Popüler Konu Verimli Rutin

Canım selam, sakaryayı kaç günlük planlıyorsunuz? Biz daha once birkaç sefer gittik. Birin de sapancada konakladık, kızlardan önce tabi :) başbaşa göl kenarı yürüyüş yaptık, bisiklete bindik, çok güzeldi. Diğerin de kızlar küçüktü baya acarlar Langozu, poyrazlar gölü, maden deresine gittik. Maden deresi küçük bebekle zor olur ama söyleyim, biz selaleye kadar inmedik. Longoz eşine az rastlanır bir doğal güzellik. Sadece dünyada 11 adet longoz ormanı varmış. Gitmeni tavsiye ederim. Acarlar longozunun gezilebilir alanı sınırlandırılmış ama iskele boyunca yürünebiliyor, bebek arabasına uygun. Ben iğneada longoz ormanını(kırklareli) da gördüm mesela orası çok daha büyük ve doğal. Yine kerpe, kefkene geçilebilir buradan, günübirlik gidip gelmiştik biz.
Bu kez gittiğimde çocuklar için ormanya hobbit evlerine gidecez, aslında izmite bağlı burası ardından kısa da bi izmit şehir turu yapacağız, poyrazlar da kahvaltı falan yaparız. Yani kaç gün ayırdığına gore değişir plan canım, Sakarya yolunda taraklıya uğranabilir yine vakit kalırsa maşukiyeye geçilebilir.
Buarada bebişi gezmeye alıştırmışken ara verme, kim tutar artık seni Konyada da ali baba ya da hacı şükrü de tandır yemeği, tiritçi mithat da tirit yemeği unutmayın gelirken de konya sarma alın Vaktiniz olursa sille köyüne de geçin pişman olmazsınız.

Slm canım, 2 gece kalmalı olur sanırım. Önümüz kış zor olur mu dersin o taraflar, yoksa bahara mı ertelesek?
Ya cansın sen bi yerlere gitmeden önce sana sormak lazım. Hobbit evleri benim listemde de var, dönüşte izlenimlerini paylaşırsan sevinirim.
Hacı Şükrü ve tiritçi Mithat listemde var Konya sarmayı bilmiyordum iyi oldu söylediğin. Yağ somunu varmış bir de ve tabi etli ekmek

Estagfurullah canım sen de öyle Ah gezi blogum aktif olsaydı gezi yazılarımı referans verirdim Sakarya için bahar da daha iyi olur sanki, kış için plan istiyorsan; bursa, iznik, eskişehir, kayseri, Kastamonu vb. İçin önerilerde bulunabilirim konya sarma baya lezzetli birsey, insan bu varken konya şekeri nasıl ünlenmiş diye hayret ediyor
Keyifli geziler diliyorum şimdiden

Burdaki Güzel insanlar onca hastalık kaza geçirdiler. Bir kere geçmiş olsun bile denilmiyor. sessiz takipçi olunuyor sonra kendi işine yarar bir şey olunca sessizlik bozuluyor . Maşallah diyeyim.
buradan bile saldırmaya da ben MAAŞALAHHH diyeyim.
hıncınızı bana yöneltmeyin.

Bende sürekli herşeyin fiyatı artacak ihtiyaçlarımızı alamayacağız diye sürekli indirim gördüğüm yerden alışveriş yapıyorum.Acayip bir ruh halindeyim. Birikim asla yapamıyorum. Birikimden harcıyorum. Buda beni acayip mutsuz ve umutsuz yapıyor.

Hepimiz öyle hal içindeyiz maalesef.
Bende elden geldiğince harcamamaya karar verdim.
Mesela bugün avm ye oğlumun bi tshirtünü değiştirmeye gittim. Değiştirdim.
Ardından 4-5 senedir kaşe mont almak istiyorum. Bu yılda kot cekete ihtiyacım olduğunu düşünüyordum. Gidip alabilirdim. Nakit de kredi kartımda mevcut . Ama düşündüm, olmazsa olmaz mı?
Farkettim ki , Evet olmasa da olur. İhtiyaç değil istek benim için. Ama neden bu istek. Çünkü gerek sosyal medyadan gerek çevremde sürekli alışveriş yapan insanlardan etkileniyorum.
Ben satın aldıklarım değilim.
Harcadığım para da değilim.
Ben aldığımdan çok verdiğimim bunu biliyorum.
Farkındalık ilk aşama idi. Şimdi çözüm aşamasındayım. Uyguluyorum.
Gerek yok.
Fazla almaya da fazla yemeye de….

Pardon ekonomist misiniz

Selamlar Hanımlar,

Güzel bir gezi yaptım geldim:) Evet kızım 8 yaş itibariyle artık beraber keyiflice gezi yapılabilecek noktaya gelmiş. Büyük kızımla artık her yere gidebiliriz. Küçükle markete bile gitmem:)

29 Ekim öğlen saatlerinde İstanbul'a indik. Kardeşim bizi havaalanından aldı ve bir şeyler yedikten sonra doğruca Oyuncak Müzesine gittik. Baya sıra vardı. Güzel bir müzeydi ancak ben çocuklardan ziyade yetişkinlere uygun olduğunu düşündüm. Oradan çıkınca Erenköy'de Kidsbook& Cafe'ye gittik. Küçük ve sıcak bir çocuk kitapçısı. İpek'e hediye bir tane Peppa Pig kitabı aldım. İngilizce bir kitap. Ela'da kendine epey bir kitap seçti. Sonrasında Bağdat Caddesinde dolaştık, Ela'nın kışlık botu ayağına olmadığı için ona yeni bot aldık. Son olarak Cumhuriyet Yürüyüşüne katıldık. Oldukça kalabalıktı ve çok güzeldi.

Ertesi gün önce Ortaköy'de boğaz turu yaptık, ardından Dolmabahçe Sarayını gezdik. Saray çıkışı kızım zengin olmaya karar verdi. Kendine altından ev yaptıracakmış Sarayın karşısında Beşiktaş Müzesinin altıdan da kızıma atkı, bere, tişört aldık. Kendisi Beşiktaşlı oldu daha yeni:)

Pazar günü de liseden çok sevdiğim bir arkadaşım bizi otelden aldı. Kalamış'a gidip kahvaltı ve ardından yürüyüş yaptık. Akşam 18:00 uçağı ile de geri döndük.

Benim için de Ela için de çok keyifli bir gezi oldu. Umarım küçük kızım bir an önce kafayı toparlar da ailecek gezilere başlayabiliriz.

Selamlar Hanımlar,

Sabahları 05:45'te kalkmaya başladım. Diş/Cilt bakımının ardından direkt balkona çıkıp, nefes egzersizi yapıyorum. Ardından limonlu suyumu hazırlayıp, mum yakıyorum. Suyumu içerken mum ışığını izliyorum zira gündoğumu epey geç olmaya başladı. Sonrasında 1 sayfa yazı yazıyorum. Aklıma ne gelirse onları zihnimden kağıda döküyorum. Kalan zamanı da kitap okumaya ayırıyorum.

Saat 07:00'de Ela'yı kaldırmam gerekiyor. Dolayısıyla yaklaşık 1 saati kendim için ayırmış oluyorum. Gün içerisindeki enerjime inanılmaz katkısı oluyor bu başlangıcın. Hala İpek geç yattığı ve geceleri sık uyandığı için uykumu almadan kalkıyorum yataktan ama her seferinde bunu kendim için, iyi hissetmek için yaptığımı hatırlatıyorum kendime.

Aynı şeye Benim de ihtiyacım var ama uyansam da kalkamıyorum yataktan

Aynı şeye Benim de ihtiyacım var ama uyansam da kalkamıyorum yataktan
Seni yataktan kaldıracak bir motivasyona ihtiyacın var. Mesela erken kalkıp bulaşık makinesi boşaltayım diyorsan bu pek motive edici bir şey olmaz:) Erken kalkıp ne yapmak istiyorsun? Ev işi hariç, seni mutlu eden bir şey söyle:)

Bu kızların gece kırk kere uyanmaları ne zaman bitecek acaba gerçi benim ki daha bir yaşında ama canıma okuyor geceleri

Çok düşündüm de o saatte hiç bir şey yapmayı sevmediğime karar verdim zaten benim çocuklar bir tıkırtı duysa uyanırlar eminim. 6.30da bazen 6da arada 5.30da bile uyandıkları oluyor ama inatla 7ye kadar yataktan kalkmıyorum sonra her şey koştur koştur ve yarım yamalak oluyor. Uyandığım gibi kalksam (çocuklar uyandırıyor) bana yetecek de ondan bile acizim

Bu kızların gece kırk kere uyanmaları ne zaman bitecek acaba gerçi benim ki daha bir yaşında ama canıma okuyor geceleri
Benim büyük kızın 4 yaşında öğle uykusunu kaldırınca bitmişti. Küçük 39 aylık şu an. Yaza kadar gün sayıyorum ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…