• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Mart Ayı Bütçesi

Sabah bu ayın bütçesini yaptım. Bendeki kalemler bu ay şu şekilde:
  • Ev kredisi
  • Bakıcı Abla Maaş
  • Ev

Ev kalemi market, çiftlik, kasap, damacana su, temizlikçi abla, kızların ve benim ihtiyaçlarımdan oluşan genel bir kalem.

Az önce maaş yattı. Ev kredisini yatırdım. Bakıcı ablanın maaşını çekeceğim.

Ev için belirlediğim limit 3000 TL. Bunun 1000 TL’sini nakit olarak yanımda bulunduruyorum. Artık kredi kartım olmadığı için harcamaları banka kartı ile yapıyorum. Kartın alışveriş sırasında çekmemesi ihtimaline karşı yanımda nakit bulundurmam kendimi iyi hissettiriyor.

Bu ay kendime koyduğum birikim hedefi doğrultusunda 20 gr altın ve 500 usd aldım.

Mart Ayı İstek/İhtiyaç Listesi

- Kıyafet: Mavi bir kot pantolona, gri bir hırkaya bir de sneaker çorabına ihtiyacım var. Ela’ya mevsimlik bir mont almam gerek.

- Etkinlik: Ela ile bu ay devlet tiyatrosunda bir oyuna bir de devlet opera balesindeki çocuk operasına bilet almaya karar verdim. Devlet tiyatrosuna 10 Marta, diğerine 24 Marta planlama yapacağım.

- Kitap: Bu ay almayı düşündüğüm kitaplar
Roman: Misafir- Nermin Yıldırım
Para Yönetimi: Babilin En Zengin Adamı
Kişisel Gelişim: 4 Anlaşma
Pedogoji: Seninle Başlamadı

Bu ay kitap klübümüzde Misafir romanını okumaya karar verdik. Dokunmadan’ı çok beğenmiştim. Bu kitabı da çok merak ediyorum.

Mart Ayı Yemek Planı

Normalde haftalık yemek planı yapıyorum ama bu ay aylık olarak planlayayım dedim. Salı ve Cuma günleri işe geleceğim için yemekler Pazartesi-Çarşamba ve Perşembe günleri pişirilecek. Baklagil-Sebze-Et döngüsünde hazırladım. Ekte paylaşıyorum.

Eklentiler

• CB4A1C59-9237-4343-8342-93ADE0C8DEA3.jpeg
    CB4A1C59-9237-4343-8342-93ADE0C8DEA3.jpeg
    163,6 KB · Görüntüleme: 220
Günaydın Hanımlar,

İşyerinde bugün ve yarın denetim var. Denetim ekibi gelmeden önce para yönetimi başlığında aklımdakileri yazayım dedim:)

Bu ayın ihtiyaç planlamasına göre almam gereken kot pantolon ve gri hırkayı aldım. Ela’ya mevsimlik mont henüz bulamadım. Hazır avm’ye gitmişken Misafir kitabını da aldım. Bu akşam okumaya başlarım.

Kredi kartsız hayat beklediğimden daha kolay geçiyor. Sadece Pazar günleri atm’ye gidip cüzdanımdaki eksilen para miktarını tamamlamam gerekiyor.

Bu ay Para Yönetimi kapsamında “Babilin En Zengin Adamı” kitabını okuyacağım.

Günaydın Hanımlar,

İşyerinde bugün ve yarın denetim var. Denetim ekibi gelmeden önce para yönetimi başlığında aklımdakileri yazayım dedim:)

Bu ayın ihtiyaç planlamasına göre almam gereken kot pantolon ve gri hırkayı aldım. Ela’ya mevsimlik mont henüz bulamadım. Hazır avm’ye gitmişken Misafir kitabını da aldım. Bu akşam okumaya başlarım.

Kredi kartsız hayat beklediğimden daha kolay geçiyor. Sadece Pazar günleri atm’ye gidip cüzdanımdaki eksilen para miktarını tamamlamam gerekiyor.

Bu ay Para Yönetimi kapsamında “Babilin En Zengin Adamı” kitabını okuyacağım.

Kredi kartımı bende iptal ettim. maaşımdan kalanla idare edebilirim.
"Artık zenginim" kitabını merak ediyorum bende.

Kredi kartımı bende iptal ettim. maaşımdan kalanla idare edebilirim.
"Artık zenginim" kitabını merak ediyorum bende.
Bahsettiğin kitabı duymadım. Hemen notlarıma alayım:) Aylık periyotta aldığım kitaplardan birinin para yönetimi ile ilgili olmasını istiyorum.

Bu arada ne zamandır cep boyu, haftalık ve aylık planlama yapabileceğim bir ajanda arıyordum. Geçen gün yaptığın paylaşım sayesinde aradığımı buldum. Çok teşekkür ederim sana:KK200:

Düzenli ve Sade Bir Ev

Bu konu ile ilgili artık sürdürülebilirlik kısmı ile uğraşıyorum. Evin tamamı istediğim sadelik seviyesine ulaştı ancak bu durumu sürdürmek için sürekli takipte olmak gerekiyor. Özellikle çocukların küçülen veya yıpranan kıyafetleri, kırılan oyuncaklar, kırtasiye malzemeleri, oyun hamurları, eve gönderilen okul etkinlikleri gibi şeyler kontrolden çıkıp evi işgal etmeye çok müsait.
Kendime haftalık bir rutin belirledim. Her günün tek bir odak noktası var. Bu noktayı gözden geçirip fazlalıkları yok ediyorum, eksikleri not ediyorum.

Haftalık Rutin

Pazartesi : Planlama Günü

• Haftalık Planların Hazırlanması
  • Salon ve Antre Düzenleme
  • Beyazları Yıkama
  • Elif/ İpek Banyo
  • Çiçek sulama

Salı: İş Günü

• Mutfak Düzenleme
  • Renklileri Yıkama

Çarşamba: Ayak İşleri Günü

• Alışveriş / Kuru Temizleme / Randevu
  • Açık Renkliler Yıkama
  • Ela’nın Odası Düzenleme
  • Ela banyo

Perşembe: Araba Temizleme Günü

• Koyu Renkliler Yıkama
  • Yatak Odası Düzenleme
  • Elif / İpek Banyo
  • Çiçek Sulama

Cuma: İş günü

• Banyoların Düzenlenmesi
  • İpek’in Çamaşırları Yıkama

Cumartesi: Ela ile Başbaşa Aktivite Günü

Pazar : Ailecek Vakit Geçirme Günü

• Çiftlik Siparişi
  • Cevizhane siparişi

Bahsettiğin kitabı duymadım. Hemen notlarıma alayım:) Aylık periyotta aldığım kitaplardan birinin para yönetimi ile ilgili olmasını istiyorum.

Bu arada ne zamandır cep boyu, haftalık ve aylık planlama yapabileceğim bir ajanda arıyordum. Geçen gün yaptığın paylaşım sayesinde aradığımı buldum. Çok teşekkür ederim sana:KK200:

Yaa çok mutlu oldum elecdam :) Güle güle kullan.

Haftalık rutini planlarken Sorma Bulma Dünyası blogu ile temizliksever’in haftalık temizlik rutininden faydalandım.

Özellikle ayak işleri günü fikrini çok beğendim. Dışarıda halledilmesi gereken tüm işleri haftanın bir gününe planlamak ve tek seferde halletmek bana çok mantıklı geldi. Mart ayı itibariyle bu uygulamaya başlıyorum.

Ayrıca arabanın temizlenmesi günü de çok mantıklı. Burada bahsedilen arabanın yıkatılması değil, içeride biriken yakıt fişi, sakız çöpü gibi ıvır zıvırdan arabanın temizlenmesi. Yaklaşık 5 dk sürecek ama arabanın içinin temiz kalmasını sağlayacak bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Buna da bu ay başlayacağım.

İşten eve gelir gelmez çantamı yatak odasına götürüp içindeki her şeyi döküyorum. Çantanın içindeki ana malzemeleri çekmeceye koyup, çantayı boş bir şekilde dolabıma yerleştiriyorum. İçinden çıkan ıvız zıvırı da hemen atıyorum. Bu yaklaşık 2 aydır hayatıma soktuğum bir uygulama ve sonuçtan çok memnunum.

Mia- Mia- ve elecda elecda kredi kartından kurtulmuş özgürlüünüze kavuşmuşsunuz
darısı bana olsun
tek kartım var şükür ki ama onuda kapatmam şu an için mümkün deeğil

İnternetten alışveriş yaparım.
yaşadığım yerde her ürün bulunmaz
Kartsız asla derdim ama bir süre sonra durup düşündüğümde
Olmayan maaşımı borca bağlıyordum, taksitlerle.
sadevehuzurlu sadevehuzurlu bir konuşmamızda yarının garantisi yok demişti.
Şuan hayat felsefem bu diyebilirim.
Umarım hedeflerine ulaşırsın...

Mart Ayı İstek/İhtiyaç Listesi

- Kıyafet: Mavi bir kot pantolona, gri bir hırkaya bir de sneaker çorabına ihtiyacım var. Ela’ya mevsimlik bir mont almam gerek.

- Etkinlik: Ela ile bu ay devlet tiyatrosunda bir oyuna bir de devlet opera balesindeki çocuk operasına bilet almaya karar verdim. Devlet tiyatrosuna 10 Marta, diğerine 24 Marta planlama yapacağım.

- Kitap: Bu ay almayı düşündüğüm kitaplar
Roman: Misafir- Nermin Yıldırım
Para Yönetimi: Babilin En Zengin Adamı
Kişisel Gelişim: 4 Anlaşma
Pedogoji: Seninle Başlamadı

Bu ay kitap klübümüzde Misafir romanını okumaya karar verdik. Dokunmadan’ı çok beğenmiştim. Bu kitabı da çok merak ediyorum.

Merhaba,
Bu ay bende 4 Anlaşmayı okuyacağım. Babilin En Zengin Adamı kitabını bende merak ediyorum.
Şu an okuduğum İrade Terbiyesi kitabını da tavsiye ederim özellikle eğitimci kimliğini güçlendirmek isteyenlere ve/veya belli bir konuda derinlemesine çalışma yapmak isteyenlere. Ayrıca üniversite öğrencilerine.

Eğer doğru kullanabiliyorsan kapatmana da gerek yok aslında. Ben kullanmayı bir türlü beceremedim:)
İnternetten alışveriş yaparım.
yaşadığım yerde her ürün bulunmaz
Kartsız asla derdim ama bir süre sonra durup düşündüğümde
Olmayan maaşımı borca bağlıyordum, taksitlerle.
sadevehuzurlu sadevehuzurlu bir konuşmamızda yarının garantisi yok demişti.
Şuan hayat felsefem bu diyebilirim.
Umarım hedeflerine ulaşırsın...

Kesinlikle kartı kapatmak çok mantıklı
ama ben şu açıdan kapatamam çünkü eşimde ben de çalışıyorken ben yarım güne geçtiğim için yarım maaş almaya başladım: harcamalarımıza oğlumun okula başlamasıyla farklı bir gider daha eklendi ve eşim bu ay için maaş almayacak çünkü askere gidiyor
benim maaşımda yarım evimiz kira: ayrıca 1 + 1 evimizde kiracı vardı o çıktı oradan da geliri yok anlayacağınız olağanüstü durumlardan dolayı pek bir sıkışığız:nakit bir paramız kalmadı o yüzden kredi kartlarıyla birkaç ay idare etmeye çalışıyorum:
Almam gerekenler var
Oğlum için bayadır ertelediğim puzzle ve köpük hamur
17 kg verdikten sonra değişen bedenim için yeni kıyafetler almam gerek
Ama şunu farkettim kredi kartından alışveriş yaptığım zaman mutlu olmuyorum ya biriktirerek aldığım da ya da nakit aldığımda bir şeyleri daha çok içime siniyor
Dişimi sıkıyorum bi kaç ay daha bakalım

Back