Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar hanımlar,

Bugün diğer evdeyim. Bu nedenle sabah rutinimi burada gerçekleştirecek şekilde ayarladım kendimi.

Meditasyon için uygulama indirdim. 7 gün ücretsiz deneme süresi var. Her gün yapıp, 7 gün sonra alıp almayacağıma karar vereceğim.

Buraya gelince önce spor yaptım. Ardından meditasyon yaptım. Kendime kahve pişirdim ve kitabımı okudum. Birazdan listemde olan filmlerden birini seyredeceğim.

Az önce youtube’dan Masumlar Apartmanını açıp seyretsem diye düşünüp vazgeçtim. Dizi uzun sürüyor ve ben bittiğinde yaşam enerjim tükenmiş bir ruh haline bürünüyorum. Benim için oldukça kıymetli olan 2 saati, bana pozitif fayda sağlamayan bir dizi yerine izlemeyi hedeflediğim bir film ile geçirmek çok daha faydalı olur.

Aynı şekilde, 1 saat önce telefonum ve kitabım yan yana duruyordu. Elim önce telefona uzandı, sonra vazgeçip kitabımı alıp okudum.

Hayat her an seçimlerden ibaret. Bu seçimleri yapa yapa olmak istediğimiz insana yakınlaşıyor veya uzaklaşıyoruz.
merhaba elecda hanım hangi meditasyon uygulamasını indirdiniz acaba ben yotubudan dinliyorum genelde özellikle bu mistik yolun meditasyonları cok hosuma gidiyor

Slmlar herkese... değerlendirme ve hedef belirlemeye ben başlıyorum izninizle :)

1- sağlıklı yaşam:
-bu yıl bir dönem paketli ürün tüketimi konusunda bir geri dönüş yaşadık. Ama küçük oğlumun alerji durumundan ötürü tamamen hayatımızdan paketli ürünleri çıkardık. Sebze ağırlıklı olmakla birlikte düzenli et, balık ve bazen de tavuk tüketmeye özen gösterdik. Takviye olarak magnezyum kullanıyorum. Spor yapamadım. O motivasyonu bulamadım. Su tüketimini bir dönem çok iyi götürdüm ama son zamanlarda saldım onu da 🤦🏻‍♀️

2-Mümkün olduğunca iyi annelik:
-2. Oğlumuzla birlikte neredeyse her günü vicdan azabı şeklinde geçirdim. Denge kuramadım, düzen tutturamadım. Salgın durumu da her şeyi daha fazla zorlaştırdı😔

3-Düzenli ve sade bir ev:
-Bu konuda çok verimli bir yıl geçirdim. 2 Gümüşlük, 1 tv ünitesi, 1 aynalık, 1 tek kişilik baza ve tek kişilik dolap evden ayrıldı. Yatak odamı değiştirdim ve çok sade ve ferah bir hale getirdim. Salgından önce gelen yardımcı ablayı artık almıyorum. Kendimce oluşturduğum temizlik rutinime olabildiğince uymaya çalışıyorum. Robot süpürge işimi çok kolaylaştırdı. Yemek listesi yapmaya devam ediyorum. Çocukların kıyafetlerini düzenli olarak eleyip elden çıkarıyorum.

4-İyi görünmek:
-Sabah yüzümü sabunla yıkayıp kremimi sürmek dışında ekstra bir şey yapmıyorum. Ev kıyafetlerimi elden geçirip yeniledim.

5-Verimli iş hayatı:
-Uzaktan eğitime planlı programlı olarak devam ediyorum. Ne kadar verimli olduğu tartışılır.

6-Para yönetimi:
-ortak birikime devam ediyoruz. Bireysel olarak her ayın 15inde en az 100 tl kenara atmaya başladım.

7- Toplumsal fayda:
-Düzenli yardım yaptığımız grup salgınla birlikte dağıldı. Kendi küçük yardımlarımı elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.

2021 yılı hedeflerim:
-Sağlıklı yaşam:
✔️Paketli ürünsüz yaşama devam.
✔️10 dk dahi olsa spor günlük rutin haline getirilecek.
✔️Sebze ağırlıklı beslenmeye devam.
✔️Düzenli et, balık, ceviz, badem, kuru üzüm, kuru incir tüketmeye devam.
✔️Daha çok baklagil tüketmeyi hedefliyorum.
✔️ Düzenli su ve bitki çayı tüketeceğim.

2-Mümkün olduğunca iyi annelik:
✔️Sürekli kendimi eleştiren acımasız ve huzursuz bir anne olmak istemiyorum artık.
✔️Yaza doğru çocukların odasını ayıracağım.
✔️Küçüğe yazın tuvalet eğitimi verilecek.
✔️Uyku rutini oluşturulacak.
✔️Verimli olduğu kadar keyifli de vakit geçirmeye çalışacağım.
✔️Öfkemi daha etkin şekilde kontrol edeceğim.
✔️Çocuklarımla olabildiğince çok İngilizce iletişim kurup dil alt yapılarını oluşturmaya çalışacağım.
✔️Huzurlu, şefkatli bir anne olacağım.

3-Düzenli ve sade bir ev:
✔️Ayıklamaya devam.
✔️Yemek listesine devam.
✔️Kıyafet kombini yapmaya devam.
✔️Temizlik rutinine devam.
✔Oturma odası çocuk odasına dönüştürülecek.
✔️Oturma grubu elden çıkacak.
✔️Salon aktif kullanılacak.
✔️Salona klima alınacak.

4-İyi görünmek:
✔️Her ne yapıyorsam yapmaya devam edeceğim. Bu yıl da yeni bir şey ekleyeceğimi zannetmiyorum.

5-Verimli iş hayatı:
✔️Planlı programlı olmaya devam.

6-Para yönetimi:
✔️Hedefimizde bir ev var. Olursa yine borçlanacağız. Olmazsa aynen devam.

7-Toplusal Fayda:
✔️Kendimce yardımlarıma devam edeceğim.

Ekstra hedefler:
✔️Telefon kullanımını azaltacağım.
✔️Kendime daha çok değer vereceğim. Her olumsuzlukta karşımda kim olursa olsun önce kendimi suçlamayacağım.
✔️2021 hedef kitap listemi oluşturacağım.

Çok teşekkür ederim🤩🤩
Beni duyuyor musun
Konuş ki dinlesin dinle ki konuşsun

Sipariş verdim

Ekran fotosu aldım diğerlerini de okuyacağım mutlaka😍😍😍
merhaba:)
-ebeveynlik olarak
etkili anne baba eğitimi
iyi aile yoktur
yetişin çocuklar
olgunlaşmamış ebeveynlerin yetişkin çocukları
oyun oynama sanatı
-kişisel gelişim:
çizginin dışındakiler
öfke dansı
iyi hissetmek tavsiye ederim

merhaba:)
-ebeveynlik olarak
etkili anne baba eğitimi
iyi aile yoktur
yetişin çocuklar
olgunlaşmamış ebeveynlerin yetişkin çocukları
oyun oynama sanatı
-kişisel gelişim:
çizginin dışındakiler
öfke dansı
iyi hissetmek tavsiye ederim
Tesekkur ederim canim ekran fotosu aldim😘😘

3 yıldır buraya düzenli olarak yazıyor musunuz gerçekten? Bravo :nazar:

Çok fazla şey var baştan okumaya başladım ama bitecek gibi değil. Forumda meditasyon sözcüğünü aratmamla buraya geldim :KK48: Bakalım, dikkatimi çeken çok şey oldu, kaçını hayatımda alışkanlık haline dönüştürebilirim göreceğim.

merhaba elecda hanım hangi meditasyon uygulamasını indirdiniz acaba ben yotubudan dinliyorum genelde özellikle bu mistik yolun meditasyonları cok hosuma gidiyor
Meditopia’yı indirdim. Şimdilik güzel gidiyor ama yıllık ücreti 200 lira. O kadar paraya değer mi diye bu hafta bir bakacağım.

3 yıldır buraya düzenli olarak yazıyor musunuz gerçekten? Bravo :nazar:

Çok fazla şey var baştan okumaya başladım ama bitecek gibi değil. Forumda meditasyon sözcüğünü aratmamla buraya geldim :KK48: Bakalım, dikkatimi çeken çok şey oldu, kaçını hayatımda alışkanlık haline dönüştürebilirim göreceğim.
Merhaba,

Buraya düzenli yazmaya gayret ediyorum. Meditasyonu Başak Sayan’nım youtube videosu işe denemeye başlamıştım. Bu hafta meditopia uygulamasını indirdim. 7 gün deneyeceğim.

elecda elecda okuma listelerinde dikkatimi çekti klasikler(Tolstoy,dostoyevski vs) pek olmuyor özel bir nedeni var mı?
Ben klasiklerin tamamını lise-üniversite döneminde okumuştum. Tekrar okumak faydalı olabilir tabi.

Kurgu kitaplarda Türk edebiyatı okumayı seviyorum. Bir kitabı yazarın yazdığı dilden okumanın keyifli olduğunu düşünüyorum.

Ben klasiklerin tamamını lise-üniversite döneminde okumuştum. Tekrar okumak faydalı olabilir tabi.

Kurgu kitaplarda Türk edebiyatı okumayı seviyorum. Bir kitabı yazarın yazdığı dilden okumanın keyifli olduğunu düşünüyorum.
açıkçası bana sıkıcı gelir klasikler :KK43: lise-üni zamanından sonra da hiç elime almadm tabii biraz da önyargı olabilir o zamanki küçük yaşımla da anlayamayınca:) son zamanlarda birçok kişinin elinde gördüm, internetten bazı yorumlarına falan baktım kitapların insanlar nasıl güzel incelemiş kitapları vay be ne kitapmış diye okuyasım geldi :KK70: türk eser seçtim kendime Ahmet hamdi Tanpınar- saatleri ayarlama enstitüsi ile niyet ettim klasik eser okumaya :KK70: (sürekli okuyamam büyük ihtimalle de araya serpiştiririm )

açıkçası bana sıkıcı gelir klasikler :KK43: lise-üni zamanından sonra da hiç elime almadm tabii biraz da önyargı olabilir o zamanki küçük yaşımla da anlayamayınca:) son zamanlarda birçok kişinin elinde gördüm, internetten bazı yorumlarına falan baktım kitapların insanlar nasıl güzel incelemiş kitapları vay be ne kitapmış diye okuyasım geldi :KK70: türk eser seçtim kendime Ahmet hamdi Tanpınar- saatleri ayarlama enstitüsi ile niyet ettim klasik eser okumaya :KK70: (sürekli okuyamam büyük ihtimalle de araya serpiştiririm )
Ben de klasikleri okuyamadım lisedeyken ve sesli kitap şeklinde dinledim çoğunu bir seçenek 😉

Arkadaşlar selamlar hepinize bir şey danışmak istiyorum sizlere
1 hafta oncesine kadaryardımcı ablamız vardı.
Kendisi 1 ay önce grip oldgnu fark ettm ki kendisi bana söylemedi bu durumdayken 16 aylik bebeğim var. Kendisine sordum hasta msn asla kabul etmedi yok bir anlık bisey deyip gecstrmeye çalıştı. 15 gün istirht et dedim ve dönünce biz o eve geldgnde evden çıkıyorduk ki normalde de yanında durmyrz.
Geldgi hafta yine benim bir şeyim yoktu ama diye söyledi. Ama döndüğümde mutfakta limonlu su içerken gördüm 1 kaç sefer. Döndüğü 1. Hafta baktım burnu yine tıkalı konuştu, ıste yine hasta deglm de şöyle böyle geçiştirmeye çalıştı.
Sonraki gün maas gunuydu. geçen ay gelmese de 15 gün maaşını tam verme niyetim vardı ki böyle yaptığı icin içimden aşırı kızdım ona hastalığı atlatmams ama birde yalan söylüyor ( bulundgm şehir %100 hastalgn arrtgi bir şehir).
Dedim sen iyi değilsin eczaneye gttm ilaç ve vitamin aldım verdim. Sen bugün üzerini giyin ve dinlen evde bence dedim gönderdim. O an ki sinirle ama kendisine asla belli etmedim hasta iken oldgu maaşının yarısını verdim. Şimdi eşim annem yine de tam maaş verecektin olmaz yaptgn dediler ki siz olsydnz verir mydnz bu durumda?
Cok düşündüm sizlere güveniyorum fikir almak istyrm gecenin 6sinda yazyrm 🤔

Bence klasikleri storytel’den dinleyebilirsin. Ben okumadıklarımı dinledim.

Kendisi 1 ay önce grip oldgnu fark ettm ki kendisi bana söylemedi bu durumdayken 16 aylik bebeğim var. Kendisine sordum hasta msn asla kabul etmedi yok bir anlık bisey deyip gecstrmeye çalıştı. 15 gün istirht et dedim ve dönünce biz o eve geldgnde evden çıkıyorduk ki normalde de yanında durmyrz.
Geldgi hafta yine benim bir şeyim yoktu ama diye söyledi. Ama döndüğümde mutfakta limonlu su içerken gördüm 1 kaç sefer. Döndüğü 1. Hafta baktım burnu yine tıkalı konuştu, ıste yine hasta deglm de şöyle böyle geçiştirmeye çalıştı.
Sonraki gün maas gunuydu. geçen ay gelmese de 15 gün maaşını tam verme niyetim vardı ki böyle yaptığı icin içimden aşırı kızdım ona hastalığı atlatmams ama birde yalan söylüyor ( bulundgm şehir %100 hastalgn arrtgi bir şehir).
Dedim sen iyi değilsin eczaneye gttm ilaç ve vitamin aldım verdim. Sen bugün üzerini giyin ve dinlen evde bence dedim gönderdim. O an ki sinirle ama kendisine asla belli etmedim hasta iken oldgu maaşının yarısını verdim. Şimdi eşim annem yine de tam maaş verecektin olmaz yaptgn dediler ki siz olsydnz verir mydnz bu durumda?
Bence açık iletişim kurmak da fayda var. Hastalık belirtileri gösterdiğinde kesinlikle önceden bilgi vermesini ve gelmemesini söyleyebilirsin. Ben maaşın kesilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Hastalık durumlarında işyerleri rapor süresini maaştan kesse bile sgk’dan alabiliyoruz. Kendi çalışanımızın böyle bir imkanı olmadığı için kesmemek lazım. Eğer kesersen daha sonra tekrar kesinti olmasın diye hastalandığını yine saklayacaktır.

Selamlar hanımlar,

Bugün ve yarın 09:30-17:30 arası iş ile ilgili bir online eğitim alacağım. Sabah meditasyon denemem İpek Hanım tarafından baltalandığı için vazgeçtim. Gün içersinde uygun bir vakitte yapmaya çalışacağım.

Merhaba bence hasta oldugunda evde dünlenmesinin hem kemdisi hem sizin için daha iyi oldugunu net olarak belirtin. Saklaması hoş birsey değil. Onun dışında düzenli yardımcınız ise hastalıkta maaş kesilmemeli bence.

Bence açık iletişim kurmak da fayda var. Hastalık belirtileri gösterdiğinde kesinlikle önceden bilgi vermesini ve gelmemesini söyleyebilirsin. Ben maaşın kesilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Hastalık durumlarında işyerleri rapor süresini maaştan kesse bile sgk’dan alabiliyoruz. Kendi çalışanımızın böyle bir imkanı olmadığı için kesmemek lazım. Eğer kesersen daha sonra tekrar kesinti olmasın diye hastalandığını yine saklayacaktır.
Elecda ben de ne varsa yumuşakca hep konuştum baştan beri ama küçük şeylerde bile yalan söylüyordu aslında sırf bunun icin bile kendi ishayatimdan örnek vererek konuştum fakat genel olarak iyi olsa da bu konu dusundyrdu beni ilerde bebeğimi teslim edecgm diye.
Haklısın ben de öyle düşünerek vermeyi düşündüm ama tam maaş günü bu şekilde olunca ve yine bana hasta oldgnu soylemeynce benim isim bitti onunla. Ki sonradan bana kendisi yazdı hocam
Merhaba bence hasta oldugunda evde dünlenmesinin hem kemdisi hem sizin için daha iyi oldugunu net olarak belirtin. Saklaması hoş birsey değil. Onun dışında düzenli yardımcınız ise hastalıkta maaş kesilmemeli bence.
2 ay olmamıştı bu abla baslayali ve korona zamanı başladığı icin başta onu özellikle belirttim hatta yorgun olunca bile gelme bir şekilde telafi ederiz dedim ve tam.maasini alacağı günden önce de bu şekilde olunca dedim ilerde güvenip çocuk nasıl bırakayım buna. benzer küçük küçük yalanları vardı uyardım ama evet deyip yine aynı şeyleri yapıyordu. Yoksa uzun zaman gelse hiç sormadan verirdimama daha da gelmesni istemdm

Elecda ben de ne varsa yumuşakca hep konuştum baştan beri ama küçük şeylerde bile yalan söylüyordu aslında sırf bunun icin bile kendi ishayatimdan örnek vererek konuştum fakat genel olarak iyi olsa da bu konu dusundyrdu beni ilerde bebeğimi teslim edecgm diye.
Haklısın ben de öyle düşünerek vermeyi düşündüm ama tam maaş günü bu şekilde olunca ve yine bana hasta oldgnu soylemeynce benim isim bitti onunla. Ki sonradan bana kendisi yazdı hocam

2 ay olmamıştı bu abla baslayali ve korona zamanı başladığı icin başta onu özellikle belirttim hatta yorgun olunca bile gelme bir şekilde telafi ederiz dedim ve tam.maasini alacağı günden önce de bu şekilde olunca dedim ilerde güvenip çocuk nasıl bırakayım buna. benzer küçük küçük yalanları vardı uyardım ama evet deyip yine aynı şeyleri yapıyordu. Yoksa uzun zaman gelse hiç sormadan verirdimama daha da gelmesni istemdm
Bakıcı işleri gerçekten zor işler. Karşılıklı birbirini tolere etmeden yürümüyor. Ancak güven meselesi başka bir şey. Eğer kadına güvenmiyorsan yolunu erkenden ayırman isabetli olmuş.

X