Popüler Konu Verimli Rutin

Damak tadı değişiyor canım. Benim kızım da 2 yaşındayken yedirdiklerimin çoğunu yemiyor. Unlu alternatif yerine şöyle olabilir: Kızım yeşil mercimek yemeği yemiyor ben yeşil mercimeği her halükarda yediği bulgur pilavının içine koyuyorum.
Patates yemeğini seviyor. İçine biraz da kereviz ekliyorum. Patates ile kerevizi görüntü olarak ayıramıyor. Bazı patateslerin tadı değişik diyor. Olabilir bazen diyorum:))
Fırında pırasaya un koymadım mesela, Beyaz peynir, kaşar peyniri, süt, yumurta karıştırdım.
Brokoliyi sütlü brokoli çorbası olarak içiriyorum.

teşekkür ederim rahatlattığın için
birde öyle deniyeyim bakalım :)
neyse konuyu saptırmayayım ben :) konumuz verimli rutin
şunuda belirteyim iyiki seninle tanıştım iyiki bu konuyu açtın
daha öğreneceğim birçok şey var senden (diğer üyelerden)
çok yaşayın sağlıkla huzurla

Hayat Planlama
Hayatımın 34-40 yaş arasını planlamaya çalışıyorum bu ara. İyi şartlarda çalıştığım bir işim var. Kariyer hedefimi de tamamlamış bulunmaktayım. Ancak bu durum bir adamın iki dudağı arasında bir hayat yaşadığım gerçeğini değiştirmiyor. Özel sektör çalışanları olarak, hepimiz modern toplumun köleleriyiz aslında. Bir araba almak için çalışıyor sonra o arabanın masraflarını karşılayabilmek için çalışmaya devam ediyoruz.

Ben kendi köleliklerimden yavaş yavaş arınarak özgürleşmeyi istiyorum. Bu özgürlüğün maddi bir bedeli var tabi. 2 tane ihtiyaç kredim var. Biri 2019'da diğeri ise 2020'de bitecek. Bir de ev kredimiz var. O da 2024'te bitecek.

Öncelikli hedefim bu borçları olabilecek en kısa sürede kapatmak. Bu nedenle 2018 yılında birikime ve az harcamaya özen göstereceğim.
1 ocak 2019 itibariye ihtiyaç kredilerini kapatmış olmayı hedefliyorum. Sonrasında ev kredisine yükleneceğim. Onu da en geç 2021'de bitirmiş olmak istiyorum.

2021-2023 arası bana ek gelir getirebilecek bir yatırım yapmayı hedefliyorum. Ofis veya dükkan yatırımı olabilir zira kiracım şahıs yerine kurum olur. Bu yatırımı yapma nedenim, 2023 yılında yani 40 yaşındayken tam zamanlı çalışma işimden ayrılmayı istiyorum. Hedefim 40 yaş sonrası danışman- eğitmen olarak çalışmak.

Zamanımı kendim yönetmek, hergün dünyanın yolunu gidip gelmemek ve çalışacağım insanları kendim seçmek istiyorum. Bu süreçte yapacağımız yatırımın geliri ile mevcut hayat standardımızı sürdürürken istediğim şartlarda çalışabilirim.

Bu 6 yılda gerekli eğitimleri tamamlamam gerekiyor tabi. Öncellikle AÖF'den Havacılık Yönetimi Lisans Programına kaydoldum hatta bu hafta sonu vizelerim var:)) Bu bölümü bitirip aynı konuda yüksek lisans yapabilirim. Ayrıca Hacettepe Üniversitesinde Kalite Mühendisliği Yüksek Lisansı var. Önümüzdeki güz dönemi başlamaya niyetim var:)

40 yaşından sonra topluma faydalı, katmadeğer yaratan dernekler ile çalışmak, istediğim kişisel gelişim eğitimlerine katılabilmek istiyorum.

Sizin de planlarınız var mı? Benim le paylaşır mısız?

Rica ederim. Anneyi toplum yeterince darlıyor ve suçluyor zaten, sen kendine bunu yapma:)) Çocuğunun ne yediğini dert eden bir anne gayet iyi bir annedir:)
Ben de tanıştığımız için çok mutluyum. Hepimiz birbirimizden öğreniyoruz...
Konu verimli rutin olmakla birlikte benim en önemli dertlerimden biri ebeveynlik. Dolayısıyla gayet konunun içerisinde bir konu:)

45 yaşımda iş hayatımın sürekliliğini durdurmayı planlıyorum
15 yıl bir fiil çalışmaya devam
ama 45 yaşımdan sonra da haftada 1 iş yerine gelip plan program hesapları kontrol edicem

parasal açıdan planlarım
önümüzdeki 5 yıl içerisinde 1 araba sahibi olup borcunu tam anlamıyla bitirmek niyetim (bu kendim için )
sonrasında oğlum için birikim yapmak
onun içinde ilk öncelikli olan bir ev borcuna girip onu 10 senede bitirmek
evlilik çağına geldiğinde birikimimize bakarız belki satıp yenisini alırız belkide satmaya ihtiyaç duymayız
(eşim ticaretle uğraştığı için işler biraz riskli ) onun için net bir planlama yapamıyorum
ama ufaktan 2019 yılında bireysel emeklilik yapıp oğlum için birikim yapmak niyetim

belki ufak bir pastane kafe açarım
tabikide böreği çöreği ben değil hazır alıcam :) (elimin lezzetli olduğu söylenemez )

3 Sene sonra oğlum ilkokul hayatına başlayacak

kreş araştırmasında yaptığım gibi şimdiden okulların başarı oranlarına bakıyorum
sevdiği bir spor dalıyla ilgilenmesi için destekleyeceğim muhakak ama öncelikli tercim cimnastikten yana
hayatının her döneminde bir spor dalıyla ilgilensin birde muhakak hobisi olsun istiyorum
(bu yüzden yaptıklarım arasında bol bol oyun oynamak var şimdilik)
aslında şimdi de göndermem gerekir ama sadece cumartesi günleri müsaitiz onun için genellikle açık havada parkta oyun oynatmak tercihim

iş kariyer vs hepsi bir yana evladımın huzurlu olması için elimden geleni yapmaya çalışacağım

en önemlisi mutlu olsun yavrum birde unutmadan merhametli olsun

şimdi iş yerime misafirim geliyor sonrasında devam edeceğim :)

bu yazıyı minimal yaşam postunda paylaşmıştım
direk kopyala yapıştır yapıyorum :)

2018 e
daha sade bir ev
daha sade ve bakımlı bir ben (sadelikten kastım biraz bencil olmaya çalışmak)
daha sade bir ilişki (dedikocu arkadaşlara mesafe - ilişkilere sınır)
daha sade alışveriş (birikim yapma adına )
daha çok oyun
daha çok kitap (en az 8 kitap okumak )
kesinlikle günlük tutmak (1 kr bile harcadığımı not etme )
daha çok anneme zaman ayırma
daha verimli çalışma (bugünün işini yarına erteleme )

öncelikle yıllık , aylık , haftalık plan yapıcam

çok heycanlıyım

30 yaşımdan korkmuyorum bekle beni 2018 :)

ekleme
mükemmel anne olmaya çalışmak beni yoruyor
biraz daha sakin ve sabırlı anne olmaya çalışacağım :)

Bende ilk 5 yılımı planlamak istiyorum.

eşime göre 2 yılda borçlar bitecek ev tadilatı yapılacak ve 2. bebek düşünüyor.

bende 5 yıl daha çalışıp 32-33 yaşımda kendime küçük butik açma niyetindeyim.
el sanatlarıyla ilgilenebilirim.
2. bir bebek düşünemiyorum.

Selamlar.
Benimde planlarım var ve 2019 un ortasında ev kredimizi bitirmek istiyoruz.
Bunun içinde harcamalarımıza çok dikkat ediyoruz.
2019 un sonuna doğruda yaşadığımız ilin merkezinden yatırımlık bir ev daha istiyoruz.
Kiraya verebileceğimiz. Emekli olduğumuzda da ek gelir olabilecek bir yatırım olmalı.
Ödediğimiz kredi tutarından biraz daha fazla tutup kiraya vermek gibi de planımız var.
2022 gibi memleketimizden küçük bir bahçe arsa almak istiyoruz.
Bu konuda atalık tohumları buğday ekoloji derneğini araştırıyorum. Orada ki evimize yerleşmeyi ya da bahçeye küçük bir prafabrik yaptırmayı düşünüyoruz.
Amaç şehrin kirliliğinden kurtulmak ve haftasonları kafa dinlemek.
Organik beslenebilmek. Oradaki köylülerle tanışıyorum her gittiğimde birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. Geçen yaz gözleme yapmıştım onlarla sarı kantaron toplamıştım nasıl yağ elde edilir öğrenmiştim.
Birde işe geri dönüş yapmak istiyorum.
Yakında kursum başlıyor ama annem oğluma bakabilir mi bilmiyorum.
1 yıl süre bilir bu durum. Başlarsam 7 yıl çalışıp sigortaya borçlanmayı düşünüyorum. İleride de ( emeklilikte)tamamen köy hayatına dönmek topraktan üretmek istiyorum.

Son düzenleme:
Planlar şahane
Kızımızın doğumunda takılan altınları vadesiz gram hesabına koymuştuk. Her ay o hesaba 2 gr altın alıyordum. Ancak ev alırken peşinatımız yetmediği için kızımın altınlarını borç aldık. Kızım için, öncelikli olarak borcumu ödeyeceğim. Sonrasında da her ay 2 gr almaya devam etmek niyetindeyim.
Ben de 2018 Şubatta okulları gezeceğim. İlkokula gideceği okulun ana okuluna göndermek niyetindeyim. O dönem geldiğinde mutlaka bir soru listesi hazırlamış olurum:)) Burada gözlemlerim ile paylaşırım inşallah.
Benim kriterlerim, dersaneden bozma okul olmasın, hırslı ve çocukları yarıştıran bir okul olmasın. Akademik eğitimden ziyade çocuğu spor ve müzik olarak destekleyen, sosyal gelişmine önem veren bir okul olsun istiyorum. Dolayısıyla Ankara'daki okulların yarısı eleniyor zaten:)

Bence amacını değiştirmelisin:) Çünkü mükemmel anne diye birşey yok. Gayret eden, elinden gelenin en iyisini yapma çabasında bir anne olmaya çalışmak lazım. Sürdürülebilir İyi Ebeveynlik diye bir kavram var.

Bir de bence çocuğun mükemmel bir annesi olursa çocuk da kendini mükemmel olmak zorunda hissedebilir. Hata yapan ve yaptığında özür dileyen, bilmiyorum diyebilen, çocuğu ile oyun oynayan, çocuğunu dinleyen, bazen annelikten bıkan ve çocuğundan koşarak uzaklaşan ama sonra geri dönen:) bir kadın bence çocuk için ideal annedir.

Sanırım önce eşle mutabık olmak lazım:)
Biz eşimle ikinci çocuk meselesini konuşurken, benim de eşim soğuk bakıyordu. Valla ben ikinci çocuğu yapacağım. İstiyorum ki senden olsun demiştim. Yüz ifadesi aklıma geldikçe hala gülüyorum.

Yatırımlık bir ev, dükkan vs. gerçekten çok mantıklı. Uzun vadede hedefimiz aynı. Ben de ileride bahçeli, tükettiğimi üretebildiğim bir evde yaşamak istiyorum.

Alemsin ya
Tamam önce sen tecrübe edin.
Sonra ben düşüniyim :)
önümde kocaman 4 yıl var benim.

İyi akşamlar Hanımlar,
Çok şükür bugünü de evlat katili olmadan bitirdim.
Eşim Pazartesi günü İstanbul'a gitti ve hala dönemedi. Kızım ilk kez babası olmadan 3 gün geçirdi ve dolayısıyla çok huysuz.
Sabah 06:45'de uyandı ve evden 09:00'da çıkarmayı başarabildim
Ay bu çorabı beğenmedim değiştirelim, hayır bu toka olmaz Elsa'lı tokamı bul. Ben haşlanmış yumurta istemiyorum. Yağda pişir gibi sayısız krizi atlattıktan sonra nihayet kreşe götürmeyi başardım. Tabi bu krizlerin hepsi yere yatıp ağlayarak tepinmeli:) Akşam alırken tutturdu bahçede oynayacağım diye. Hava buz gibi. Zor bela ikna ettim, arabaya ağlayarak bindi. Sonra arabayı park ettim evin otoparkına. Bu sefer inmeyeceğim diye ağlamaya başladı. Eve geldik. Bugün banyo günü. Önce banyoya girmeyeceğim diye ağladı sonra da çıkmayacağım diye....
Velhasıl yeni uyudu ve benim gerilmekten başım ağrıdı.
Buradan devlet yetkililerine sesleniyorum. Kocamı geri gönderin, alsın kızını başımdan

Kıyamam dolunay mı var nedir bu aralar benim oğlumda huysuz
Sabahları evden çıkmak tam bir işkence akşamları eve girmek acayip zor
Okul kapısında girerken ağlıyor
Akşam okuldan çıkmak istemiyor
Allah yardımcımız olsun sanırım buda bir süreç ben hasta olup huyunu değiştirdiğini düşünüyorum
Ben kimleri çağırayım :))

Gülümseyerek okudum, kızma bana. :) Zor bir süreç olmuş.
Benim Deniz 9 aylık o bile tavır yapıyor bana bugünlerde, çığlık filan atıyor , oyuncak fırlatıyor.
Biz de babayla bir nevi saatleri böldük Deniz in bakımı ile ilgili, sabahtan akşama kadar ben ilgileniyorum akşam uykusu dahil gece bakımı baba da. Doğduğundan beri böyle. Çok şükür. Benim için büyük kolaylık bu. Esimin kendi isteği dahilinde başladı bu süreç ve böyle de devam etti.
Ben de hem anne hem eş hem kendim olabildim boylece. Hayatımızdaki en güzel en verimli rutin şimdilik. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…