- 9 Temmuz 2012
- 2.625
- 5.065
Selam canım, senin hayat baya hareketli geçiyor desene:) Miniğin büyümüş bile maaşallah; ek gıdaya geçer geçmez muz ve yoğurda alıştır derim. Bunların tadına aşina olursa tatillerde rahat edersin. Büyüğün okulumda da başarılar dilerim, hastalık yeni başlayınca kaçınılmaz. Asıl eylül-ekimde çok hastalık olur, bu donemde başlatman iyi olmuş. Aşı içinde iyiki olmuşun diyorum, hele ki sağlık çalışanı iken riskin çok fazla.Evet ya herkes tatil modunda sanırım :)
Biz evimize yerleştik ama evimizi pek sevemedik. Çocuklar da bir hasta bir iyi derken hala annemde kalıyoruz. Eşim evde kalıp yemeğe anneme geliyor
Ben de geçen hafta işe başladım, 3 gün çalışıp yıllık iznimi kullandım ve Eylül itibariyle yeniden başlayacağım. Şimdiye kadar 2.basamak hastanelerde çalıştım. Şimdi 3.basamak ve birimleri çok fazla olan bir hastane. Bu anlamda benim için biraz yorucu olacak.
Miniğim 5 aylık. Anne sütünü neredeyse tamamen bıraktığı için 6.ayı beklemeden ek gıdaya ufaktan ufaktan başlamayı planlıyorum 15 gün içinde. Kilo olarak çok geriden geliyor, yinr iştahsız bir çocuk daha doğurmuşum
Büyük kuşumu da okula göndermeye başladım. Pazartesi, salı gitti çarşamba hasta oldu iki gündür evde.
Son olarak kendime de değinecek olursam :) Pazartesi günü covid aşısı oldum. Normalde aşı olmayacaktım, olmak istemiyordum çünkü. Ama annem ve eşim de kronik hastalık mevcut. Bu sebeple onları riske atmak istemedim. Çocuklarımı da elbette. Her ne kadar asla ve asla aşıya güvenmesem de yine de olmayı tercih ettim. Annem çok ısrarcı oldu çünkü.
Ve işe başlayıp 3 gün aynı odayı paylaştığım iş arkadaşımın delta varyantlı covid olduğu belirlendi. Sağlık çalışanları için kaçınılmaz son olduğu için aşı oldum sonuç olarak.
İki gün orta şiddetli kol ağrım oldu. Onun dışında herhangi bir semptom olmadı.
Okuamalarıma yeniden başlıyorum. Epeydir ara vermiştim. Ara ara okuduğum bir kitap vardı. Onu daha sonra baştan okumak üzere kenara kaldırıp 'Çocuklarınıza Tutunun' kitabını sipariş ettim. Okuduktan sonra sizinle paylaşırım. Aslında daha çok önergenlik ve ergenlik dönemi ebeveynlerine hitap etse de, o dönem sorunları artık çok daha küçük yaşlara indiği için ben şimdiden okumayı tercih ettim. Bakalım umarım faydalı olur.
Maddi olarak ipin ucu kaçmış vaziyette. Birikim hak getire eksi bakiyelere düşmemek için savaşıyoruz. Bir yandan da memura verilmesi planlanan yüzde 6 lık ( kendisine zam deniyor ama biz ona çay parası diyoruz :)) ) zam bizi çok güldürdü. Çok gülünç bir rakam gerçekten.
Allah bu ülkede yaşayan herkesin yardımcısı olsun.
Bir kaç aydır oğlum peynir yemiyordu. Bu sabah tekrar teklif etmek için markete gidip peynir aldım. 2 3 ay önce 12 liraya aldığım peynir 24 lira olmuş. Kısa süreli bir şok geçirdim
Bulunduğumuz şehirde annemin de olması sebebiyle, eğer şartlar olgunlaşırsa yüksek yapmayı planlıyorum. Bu sebeple alese başvurdum. Dil sınavı da alesten sonra. Ales çok problem olmuyor fakat dilden 50 alabilirim umarım. En son girdiğimde 47.5 almış ve bir daha da girmem demiştim üzerinden 6 yıl geçti. Bakalım neler yapabileceğim.
Bizden şimdilik bu kadar. Herkese selam ve sevgiler
Son olarak evini neden sevemedin? İyileştirmemi gerekiyor, ekonomik yenileme yöntemlerine kafa yorabilirsin, insanın evini sevmesi cidden önemli.
Bizim kızlarda geçen hafta hastaydı Sulardan geçme ishal salgını varmış; içmeye kullanmıyoruz ama yüz yıkanıyor diş fırçalanıyor sonuçta. Bu vesile ile arıtma işine tekrar bakacağım, o konuda da atık su miktarı rahatsız ediyor ya beni neyse.
Onun dışında benim şuan kendim için yaptığım en büyük şey kitap okumayı sürdürülebilir kılmak; elimde Doğan Cüceloğlunun var mısın? Var. Bitince Orhan Pamuk veba gecelerinr başlamayı düşünüyorum. Onun dışında hava çok sıcak hiç birsey yapasım gelmiyor. Kızları jümnastik e başlattık, ben de evde spora baslamak istiyorum ama sıfır motivasyona sahibim
Şimdilik benden bu kadar