Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar Hanımlar,

Bu sabah 05:50'de kalktım. Dün İpek'i kucağımda taşırken belimi incitmişim. Bu nedenle sabah egzersizi yapmadım. Cilt bakımından sonra balkonda nefes egzersizi, meditasyon, sessizlik zamanı ve su içme işlerini hallettikten sonra saat 07:00'ye kadar kitap okudum. Ayfer Tunç'un "Aziz Bey Hadisesi" kitabına başladım. Oldukça ince bir kitap olduğu için bugün bitiririm diye tahmin ediyorum.

Kızları uyandırıp, hazırladıktan sonra hep beraber evden çıktık. Eşim Ela'yı okula götürdü. Ben de İpek'i doktor kontrolüne götürdüm. Özellikle geceleri çok yoğun öksürük başladığı için geçen hafta götürmüştük. Bugün kontrol randevusuydu. Ciğerlerde hırıltı var. Alerjik tabanlı çocuklar basit viral enfeksiyonlara daha ağır tepki veriyor dedi doktor. İki ilaç ilavesi ve Cuma telefonlaşmak şartıyla ayrıldık doktordan.

Doktorun muayenesinin altında tostçu var. Orada tost yedik, İpek'i kreşe bıraktım ve eve geldim. Eve geleli 5 dakika olmadan koltuk yıkamacı geliyoruz diye aradı. Hemen evi toparladım. Salondaki L koltuk, mutfak sandalyeleri ve yataklarımızı yıkadılar. Baya temiz oldu, çıkan su simsiyahtı:KK57:

2 kişi geldiler. Biri yatakları halletti, diğeri koltuk ve sandalyeyi. Halıları da alıp gittiler. İlk kez çalışıyorum kendileriyle. Umarım halılar da iyi gelir ve yıllık olarak devam ederiz. Fon perdeler için de başka bir yer çağırmıştım. Onlar da gün içerisinde gelecek. Fonlar makinede yıkanmıyor benim maalesef.

Havalar Ankara'da yeni ısındığı için İpek'in yaz kıyafeti ihtiyacı oldu. Eskişehir'de sevdiğim bir butikten 4 kapri tayt takım ve 2 elbise sipariş ettim. Yazı götürür diye tahmin ediyorum.

Eczaneye uğradım. Doktorun İpek için yazdığı ilaçların yanında yüzümdeki rosa problemi için Isana Ruboril temizleyici ve nemlendirici aldım. Pharmaceris'in nemlendiricisi bitti. Bir de bu markayı deneyeyim dedim.

Akşama yemek var, saat 16:00'da da online toplantım var. Sabahtan adamlar çalışırken ben de bilgisayardan işle ilgili yapmam gerekenleri tamamladım. Toplantıya kadar belki film seyrederim.

herkese merhabalar :)

uzun zamandır hayalini kurduğum atölye etkinliklerine sonunda kavuştum.

dün bir grup çocukla 'kendi bilekliğini tasarla' atölyesi düzenledim. çocuklar, hayal güçleri, bakış açıları muazzam . çocuklarla bir arada keyifli vakit geçirmek benim mutluluk sebebim .*

geçen haftasonu ise 'babamın Battaniyesi' kitabını yine bir grup çocukla okuduk, tahlil ettik :)

şimdi şehrimde kütüphanelerin dışında atölye düzenleyebileceğim işbirliği yapabileceğim cafe ve atölye evleri ile görüşmelere başlayacağım evelallah.

güzel haberler böyle; dualarınıza talibim :)

dün bir grup çocukla 'kendi bilekliğini tasarla' atölyesi düzenledim. çocuklar, hayal güçleri, bakış açıları muazzam . çocuklarla bir arada keyifli vakit geçirmek benim mutluluk sebebim .*

geçen haftasonu ise 'babamın Battaniyesi' kitabını yine bir grup çocukla okuduk, tahlil ettik :)

şimdi şehrimde kütüphanelerin dışında atölye düzenleyebileceğim işbirliği yapabileceğim cafe ve atölye evleri ile görüşmelere başlayacağım evelallah.

Kitaplar üzerinden neler yapıyorsunuz ?

Çok güzel ve keyifli işler bunlar. Ankara'da olsan kızlarla gelirdik. Sen çocuklar ile vakit geçirmeyi de seviyorsun. Ben benimkiler büyüyünce küçük çocuklu kimseyle görüşmemeyi planlıyorum:)

Selamlar Hanımlar,

Bu yıl sonuna kadar, günlük rutinime dahil etmek ve düşünmeden yapar hale gelmek istediğim 3 alışkanlık var. Bu sene başından beri bazen yapıyor bazen üşeniyorum.

1. Her gün hareket etmek: Masa başı bir işim var. Şirket aracı evin önünden alıp, evin önüne bırakıyor. Çok hareketsiz bir yaşamım var. Bu nedenle, hareket edebilmek için ekstra çaba sarf etmem gerekiyor ve bu ekstra çaba için bazen gücüm olmuyor. Bu nedenle kendimi hareket etmeye yönlendirecek, bazı tetikleyicilere ihtiyacım var. Sabahları Japonların "rajio taitsu" programını beğendim. Yaklaşık 3 dakika sürüyor. Önüne arkasına birkaç sevdiğim hareketi ekleyip devam etmeyi düşünüyorum. Öğle aralarında, yemek yer yemez kendimi dışarı atıp biraz dolaşacağım. Bu hem bedenime hem zihnime iyi geliyor. Akşamları da Ela ile sitede yürüyüş yapsak diye düşündüm. Hem anne-kız zamanı ve sohbeti de olur bizim için.

2. Hergün duşa girmek: Kızlar uyumadan önce yapmak istemiyorum zira İpek Hanım kapıyı yumrukluyor çık diye :işsiz:
Kızlar yattıktan sonra da çok uykum geliyor ama bu uykuya direnip, hemen kendimi duşa atarsam sonrasında kendimi çok daha iyi hissediyorum. Günlük duş kol ve bacaklarımı kurutuyor ama sırtımdaki folikülit problemine iyi geliyor. Kuruluğu duş yağı ve kremi ile çözdüm. En çok saçımı yıkamam gereken günlerde üşendiğimi fark ettim. Bu nedenle saçımı yıkadığım günlerde duş işini erkenden halledeceğim.

3. Sezgisel Beslenmek: Duygusal yeme ataklarını ve bazı yiyecekleri ödül olarak görmeyi hayatımdan çıkararak; açlık-tokluk sinyallerini izlemeyi öğrenmek ve bu doğrultuda beslenmek istiyorum.

Selamlar Hanımlar,

Öğlen yürüyüşümü yapıp geldim. Çok keyifli oluyor. Çıkmadan önce mist şeklinde güneş kremi sıkıyorum. Gelinciklerin, papatyaların arasında dolanıp geliyorum:) Havalar soğuyana kadar devam ederim, sonrasına da bakarız artık. Günlük rutinlerimin son durumunu eklemek istiyorum. Eklemek istediğim maddeleri koyu renk ile belirttim. Diğerleri hali hazırda sahip olduğum ve bana iyi gelen rutinler.

Sabah Rutini (Nerdeyse oturdu. İlk 6 maddeyi üzerine düşünmeden yapabiliyorum artık. Sadece rutinin bitişine 7. madde olarak Rajio Taitsu egzersizi ekleyeceğim.)
  • Diş ve Cilt Bakımı
  • 1 bardak su
  • Nefes Egzersizi (Kare yöntemi ve 4-7-8 yönetimini kullanıyorum.)
  • Kısa meditasyon (Uzun süre zihnimi nefese odaklamakta zorlanıyorum. 10 nefes kadar yapmaya çalışıyorum.)
  • Sabah Sayfası
  • Sabah Okuması
  • Rajio Taitsu Egzersizi
Öğle Rutini (Eklenecek birşey yok, bu haliyle benim için son derece keyifli)
  • Öğle Yemeği
  • Yürüyüş
  • KK Yazı
  • Youtube Video
Akşam Rutini (Kızları yatırdıktan sonraki süreç Buraya gün değerlendirmesi eklemek istiyorum)
  • Duş
  • Diş, cilt ve vücut bakımı
  • Bitki Çayı
  • Gün Sonu Değerlendirmesi
  • Kitap Okuma
  • Şükür ile günü bitirme

Günlük Ev İşi Rutini

Sabah Rutini (30 dakika)

• Bulaşık makinesini boşalt (eşimde)
  • Çöpü çıkar (eşimde)
  • Evi havalandır
  • Sırayla odaları topla
  • Kahvaltı sofrasını topla
  • Çamaşır makinesini çalıştır
  • Robotu ayarla ve çalıştır
Akşam Rutini
  • Çamaşırları kurutmaya at
  • Akşam Yemeği
  • Mutfağı topla (eşim)
  • Çamaşırları katla
  • Ailecek sırayla odaları topla
  • Banyoları temizle
  • Aynaları sil

Her gün düzenli ve az az iş yaparak, evi temiz kullanmaya ve mevcut temizliği korumaya gayret ediyorum. Akşam rutini parça parça olmakla birlikte, akşam yemeği hariç maksimum 30-40 dakika arası vakit alıyordur.

Günlük Ev İşi Rutini

Sabah Rutini (30 dakika)

• Bulaşık makinesini boşalt (eşimde)
  • Çöpü çıkar (eşimde)
  • Evi havalandır
  • Sırayla odaları topla
  • Kahvaltı sofrasını topla
  • Çamaşır makinesini çalıştır
  • Robotu ayarla ve çalıştır
Akşam Rutini
  • Çamaşırları kurutmaya at
  • Akşam Yemeği
  • Mutfağı topla (eşim)
  • Çamaşırları katla
  • Ailecek sırayla odaları topla
  • Banyoları temizle
  • Aynaları sil

Her gün düzenli ve az az iş yaparak, evi temiz kullanmaya ve mevcut temizliği korumaya gayret ediyorum. Akşam rutini parça parça olmakla birlikte, akşam yemeği hariç maksimum 30-40 dakika arası vakit alıyordur.
bu benim rutinleri hemen hemen aynı :)amasabahları 10-15 dk balkona çıkıp hiç bişey yapmadan kendinize vakit ayır inanki ruhunuza iyi gelir tavsiye ederim :)

Son düzenleme:
bu benim rutinleri hemen hemen aynı :)amasabahları 10-15 dk balkona çıkıp hiç bişey yapmadan kendinize vakit ayır inanki ruhunuza iyi gelir tavsiye ederim :)
Sabah rutinindeki nefes egzersizi-meditasyon ve su içme maddelerini “sessizlik zamanı” kapsamında balkonda yapıyorum. Bana da çok iyi geliyor

Selamlar Hanımlar,

Sabah genel cerrah randevum vardı. Muayenede sıkıntı yok çok şükür. Ultrason çektirmem gerekiyor. Seneye mamografi çekilecek.

Tunalıyı özlemişim, çok zaman oldu gelmeyeli. Hazır buraya gelmişken iki doktor randevusu arasında öykü atölyesi arkadaşlarımla bir öğle yemeği planladık. Şimdi kararlaştırdığımız yere geldim, bekliyorum.

Saat 14:30’da da kadın doğum randevum var. Arkadaşımın doktoruna gideceğim.

Selamlar Hanımlar,

2022 Okuma Listemde değişiklik yapmaya karar verdim. Şu ana kadar listemden 9 kitap bitirdim. Kalan kitaplara ilgimi şimdilik kaybetmiş durumdayım. Belki de seneye kitap planlamalarını ay ay yapmak daha doğru bir yaklaşım olabilir.

Bugün sipariş verdiğim kitaplar şunlar:

Kapak Kızı-Ayfer Tunç
Az-Hakan Günday
Suzidil-Fazilet Sitare
Evliliğin Püf Noktaları-Ezgi Akgül
Kur'an-ı Kerim'deki Emirler ve Yasaklar-Emre Dorman

Listemde bulunan Hayatı Yeniden Keşfedin ve İyi Hissetmek kitaplarını da yıl sonuna kadar bitirmeyi planlıyorum. Ezgi Akgül'ün "fosyolojik" adında bir instagram hesabı hesabı var. Yaşam tarzlarımız çok farklı olsa da yazım tarzını ve düşünme biçimini beğeniyorum. Bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Merhabalar 🙋‍♀️
Bu kadar faydalı bit topiği yeni keşfettiğim için gerilerden geliyorum biraz atlamadan kitap okur gibi okuyorum. Topik sahibi elecda elecda ve diğer arkadaşların paylaşımları birleşince ortaya kitap lezzetinde keyifli bilgilendirici faydalı içerikler yumağı çıkıyor.

Biraz kendimden bahsedeyim. Ankarada yaşıyorum. Kamuda çalışıyorum, oğlum ağustosta 2 yaşına girecek. Ücretsiz izindeyim şu an ekimde kaldığım yerden işe devam edeceğim. Eşim işinden dolayı ayrı bir şehirde yaşıyor şimdilik bizim için zor olsa da zamanla şartlarımız iyileşecek. İktisat ve sosyoloji lisans mezunuyum. İktisat bölümünde yüksek lisans yaptım. Ayrıca pedagojik formasyonum da var fakat öğretmenlik düşünmedim. Sosyoloji psikoloji ilgi alanım olduğu için okumalarım genelde bu alanlarda oluyor.

Kendimde eksik gördüğüm taraf istikrarlı olamamakti bunun üzerine gayret ettim. Daha düzenli bir hayat için istikrar şarttı. Fazla ve gereksiz eşyalar insanlar duygular benim enerjimi alıyordu. Netflixte izledigim minimalizm belgeselinden çok etkilenmiştim. Bebek adımlarla başladım vazgeçmeye vedalaşmaya. Eşyalardan önce etrafımdaki ilişkilere yöneldim aslında bir arada olmak zorunda hissetmek samimiyetsiz ortamlarda yapmacık davranmak aile akraba arkadaşlar derken halka halka çevremi inceledim. En uzak olduğum kişilerden başladım çemberi daraltmaya. Kırılmasın üzülmesin derken kendimden çok ödün veriyordum. Bu da beni yıpratıyordu. Artık daha açık ve anlaşılır olmaya çalışıyorum. Kendi düşüncelerim kararlarım benim ve ailem için önemli özellikle anne olduktan sonra radikal kararlar almaya başladım.
İnsanlara kendimi rahatça ifade ettikten sonra kimlerin gerçekten yanımda olmak istediğini daha net gördüm.

Çalışmaya başlayınca yeni bir düzene ihtiyacım olacak. Fiziksel ve mental olarak daha yorgun olacağımın farkındayım. İstikrarlı bir şekilde plana sadık kalmam gerek.

Neyse geriden okumalara döneyim ben biraz zamanım varken 🤗

X