Popüler Konu Verimli Rutin

Tebrikler çok güzel anlatmıştın. Diyetlerde yeni akım her şeyi yemek ama ölçülü olarak tüketmek sanırım. Takip ettiğim 1-2 diyetisyen var hep bu yönde paylaşımlar yapıyorlar. Mahrumiyet duygusuzu beni de çok zorluyor o neden hayatım boyunca 3 gunü aşan diyet yapamadım zaten en fazla 2 gün kabak diyeti denedim. Ben de bir süredir hep aynı kilodayım; son zamanlarda su çok tüketiyorum, hep yumurtalı, ekmeksiz kahvaltı(pazar serbest gün) yapıyorum, zaten çok düşkün değildim ama pilavı pek yemiyorum ve sanki tatlıyı azalttım ve vakit buldukça öğle arasında bile yürüyorum. Şayet akşam yemeğinden sonra çay-kahve dışında birsey tüketmezsem ve bölgesel egzersize agırlık verip 2 kilo verirseö çok memnun olacagım

Ben de bu haftanın yemeklerini paylaşayım. uzun zamandır yemek düzeni oturmuş durumda bizim evde.
Pazar günü evde olursam, ptesi ve salının yemeklerini hazırlıyorum. Çorbaların en az iki günlük yenecek olmasına dikkat ediyorum.Fakat yemek beklletmeyi sevmiyorum, o nedenle pişirdiğim gün ve ertesi gün yenmeyecekse çorba piştiği an sıcak kavanozluyorum bir kısmını. Böylelikle bir çeşit konserve oluyor( buzdolabında saklıyorum), hafta içinde tüketiyoruz.
Salı akşam yemekten sonra eşim kızları jimnastik e götürüyor, onlar gelene kadar ertesi 2 gunun yemeğini planlamaya çslışıyorum. Düdüklü yemeği bulmaya çalışıyorum ki, yarım saat yürüyüş yapacak vakit kalsın
Eşim benden önce evde oluyor; salataları o hallediyor, yanına pilav yapılacak yemek varsa pilavı yapıyor ya da fırınlık yemek yapılacaksa balık, kızartma gibi onları yapıyor.
Bunlar dışında vaktim olunca buzluğa yemek yapma işini hızlandıracak malzeme atıyorum. Kıymayı fazla alıp köfte yapıp atmak, 1 kg nohutu haşlayıp 4 su bardağı şeklinde poşetlere ayırıp dondurmak gibi. Bu miktar bize 1 yemeklik oluyor, ya da çıkarıp yemek yanına yancı humus, falafel yapabiliyorum hemen. Çorbalara pilavlara da katıyorum. Yeşil mercimek, kuru fasuşyeyi de aynı şekilde. Bir de aylık eti toplu alıp amaca yönelik donduruyorum. Bana çok pratik geliyor. Mesela et haşlama yapacaksam fisslere kemikli eti atıyorum, o olunca 6 dk da sarımsak, patates ve havucu, onlar pişinde 2 dk da terbiyesi ile kaynatıyorum. 30-35 dk ya haslama yemeği hazır sulu seviyorum haşlamayı, yalnız ekmek yediriyor. afiyet olsun daldan dala atladım yine

Selamlar Hanımlar,

Dijital minimalizm ile ilgili son paylaşımımı da yapıp bu konuyu şimdilik kapatıyorum. Ancak bildiğimiz minimalizm gibi bu da sürekli takip isteyen, birikmeleri engellememiz gereken bir konu. Mail, mesaj, whatssapp, ekran görüntüleri ve albümdeki fotoğrafların günlük 10 dakika üstünden geçebilirsek yönetmesi ve takibi çok kolay olur.

TELEFON

Son olarak, telefonum ile ilgili yaptıklarımı maddeler halinde belirteyim:

• Telefonda kullanmadığım uygulama yok ve hepsi klasörlenmiş şekilde.
  • Telefon rehberini aklıma geldikçe kontrol eder, hatırlamadığım ya da artık hayatımda olmayan insanları silerim.
  • Her akşam mesaj kutusunu ve whatssapp konuşmalarını silerim.

Rica ederim Yürüyüş ya da egzersiz gerçekten çok fark ettiriyor. Yürüyüş yapmadan kilo verdim ama kimse farketmedi. Ne zaman yürüyüşe başladım o zaman fark edildi kilo verdiğim

Teşekkür ederim, evet eşimin kardeşi de aynı akımı destekliyor. Diyet değil sağlıklı beslenme olmalı ve yaşam boyu sürmeli ama bu mahrum bırakarak olmaz diyor. Şok diyetlerle herkes kilo verir ama önemli olan geri almamak diyor.
Ben de ilk defa uyguladım. Hiç iradem yok çünkü yemeği aşırı seviyorum sizin beslenme rutini de güzelmiş aslında yakında sonuç verir muhtemelen

Arkadaşlar selamlar.hepinize.
Kiraciyiz diye yatak odamizi kendi zevkimize göre almamıştık. Şimdi zevkime göre olan yatak da odama sığmıyor
Dün akşam aklıma bir fikir geldi ama bilemedim olur mu? Ebeveyn banyo kapısını tasarımın içine katmayı dusunyrm. Üzerini ayna ile kaplatiriz diye. Çünkü yatak başlığı oraya gelebilir ancak. Dikdörtgen şeklinde oda

zihnimde canlandıramadım ben pek :)
görsel olsa belki destek verebilirim

Pazartesiden merhabalar :)

Yemek

pazartesi ve salı gününün yemeklerini dünden hazırladım.
Bugün; fırında bezelye- bulgur pilavı ve tarhana çorbası var
yarın salı; pırasa ve erişte- mercimek çorbası
diğer üç gün içinde :

köfte+pilav+salata
makarna+salata+ayran
nohut+bulgur p+salata

Oğlumun okul işleri

Anaokulu beklediğimden yoğunmuş. Sürekli etkinlikler, ev çalışmaları, aile katılımlı etkinlikler ve onaylanması gereken sorumluluklar pek fazla. Ve online sistemden okumalar, ing çalışmalarımız var. Hepsini hazırlamak kafa yormak çok zorlayıcı. Bu sebeple sorumluluk çeklerini eşimin imzalamasını ve takip etmesini rica ettim .
Online çalışmalar ve sadece haftasonu verilen tek sayfalık çalışma kağıtlarının tamamlanması görevleri bende. :)

*cumartesi akşamları yarım saat piyano kursuna gidiyor oğlum - o dakikalarda kursa yakın sevdiğimiz bir kahvecide sohbet ediyoruz eşimle :) bu beni inanılmaz mutlu ediyor.

*resim konusunda hayal dünyasının çok geniş olduğunu vurguluyor öğretmeni, kendisi de resim kursu istiyor ancak hem piyano (haftada1gün 30 dk) hem resime hemen başlamak istemedim .Belki diğer dönemde olabilir.

*Jimnastik ise olmazsa olmaz dedi öğretmenimiz. Bu konuda iyi bir araştırma yapmam gerekecek.

Bireysel İyileşme Sürecim

Cumartesi terapistimle görüşmeme ailece gittik. Artık nadiren görüşüyoruz hatta artık mezun oldum diyebilirim :)
Görüşmenin son 15dakikasına eşimi de dahil etti. İlişkimiz hakkında sohbet ettik biraz. Bendeki değişimden bahsetti eşim. onun gözlerinden nasıl göründüğümü uzun zaman sonra ilk kez böyle açık ifade etti

İncelemeye çıktığımdan eksik kalmış
Devam ediyorum…

• terapistim sırdaşım ve en büyük destekçim oldu. İlk günlerimizden bahsetti. Ve değişimden.

Çok şey değişti.

Mevlana nın bir sözü var “ ışık yaradan sızar” diye. Ben bunu birebir yaşadım. Dert dediğim yerden derman buldum hamd olsun.

Ha bitti mi. Hiç bir zaman sorun yaşamicam mı? Elbette hayat tekdüze değil. Düşüp kalkmaya devam. Ancak artık kendine güvenen, özsaygısı olan, kendini taktir edebilen biri olarak sorun varsa ne çözüm üretebilirim diye bakabilen bir ben varım. Çok şükür. Kendimi beslemeye devam.

Beslenme Düzeni ve Spor
Yemek düzenim olunca, beslenme şeklimde olması gerektiği gibi ilerliyor. İpun ucunu bırakınca geri toparlamam zor oluyor.
Ben de yoksun kalarak kilo veremeyenlerdenim.
Haftanın 3 günü yürümeye gayret ediyorum
Dün 5 km yürüdüm çok iyi geldi

Ah evet
Ölçü mobilya boyutu yatak filan hepsi bir bütün ve önemli.
İstediğimde bu tarzdi.unide ev arkdslarim mimardi hep ölçtuk bictik bugün onla da 180 yatakla çok az komodin yeri kalıyor

Eklentiler

• Screenshot_2021-10-18-14-05-35-666_com.instagram.android.jpg
    80,9 KB · Görüntüleme: 106
Selamlar Hanımlar

Dün iş için bizim uçakla İstanbul’a geldik. Uçak bakıma girdi, ben de denetimlerimi yaptım. Yarın bakım çıkışı döneceğiz.

3,5 sene sonra ilk defa evden ayrıldım. Dün gece uzun süreden sonra ilk defa uykum gelince uyudum ve gece anneeee diye uyandırılmadım:) Tuhaf bir histi. Bir daha başıma ne zaman gelir bilemiyorum:)

Dün ve bugün sabah önemli işlerimi hallettim. Az önce Bakırköy sahile indim, oturdum biraz. 20 yıl önce bu şehirde çok ciddi bir hayat mücadelesi verdim. Geldiğim noktayı, bu zamana kadar yaşadıklarımı düşündüm. Şimdi kendime bir kahve ısmarladım. Epeydir avm’de gezmemiştim. Birazdan dolaşacağım.

Selamlar,
Keyfini doya doya çıkart, hakettin: )
Böyle anlarda geçmişi yoklamadan geçilmiyor değil mi? Emekle, azimle çalışan herkesin yolu açık oluyor, ben ona çok inanıyorum.
Haberim önceden olsaydı belki kahveyi karşılıklı yudumlardık.

Ay keşke aklıma gelseydi bak, çok güzel olurdu seninle kahve içmek.

Perşembe.Rulo köfte patates pure
Cuma.eristeli yeşil mercimek
Cumartesi. Lahmacun
Pazar.izmir köfte
Pazartesi. Sosisli sandviç patates kızartma
Salı. Sucuklu kuru fasulye pilav
Çarşamba. Yaprak sarma kuru dolma
Perşembe.tarhana çorbası yoğurtlu kızartma
Yemeklerin yanına turşu cacık salata ekliyoruz. Sadece et ve süt ürünlerini birlikte yemiyoruz kalsiyum ve demirin birbirini olumsuz etkilememesi ve esimdeki vitiligoyu olumsuz etkilemesini için.
Buda benim yemek listem sizinkilerden de yararlandım insanın bazen aklına gelmiyor bu paylaşımlari faydali buluyorum

Herkese meraba

Şöyle bir bütçe hesabı yaptım malum kredi kartı kesim tarihi bugün.
Ödemeler
Kasım- 2646tl
Aralık- 3257tl
Ocak-1189tl
Şubat-65tl - taksit eklenmezse ocakta kapatırım.

Şu sıra ayırdığım her nakti kredi kartına yatırıyorum ki bitsin artık.

Kasım ayı için, ( eşimle tanışma yıldönümümüz ve benim doğum günüm) hediye veya tatil için parayı ayrıca biriktirmeye çalışıyorum 200tl var şuan olsun yoktan iyidir.

Elim kıyafet ihtiyaçlarım için online alışverşe gitse de vazgeçiyorum çünkü bir amaca hizmet ediyorum; kredi kartı borcunu kapatmak.

İşte böyle dostlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…