamandır yaşam, cevre, genel anlamda sadeleşme yolundayken.. Kendimi insanları eleştirirken, yada sinir bozucu düşünceler silsilesinde oldugumu farkettim..Buda kendi yolumda,daha motive edici izlenimlerle, ve iyiye yönelerek devam etmem gerektiğini farketttim..
5. Yarın hayatımda neyi iyileştirmeye çalışacağım? Kendimi hırpalamadan daha verimli bir gün için çabalayacagım.

Önceki paylaşımları okumayı henüz bitiresem de görünce yazmak istedim. Zurafa sohbetlerini bende takip ediyorum. Biraz bütçe ayirabilirsem şiddetsiz iletişim oturumlarına katılmak istiyorum. Benzetmenize tamamen katılıyorum "okul" gibi bir topik yaşayan yaşatan okul.

ben de henüz bitiremedim youtube kanalını, önceden de açık radyoda programları varmış sonra onlara geçip bir de kitaplıklarındaki kitapları okumayı planlıyorum. en son aşamada paralı eğitimleri düşünebilirim maddi durumuna göre, oturumlara katılırsanız yorumlarınızı merakla bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…