Popüler Konu Verimli Rutin

Slm canım 12-13 bin bana biraz fazla geldi nakit harcamaya mı geçseniz?

Ben sorumun cevabını aldım:) Bence de bu sayfa onun yeri hiç değil, bunu pcr a şikayetçi olduğunuz mesajınızı alıntılarken yazdım zaten. Herkes fikrini söylemekte özgür olduğuna göre biz de sizin şikayetinize karşı fikrimizi söyledik, olayı siz muhabbetine çeviren olduğunuz maalesef. Neyse size iyi sağlıklı günler diliyorum

Harikasınız ben de size sağlıklı mutlu günler dilerim

Günaydın hanımlar ;

Eylül ayı planlamalarımdan bahsetmek istiyorum.

1) Spor hocamla görüşüp Eylül ayı için online, haftada 3 gün, kardiyo - pilates çalışması planladık. Umarım bebeğim fırsat verir ve başlayıp devam edebilirim.
2) benben00 in tavsiye ile ilgili eşimle görüşüp taksit dışı harcamalarda nakte geçme kararı aldık. Bu ay belirli bir miktar ayırıp ona göre tespitler ve planlar yapacağız.
3)Daha önce de bahsetmiştim, ileri seviye bir hastanede göreve başlamam sebebiyle, bilgilerimi tazelemem gerekecek. Pratiğimin az olduğu konularla ilgili detaylı bir planlama yapıp ders çalışmaya başlayacağım. Eylül ayı poliklinik ayım, yoğun bakımlara geçmeden evvel bu işi halletmiş olacağım.
3) Aylık birikimlere yeniden başlayacağım. Maaşımın üçte birini birikime ayırabilme gayretinde olacağım.
4) Bu ay kışlık hazırlık ayı olacak. Yaz meyve sebzelerinden derin dondurucuya koyarak ve konserve yaparak kışa hazırlıklarımı tamamlayacağız.
5) Bebeğimin ek gıda serüveni başlıyor. Heyecanlıyım :)
6) Çocuklarınıza Tutunun ve Pia Mater kitaplarını bitirmeyi planlıyorum.

Kişisel gelişim adına ayrıca bir girişimim olmayacak, online dinletiler eğitimler yerine podcastler ve youtube videoları ile kendimi desteklemeyi planlıyorum.

Hepinize güzel günler diliyorum. Sevgi ve muhabbetle kalalım

Ev ve araba mevzusu kanayan yaramız. Kredi faizleri de böyleyken bir mülk sahibi olmak o kadar zor ki. Faize girmiyim diyorsun o da mümkün değil bu şartlarda. Allahım sen affet
Biz 5 yıl önce 0.79 la ev aldık. Şuan 2 katı resmen.
Geçen hafta araba bakalım dedik ötv düşmüşken. 200 bin kredi için aylık ödeme 7500 TL düşün. Zaten indirim de yok arabada yok. Öyle vazgeçtik 2.araç fikrimizden. Mesela bu bizim için lüks değil bir ihtiyaç, ama ihtiyacımızı bile karşılayamıyoruz.

Ve inan ki lüks yaşamıyoruz. Ben bekarken daha lüks yaşıyordum hatta evlendim, gelirimiz katlandı ama hayat o kadar pahalı ki aynı oranda alım gücümüz katlanmadı maalesef.
Bu aydan itibaren ciddi kafa yoracağım bu işe. Gelişmeleri paylaşırım sizlerle de

Alakasız olabilir ama ben birşeye değinmek istiyorum. Doktora yapmış olmak bilim insanı olmak anlamına gelmiyor yalnız. Eklemek istedim. Saygılar
Hanfendi keşke bilmeden konuşmasaniz. Tezli yüksek lisansimi bitirdiğimde "bilim insanı" ünvanı aldım. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ve araştırıp,bilmeden konuşmak ayıptır sanırım. Bir de gulmussunuz sonunda üzüldüm adınıza.

Haklısınız hanımefendi :)) Yine güldüm, bir mahsuru yoktur umarım :)

Canım selam, öncelikle teşekkür ediyorum. Evin aydınlık olması gerçekten önemli ama lojman olunca mutlaka bi sıkıntısı oluyor tabi. Değiştirme şansın yoksa sen yüne de sevecek bi yönünü bul derim
Bizim kızlar da jimnastiği çok sevdi. Haftada 2 gun 1er saat alıyorlar, buna ilave kreşlerinde haftada 1 gun yüzme günü yapılıyor, tabi yaz döneminin bitmesiyle son bulacak yüzme. Jimnastiğe ara verince piyanoya başlatmayı düşünüyoruz, o zamana kadar ilgilerini artırmak maksatlı 37 tuşlu orglardan aldık, tuşların üzerine notaların adlarını yazdık, arkadaşım eşek şarkısı ile çalışmalara başladık:) Fena gitmiyor, maksat hem eğlensinler hem de bi kulak dolgunlukları olsun.
Bunun dışında ben asıl ingilizce kısmını çok önemsiyorum. Akd kids de iken az da olda kelime biliyorlardı(yaşları 2,5 du) ama orda da başka sıkıntılar yaşayınca ayrıldık. İngilizce adına tek yaptığımız arada flash card çalışmak ve çizgi film izlemek istediklerinde ingilizce pepapig açmak. Fakat bunun dışında da bir şeyler yapmak gerek artık. Cambly kids tarzı uygulamaları denemek istiyorum. Preply falan da var. Uygulamaları belli bir süre deneyimleyen oldu ise görüşlerini almak isterim. Sahihuban sanki senin bu konuyla ilgili bi mesajın olmuş muydu? yoksa yanlış mı hatırlıyorum:)
Son olarak msf2407 yanıtım geciktiği için kusura bakma lütfen
Sevgiler.

Ben de cambly novikids araştırmıştım
Ancak oğlum ile online resim dersi tecrübesinden sonra onu bilg başında oturtmanın neredeyse imkansız olduğunu fark ettim
20 dk zor dayandığından vazgeçtim

ing kitaplar okumak çok faydalı
Türkçesini çevirerek bikaç okuma yaptıktan sonra cümleleri ezberlediklerinden öğreniveriyorlar
Mesela can ı help you? Geçiyor bi kitapta
Gün içinde ertuğrul a sorduğumda anlıyor ve cevap veriyor

kelime ezberlemek zaten başlı başına önem arz ediyor

Legolarla renk sayı kıyafet eşya nesneleri öğrenmiştik biz

Şarkı dinlemekte faydalı olabiliyor

ha bir de ;şu uygulama oyunların faydası da çok oldu
Derin bir kelime hazinesi oldu bu sayede

Eklentiler

• 51E45B32-CEFD-4433-AD95-1F136870E616.png
    435,7 KB · Görüntüleme: 61
Merhaba cevabın için teşekkür ederim. Bizim kızlar oturur diye düşünüyorum aslında:) belki 20 dk lık değil daha kısa süreli periyodlar ile başlarız. 20 ye kadar sayıları ve renkleri biliyorlar aslında, bir de resmini görürse flash card daki kelimeleri. Kitap konusunda haklısın, bi ara okuyorduk fakat çevirmek doğru mu bilmiyorum. O zaman ingilizce düşünmesini engelliyoruz gibi hep önce türkçesini düşünüyor. Bahsettiğin uygulamayı indirdim telefonuma, teşekkürler. Bizimkilerin hiç pc/tablet haşır neşirliği yok. Belki sırf İngilizce için tablet edinebiliriz. Bi düşüneyim.
Esasında kelime öğrenmek bir şekilde halledilir de, bu yolla iletişim kurması, sürecin cümle kurmaya evrilmesi için illa dialog gerekiyor. Cambly yi o yüzden denemek istiyorum.

Pc tabletle sıkı ilişkisi olmayan çocuk nadir bunu nasıl başardınız?

resimlerle geçen dialoglarla kestirebiliyor çocuklar aslında.

konuşmak anlamak çok çok önemli. Okulda ing dersleri var bakalım ne derece yeterli olacak meraktayım ben de

Hiç sorun değil canım :)

Evet evi sevmenin 50 tonunu araştırıyoruz şuan :))
Orgu çok iyi düşünmüşsünüz, ben de Asaf için istiyorum ama bakalım çok da boğmamak lazım. Biraz alışalım yeni şehrimize :)
Senin kızlar ne kadarlık şuan?

Canım biz novakids deneyimledik. Orta seviye ile başlamıştık. Çok basit geldi Asaf a. Verdiğimiz paraya üzüldük ileri seviyenin de zor olacağını düşündüm. Öyle bıraktık 1 aydan sonra. Eğleniyordu ama. Hatta arkadaşlarına online ing dersim var diye anlatıyordu hep :)
Yeni birşey öğrenmedi pek, bildiklerini tekrar etti gibi oldu.

Biz eşimle dil konusuna pek takılmıyoruz. İlerisi için yurt dışına gönderme planlarımız var Allah nasip ederse. Şuan okulda da normal kendi öğretmenleri var bir de sadece İngilizce konuşan yabancı bir öğretmen var. O yüzden okuldaki aşinalığı da iyi.
Benim tavsiyem kısa kısa diyaloglu oyunlar oynamanız. Asaf zaten oyunla öğrenince asla unutmuyor. Mesela balon düşürmemece. Balona her vuran ing renk söylüyor. Yaşını söylüyor, soru soruyor gibi. Çok hoşuna gidiyordu. Bu ve bunun gibi şeyler. Ha bir de anlatmaca gibi bir oyun oynuyorduk İngilizce. Ben bildiği kelimelere göre resimler çiziyordum kağıtlara, sonra sırayla o resimlerden seçip İngilizce olarak anlatmaya çalışıyorduk. Profesyonel cümleler değil elbette. Mesela yağmur çiziyordum. Onu tabudaki gibi anlatıyordu. Water, down, cloud falan :))
Benim İngilizcem de çok zayıflamış aslında. Yoksa çocuğa daha faydalı olacağım ama annesinin beyni ölmüş maalesef :)))

Evet benim takıldığım nokta da konuşmak kısmı, bakalım nasıl gidecek süreç.
Ya sadece tablet pc değil genel olarak ekrana uzak bizimkiler. Çok özel birşey yapmadık aslında. Biz evlendiğimizde tv almamıştık, çok sonraları kızlar dogunca anneler bakmaya yardıma geldi, onlar için aldık. Onlar da 14 aydan sonra artık gelmeyince bizim tv yine işlevini yitirdi:) pc konusu da şöyle; pc annemin derler ve onu elime aldığım da çoğunlukla çalışmak için olduğunu bilirler(pandemi sürecinde evden çalıştım birsüre) Ya da yemek tarifi bakıyorsam, alışveriş yapıyorsam falan yanıma gelirler bazen, beraber seçer yorumlarız. Onun dışında akşam hep birlikteyken pc-tv falan açılmadığı için bi düşkünlükleri yok. Muhtemelen pc den oyun oynandığını bilmiyorlar:) Tabletimiz zaten yok, yani çok eski bitane vardı 2 yıl önceki tatilimizde kullanmıştık, sonra ihtiyaç olmadı. Bazen sinema günü yaparız, bazen de haftasonu onlar ve ben bunaldığımda peppapig, şirinler, koca ayı maşa açarız ama bu da max.1,5 saat falandır.

Tam 5 yaşındalar bizimkiler. Yalnız Asaf’a hayran kaldım, maşallah ona baya ilerletmiş. Gerçekten biri sırf İngilizce konuşan 2 öğretmenli kreşe devam edebilseydik kesin ilerleme kaydederdik. Fakat olmadı işte. Oyunlar da iyi fikirmiş aslında, çocukların oyunla pekiştirmediği şey yok gerçekten. Yurtdışına elbet gidebilir de, çocukken aşina olup konuşmak başka birşey gerçekten. Asaf da bizim kızlarla yaşıttı sanki, şimdi anasınıfına mı gidecek bu yıl?

Evet canım yaşıtlar, aynen anasınıfı. 61 aylık şuan. Ama ben bu yıl da kreşin anasınıfı grubuna yolladım. Başladı geçen hafta. Bu bahsettiğim iki öğretmenli sistem bu yıl ki anasınıfında. Bir önceki yerimizde de akd Kids e gidiyordu. Aslında onların sistemde de 2 öğretmen olması gerekiyordu ama bizimkiler yapmadı o şekilde. Sadece ders olarak günün belli saatlerinde verildi. O bile iyi bir gelişme sağladı.

Ama dediğim gibi bence okula başladığında da, eğitim sistemi kaynaklı, unutacak birçok şeyi. O yüzden çok da üstüne düşmüyorum, olduğu kadar.

Benim dayım lise mezunu ; ama tercümanlık yapıyor 4 dil biliyor şuan. Rusça, Almanca, Farsça, İngilizce. Ve bunların hepsini lise - üniversite çağlarında edindiği yabancı arkadaşları sayesinde öğrenmiş. Hatta Rusça yı epey geç öğrenmiş 30 lu yaşlarda ama en iyi Rusça konuşuyor şuan.
Ha tabi ki gramer, yazma vs iyi değil ama gayet akıcı ve aksanlı bir şekilde konuşabiliyor. O yüzden kışın kendi işine ek olarak, otelde kayağa gelen Turistlere tercümanlık yapıyor.
Yaş kaç olursa olsun, konuşabilmek için bence maruziyet şart.

Selamlar Hanımlar,

Oldukça yoğun bir zaman dilimi içerisindeyim bu ara. Evin tadilatı önemli ölçüde tamamlandı. Eşyaların bir kısmı geldi, bir kısmını bekliyoruz. Hala evi yerleştirmeye çalışıyorum.

Geçen hafta Marmaris’e tatile gittik. Küçük hanım arıza verse de genel olarak keyifli bir tatil oldu. Cuma akşamı döndük. Valizlerin içinden çıkanları yıkıyorum sırayla.

Bir yandan okul açılıyor. Kitap, kırtasiye, kıyafet ve ödev işleri ile uğraşıyoruz.

Fizik tedavim bitti, tam zamanlı işe başlayacağım bir de.

Kolun daha iyi mi peki canım?

İşe başlamadan hallolacak mı ev?

Tatiller her zaman güzeldir biz bu yıl hiçbir şey yapamadık

Merhaba, bu aralar çok sakin buralar....
Sanki bu yaz verimsiz ve çok hızlı geçti benim için, Tatil yapmamama rağmen mental olarak kendimi yorgun hissediyorum..
Eylül ayını çok seviyorum.Daha planlı, bol okumamalı ve dingilişeyme başladıgım bir aya adım atmayı planlıyorum..
Oglumu ilkokul macerası başladı..Umarım verimli ve yüzyüze egitimli bir yıl olur..2 hafta kadar oryantasyon amaçlı 11 ve 15 arası okula gidiyor..İlk gün ogluma eşlik ettim ve çıkışına kadar bekledim Gayet keyifli ve istekli geçirdi...
Taksitler nisan ayı itibariyle başlamıştı zaten
Okul kıyafetleri için 700 tl ödeme yaptım
Ve servis için 5.000.. Ve oglum için laptop almam gerekiyor (olası bir kapanma dönemi için) Gerçekten rakamlar yüreğimi hoplatıyor.
O yüzden gereksiz harcamalardan kaçınmalıyım Aile bütçemi kontrol altında tutmam gerekiyor..
Sade yaşam ile ilgili tutarlılıklarım devam ediyor... Zaruri ihtiyaç dışı tüketim yapmamaya ve elimin altında olan herşeyi değerlendirmeyi tercih ediyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…