• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Haftalık rutini planlarken Sorma Bulma Dünyası blogu ile temizliksever’in haftalık temizlik rutininden faydalandım.

Özellikle ayak işleri günü fikrini çok beğendim. Dışarıda halledilmesi gereken tüm işleri haftanın bir gününe planlamak ve tek seferde halletmek bana çok mantıklı geldi. Mart ayı itibariyle bu uygulamaya başlıyorum.

Ayrıca arabanın temizlenmesi günü de çok mantıklı. Burada bahsedilen arabanın yıkatılması değil, içeride biriken yakıt fişi, sakız çöpü gibi ıvır zıvırdan arabanın temizlenmesi. Yaklaşık 5 dk sürecek ama arabanın içinin temiz kalmasını sağlayacak bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Buna da bu ay başlayacağım.

İşten eve gelir gelmez çantamı yatak odasına götürüp içindeki her şeyi döküyorum. Çantanın içindeki ana malzemeleri çekmeceye koyup, çantayı boş bir şekilde dolabıma yerleştiriyorum. İçinden çıkan ıvız zıvırı da hemen atıyorum. Bu yaklaşık 2 aydır hayatıma soktuğum bir uygulama ve sonuçtan çok memnunum.
Şu arabanın içini temizleme olayını ben de sonunda halleder oldum. İpin ucunu bir bıraktım mı etraf benzin, park fişleriyle doluveriyor:KK43:
Çanta temizleme olayına da el atmam gerekiyor bir onu düzenli yapamadım hemen el atacağım ben de

Az önce 25 dakika süre tutarak tüm evi toparladım ve şu an buna inanamıyorum çünkü oyuncaklar her yerde kıyafetler her yerde salonda iki tane çamaşır askılığında çamaşır vardı ve kitaplar kalemler biraz dağılmış durumdaydı ve sadece 25 dakikada tüm odaların eşyalarını kendi yerlerine koydum iki askı çamaşır topladım katladım yerleştirdim ütülenecekleri ayırdım mutfağı düzenledim tüm her yer şu an kitap gibi sadece 25 dakikada Instagram’da bir oturunca saatler gidiyor neredeyse 25 dakkada bu kadar iş yapabildiğimi görünce çok sevindim ve çok şaşırdım zamanı nasıl yönetemiyoruz Ki saatler yetmiyor bazen ama 25 dakikada 1 sürü işimi halledebildim

Merhaba,
Bu ay bende 4 Anlaşmayı okuyacağım. Babilin En Zengin Adamı kitabını bende merak ediyorum.
Şu an okuduğum İrade Terbiyesi kitabını da tavsiye ederim özellikle eğitimci kimliğini güçlendirmek isteyenlere ve/veya belli bir konuda derinlemesine çalışma yapmak isteyenlere. Ayrıca üniversite öğrencilerine.
Kitap önerini not aldım. Teşekkür ederim canım :KK200:

Kesinlikle kartı kapatmak çok mantıklı
ama ben şu açıdan kapatamam çünkü eşimde ben de çalışıyorken ben yarım güne geçtiğim için yarım maaş almaya başladım: harcamalarımıza oğlumun okula başlamasıyla farklı bir gider daha eklendi ve eşim bu ay için maaş almayacak çünkü askere gidiyor
benim maaşımda yarım evimiz kira: ayrıca 1 + 1 evimizde kiracı vardı o çıktı oradan da geliri yok anlayacağınız olağanüstü durumlardan dolayı pek bir sıkışığız:nakit bir paramız kalmadı o yüzden kredi kartlarıyla birkaç ay idare etmeye çalışıyorum:
Almam gerekenler var
Oğlum için bayadır ertelediğim puzzle ve köpük hamur
17 kg verdikten sonra değişen bedenim için yeni kıyafetler almam gerek
Ama şunu farkettim kredi kartından alışveriş yaptığım zaman mutlu olmuyorum ya biriktirerek aldığım da ya da nakit aldığımda bir şeyleri daha çok içime siniyor
Dişimi sıkıyorum bi kaç ay daha bakalım
Anladığım kadarıyla geçici bir maddi sıkıntı yaşıyorsunuz. Bu dönemde kredi kartını iptal etmek kesinlikle mantıklı görünmüyor. Umarım en kısa zamanda düzene koyarsınız canım.

Şu arabanın içini temizleme olayını ben de sonunda halleder oldum. İpin ucunu bir bıraktım mı etraf benzin, park fişleriyle doluveriyor:KK43:
Çanta temizleme olayına da el atmam gerekiyor bir onu düzenli yapamadım hemen el atacağım ben de
Arabada gerçekten çok ıvır zıvır birikiyor. Çantayı her gün boşaltmak çok iyi sonuç veriyor.

Az önce 25 dakika süre tutarak tüm evi toparladım ve şu an buna inanamıyorum çünkü oyuncaklar her yerde kıyafetler her yerde salonda iki tane çamaşır askılığında çamaşır vardı ve kitaplar kalemler biraz dağılmış durumdaydı ve sadece 25 dakikada tüm odaların eşyalarını kendi yerlerine koydum iki askı çamaşır topladım katladım yerleştirdim ütülenecekleri ayırdım mutfağı düzenledim tüm her yer şu an kitap gibi sadece 25 dakikada Instagram’da bir oturunca saatler gidiyor neredeyse 25 dakkada bu kadar iş yapabildiğimi görünce çok sevindim ve çok şaşırdım zamanı nasıl yönetemiyoruz Ki saatler yetmiyor bazen ama 25 dakikada 1 sürü işimi halledebildim
Süre tutarak iş yapmak çok faydalı oluyor gerçekten. Ben bu yöntemi iş yerinde çok kullanıyorum. Yapmak istemediğim bir işe bir süre tanımlıyor ve o süre içinde başka hiç bir şey yapmıyorum. Sonrası huzur:)

Ajandayı bizimle de paylaşır mısınız elecda elecda Mia- Mia-
Bahsettiğin kitabı duymadım. Hemen notlarıma alayım:) Aylık periyotta aldığım kitaplardan birinin para yönetimi ile ilgili olmasını istiyorum.

Bu arada ne zamandır cep boyu, haftalık ve aylık planlama yapabileceğim bir ajanda arıyordum. Geçen gün yaptığın paylaşım sayesinde aradığımı buldum. Çok teşekkür ederim sana:KK200:
ı

Selamlar Hanımlar,

Bugün evdeyim. Aslında işyerinde 3 gün denetim olacaktı ancak denetçilerin bugün toplantısı varmış. Yarın tekrar gelecekler. Ben de bugünü evde geçireyim dedim.

Pazar günleri çiftlikten verdiğim sipariş Salı günü teslim ediliyor. Bu nedenle haftalık rutinde salı gününü mutfak düzenleme günü yapmıştım.

Sabah kahvaltıdan sonra bütün mutfak dolaplarını tek tek gözden geçirdim. Çaylar azalmış, onları doldurup paketleri attım. Bulaşık makinesi deterjanı az kalmış, onu da sabunluğa doldurup ambalajını attım. Bakliyat ve baharat kavanozlarında eksilenleri tamamladım, alınacakları listeledim.

Çiftlik kargosu gelince buzdolabının içindeki herşeyi dışarı çıkartıp, içini sildim. Gelenleri kaplarına yerleştirdim.

Çamaşır makinesinde de renkliler günü olduğu için sabahtan renklileri attım. Şu an kurutmadalar.

Çocuk odalarına yarın detaylı bakacağım ama bugün kızımım yere attığı kağıtları toparladım. Kurumuş hamur parçalarını çöpe attım. Bir süredir oynamadığı oyuncakları kilere kaldırdım. Nisan ayı başına kadar sormazsa tamamını göndereceğim:)

Ajandayı bizimle de paylaşır mısınız elecda elecda Mia- Mia-

ı
Miya Desingn’dan mini miya’yı sipariş ettim canım. Mia- Mia- sanırım Life planner ürününü kullanıyor.

Chapters’ı işyerinde kullanıyorum. İş harici takip için cep boyu bir ürüne ihtiyacım vardı. Sağolsun Mia sayesinde buldum:)

Miya Desingn’dan mini miya’yı sipariş ettim canım. Mia- Mia- sanırım Life planner ürününü kullanıyor.

Chapters’ı işyerinde kullanıyorum. İş harici takip için cep boyu bir ürüne ihtiyacım vardı. Sağolsun Mia sayesinde buldum:)
:KK52: Ne demek
Plannerimi seviyorum candır o :)

Hanımlar buzdolabı rafları için bir şey kullanıyor musunuz? Cam cam görüntü canımı sıkıyor açınca buhar oluyor vs.

Cam görüntüyü seviyorum
örtü sevmem ayrıca dipte kalanları göremem.
Aynı fikirdeyim. Yeni düzenledim buzdolabını, fotoğraf ekliyorum. Bence cam güzel görünüyor

Eklentiler

• 3958DA1B-4FE4-44A5-B48C-245BCD57F108.jpeg
    3958DA1B-4FE4-44A5-B48C-245BCD57F108.jpeg
    142,4 KB · Görüntüleme: 242
Back