Şu arabanın içini temizleme olayını ben de sonunda halleder oldum. İpin ucunu bir bıraktım mı etraf benzin, park fişleriyle doluveriyorHaftalık rutini planlarken Sorma Bulma Dünyası blogu ile temizliksever’in haftalık temizlik rutininden faydalandım.
Özellikle ayak işleri günü fikrini çok beğendim. Dışarıda halledilmesi gereken tüm işleri haftanın bir gününe planlamak ve tek seferde halletmek bana çok mantıklı geldi. Mart ayı itibariyle bu uygulamaya başlıyorum.
Ayrıca arabanın temizlenmesi günü de çok mantıklı. Burada bahsedilen arabanın yıkatılması değil, içeride biriken yakıt fişi, sakız çöpü gibi ıvır zıvırdan arabanın temizlenmesi. Yaklaşık 5 dk sürecek ama arabanın içinin temiz kalmasını sağlayacak bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Buna da bu ay başlayacağım.
İşten eve gelir gelmez çantamı yatak odasına götürüp içindeki her şeyi döküyorum. Çantanın içindeki ana malzemeleri çekmeceye koyup, çantayı boş bir şekilde dolabıma yerleştiriyorum. İçinden çıkan ıvız zıvırı da hemen atıyorum. Bu yaklaşık 2 aydır hayatıma soktuğum bir uygulama ve sonuçtan çok memnunum.
Çanta temizleme olayına da el atmam gerekiyor bir onu düzenli yapamadım hemen el atacağım ben de