Tebrikler çok güzel anlatmıştın. Diyetlerde yeni akım her şeyi yemek ama ölçülü olarak tüketmek sanırım. Takip ettiğim 1-2 diyetisyen var hep bu yönde paylaşımlar yapıyorlar. Mahrumiyet duygusuzu beni de çok zorluyor o neden hayatım boyunca 3 gunü aşan diyet yapamadım zatenTeşekkür ederim, yıllar yıllar sonra 50li kilolara düşmek beni de çok mutlu etti
Eşimin kardeşi diyetisyenliği bu sene bitirdi. Bana tek bir liste verdi, kaç öğün ve kaç ara öğün yapacağımı ve bu ara öğünlerde neyden ne kadar yiyeceğimi anlatan bir liste. Açıkçası listenin içeriğini kendim şekillendirdim. Kendisi 3 ana 3 ara öğün belirlemişti. Bu ara öğünlerden biri akşam yemeğinden sonraydı. Ben 2 ana öğün(kahvaltı+akşam yemeği) ve 2 ya da 3 ara öğün yaptım. Akşam yemeğinden sonra bir şey yemedim. Benim için en büyük farkı ekmek konusu yarattı. Şöyle ki beyaz ekmeği bıraktım. Uno denge yemeye başladım. Sabah en fazla 3 dilim(genelde 1-2), diğer öğünlerde de yeme hakkım vardı ama çoğunlukla yemiyordum. Beyaz ekmek hiç mi yemedim. Dürümdü, ekmek arasıydı, lahmacundu, börekti affetmedim vallaama fark şuydu, 6 lahmacun yiyorsam 3 yedim. 2 dilim börek yiyeceksem 1 yedim (dürümü yine tam yedim ama )
Ara öğünü olabildiğince meyve, kuruyemiş vs sağlıklı tutmaya çalıştım ama canımın çok çikolata çektiği bir zaman da çikolatayı 3e bölüp bir parçasını yedim. 2 dilim kek yemek varken 1 dilim yedim. Bitter çikolata bir parça zaten kaynımın da önerisiydi. Dondurma mesela 3 top yerine 1 top yedim vs. Ama yazdan beri biraz saldım. 1-2 kilo alıp veriyorum. Ama midem küçülünce hiç zorlanmadım, krizlere girmedim. Çünkü her şeyden yedim, yasak koymadım, az öz tükettim. Bir de kilo vermeme rağmen kilo verdiğim düzenli yürüyüşe başlayınca belli oldu. Spor da şart yani.
Rica ederimMAşallah ne güzel vermişsiniz.
Ben farkettim ki yemek yedikten sonra hiç hareket etmiyorum, sanırım ondan veremiyorum. MEsela sadece öğlen ve akşam yemeği yiyorum, ara öğünüm de yok ama yemek sonrası hiç hareketim yok: ((
Sizin yazdıklarınızı da dikkate alacağım, özellikle porsiyon azaltma iyi fikir. Teşekkürler
Teşekkür ederim, evet eşimin kardeşi de aynı akımı destekliyor. Diyet değil sağlıklı beslenme olmalı ve yaşam boyu sürmeli ama bu mahrum bırakarak olmaz diyor. Şok diyetlerle herkes kilo verir ama önemli olan geri almamak diyor.Tebrikler çok güzel anlatmıştın. Diyetlerde yeni akım her şeyi yemek ama ölçülü olarak tüketmek sanırım. Takip ettiğim 1-2 diyetisyen var hep bu yönde paylaşımlar yapıyorlar. Mahrumiyet duygusuzu beni de çok zorluyor o neden hayatım boyunca 3 gunü aşan diyet yapamadım zatenen fazla 2 gün kabak diyeti denedim. Ben de bir süredir hep aynı kilodayım; son zamanlarda su çok tüketiyorum, hep yumurtalı, ekmeksiz kahvaltı(pazar serbest gün) yapıyorum, zaten çok düşkün değildim ama pilavı pek yemiyorum ve sanki tatlıyı azalttım ve vakit buldukça öğle arasında bile yürüyorum. Şayet akşam yemeğinden sonra çay-kahve dışında birsey tüketmezsem ve bölgesel egzersize agırlık verip 2 kilo verirseö çok memnun olacagım
zihnimde canlandıramadım ben pek :)Arkadaşlar selamlar.hepinize.
Kiraciyiz diye yatak odamizi kendi zevkimize göre almamıştık. Şimdi zevkime göre olan yatak da odama sığmıyor
Dün akşam aklıma bir fikir geldi ama bilemedim olur mu? Ebeveyn banyo kapısını tasarımın içine katmayı dusunyrm. Üzerini ayna ile kaplatiriz diye. Çünkü yatak başlığı oraya gelebilir ancak. Dikdörtgen şeklinde oda
İncelemeye çıktığımdan eksik kalmışPazartesiden merhabalar :)
Yemek
pazartesi ve salı gününün yemeklerini dünden hazırladım.
Bugün; fırında bezelye- bulgur pilavı ve tarhana çorbası var
yarın salı; pırasa ve erişte- mercimek çorbası
diğer üç gün içinde :
köfte+pilav+salata
makarna+salata+ayran
nohut+bulgur p+salata
Oğlumun okul işleri
Anaokulu beklediğimden yoğunmuş. Sürekli etkinlikler, ev çalışmaları, aile katılımlı etkinlikler ve onaylanması gereken sorumluluklar pek fazla. Ve online sistemden okumalar, ing çalışmalarımız var. Hepsini hazırlamak kafa yormak çok zorlayıcı. Bu sebeple sorumluluk çeklerini eşimin imzalamasını ve takip etmesini rica ettim .
Online çalışmalar ve sadece haftasonu verilen tek sayfalık çalışma kağıtlarının tamamlanması görevleri bende. :)
*cumartesi akşamları yarım saat piyano kursuna gidiyor oğlum - o dakikalarda kursa yakın sevdiğimiz bir kahvecide sohbet ediyoruz eşimle :) bu beni inanılmaz mutlu ediyor.
*resim konusunda hayal dünyasının çok geniş olduğunu vurguluyor öğretmeni, kendisi de resim kursu istiyor ancak hem piyano (haftada1gün 30 dk) hem resime hemen başlamak istemedim .Belki diğer dönemde olabilir.
*Jimnastik ise olmazsa olmaz dedi öğretmenimiz. Bu konuda iyi bir araştırma yapmam gerekecek.
Bireysel İyileşme Sürecim
Cumartesi terapistimle görüşmeme ailece gittik. Artık nadiren görüşüyoruz hatta artık mezun oldum diyebilirim :)
Görüşmenin son 15dakikasına eşimi de dahil etti. İlişkimiz hakkında sohbet ettik biraz. Bendeki değişimden bahsetti eşim. onun gözlerinden nasıl göründüğümü uzun zaman sonra ilk kez böyle açık ifade etti
zihnimde canlandıramadım ben pek :)
görsel olsa belki destek verebilirim
Ah evetEki Görüntüle 2935742 Eki Görüntüle 2935743 Eki Görüntüle 2935744 odanın fotosu bunlar ölçtüm bictim uyduramdm. Büyük duvar yok malesf teşekkür ederim ilgndgn için
İstediğimde bu tarzdi.unide ev arkdslarim mimardi hep ölçtuk bictik bugün onla da 180 yatakla çok az komodin yeri kalıyorAh evet
Ölçü mobilya boyutu yatak filan hepsi bir bütün ve önemli.
Selamlar Hanımlar
Dün iş için bizim uçakla İstanbul’a geldik. Uçak bakıma girdi, ben de denetimlerimi yaptım. Yarın bakım çıkışı döneceğiz.
3,5 sene sonra ilk defa evden ayrıldım. Dün gece uzun süreden sonra ilk defa uykum gelince uyudum ve gece anneeee diye uyandırılmadım:) Tuhaf bir histi. Bir daha başıma ne zaman gelir bilemiyorum:)
Dün ve bugün sabah önemli işlerimi hallettim. Az önce Bakırköy sahile indim, oturdum biraz. 20 yıl önce bu şehirde çok ciddi bir hayat mücadelesi verdim. Geldiğim noktayı, bu zamana kadar yaşadıklarımı düşündüm. Şimdi kendime bir kahve ısmarladım. Epeydir avm’de gezmemiştim. Birazdan dolaşacağım.
Ay keşke aklıma gelseydi bak, çok güzel olurdu seninle kahve içmek.Selamlar,
Keyfini doya doya çıkart, hakettin: )
Böyle anlarda geçmişi yoklamadan geçilmiyor değil mi? Emekle, azimle çalışan herkesin yolu açık oluyor, ben ona çok inanıyorum.
Haberim önceden olsaydı belki kahveyi karşılıklı yudumlardık.
Ben bezlerini kullanıyorum ve çok memnunum. Mopunu hiç kullanmadım. Elle sıkma işi bana zor geldi.Kızlar silva mob/bezleri hakkındaki fikirlerinize ihtiyacım var.
Kullanışlı mı? Deneyimleyen var mı?