Popüler Konu Verimli Rutin

Merhaba sevgili elecda ❤️

Merak edilmek güzel. Topic’i takipteyim. Pandeminin başından beri evdeyim. Yakında 9 ay olacak 😳 Tatlış oğluşum bu Mayıs’ta doğdu. Kızım, oğlum ve ben evdeyiz. Kızımdan sonra tekrar hamile kalmak için beş yıl çabaladıktan sonra oğluma hamile kalabilmiştim. O yüzden hala bir bebek sahibi olmanın sevinciyle yaşıyorum. Zor elde edilen şeylerin kıymeti çok biliniyormuş meğer. Çok keyifli, mutlu bir dönem geçiriyorum. Öyle olunca hayatın zorlukları gözüme küçük görünüyor.

Pandemi süreciyle ilgili umutluyum. Hep tevekküllü oldum. Galiba bu sebeple psikolojimi etkiledi diyemem. Tedbirli davranıyorum ama kaygılı değilim diyebilirim. Kışı böyle geçirelim bahar ve yaz için hayallerim var 😊Annemi, babamı ve kardeşlerimi özlüyorum. Farklı şehirlerdeyiz maalesef.

Oğlum 6,5 aylık. Kızım ikinci sınıfta. Şimdilik verimli bir rutinimiz yok 🙂 Oğluşun uyku saatlerinde kitap okuyorum veya YouTube’da ilgi alanlarımla ilgili video serileri izliyorum. Beni mutlu eden şeyler şimdilik bunlar, kendimle vakit geçirdiğim kaliteli zamanlar.

İç dünyam ve hayatım iki-üç sene öncesine göre çok daha huzurlu. Hayatla kavga etmeyi bıraktım, her anın bir şükür sebebi olduğunu kavradım. Kul olduğum bilincine vardım. Örneğin önceden mutfakta yemek hazırlarken ara ara sinirlenirdim, ev işi, temizlik yaparken mutsuz olurdum. şimdi yaşadığım her an için şükredebilmek bilincine eriştim. Yaşanan her gün Allah’ın bana verdiği sayısız nimetleri ile doluymuş meğer son yıllarda farkettim 😔 O yüzden daha dingin, daha huzurlu, daha tamım sanki. Öyle hissediyorum en azından ☺️

Merhaba
Benim oğlum da 2. Sınıfta , bu sebeple fikir arayışındayım. Kızınızın bu yılki okuma kitaplarından ve oyuncaklarından bahseder misiniz

Sizleri okuyorum hep. Planlarınız, hedefleriniz beni mutlu ediyor. Yeni yılla birlikte ben de hayatıma biraz daha renk katmak, zenginleştirmek istiyorum.

Kitap okumayı hep çok sevmişimdir, bu sene de imkan oldukça okudum ama bebekle birlikte önceki yıllar kadar değil tabi. Yeni yılla birlikte bir ajanda tutup okuduklarımla ilgili notlar tutmayı, gelecek ay okunacak ve izlenecekler listesi yapmayı hedefliyorum.

Her bahar evi yukarıdan aşağıya oda oda en ince ayrıntısına kadar inip sadeleştiririm, bu bahar yine elden geçireceğim. Evim hep düzenliydi ama bu sene bebeğiminkilerle biraz kalabalıklaştı, artık kullanmadığımız ürünleri hamile olan arkadaşıma vereceğim.

Doğumdan kalan 3 kg fazlam var. Emziriyorum diye şimdiye kadar hep erteledim ama artık sağlıklı beslenmeye çalışacağım. Tatlı çok seviyorum, şeker şekeri çekiyor, bu döngüyü kırmam lazım. Eşim de sağlıklı beslememizi çok istiyor. Protein ağırlıklı yemek olayını pratikleştirmek için elektrikli ızgara satın aldım. Bugün geldi, henüz denemedim, inşallah pratik ve lezzetli yemekler olur.

Bebeğimin uyku ve yemek için belli bir rutini var, bunu hep devam ettirmek ve kalan zamanda onunla kaliteli vakit geçirmek ebeveynlikle ilgili temennim. Bunun için sosyal medyayı azaltmalıyım, bazen çok dalıyorum 🙄
Her gün mutlaka ona kitap okumaya, dışarıda vakit geçirmeye ve en az bir aktivite yapmaya çalışıyorum. Bir de müzik zevkini geliştirmek istiyorum, bu konuda kaliteli müzikleri listelesem iyi olacak.

Müzikleri listelediğinizde buradan paylaşır mısınız

Ben su dışında pek içecek içmiyorum
Su da çok içmem
Bir ara limonlu su içmeye başlamıştım sonra devam ettirmedim
Kampa gittikçe de sıcak çikolata içiyordum . Pandemiden beri kampa gidemediğimden onu da içmez oldum .

Artık ; sabahları limonlu su , Cevizli su içmek
Her gün ; bitki çayı , Türk kahvesi ve maden suyu içmek istiyorum

Bunu yazdıktan sonraki ilk gün , yani dün limonlu su içemedim . Gece 10:00 olduğunda kahveyi de içmemiştim . İlk günden 2 fire olmaz deyip 10 dan sonra kahve yapıp içtim

Bugün de uyanır uyanmaz limonlu su , dişlerim kamaştığı için de peşinden yarım bardak su içtim
Kahveyi ve bitki çayını da içtim 🌱
Bir soda kaldı , onu da içerim

Çoookk uzun zamandır düşündüğüm , ara ara nadiren yaptığım , ancak düzenli olarak yapmak istediğim bir şey var , buraya yazınca daha bir bağlayıcı etkisi olduğu için onu da buraya yazayım .. ip atlamak ..
Her gün , günde 2 kez 50’şer kere ip atlamak istiyorum .. Umarım yapabilirim

Müzikleri listelediğinizde buradan paylaşır mısınız
Merhaba bu konuda İlber Ortaylı'nın önerileri çok hoşuma gitti. Türk sanatçılardan
-Fazıl Say
-İdil Biret
-Vedat Koşal dinlemeye başladık.

Enstrümanları tanıması için klasik müzik dinleniyorum. Kemanda Yehudi Menuhin ve David Oistrakh, piyanoda Çaykovski dinliyoruz. Zamanla her enstrümanın en iyilerini tanısın istiyorum. Spotide hepsini bir yere toplayıp liste yapmadım, albümleri beğenilenlere attım, ordan dinliyoruz.

Merhaba bu konuda İlber Ortaylı'nın önerileri çok hoşuma gitti. Türk sanatçılardan
-Fazıl Say
-İdil Biret
-Vedat Koşal dinlemeye başladık.

Enstrümanları tanıması için klasik müzik dinleniyorum. Kemanda Yehudi Menuhin ve David Oistrakh, piyanoda Çaykovski dinliyoruz. Zamanla her enstrümanın en iyilerini tanısın istiyorum. Spotide hepsini bir yere toplayıp liste yapmadım, albümleri beğenilenlere attım, ordan dinliyoruz.

Çok teşekkürler
İnternet olmadan kullanılan müzik uygulaması var mı

Bunu yazdıktan sonraki ilk gün , yani dün limonlu su içemedim . Gece 10:00 olduğunda kahveyi de içmemiştim . İlk günden 2 fire olmaz deyip 10 dan sonra kahve yapıp içtim

Bugün de uyanır uyanmaz limonlu su , dişlerim kamaştığı için de peşinden yarım bardak su içtim
Kahveyi ve bitki çayını da içtim 🌱
Bir soda kaldı , onu da içerim

Çoookk uzun zamandır düşündüğüm , ara ara nadiren yaptığım , ancak düzenli olarak yapmak istediğim bir şey var , buraya yazınca daha bir bağlayıcı etkisi olduğu için onu da buraya yazayım .. ip atlamak ..
Her gün , günde 2 kez 50’şer kere ip atlamak istiyorum .. Umarım yapabilirim

İp atladığım dönemde 70’e kadar yanmadan atlayabildiğim için 50 hedefi koymuştum kendime ama uzun zamandan sonra ilk kez bugün atladığımda 19’da yandım. 😣 İkinci de 20’de yandım. 😔

Ela ile sinema/film günü yapıyor musunuz

7-8 yaşa uygun film/çizgi film/animasyon/belgesel vs listesi var mı
çocuklasinema.com da filmler yaş grubuna göre belirlenmiş. İçeriği de anlatılıyor. Ben çocuklarım için film seçerken faydalanıyorum. Siz de bir bakın isterseniz.😊

Herkese merhaba
Dün kahve telvesinin selülüte iyi geldiğini okuyunca bugün içtiğim kahveninkini süreyim dedim . Sürerken böyle yere döküldü parçaları . Akıl akıldan üstündür , böyle dökülmeden nasıl sürebilirim fikir almaya geldim 🤗

Eklentiler

• 9B83C3BC-8EE5-4DA1-8FD5-B245D5C13010.jpeg
    9B83C3BC-8EE5-4DA1-8FD5-B245D5C13010.jpeg
    91,8 KB · Görüntüleme: 85
Oğlumla kek ve pizza yaptık.
Altılı hikaye kitabı vardı. 2 sayfa yazı var gerisi resim oğlum yazıları okuyup resimleri anlattı.
Onun Dışında bir kitap okudu.
Oğlum Dikkat setinin bir kitabını yaptı.
Ben limonlu su Türk kahvesi maden suyu bitki çayı içtim. ( Normalde su harici hiçbir şey içmiyorum sayılır bunları yeni yeni rutin haline getirip her gün içmeye çalışıyorum. )
kahve telvesini selülit için uyguladım .
Saklambaç oynadık.
ip atladım.
Çiçeklerimle ilgilendim onlarla konuştum
Uyurken oğluma küçük karabalık’ın Yarısını okudum.

Herkese merhaba
Dün kahve telvesinin selülüte iyi geldiğini okuyunca bugün içtiğim kahveninkini süreyim dedim . Sürerken böyle yere döküldü parçaları . Akıl akıldan üstündür , böyle dökülmeden nasıl sürebilirim fikir almaya geldim 🤗
bir kaşık kadar su ekleyerek kremsi bir kıvama getirebilirsiniz :)) yüzüme yapıyordum ben milattan önceydi tabii:))
Şekersiz mi içiyorsunuz?

bir kaşık kadar su ekleyerek kremsi bir kıvama getirebilirsiniz :)) yüzüme yapıyordum ben milattan önceydi tabii:))
Şekersiz mi içiyorsunuz?

Aa yüze de sürülüyor mu
Faydasını gördünüz mü

Bir de su ile deneyeyim , teşekkürler

1 kesme şeker atıyorum
Şekersize geçmeyi düşünüyorum
Yanında illa ki tatlı şeyler yiyorum çikolata , pestil , cevizli sucuk gibi

İpinizin ve ayakkabınızın iyi olması lazım. Ayakkabısız kesinlikle atlamayın. Zamanla binleri geçersiniz :spor:

Bine kadar atlamak mı 😱

Aynı iple atlıyorum , o zaman 70e kadar yanmadan atlıyordum ancak acayip yoruluyordum kalbim çıkacak gibi atıyordu . 70’te o sebeple duruyordum . Şimdi ise 19larda 17lerde yanıyorum

Evde atlıyorum
Terlikle .. Ev içi spor ayakkabım yok

Aa yüze de sürülüyor mu
Faydasını gördünüz mü

Bir de su ile deneyeyim , teşekkürler

1 kesme şeker atıyorum
Şekersize geçmeyi düşünüyorum
Yanında illa ki tatlı şeyler yiyorum çikolata , pestil , cevizli sucuk gibi
Ben hiç bir şeyi düzenli yapamadığım için ne kadar faydası oldu hatırlayamadım. Şeker tüylenmeyi çoğaltır o sebeple sordum. 🤗
Bine kadar atlamak mı 😱

Aynı iple atlıyorum , o zaman 70e kadar yanmadan atlıyordum ancak acayip yoruluyordum kalbim çıkacak gibi atıyordu . 70’te o sebeple duruyordum . Şimdi ise 19larda 17lerde yanıyorum

Evde atlıyorum
Terlikle .. Ev içi spor ayakkabım yok
Rekorum 4 bindi 😅 kaliteli ip ve ayakkabı al kendine ev için. kesinlikle terlikle olmaz bileklerini ve dizlerini sakatlarsın Allah korusun.

Selamlar hanımlar,

Bugün diğer evdeyim. Salı-perşembe buradayım. Bundan sonra salı günleri iş için çalışıp, perşembe günlerini kişisel gelişim eğitimleri ve film izleyerek geçirmeyi planlıyorum.

Geçen hafta iki hint filmi seyrettim. İkisininde çok güzel ve ilham verici olduğunu düşünüyorum. “Queen” ve “Gunjan Saxena” kesinlikle tavsiye ediyorum.

Çantamda mutlaka bir kitap taşıyorum. Yolda veya beklerken okuyorum. Bu kitapların taşıma kolaylığı açısından ince olmasını tercih ediyorum. Genellikle öykü kitabı seçiyorum. Bu ara çantamda Şermin Yaşar’ın “Deli Tarla” adlı öykü kitabı var. Ben sevdim. Her gün bir hikaye okumaya çalışıyorum.

Selamlar hanımlar,

Bugün diğer evdeyim. Salı-perşembe buradayım. Bundan sonra salı günleri iş için çalışıp, perşembe günlerini kişisel gelişim eğitimleri ve film izleyerek geçirmeyi planlıyorum.

Geçen hafta iki hint filmi seyrettim. İkisininde çok güzel ve ilham verici olduğunu düşünüyorum. “Queen” ve “Gunjan Saxena” kesinlikle tavsiye ediyorum.

Çantamda mutlaka bir kitap taşıyorum. Yolda veya beklerken okuyorum. Bu kitapların taşıma kolaylığı açısından ince olmasını tercih ediyorum. Genellikle öykü kitabı seçiyorum. Bu ara çantamda Şermin Yaşar’ın “Deli Tarla” adlı öykü kitabı var. Ben sevdim. Her gün bir hikaye okumaya çalışıyorum.
Ah o deli tarlaaa beni bitirdi.. hikaye öyle sardı kı beni...
Çok içlendim...
Ben de 4-5 öykü okudum

Ben hiç bir şeyi düzenli yapamadığım için ne kadar faydası oldu hatırlayamadım. Şeker tüylenmeyi çoğaltır o sebeple sordum. 🤗

Rekorum 4 bindi 😅 kaliteli ip ve ayakkabı al kendine ev için. kesinlikle terlikle olmaz bileklerini ve dizlerini sakatlarsın Allah korusun.

Oo maşaAllah tebrikler 👍👏

Peki yorulma olmuyor mu ?
Saymayı ip mi yapıyor ?
Ne kadar sürdü 4 bine kadar atlamak ?
Çok sordum 🙈

Selamlar hanımlar,

Aylık kitap alışverişin ortalama ne kadar tutuyor

X