Origami ben çok yaptım eskiden. Çok zevkli ama çok kalıcı değil canım. Örgü seviyorsan amigurumi tavsiye ederim o hem kalıcı hem çocuklar çok seviyor. Hem ilerletirsen ek kazanç olur sana. Yapboz da çok seviyorum ben. Çocuklar dağıtıyor yapamıyorum artık gerçi. RC araba sevdam da vardır varsa etrafında ilgilenen beraber yarıştırırsınıziyi akşamlar kızlar ben de bugün internete gezindim biraz 2019 hedefleri için fikir edinmek için. yeni bir hobiye başlamak istediğime karar verim, net değil ama origami veya kara kalem öğrenebilirim,kara kalemi kendim ev şartlarında yapabilir miyim bilmiyorum araştırıcam biraz. şiir okumak istiyorum bu sene, her ay bir şair seçip onun şiirlerini okuyabilirim diye düşündüm. daha netleştirmedim tam netleştirince liste olarak burda paylaşmayı düşünüyorum. hobi için tavsiyesi olan varsa alırım :)
Ayy bu fikre bayıldım ben de katılırım sana. Coğrafyadan nefret ederim. Dünyanın döndüğü ve uydusu olduğu dışında bir şey bildiğimi sanmıyorumcoğrafyam da çok zayıf, hangi ülke nerededir hiç bilmem, aylık bir kıtayı öğrenme şeklinde de bir hedef koysam mi acaba diyorum ama nasıl olur sizce
Sağlıklı Yaşam
2018 yılında hamilelik ve doğum nedeniyle beslenmeme dikkat ettim. İlk 4 ay bol kusmalı ve kilo vermeli dönem haricinde fiziksel olarak rahat bir hamilelik geçirdiğimi düşünüyorum. İlk kızımda lohusalıkta süt olsun başlığı altında yediğim tatlılar sütü arttırmadığı gibi benim hamilelikte aldığımın 2 katı kilo almama sebep olmuştu.
Bu sefer aynı hataya düşmemeye gayret ettim. Ara ara çok yediğim zamanlar oldu ancak dengelemeyi başardım. 2018 yılı beslenme performansımdan memnunum:) 2019 yılında da günde iki öğün yiyerek, hafta içi un ve şeker tüketmeden, gıda takviyelerimi düzenli alarak devam etmeyi, hafta sonları da sevdiğim hamur işi ve tatlıları abartmadan yemeyi hedefliyorum.
Bu yıl, hayatıma nihayet yürüyüş ve egzersizi dahil etmiş bulunuyorum.Çok uzun zamandır istediğim ancak gerçekleştiremediğim bir şeydi bu. Doğum iznini evde geçiriyor olmam ve kızımın okulunun yürünebilir bir mesafede olması sayesinde hafta içi her gün düzenli yürüyüş yapabildim. Ara ara aksamalar oldu tabi ama takılmadım. Bu konudaki hedefimi hep "olduğu kadar" şeklinde belirliyorum. Bu bakış açısının çok faydasını gördüm. "Bugün yürüyemedim ama yarın yürürüm" cümlesi beni sürdürülebilirlik konusunda oldukça motive etti. Haftayı değerlendirirken "Bu hafta 3 gün yürüyemedim" yerine "Bu hafta 2 gün yürümeyi başardım" şeklinde değerlendirme yapmaya gayret ediyorum.
Sabahları kızımı ve eşimi uğurladıktan sonra bakıcı ablamız gelene kadar 40 dk bir zaman İpek ile yalnız kalıyoruz. Bu zaman diliminde hoşuma giden 1 bacak, bir sırt, bir karın bir de kalça egzersiz hareketi yapmaya çalışıyorum. 4 hareketi 20 tekrar ile yapıyorum ve yaklaşık 5 dk kadar sürüyor. 2019 yılında egzersiz süremi yavaş yavaş 20 dakika civarına çekmeyi hedefliyorum.
Sitede pilates dersine başladığımdan bahsetmiştim. Bu hafta 1 aylık program tamamlanıyor ve ben spor salonu sevmediğimi bir kez daha anlamış bulunuyorum:)) Bu perşembe son dersim var. Dersin tamamını videoya çekip evde kendim devam etmeye karar verdim.
Sağlıklı beslenme ve spor yapmaktaki asıl amacım fiziksel olarak iyi görünmek değil, sağlıklı yaşlanmak, ailemi ve kendimi düzgün besleyerek hastalık riskini düşürmek. Hepimiz için sağlıklı geçirdiğimiz bir yıl olmasını diliyorum.
Güzel fikirCanım heyecanla ve kendime de notlar alarak devam ediyorum seriyi okumaya
Emzirirken yenen kalorili şeyler deyince aklıma geldi
KAzandibi tatlısının üstüne nutella sürüp yemiştim ya hiç unutmam ve bir daha da yapmam
Duvar takvimi şeklinde, yılın her gününe farklı bir oyun yazıyor. Genel olarak her yaşa uygun oyunlar. İstersen ufak tefek değişiklikler de yapabilirsin oyunda. Rahatsız olduğun konularda bir an önce harekete geçmen lazım. Bilinçaltını ürkütmemek için de her gün bebek adımlarıyla ilerlemelisin.yapmadığım için de çok rahatsızım ama rahatsız olmaktan öteye gidemiyorum hiçbir zaman, elimi işe atmıyorum, oğlum uyuduktan sonra da 1-2 saat kendime vakit kalıyor masadaki bardağı mutfağa bile götürmüyorum bazen inan, sadece sosyal medya ile geçiyor sonra üzülüyorum hooop ertesi gün yine aynı... oyun takvimi dediğin kitap mı canım? benm oğlumun yaşına uyar mı oyunlar acaba?
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canımMerhaba kızlar iyi akşamlar,
Epeydir yazmadım.Hamileyim Allah nasip ederse Haziranda kucagima alacağım.Elecda dışında pek kimseyi tanımıyorum ama ara ara fırsat buldukça yazılanları okuyorum. 2019 yılında bende kendime bir hayli çeki düzen vermek istiyorum.Çok dağıldım umarım toparlanrm.
2019 yılına ait kendime bir plan listesi oluşturup uymaya gayret edeceğim.
Sosyal medya anlamında bende çok muzdaribim.Çok fazla gereksiz zaman harcıyorum.Çocuk olunca zaman bulamam diyordum ama çocuk olunca da sanırım alışkanlıktan vazgeçmek kolay olmuyor.Planlarimi haftalık oluşturup sonrasında kontrol edeceğim.Plan yazmaya pazartesi başlayıp,pazarları hangi hedefime ulaştım bakacağım. Umarım 2019 hepimiz için hayırlı,huzurlu bir yıl olur.
Kazandibinin üstüne nutella sürmek nereden aklına geldi yahu:))) ben tatlıda çok hamur işine meyilliyim. Şu an bile bir oturuşta 1 tepsi börek yiyebilirim:)Canım heyecanla ve kendime de notlar alarak devam ediyorum seriyi okumaya
Emzirirken yenen kalorili şeyler deyince aklıma geldi
KAzandibi tatlısının üstüne nutella sürüp yemiştim ya hiç unutmam ve bir daha da yapmam
Geçen sene amugurimi öğrendim Bitar bir zürafa ve bir kurbağa örmüştüm, belki bu sene de bir tane örerim ama farklı bir aktivite istedim canım, origami de kızımın ilgilisini çeker belki diye istedimOrigami ben çok yaptım eskiden. Çok zevkli ama çok kalıcı değil canım. Örgü seviyorsan amigurumi tavsiye ederim o hem kalıcı hem çocuklar çok seviyor. Hem ilerletirsen ek kazanç olur sana. Yapboz da çok seviyorum ben. Çocuklar dağıtıyor yapamıyorum artık gerçi. RC araba sevdam da vardır varsa etrafında ilgilenen beraber yarıştırırsınızama tabii biraz pahalı oluyor onlar :) matematik soruları çözmeyi de seviyorum. Bazen canım sıkılır açar çözerim :) çengel bulmaca da çok severim. Kelime oyunu dışında TV de izlediğim bir şey yok zaten. kızlardan daha verimli tavsiyeler gelir kesin ben de takip edeyim.
Ayy bu fikre bayıldım ben de katılırım sana. Coğrafyadan nefret ederim. Dünyanın döndüğü ve uydusu olduğu dışında bir şey bildiğimi sanmıyorum
Fikirlerin çok güzel, ben de anne olduktan sonra aynı şekilde düşünmeye başladım, biz aynayız çocuklarımıza dolu doğru olanı yansıtalım ki onlar da öyle olsun :)Geçen sene amugurimi öğrendim Bitar bir zürafa ve bir kurbağa örmüştüm, belki bu sene de bir tane örerim ama farklı bir aktivite istedim canım, origami de kızımın ilgilisini çeker belki diye istedim
Kızım olduktan sonra hayata bakışım çok değişti, kendini geliştiren her konuda Bilgisi olan özgüvenli bir kadın olmak istiyorum öyle kızıma örnek olmak istiyorum, birkaç defa köşeyazısı uygulaması indirdim telefonuma gündemi takip etmek için ama devam edemedim 2019da ona da başlarım belki, siyaset ve gündem hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirim böylece
Haklısın canım. Türkcell dergilik de indirebilirsin. Güzel dergiler var.Geçen sene amugurimi öğrendim Bitar bir zürafa ve bir kurbağa örmüştüm, belki bu sene de bir tane örerim ama farklı bir aktivite istedim canım, origami de kızımın ilgilisini çeker belki diye istedim
Kızım olduktan sonra hayata bakışım çok değişti, kendini geliştiren her konuda Bilgisi olan özgüvenli bir kadın olmak istiyorum öyle kızıma örnek olmak istiyorum, birkaç defa köşeyazısı uygulaması indirdim telefonuma gündemi takip etmek için ama devam edemedim 2019da ona da başlarım belki, siyaset ve gündem hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirim böylece
İki türlü de olabilir aslımda hobi derken kast ettiğim, ev şartlarında yapabileceğim şeyler olması lazım sadeceHaklısın canım. Türkcell dergilik de indirebilirsin. Güzel dergiler var.
Hobi deyince ben çocuklardan kalan zamanını değerlendireceğin şeyler düşündüm hep. Origami çocuklarla eğelenceli oluyor.
Bu grup da çok güzel gerçekten motive olmak açısından, hep beraber güzel işler yaparız inşallah, iyi ki varsınızFikirlerin çok güzel, ben de anne olduktan sonra aynı şekilde düşünmeye başladım, biz aynayız çocuklarımıza dolu doğru olanı yansıtalım ki onlar da öyle olsun :)
Benim kapasitem hepsini almaz bildiğimi de unuturumİki türlü de olabilir aslımda hobi derken kast ettiğim, ev şartlarında yapabileceğim şeyler olması lazım sadece
Aslında her ay bir peygamber hayatını kısaca okumak veya dinlemek
Her ay bir müzisyenin klasik müzik arşivini dinlemek gibi isteklerim de var, damlaya damlaya göl olur, sene sonunda bir sürü şey öğrenmiş olurum :) söyleyince kolay geliyor hepsi ama hepsini aynı anda yapabilmek konusunda kendime güvenmiyorum, bir kısmı da ilerleyen senelerin hedefleri olur artık :)
Ben de hedef çok olursa hiçbirini yapmam diye düşünüyorum, az olsun ama faydalı olsun:)Benim kapasitem hepsini almaz bildiğimi de unuturum
Odasını toplamadığında ve bana bu konuda diklendiğinde kendisini kucaklamak istemiyorum:)
Selamlar,selam..
istememek başka yapmak başka...sahi; dağınıklığını toplamadığında red mi ediyorsunuz? itiyor musunuz ya da size gelmesini mi engelliyorsunuz...ben mi yanlış anladım yazınızı?
her halukarda başarılı oluyor musunuz toplamasında?
dağınık toplama konusunda bizim de sık yaşadığımız problemler var.ben sorumluluk alması gerektiğini(9 yaşında)ben topladığım takdirde benim yükümün fazlalaştığını bunun bana haksızlık olduğunu anlatıyorum.ve beni bu konuda önemsemediğini....
ve ben de artık onun gibi davranacağımı kendim için daha esnek davranacağımı söylüyorum..açayım;
mesela bu konuşma sırasında basketbol dersine gidecektik evden çıkmamız gerekiyordu.ve ben bilinçli olarak geciktirdim. kendimce onu önemsemedim.o gün geç gittik.tırstı elbette.
ancak geçici bir yöntemdi ve kabul ediyorum adil değildi.
siz dağınık toplama konusunda başarılı olduysanız sanırım ben bu yöntemi de gerçekleştiremem..sanki benim yöntem kadar adil değil.başka bir yöntem bulmalı..
herkese ayrıca selam.....sizler de ne yöntemler var?
Selamlar,
O yazıdaki kucaklama meselesi pinky ile daha önceden yapmış olduğumuz yazışmalara dayanıyor. Pinky, annenin çocuğu ne yaparsa yapsın mutlaka çocuğu kucaklayan tavırda olması ve çocuğun annenin kollarında teselli bulması gerektiğini söylemişti. Ben de bu düşünceye katılmadığımı, sürekli çocuğa sevgi dolu bir yaklaşım sergilemek zorunda hissettirilen annelerin kendini yetersiz hissettiğinden bahsetmiştim. Burada bahsedilen kucaklama mecazi anlamdaydı, yoksa tabi ki çocuğum odasını toplamadığında onu itmiyorum ya da reddetmiyorum.
Dağınıklığını toplamadığında ve bunu bir “iktidar mücadelesi” ne çevirdiğinde ki bu çok sık olan bir durum değil, toplamadığı takdirde dağınık kalan eşyalarını “dağınıklık çöpüne” göndereceğimi söylüyorum.
Normal zamanlarda tek başına toplar ya da yorgunsa yardım ederim beraber toplarız. Mesela bugün yatarken çok yorgun olduğunu yarın okuldan gelince toplayacağını söyledi, tamam dedim. Ancak bana diklenir, terslenir ve toplamayacağım diye bağırırsa patronun kim olduğunu, kendisine hatırlarım.
Bu yöntemin adil olmadığını size ne düşündürdü merak ettim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?