• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Ben uzun zamandır çok izole yaşıyorum. Evim Yaşamkent’te, işim hava alanında. Öyle olunca her gün aynı insanları görüyormuşum ve bu insanların sayısı 15 miş, dün fark ettim:))

Kızılay’a insan kalabalığının içine girince bir an afalladım, köyden indim şehire durumu oldu, nasıl yürüyeceğimi falan bilemedim:olamaz:

Sonra iyi geldi, arada İpek’i kanguruya koyup metroya bineyip iki dolaşıp geleyim diye düşünüyorum.

Güzel kebapçılar var gerçekten Ankara’da. Bir gün yolun düşerse gel ısmarlayayım sana:KK50:

Ne kadar nazik bir insansın. Çok teşekkür ederim. İnşallah bigün gelicem. Orda çook sevdiğim 3 yakın arkadaşım var. Çok özledim onları. Ama işte hayat pahalılığı maalesef önümde bir engel. Veya o engeli ben koyuyorum farkında olmadan bilemiyorum....

elecda elecda
kızılayı gezmiştim.
çok güzeldi.
gençlik parkıydı sanırım orası da süper garın hemen karşısındaydı.

Sen bunları yazınca eşimle ilgili sıkıntılarımı yazmış olduğum günlüğümü okudum. Bu yaz aramız ne kadar da kötüymüş. Hiç hatırlamıyorum neredeyse. Şu an oldukça iyi, uyumlu, huzurlu bir ilişkimiz var. Sanki hep böyleydik.

Günlüğümü okuyunca farkettim ki benim ruhsal durumum kötü olduğu için aramız kötüymüş meğer. Kısır döngü olmuşuz. Ben ona, o bana.... birbirimize kötü geliyormuşuz. Yazdan bu yana kademeli olarak düzelmişiz.

Bi sayfanın başlığı şu “Ali ile başa çıkma rehberi.” Uzun uzun analiz etmişim eşimi ve kendimi, doğru tespitler yapmışım ve uygulamışım. Sonrasında eşim de gördü ve okudu yazdıklarımı. Pek ciddiye almadı o ayrı.

Sana da yazmanı tavsiye ederim. Yazdıkça insan içinde ne olup bittiğini anlıyor.

Ben yazın neden kötüydüm sonra nasıl düzeldim ve benim düzelmem eve nasıl yansıdı onu da anlatayım.

Kızım 15 aylıkken tekrar anne olmak istedim. Ama bir türlü hamile kalamadım. Üstelik kızıma şıp diye hamile kalmıştım. Doktorlar, tedaviler, ilaçlar, iğneler derken en son geçen kış ameliyat oldum. Zaten önceden kalan bir apendisit ameliyatı travmamın üstüne rahimden miyom aldırma ameliyatı benim tüm dengemi bozdu. Ameliyat sonrası müthiş baş ağrıları çekmeye başladım. Migren atağı gibi, haftada bir tutan, hayatımı iptal eden ağrılar. Jinekolog gezmeyi bırakıp nörologlara dadandım bu sefer. MR çekildi. Sonuçlar temiz çıktı. Takipli hastası oldum. Nörolog en sonunda bana antidepresan yazınca kendime geldim. Kendimle yüzleştim. Durdum ve ne yapıyorum ben dedim. Bir tane daha çocuğum olsun diye uğraşırken halihazırda mevcut olan aileme zarar veriyordum.

Antidepresanı satın aldım ama kullanmadım. Eşim durumun vehametini anladı, bana toleranslı davrandı. Yaz olduğu için kafa dağıtmam kolaydı, tatildi, denizdi derken, bu arada bol bol tefekkür ederek 3 kişilik ailemin kıymetini anladım. Sahip olamadığım evladıma odaklanmaktan sahip olduğum gül gibi yavrumun, eşimin, sağlığımın ve huzurumun farkına varmadan günler geçirmişim meğer.

Her ay daha iyiye giderek, bazen iki ileri bir geri giderek iç huzurumu tekrar yakaladım.

İkinci bebeği hala çok istiyorum ama doktora gitmiyorum, tedavi görmüyorum. Evet üzülüyorum ama bu üzüntümü hayatımın merkezine koymuyorum. Hatta şöyle düşündüm. Belki senelerce üzüleceğim bu duruma, Allah başka dert vermesin de üzüldüğüm tek şey bu olsun.

@hedef56 demiş ya ne olmak istediğimize karar vermek gerek diye. Ben huzurlu bir anne olmayı tercih ettim. Evimin huzuru herşeyden daha önemli. Çocuğumu bu huzurlu evde büyütmek istiyorum. Bu yüzden beni huzursuz eden tekrar hamile kalma sürecini askıya aldım. Kendimi daha mutlu hissettikçe güzel şeylerin beni gelip bulacağına inanıyorum.
Allah im hep böyle mutlu huzurlu devam ettirsin inşallah sana da gönlündekini nasip etsin.. Benim bir cok tanıdığım ısrarla çocuk için uğraşıp artık biraktik ugrasmiycagiz başka planlar yaptik dedikleri anda cocuk sahibi oldular.. insallah senin de böyle olur.. açıkça söylemek gerekirse bana da antidepresan verildi ve bende aldim ama kullanamadim bir türlü elim varmadı.. ya yazmak bence bir yetenek işi sende böyle bir yetenek var belli yazdiklarindan ama ben beceremiyorum biri bana soru sorarsa aklima gelir cevap veririm ama ne yazacağımı neler sorgulayacagimi bilemiyorum.. yani bilmiyorum artik nasil davranacagimi iyi oluyorum olmuyor kötü oluyorum olmuyor..

2018 Yılı Durum Değerlendirmesi

Her yılbaşı arifesinde, yeni yıl için yeni hedefler belirlediğim ve bu hedefler için çabalamayı tahminen Ocak ayı içerisinde bıraktığım uzun bir dönem oldu. 2017 yılı sonuna doğru hayat boyu devam edecek hedeflerimi belirledim ve bu konuyu açtım. Ana konu başlıklarım üzerinden 2018 yılı sonu itibariyle ne kadar gelişim sağladığıma, ne öğrendiğime ve hayatımda neleri değiştirdiğime ilişkin bir durum değerlendirmesi yapacağım. O zaman başlayalım:))

Her yılbaşı arifesinde, yeni yıl için yeni hedefler belirlediğim ve bu hedefler için çabalamayı tahminen Ocak ayı içerisinde bıraktığım uzun bir dönem oldu. 2017 yılı sonuna doğru hayat boyu devam edecek hedeflerimi belirledim ve bu konuyu açtım. Ana konu başlıklarım üzerinden 2018 yılı sonu itibariyle ne kadar gelişim sağladığıma, ne öğrendiğime ve hayatımda neleri değiştirdiğime ilişkin bir durum değerlendirmesi yapacağım. O zaman başlayalım:))
sabırsızlıkla bekliyorum elecda :)

İşinle ilgili haber bekliyordun belli oldu mu acaba elecda ?

Para Yönetimi

2018 yılı başında, iki adet ihtiyaç kredim ve yüklü kredi kartı borcum vardı. Kafamda sürekli bir alınacaklar listesi dolaşıp duruyordu. Kazandığımı harcıyordum. Öncelikle kendi durumla yüzleştim. Sonrasında da bir borç kapatma planı yaptım. Şu an geldiğim noktada, borç kapatma planıma paralel olarak, Aralık ayı başında bir adet ihtiyaç kredimi kapattım. Ocak ayı başında ise diğer kredimi ve kredi kartımı kapatacağım.

İşyerim henüz net olmasa da 2019 yılında devam edecek gibi görünüyor. Bu şekilde bir kriz yaşamak, zaten düşündüğüm ancak henüz hayata geçiremediğim " Maaştan bağımsızlaşmak, kendi işimi kurmak" hedefim konusunda 2019 yılı içerisinde daha fazla çaba sarf etmem gerektiğini öğretti.

Zengin Baba-Yoksul Baba kitabını bu yıl okudum ve bu kitabın aşağıda belirttiğim cümlelerinin beni bu hedefe yönlendirdiğini fark ediyorum.

• Yoksul ve orta sınıf para için çalışır. Zenginlerin parası kendisi için çalışır.
  • Birçok kişinin bir işte çalışmayı sürdürmesi, korkuya bağlıdır. Düşüncelerimizi duygularımızın oluşturduğunu düşünecek olursak, öncelikle bu korku ile yüzleşmemiz gerekir.
  • İş aslında uzun vadeli bir soruna, kısa vadeli bir çözümdür.
  • İş, yük arabasını çekerken, sahibinin burnunun ucunda havuç tuttuğu bir eşek resmidir.
  • Tüm hayatını başka biri için çalışarak geçiren insanların sonu genellikle finansal mücadeledir.
  • Tam gün çalıştığınız işi sürdürürken kendi işinize bakmaya başlayın.
Kiyosaki, bir iş kurmadan önce muhasebe, yatırım, piyasalardan anlama ve yasalar konusunda kendini eğitmek ve uzmanlaşmak gerektiğini söylüyor.
O zaman 2019 yılının 1. para yönetimi hedefi: Muhasebe, yatırım, piyasalardan anlama ve yasalar konularında kendimi eğiteceğim.

Bir iş kurabilmek için para da biriktirmek lazım tabi. Bu konuda söyledikleri şunlar:
  • Ne kadar para kazandığın değil, ne kadar para tuttuğun önemlidir.
  • Aktif ile pasif arasındaki farkı öğreneceksin ve paranı aktife yatıracaksın. Aktiflerden gelen nakit akışının fazlasını yine aktif sütuna yatıracaksın.
  • Zenginler aktifleri satın alır, yoksulların sadece giderleri vardır. Orta sınıf aktif olduğunu zannettiği pasifleri satın alır.
2019 yılının 2. para yönetimi hedefi: Bu yıl, pahalı ancak sattığımda para etmeyecek ıvır zıvırlara para harcamak yerine birikime yöneleceğim, bono, tahvil, hisse seneti gibi bilgi ve tecrübe sahibi olmadığım yatırım araçlarında bilgi ve tecrübe edinecek ve yapabildiğim kadar bilançomun aktif sütununu dolduracağım.

Sonuç olarak para yönetimi konusunda, 2019 yılında iki adet hedef belirledim. Nihai amaç, bir adamın iki dudağının arasında bir hayat yaşamamak olarak tanımlanabilir. O zaman bana kolay gelsin:))

Hadii hadiii heyecanla bekliyoruz:KK76:

Para Yönetimi

2018 yılı başında, iki adet ihtiyaç kredim ve yüklü kredi kartı borcum vardı. Kafamda sürekli bir alınacaklar listesi dolaşıp duruyordu. Kazandığımı harcıyordum. Öncelikle kendi durumla yüzleştim. Sonrasında da bir borç kapatma planı yaptım. Şu an geldiğim noktada, borç kapatma planıma paralel olarak, Aralık ayı başında bir adet ihtiyaç kredimi kapattım. Ocak ayı başında ise diğer kredimi ve kredi kartımı kapatacağım.

İşyerim henüz net olmasa da 2019 yılında devam edecek gibi görünüyor. Bu şekilde bir kriz yaşamak, zaten düşündüğüm ancak henüz hayata geçiremediğim " Maaştan bağımsızlaşmak, kendi işimi kurmak" hedefim konusunda 2019 yılı içerisinde daha fazla çaba sarf etmem gerektiğini öğretti.

Zengin Baba-Yoksul Baba kitabını bu yıl okudum ve bu kitabın aşağıda belirttiğim cümlelerinin beni bu hedefe yönlendirdiğini fark ediyorum.

• Yoksul ve orta sınıf para için çalışır. Zenginlerin parası kendisi için çalışır.
  • Birçok kişinin bir işte çalışmayı sürdürmesi, korkuya bağlıdır. Düşüncelerimizi duygularımızın oluşturduğunu düşünecek olursak, öncelikle bu korku ile yüzleşmemiz gerekir.
  • İş, yük arabasını çekerken, sahibinin burnunun ucunda havuç tuttuğu bir eşek resmidir.
  • Tüm hayatını başka biri için çalışarak geçiren insanların sonu genellikle finansal mücadeledir.
Kiyosaki, bir iş kurmadan önce muhasebe, yatırım, piyasalardan anlama ve yasalar konusunda kendini eğitmek ve uzmanlaşmak gerektiğini söylüyor.
O zaman 2019 yılının 1. para yönetimi hedefi: Muhasebe, yatırım, piyasalardan anlama ve yasalar konularında kendimi eğiteceğim.

Bir iş kurabilmek için para da biriktirmek lazım tabi. Bu konuda söyledikleri şunlar:
  • Aktif ile pasif arasındaki farkı öğreneceksin ve paranı aktife yatıracaksın. Aktiflerden gelen nakit akışının fazlasını yine aktif sütuna yatıracaksın.
  • Zenginler aktifleri satın alır, yoksulların sadece giderleri vardır. Orta sınıf aktif olduğunu zannettiği pasifleri satın alır.
2019 yılının 2. para yönetimi hedefi: Bu yıl, pahalı ancak sattığımda para etmeyecek ıvır zıvırlara para harcamak yerine birikime yöneleceğim, bono, tahvil, hisse seneti gibi bilgi ve tecrübe sahibi olmadığım yatırım araçlarında bilgi ve tecrübe edinecek ve yapabildiğim kadar bilançomun aktif sütununu dolduracağım.

Sonuç olarak para yönetimi konusunda, 2019 yılında iki adet hedef belirledim. Nihai amaç, bir adamın iki dudağının arasında bir hayat yaşamamak olarak tanımlanabilir. O zaman bana kolay gelsin:))
Yine ufkumu açtım elecda ♥️
Muhasebe ve yasalar konularında işim gereği bilgiliyim, ama yatırım ve piyasalardan uzağım, hiç ilgimi çekmedi. Sanki hep erkek işiymiş gibi geldi. Ama öğrenebileceğim konusunda tereddütüm yok.
Bu topicde konu biraz geçmişti. Bir üye vardı bu yatırım işleriyle ilgilenen. Keşke buralara uğrasa...

Para Yönetimi

merhaba 2019 yılının 2. para yönetimi hedefi: Bu yıl, pahalı ancak sattığımda para etmeyecek ıvır zıvırlara para harcamak yerine birikime yöneleceğim, bono, tahvil, hisse seneti gibi bilgi ve tecrübe sahibi olmadığım yatırım araçlarında bilgi ve tecrübe edinecek ve yapabildiğim kadar bilançomun aktif sütununu dolduracağım.cümlesinin detaylandırısanız çok mutlu olurum tşk

Para Yönetimi

diğer konulardaki yazılarını da sabırsızlıkla bekliyorum:) hayatımıza ışık tutuyorsun iyi ki varsın :):KK200::KK200:

2018 değerlendirmesi ve/veya 2019 hedefleri hazırlayıp burda paylaşmaya ne dersinz kızlar? bir plan belirlemek yapmayı kolaylaştırıyor, son zamanlarım o kadar boş geçmiş ki hedef deyince ne koysam o bile aklıma gelmiyor kitap okumaktan başka :(

ohoooo sende yaniii... bakıcı ablan da varmışş.. biz alamıyoruz arkasından iş yapıyoruz diye... :KK14:
sen önce bi kan değerlerine baktır o zaman..
kan değerlerim normal canım, demir eksikliğinden şüphelendim özellikle baktırdım da, neden böyleyim bilmyorum çok tembelim :(

Öncelikle teşekkür ederim:) çocukla iletişim meselesi şu sıralar en büyük derdim diyebilirim , 2 yaşında oğlum ve aramız bir iyi bir limoni. 1 buçuk yaşına kadar etkinlik hazırlardım Pinterest ten gördüğüm yaşına uygun çok güzel etkinlikler hazırlardım. Bu yaz da memlekette annemin Bahçeli evinde iyiydik ama Eylül de okul başladı sonra hamilelik durumu olunca ve benim de şu lanet telefon alışkanlığım yüzünden sıkıntıdayım. Hamilelikten önce diğer konularda düzenimi kurmuştum ama oğlumla verimli vakit konusunu çözememiştim, şimdi bulantı durumu yüzünden düzen de kalmadı Allah’tan annem burda çok güzel ilgileniyor sağ olsun ama çocuk bi yerden sonra beni istiyor ben de bu aralar çok agrasif davranıyorum çok üzülüyorum. Sihirli bir çözüm sunamam ama ikimizin de ilk hamlesi telefon kullanımını sınırlamak olmalı ben adım atmıştım ama şu an askıda. Bi minimal yaşam ve verimli rutini baştan sona okumadıysan okumanı tavsiye ederim bi de aktif değil eski ama sade yaşam diye bi konu var ben ordan da çok güzel şeyler öğrendim, acayip motive oldum. Ben de çok üşengeçtim ama değişimin etkilerini gördüm ya bi daha eski halime dönemem. Bi de Benim sana tavsiyem kendini her konuda sorgulama, mesela yardım edesin yoksa etme, içinden Her zaman gelmeyebilir bu çok normal. Ekstra iş konusunda da her türlü Üstüne kalacaksa bakış açını değiştir bence, zararı bi sana olur çünkü , çok uzattım kusura Bakma :)
olur mu hiç ne uzatması, teşekkür ederim, iki çocuk zor oluyordur eminim kendine haksızlık etme yetmeye çalışıyorsundur eminim ikisine de, benim tek çocuk ama onla bile ilgilenmek istemiyoum işten geldikten sonra saatleri sayıyorum resmen artık yatsın diye:( maalesef telefonla ondan çok vakit geçiriyorum önemli bişey de yok yaptığım ya oyun veya sosyal medya gezintisi...

Öncelikle hoş geldiniz :KK50:
Erteleme hastalığı kavramını internette bir araştırmanızı tavsiye ediyorum. Çözüme ulaşabilmek için sorunun adını koymanız gerek.
teşekkür ederim canım, bilgisayarım bozuktu ne zamandır yeni görebildim yazını. pomodoro tekniğinden bahsediyor onu uygulamaya çalışıcam

yotubedan bir sürü alaksız diziyi merak edip kısa videolarını iliyorum bazen de faydalı şeyler izlemeye çalışıyorum ev düzeni-çocukla aktivite-tefsir sohbetleri falan, ama hepsini tik atmak için yapıyorum sanki sadece izliyorum uygulamaya geçemiyorum. mesela her sene üç aylarda kuran meali bitiriyorum üç senedir ama boşboş okyorum giib yani namazlarımı hiç kılmıyorum , ara ara başladığım zamanlar oldu ama birkaç gün sonra bıraktım hep, vakit geçiyor bir sürü boş işle uğraşıyorum ama 5 dk namaza ayıramıyorum, çocukla aktivite de öyle sadece not alıyorum bir yere kalıyır, evip sürekli dağınık boyuna video izliyorum falan,
elecda elecda bu konudaki düşüncelerimi merak ediyorum, çıkmazda hissediyorum kendimi..

olur mu hiç ne uzatması, teşekkür ederim, iki çocuk zor oluyordur eminim kendine haksızlık etme yetmeye çalışıyorsundur eminim ikisine de, benim tek çocuk ama onla bile ilgilenmek istemiyoum işten geldikten sonra saatleri sayıyorum resmen artık yatsın diye:KK43: maalesef telefonla ondan çok vakit geçiriyorum önemli bişey de yok yaptığım ya oyun veya sosyal medya gezintisi...
Canım benim de 1 oğlum var, 2 haftadır evde hasta yatıyorum ve telefon bağımlılığım hat safhaya ulaştı. 2019 yılı için ilk hedefim telefon kullanımını sınırlandırmak :(

Canım benim de 1 oğlum var, 2 haftadır evde hasta yatıyorum ve telefon bağımlılığım hat safhaya ulaştı. 2019 yılı için ilk hedefim telefon kullanımını sınırlandırmak :KK43:
sen neler yapıyorsun telefonda? birlikte bir uygulama mı yapsak acaba sınırlandırmak için?

Back