Popüler Konu Verimli Rutin

Mucitpanda’dan kızıma eğlen öğren kartı ve orchard’ın bus stop kutu oyununu sipariş ettim. D&R’dan da 4 anlaşma, Seninle Başlamadı ve Babilin En Zengin Adamı kitaplarını sipariş ettim. 75 liranın üstüne kargo ücretsizmiş. Öyle olunca Azra Kohen-Gör Beni’yi de sipariş ettim.

haftaiçi akşamları veya haftasonu eşinizle neler yapıyorsunuz kızlar? uzun süredir eşimle free takıldığımı fark ediyorum bundan çok rahatsz oluyorum. kızım uyuduğu vakitler ikimizde kendi bilgisayarımızda vakit geçiriyoruz ortak hiç paylaşımımız yok

Aynen canım. Bikaç dakikada neler yapabildiğimizi anlamak benim için devrim oldu bu sene diyebilirim. Bazen üşendiğim bir işi telefonuma hatırlatıcı olarak ekliyorum yanına “sadece 5 dakika” yazıyorum. Bayağı motive edici oluyor.

Bunun dışında düzenli yapılan rutinlerin kıymetini anladım. Her gün 10 dakika okunan kitap, her gün 10 dakika ev toplamak, her hafta yarım saat ilgilendiğin konuyla ilgili bir şey izlemek. Toplanınca bayağı bişey yapmış oluyoruz.

Kışın dışarda pek başbaşa bir şey yapamadık. Ama evde kızım yattıktan sonra çay içiyoruz birlikte. O zaman kaliteli sohbet edebiliyoruz. Çay sohbet için bayağı bahaneymiş meğer. Tv kapalı oluyor, telefona da bakmıyoruz. Yarım saatlik bir sohbet bile insana çok iyi geliyor.

Gerçi dün tv’yi açtık. Yol arkadaşım filmine baktık biraz, güldük eğlendik birlikte.

Özel planlar yapmadan da ilişkini güçlendirebilirsin. Birlikte ilgi duyulan bir konuyla ilgili bir video izlenebilir. Benim ev işlerinden dolayı dizi iZlemeye vaktim olmuyor ama eşimle YouTube’dan video izleyip sonra hakkında sohbet ediyoruz falan filan....

Tiyatroya veya konsere gitmeyi çok istiyorum aslında ama akşam Kızım emerek uyuyor diye gidemiyoruz, kvler burda kızı oraya bırakıp gündüz sinema tiyatro va yapabiliriz aslında ama eşim hiç hevesli değil ya, konsere bile gitsek bir gece idare edilebilir bence kız en kötü bakıcımızı çağırırız ama o isteksiz olunca benim de hevesim kaçıyor, her şeyi 1000kere söyleyerek yaptırmak istemiyorum veya gen düşünüp planlamak istemiyorum her şeyi, kaç kere söyledim gitsek diye bir organizasyon yapsa nasıl hoşuma gider...
Kızım 9gibi uyudu dün mesela yatana kadar 3saatimiz var bir saat birlikte bişeyler yapalım sonra yine 2şer saat ne yaparsak yapalım dedim, eşim be yapalım Söyle falan dedi istekli değildi çok bilgisayardan çukur izledi satranç oynadı,ben de tavla oynama veya film seyretme deidm de canı istemedi, genelde filme geç başlıyoruz 23den sonra ben uyuyakalıyorum onu söyledi, tavlada da beni hep yeniyor zaten sıkılmış olabilir, ama çok üzülüyorum böyle olunca da hiçbir ortak paylaşımımız YÖK biz neden evlendik diyorum bazen işte olan olayları anlatıyorum bazen sıkılıyor onları da dinlemek istemiyor saatlerce muhabbet de edemiyoruz öyle kısa kısa oluyor 5-10dk falan. Ortak hobi olarak ne bulabilirim ne yapabilirim bilmiyorum ama böyle ayrı takılmaya devam ettikçe iyice soğuruz birbirimizden diye korkuyorum

Eşimi suçlamak için yazmadım bunları böyle olunca kendimi çok yetersiz hissediyorum, demek ki Benimle iyi vakit geçiremiyor da bilgisayara dadanıyır diye, hem de evliliğimi sorgulamaya başlıyorum neden biz uzun uzun muhabbet edemiyoruz veya ortak paylaşım yapamıyoruz diye

Benim eşim konuşkandır, mutlaka işyerinde olanları, gün içinde yaşadıklarını anlatır. Evliliğimizin ilk yıllarında ben katılmazdım pek bu muhabbete. Hatta içimden bir şey anlatmak gelirdi üşenip anlatmazdım. Eşim benim evdeki enerjisiz hallerimi hep eleştirdi, sohbet etmezsem küstü, trip attı. Şimdi seneler içinde alıştım konuşmaya. Önemsiz de olsa her şey hakkında konuşuyorum. Duygularımı sık sık dile getiriyorum.

Şimdi eşim mücadele etmeyip kabuğuna çekilseydi, o da susup benim gibi otursaydı ne olurdu diye düşünmek gerekli. Evlilik bir bebeği besleyip büyütmek kadar zor. Onu sürekli beslemeli, yaralarını sarmalı, üzerine düşünmeli ve çooook emek vermeliyiz.

Sen şimdi sorunu tespit etmişsin. Karşı tarafı suçlamadan ufak ufak, ve asla vaZgeçmeden çabalamalısın. İyi niyetle yapılan her çaba er geç karşılığını bulacaktır.

Bir de herşeyi bin kere söylemeden yapalım diyorsun ama bazen 5 bin kere bile söylemek gerekiyor. Eşinle ilişkini canlı tutma mücadeleni hiç bırakma. Çevrende iyi anlaşan çiftler emin ol az veya çok hep çaba içindedirler.

inciitanesi ve R Roasanayma çocuktan sonra eşler arası ilişki kesinlikle ekstra özen gösterilmesi gereken bir konuya dönüşüyor. Dün eve internet bağlandı ve Netflix aboneliği aldık. Akşamları ben İpek’i eşim Ela’yı uyuturken yanlarında uyuyakalıyoruz genellikle:))

Dün akşam azmettik, çocukların yanından kalkıp salonda buluştuk ve film seyrettik. Şu an çok uykum var ama hem beraber vakit geçirdiğimiz için, hem de uzun zamandır film seyretmediğim için çok iyi geldi bana.

Cuma akşamlarını haftalık rutine “Eşle baş başa vakit geçirme günü” ilan etmeyi düşünüyorum. Sorma bulma dünyasında görümüştüm bunu, ilk etapta garip gelmişti ama şu an düşününce mantıklı geliyor. Eğer günü sabitlersek her cuma başbaşa vakit geçirmek için gayret ederiz.

İyi akşamlar Hanımlar,

Bugün normalde dışarı işlerini halletme günüydü ancak iş yerinde bugün denetim olduğu için o işler yarına kaldı.
Bugüne planladığım açık renklileri yıkama ve oyuncak odasını düzenleme işlerini hallettim.

Oyuncakları önemsiyorum. Doğru seçilmiş oyuncakların çocukların gelişimine çok faydası olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Ela okulu anlatan bir çocuk olmadığı için kurduğu oyunlardaki diyaloglar üzerinden gün içinde yaşadıkları hakkında bilgi sahibi oluyorum.

Ancak oyuncak çok hızlı biriken ve evi işgal eden bir eşya türü olduğu için düzenli ayıklama gerektiriyor.

Ben de bugün büyük bir çöp poşeti oyuncak çıkardım. Yarın belediyenin kumbarasına atacağım.

Odanın düzenlenmiş görselini ekliyorum.

Eklentiler

• F8AC2582-8DDD-431E-8242-C858D8CF6B24.jpeg
    232,6 KB · Görüntüleme: 396
  • A84193EF-45FD-43CD-A0F7-A7298543B971.jpeg
    323 KB · Görüntüleme: 411
Süper o kitaplığı nereden aldınız acaba ikea mı ? Ben de bir kitaplık almayı düşünüyorum oğlumun odası için ama yere koyulanlarından mı yoksa bu tarz mı alsam bilemedim
Ben de sayenizde gaza geldim oğlumun çekmecesini düzenledim, küçükmüşler vardı onları çıkardım son hali bu

Eklentiler

• A88B640E-E42B-4299-811D-A47252238A69.jpeg
    299,4 KB · Görüntüleme: 446

Elinize sağlık, gayet güzel görünüyor. Kitaplığı eşim çizmişti, mobilyacıya yaptırmıştık. Oğlunuz kaç yaşında?

Günaydın kızlar,
Biz eşimle aynı binada olduğumuz için giriş çıkışımız aynı, iş yerinde birbirimizi görmesek de birlikte öğle arasına çıkıyoruz. Sürekli aynı ortamlarda olmamıza rağmen paylaşımlarımızın çok azaldığı dönemler oldu. Bunları artık evliliğimin genel karakteri değil inişler ve çıkışlar olarak görüyorum. Bizde 1 gece sinema yada dizi izleyelim bir akşam aynı kitabı okuyalım bir öğle arası özenerek yemeğe ve kahveye gidelim ve gittiğimiz süre boyunca telefona bakmayalım gibi kararlar alıp uygulamıştık. Faydası oluyor bence de

Merhabalar Hanımlar,

Ela dün gece kötü bir rüya görmüş, gece 3’te gelmiş yanımıza yatmış. İpek emmek için uyanınca fark ettim:) Sonra İpek Hanım ablayı görünce uyumamaya karar verdi. 1 saate yakın uğraştım ama uyutamadım. Öyle olunca Ela’yı uyandırıp yerine götürdüm. O da yanımdan götürdüm diye bana küstü

İpek 05:30’a kadar uyumadı. Abla 08:30’da geldi. Direkt ona verip yattım. 10:30’a kadar uyumuşum, çok iyi geldi.

Bugün benim banyo günüm olduğu için uyanır uyanmaz banyoya girdim. Çıkınca koyu renklileri makineye attım. Kahvaltıdan sonra da yatak odası düzenleme günüm olduğu için dolabımı detaylı gözden geçirip düzenledim. Bu kış son şansı verdiğim elbisem, giymediğim polar sabahlık, yıpranmış bir tayt ve içinde kendimi bir türlü rahat hissedemediğim ev kıyafeti ile vedalaştım. Dolabın son halini ekliyorum.

Eklentiler

• 76266D3A-F0F6-4955-BBE4-66526100EF5D.jpeg
    154,8 KB · Görüntüleme: 374
Dün yetiştiremediğim Ela’nın dolabını ayıklama işini de bugün yaptım. Kışlıklarından yıpranmış ve küçülmüş olanları ayırdım. Bir de yepyeni olup giymeyi reddettiği kıyafetler vardı. Onları da ayrı bir poşete koydum. Bakıcı ablamızın komşusu bir anane var. Ela ile yaşıt bir torunu var. Ona göndereceğim. Ela’nın oyuncaklarından da koydum. Ela’nın dolabının son halini ekliyorum.

Eklentiler

• 3B447FDC-FFB4-47FD-B192-21C94EC13273.jpeg
    100,7 KB · Görüntüleme: 352
  • 97D8C88F-9BF7-4C85-B041-19AFE4689588.jpeg
    102,9 KB · Görüntüleme: 316
  • 39F92B0B-CCC9-4AD6-AB31-BD6BB4B15454.jpeg
    103,1 KB · Görüntüleme: 304
Bugün yapılacak iş listemde kalan diğer işler şunlar:

• İpek banyo yaptırılacak
  • Çiçekler sulanacak
  • Market alışverişi yapılacak
  • Çanta tamirciye götürülecek
  • Ela’ya mevsimlik mont bakılacak

hangi filmi izlediniz elecda ? Oğlumun intikamı diye bir filmden bahsettiler geçen işyerinde.
Netflix i çok iyi pazarladılar, anlatıldığı kadar var mı ? bilemiyorum
henüz üye olmadım ve direniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…