Popüler Konu Verimli Rutin

Ben de bazen o şekilde okuyrm ablamın da 5 yaşında ogluvar dün diyordu resmen evde duvara tırmanacak tutamyrm diye kolaylıklar dilerim size de

Oğlumun kreşinde de öyleydi
Jelibonu da orda gördü yavrum
Konuştuk komple yasakladılar
İnanamadığım şey velileriin rahatlığı
Duyarsızlığı

Arkadaşlarım, eve yazıcı almak istiyorum. Var mı tavsiye edeceğiniz marka, model?

Tarayıcı, yazıcı, fotokopi ve renkli olsun istiyorum.

Bizde öyle paylaşım günü falan yok aslında, nüfusları da çok az. Aileler genelde bahçe falan olursa meyve falan gönderiyor. Daha önce sakız falan duymuştum sakınca görmedim, jellybon bi rahatsız etti tabi. Ama sık olsa mutlaka duyarım kızlardan. Şurda ilkokula 1 yıl kaldı, sanırım hakimiyet kurmak daha zordur

Evet yaş ilerledikçe akranlara daha fazla ayak uydurmaya başlıyor ve kontrol zorlaşıyor bencede.
Bakalım okul yılları nasıl geçecek.

Yeni MEB bakanımız da hayırlı olsun diyelim. Umarım olumlu şeyler yaşanır eğitimde.

günaydın :)
sabahın erken vaktinde kalkıp kendimle baş-başa kalmak her zaman daha iyi hissettiriyor, bana. Kendime uzun süre vakit ayıramamak, kendimle hasbihal edememek, ne yaptım nelerde eksiğim var şöyle bir muhasebe etmemek dengemi bozuyor :)

Evet şöyle bir analiz yaptım bu sabah:

Bireysel

Sosyoloji 4.sınıf ; Auzef 3.sınıfım ve çok iyi çalışarak mezun olmak istiyorum.

İngilizce Kelime Dağarcığımı acilen arttıracağım çünkü artık daha güzel konuşabilmek istiyorum. (kelime ezberi ve kitap okuması yapacağım)

2.gebeliği düşünmeden önce (ki şu an adet düzensizliği için ilaç kullanıyorum Aralık ayında kontrolüm var- Ankarada) 10 kg vermek istiyorum. Yemeye dikkat edince hızlıca verebilen biriyim. Yaylada ailemle olduğumuz için kilo vermek çok zor. Eylülde kendi evim ve düzenimde daha kolay başarabileceğime inanıyorum. Salı gününe diyetisyenle görüşmem var. Yağ kas oranımı merak ediyorum. Ayrıca spor yapmayı çok seviyorum, yaylada hemen her gün yürüyebiliyorum. Ama eve dönünce açık alan yürüyüşü yapamam, ekliptikte çalışabilirim.

Eylül itibariyle çocuklarla yaptığımız ancak pandemiden dolayı ara verdiğimiz kütüphane toplantılarını ve masal anlatımı etkinliklerine yeniden dönmek niyetindeyim. Bu bana inanılmaz hissettiriyor, çocukların sevinci yaşam enerjisi veriyor)

işe dönüş ;
^tam 3 yıldır 8.00-12.00 çalışıyordum, yarım maaş ve yarım ssk ile. Oğlumun Eylül itibariyle okula başlaması sebebi ile artık tam güne dönmek istiyorum. (normalde 1.sınıfa başlayana kadar yani 1yıldaha sürem var ancak okul ödemeleri de yeni gider kalemi olarak dahil olduğundan ve artık o okuldayken evde vaktimi çok da verimli geçiremediğimden başlayacağım nasipse) Eylül ayında mı yoksa Ekim itibariyle mi başlasam kararsız kalsam da en iyisi onun okula alıştığı ve pandemi sebebiyle eğitim döneminin belirsizliği sebebiyle Ekim de başlamak, onun alışma esnasında daha uzun zaman geçirmek ve kendimle de bir ay kadar düzen oluşturmak için daha doğru olacak gibi.

Yemek düzeni; temizlik, ev işleri ve iş hayatı komple karışımını iyi organize etmem gerek.
- 15 günde bir destek alacağım, balkon kapı cam ütü için, süpürme silme zaten robot sayesinde kolaylaştı.
- yemek içinde buzluktakiler kurtarıcım olacak.

-İbadetler, okumalar, hayaller için sistemli ilerlemek başarıya götürüyor ötesi boşa geçen zaman.

- aylık 3000 tl okul taksiti yeni bir gider kalemi olarak eklendi :) hayırlı olsun.
çocuklar sağlıkla okullarına devam etsinler inşaallah.
Ertuğrul^un yeni bir ortamda 8-9 saat ayrı kalmasına da alışacağım. çok merak ediyorum okul hayatını.
kendim yıllarca Eylül ayını çok seven bir insanım :) yeni heyecanlar...

işte böyle a dostlar :)
çok konuştum kusuruma bakmayın :)

Selamlar Hanımlar

Hala misafirhanedeyiz. Ben çok memnunum. Zira oda temizliği var, akşam geliyorum yemek hazır, çay var kahve var. Daha ne olsun:) Ama kızlar evi ve eşyalarını özledi.

Cuma günü temizlikçi abla ile birlikte ben giriş yapacağım inşallah. Camlar silinecek, perdeler yıkanacak, yeni gelen fonlar takılacak. Mobilyalar gelir, cumartesi sabah da halılar gelince bu iş biter. Pazar günü de çocukları eve sokarız muhtemelen.

Hep heyecan işte insana

Nasıl tatlı ve güzel heyecanlar var. Insallah sağlıkla, huzurla oturursunuz. Bir kaç fotoğraf bekliyorum: )

Uzun zamandır arada bakıp çıkıyordum, okuyamıyordum tam olarak. Özlemişim yazılarınızı okumayı...

Seni takip ediyorum ınstagramdan. Çok güzel

Selam arkadaşlar nasılsınız? Çok sessiz buralar buara:)
Evet ya herkes tatil modunda sanırım :)

Biz evimize yerleştik ama evimizi pek sevemedik. Çocuklar da bir hasta bir iyi derken hala annemde kalıyoruz. Eşim evde kalıp yemeğe anneme geliyor

Ben de geçen hafta işe başladım, 3 gün çalışıp yıllık iznimi kullandım ve Eylül itibariyle yeniden başlayacağım. Şimdiye kadar 2.basamak hastanelerde çalıştım. Şimdi 3.basamak ve birimleri çok fazla olan bir hastane. Bu anlamda benim için biraz yorucu olacak.

Miniğim 5 aylık. Anne sütünü neredeyse tamamen bıraktığı için 6.ayı beklemeden ek gıdaya ufaktan ufaktan başlamayı planlıyorum 15 gün içinde. Kilo olarak çok geriden geliyor, yinr iştahsız bir çocuk daha doğurmuşum

Büyük kuşumu da okula göndermeye başladım. Pazartesi, salı gitti çarşamba hasta oldu iki gündür evde.

Son olarak kendime de değinecek olursam :) Pazartesi günü covid aşısı oldum. Normalde aşı olmayacaktım, olmak istemiyordum çünkü. Ama annem ve eşim de kronik hastalık mevcut. Bu sebeple onları riske atmak istemedim. Çocuklarımı da elbette. Her ne kadar asla ve asla aşıya güvenmesem de yine de olmayı tercih ettim. Annem çok ısrarcı oldu çünkü.
Ve işe başlayıp 3 gün aynı odayı paylaştığım iş arkadaşımın delta varyantlı covid olduğu belirlendi. Sağlık çalışanları için kaçınılmaz son olduğu için aşı oldum sonuç olarak.

İki gün orta şiddetli kol ağrım oldu. Onun dışında herhangi bir semptom olmadı.

Okuamalarıma yeniden başlıyorum. Epeydir ara vermiştim. Ara ara okuduğum bir kitap vardı. Onu daha sonra baştan okumak üzere kenara kaldırıp 'Çocuklarınıza Tutunun' kitabını sipariş ettim. Okuduktan sonra sizinle paylaşırım. Aslında daha çok önergenlik ve ergenlik dönemi ebeveynlerine hitap etse de, o dönem sorunları artık çok daha küçük yaşlara indiği için ben şimdiden okumayı tercih ettim. Bakalım umarım faydalı olur.

Maddi olarak ipin ucu kaçmış vaziyette. Birikim hak getire eksi bakiyelere düşmemek için savaşıyoruz. Bir yandan da memura verilmesi planlanan yüzde 6 lık ( kendisine zam deniyor ama biz ona çay parası diyoruz :)) ) zam bizi çok güldürdü. Çok gülünç bir rakam gerçekten.
Allah bu ülkede yaşayan herkesin yardımcısı olsun.
Bir kaç aydır oğlum peynir yemiyordu. Bu sabah tekrar teklif etmek için markete gidip peynir aldım. 2 3 ay önce 12 liraya aldığım peynir 24 lira olmuş. Kısa süreli bir şok geçirdim

Bulunduğumuz şehirde annemin de olması sebebiyle, eğer şartlar olgunlaşırsa yüksek yapmayı planlıyorum. Bu sebeple alese başvurdum. Dil sınavı da alesten sonra. Ales çok problem olmuyor fakat dilden 50 alabilirim umarım. En son girdiğimde 47.5 almış ve bir daha da girmem demiştim üzerinden 6 yıl geçti. Bakalım neler yapabileceğim.

Bizden şimdilik bu kadar. Herkese selam ve sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…