Canım selam, sakaryayı kaç günlük planlıyorsunuz? Biz daha once birkaç sefer gittik. Birin de sapancada konakladık, kızlardan önce tabi :) başbaşa göl kenarı yürüyüş yaptık, bisiklete bindik, çok güzeldi. Diğerin de kızlar küçüktü baya acarlar Langozu, poyrazlar gölü, maden deresine gittik. Maden deresi küçük bebekle zor olur ama söyleyim, biz selaleye kadar inmedik. Longoz eşine az rastlanır bir doğal güzellik. Sadece dünyada 11 adet longoz ormanı varmış. Gitmeni tavsiye ederim. Acarlar longozunun gezilebilir alanı sınırlandırılmış ama iskele boyunca yürünebiliyor, bebek arabasına uygun. Ben iğneada longoz ormanını(kırklareli) da gördüm mesela orası çok daha büyük ve doğal. Yine kerpe, kefkene geçilebilir buradan, günübirlik gidip gelmiştik biz.Herkese merhaba hanımlar,
Yoğun günlerden geçiyorum ben de 2 çocuklu olunca
Oğluşun okul ayrı bir atraksiyon, gün geçmiyor ki oğluş ilginç bir şeyle gelmesin. Dün saçını kesmişgülsem mi ağlasam mı bilemedim, bi arkadaşı fikir vermiş 3 çocuk kesmişler, okul psikologundan randevu istedim görüşmek istediğim konular var.
Hafta sonu Eymir e gittik, yıl sonuna kadar araç trafiğine kapalı bu çok iyi oldu, çayımızı demledik atıştırmalık bir şeyler aldık, oğluş bisiklet sürdü kızım da arabasında çoğu kez de kucağımızda yürüdük, hava da güzeldi, sonbaharı da çok severim iyi geldi.
29 ekim için biz de Konya planı yaptık, 1 gece kalmalı. Tropikal kelebek bahçesi, Mevlana, Karatay ve ince minareli medrese, Japon bahçesi, 80 binde devri alem parkını gezeceğiz. Birazcık da gastronomi turu olacak. Çok heyecanlıyım ben de 4 aylık bebekle bakalım nasıl olacak
benben00 ben de gezmeyi çok seviyorum, gezi öncesi oturur baya detaylı çalışırım. Sakarya için bi ara bizim de niyetimiz var, planını paylaşır mısın sakıncası yoksa
Çok teşekkür ederimMerhaba konya yazınca eklemek istedim. Eğer araçla gelecekseniz kelebek bahçesine yakın ecdat bahçesi de var. Oraya da uğrayın. Güzel bir yer. Iyi eğlenceler dilerim.
Slm canım, 2 gece kalmalı olur sanırım. Önümüz kış zor olur mu dersin o taraflar, yoksa bahara mı ertelesek?Canım selam, sakaryayı kaç günlük planlıyorsunuz? Biz daha once birkaç sefer gittik. Birin de sapancada konakladık, kızlardan önce tabi :) başbaşa göl kenarı yürüyüş yaptık, bisiklete bindik, çok güzeldi. Diğerin de kızlar küçüktü baya acarlar Langozu, poyrazlar gölü, maden deresine gittik. Maden deresi küçük bebekle zor olur ama söyleyim, biz selaleye kadar inmedik. Longoz eşine az rastlanır bir doğal güzellik. Sadece dünyada 11 adet longoz ormanı varmış. Gitmeni tavsiye ederim. Acarlar longozunun gezilebilir alanı sınırlandırılmış ama iskele boyunca yürünebiliyor, bebek arabasına uygun. Ben iğneada longoz ormanını(kırklareli) da gördüm mesela orası çok daha büyük ve doğal. Yine kerpe, kefkene geçilebilir buradan, günübirlik gidip gelmiştik biz.
Bu kez gittiğimde çocuklar için ormanya hobbit evlerine gidecez, aslında izmite bağlı burası ardından kısa da bi izmit şehir turu yapacağız, poyrazlar da kahvaltı falan yaparız. Yani kaç gün ayırdığına gore değişir plan canım, Sakarya yolunda taraklıya uğranabilir yine vakit kalırsa maşukiyeye geçilebilir.
Buarada bebişi gezmeye alıştırmışken ara verme, kim tutar artık seniKonyada da ali baba ya da hacı şükrü de tandır yemeği, tiritçi mithat da tirit yemeği unutmayın gelirken de konya sarma alın Vaktiniz olursa sille köyüne de geçin pişman olmazsınız.
Estagfurullah canım sen de öyleSlm canım, 2 gece kalmalı olur sanırım. Önümüz kış zor olur mu dersin o taraflar, yoksa bahara mı ertelesek?
Ya cansın senbi yerlere gitmeden önce sana sormak lazım. Hobbit evleri benim listemde de var, dönüşte izlenimlerini paylaşırsan sevinirim.
Hacı Şükrü ve tiritçi Mithat listemde varKonya sarmayı bilmiyordum iyi oldu söylediğin. Yağ somunu varmış bir de ve tabi etli ekmek
buradan bile saldırmaya da ben MAAŞALAHHH diyeyim.Burdaki Güzel insanlar onca hastalık kaza geçirdiler. Bir kere geçmiş olsun bile denilmiyor. sessiz takipçi olunuyor sonra kendi işine yarar bir şey olunca sessizlik bozuluyor . Maşallah diyeyim.
Her şeyin fiyatının giderek arttığı ancak tl nin giderek değer kaybettiği bir ekonomideyiz. Çok öfkeliyim. Karı koca memur olup kredisiz hiç bir şey sahip olamamaktan nefret ediyorum. Kredi çekmediğimizden, 10 yıllık çalışan olup el elde başbaştayız.
İnsanların güzelim ülkemde kuru ekmeğe muhtaç olmasına çok üzülüyorum. Her gün gördüğüm yüzlerce insana ve evlerinin halletine üzülüyorum. Bişeylerin kalitelisine , sağlıklısına sahip olmanın bedelinin bu kadar ağır olmasına üzülüyorum.
Lüks tüketimleri olmayan, ayda yılda bir dışarıda yemek yiyen, aldığı herşeyin hesabını yapan ve daha kalitesiz ama daha ucuzuna sahip olmak için dahi iki kay çabalayan insanları gördükçe üzülüyorum.
Bu da öyle bir öfke patlamasıydı. Kusura bakmayın.
Bir soru birikim yapabiliyor musunuz?
Biriktirdiklerinize nasıl değer katabiliyorsunuz? Evde tüketimleri ve giderleri aza indirebilmek için taktikleriniz var mı? Detaylıca yazar mısınız?
Bende sürekli herşeyin fiyatı artacak ihtiyaçlarımızı alamayacağız diye sürekli indirim gördüğüm yerden alışveriş yapıyorum.Acayip bir ruh halindeyim. Birikim asla yapamıyorum. Birikimden harcıyorum. Buda beni acayip mutsuz ve umutsuz yapıyor.Her şeyin fiyatının giderek arttığı ancak tl nin giderek değer kaybettiği bir ekonomideyiz. Çok öfkeliyim. Karı koca memur olup kredisiz hiç bir şey sahip olamamaktan nefret ediyorum. Kredi çekmediğimizden, 10 yıllık çalışan olup el elde başbaştayız.
İnsanların güzelim ülkemde kuru ekmeğe muhtaç olmasına çok üzülüyorum. Her gün gördüğüm yüzlerce insana ve evlerinin halletine üzülüyorum. Bişeylerin kalitelisine , sağlıklısına sahip olmanın bedelinin bu kadar ağır olmasına üzülüyorum.
Lüks tüketimleri olmayan, ayda yılda bir dışarıda yemek yiyen, aldığı herşeyin hesabını yapan ve daha kalitesiz ama daha ucuzuna sahip olmak için dahi iki kay çabalayan insanları gördükçe üzülüyorum.
Bu da öyle bir öfke patlamasıydı. Kusura bakmayın.
Bir soru birikim yapabiliyor musunuz?
Biriktirdiklerinize nasıl değer katabiliyorsunuz? Evde tüketimleri ve giderleri aza indirebilmek için taktikleriniz var mı? Detaylıca yazar mısınız?
Hepimiz öyle hal içindeyiz maalesef.Bende sürekli herşeyin fiyatı artacak ihtiyaçlarımızı alamayacağız diye sürekli indirim gördüğüm yerden alışveriş yapıyorum.Acayip bir ruh halindeyim. Birikim asla yapamıyorum. Birikimden harcıyorum. Buda beni acayip mutsuz ve umutsuz yapıyor.
Pardon ekonomist misinizMaalesef durum çok üzücü olmaya başladı, hele ücretli çalışanların maaşı anlamlı zamlar yapılmadığı için iyice eridi bu süreçte. İnsanlar enflasyonist ortamda aşırı tüketime yönelir, doğal olarak. Örneğin 6 ay içinde makinasını yenilemek istiyorsa hem tl deger kaybı hem makina fiyat artısı endişesi ile gelecekteki tüketimlerini öne çekiyor. Üstelik bu durum sadece dayanıklı tüketim mallarında değil temel tüketim ürünlerinde de olmaya başladı. Uygun bulunca kuru gıdayı, zeytinyağı, kağıt hijenik ürünleri fazla alıyoruz çoğumuz. Aşırı tüketim artışı da enflasyonu tekrar körüklüyor.
Konut kredisi ödüyoruz biz de şu hayatta yatırım adına aldığım en iyi karar diyebilirim. Evi alırken yüzde 50 kredi kullanmıştım, oylesi uygun denk gelmişti çünkü, şimdi olsa yüzde 90ını kredi yapardım:) 1 yıl içerisinde evin fiyatı aldıgım fiyatın 2 katını bile aştı inanamıyorum bu duruma. Arta kalanı doviz altında değerlendiriyorum, bazen de borsa ama epeydir hisse almıyorum, çünkü piyasa çok belirsiz ne olacagı hiç belli olmuyor. Kripto parayı bir sure denedim, çokta iyi kazanmıştım ama ayı mevsimine yakalandımkazandığımı kaybettim, şimdi çekiniyorum girmeye.
Aslında yeni bi kredi cekip birseyler edinmek istiyorum, çünkü hissedilen enf rakamların çok üzerinde ve kredi faiz ortamları ona gore uygun kalıyor(ytd). Kısmen ucuz borçlanma kaynagı diye dusunuyorum ama ne olacagı belirsiz ortamda elimdeki hazır parayı da harcamak istemiyorum. Aslında 200 baz puanlık faiz indirimi kredi oranlarına yansırsa cekerim belki diyordum fakat mevduata faizine indirim geldiği halde banka kredi faizlerine indirim yansımadı. Artık piyasa tcmb kararlarından bagımsız hareket etmeye basladı.
Yatırım konusuna kafa yormak lazım cidden.
:) şuan bambaşka bir alanda çalışsam da ekonomi mezunu olduğum doğrudur :)Pardon ekonomist misiniz
Bende ekonomi mezunuyum:) şuan bambaşka bir alanda çalışsam da ekonomi mezunu olduğum doğrudur :)
Size cevap yazmayı atlamışım. Lütfen kusura bakmayın. Doktorun adı Cansel Köse. Muayenehanesi Maidan C Blok'ta.mrb, bu topiğin sessiz takipçisiyim.
sakıncası yoksa ve Ankarada ise cilt doktorunun ismini öğrenebilir miyim?
Aynı şeye Benim de ihtiyacım var ama uyansam da kalkamıyorum yataktanSelamlar Hanımlar,
Sabahları 05:45'te kalkmaya başladım. Diş/Cilt bakımının ardından direkt balkona çıkıp, nefes egzersizi yapıyorum. Ardından limonlu suyumu hazırlayıp, mum yakıyorum. Suyumu içerken mum ışığını izliyorum zira gündoğumu epey geç olmaya başladı. Sonrasında 1 sayfa yazı yazıyorum. Aklıma ne gelirse onları zihnimden kağıda döküyorum. Kalan zamanı da kitap okumaya ayırıyorum.
Saat 07:00'de Ela'yı kaldırmam gerekiyor. Dolayısıyla yaklaşık 1 saati kendim için ayırmış oluyorum. Gün içerisindeki enerjime inanılmaz katkısı oluyor bu başlangıcın. Hala İpek geç yattığı ve geceleri sık uyandığı için uykumu almadan kalkıyorum yataktan ama her seferinde bunu kendim için, iyi hissetmek için yaptığımı hatırlatıyorum kendime.
est. çok teşekkür ederimSize cevap yazmayı atlamışım. Lütfen kusura bakmayın. Doktorun adı Cansel Köse. Muayenehanesi Maidan C Blok'ta.
Seni yataktan kaldıracak bir motivasyona ihtiyacın var. Mesela erken kalkıp bulaşık makinesi boşaltayım diyorsan bu pek motive edici bir şey olmaz:) Erken kalkıp ne yapmak istiyorsun? Ev işi hariç, seni mutlu eden bir şey söyle:)Aynı şeye Benim de ihtiyacım var ama uyansam da kalkamıyorum yataktan
Bu kızların gece kırk kere uyanmaları ne zaman bitecek acabaSelamlar Hanımlar,
Sabahları 05:45'te kalkmaya başladım. Diş/Cilt bakımının ardından direkt balkona çıkıp, nefes egzersizi yapıyorum. Ardından limonlu suyumu hazırlayıp, mum yakıyorum. Suyumu içerken mum ışığını izliyorum zira gündoğumu epey geç olmaya başladı. Sonrasında 1 sayfa yazı yazıyorum. Aklıma ne gelirse onları zihnimden kağıda döküyorum. Kalan zamanı da kitap okumaya ayırıyorum.
Saat 07:00'de Ela'yı kaldırmam gerekiyor. Dolayısıyla yaklaşık 1 saati kendim için ayırmış oluyorum. Gün içerisindeki enerjime inanılmaz katkısı oluyor bu başlangıcın. Hala İpek geç yattığı ve geceleri sık uyandığı için uykumu almadan kalkıyorum yataktan ama her seferinde bunu kendim için, iyi hissetmek için yaptığımı hatırlatıyorum kendime.
Çok düşündüm de o saatte hiç bir şey yapmayı sevmediğime karar verdimSeni yataktan kaldıracak bir motivasyona ihtiyacın var. Mesela erken kalkıp bulaşık makinesi boşaltayım diyorsan bu pek motive edici bir şey olmaz:) Erken kalkıp ne yapmak istiyorsun? Ev işi hariç, seni mutlu eden bir şey söyle:)
Benim büyük kızın 4 yaşında öğle uykusunu kaldırınca bitmişti. Küçük 39 aylık şu an. Yaza kadar gün sayıyorum ben deBu kızların gece kırk kere uyanmaları ne zaman bitecek acabagerçi benim ki daha bir yaşında ama canıma okuyor geceleri