selam...
pinky nin söylediklerini bir yerlerde okumuştum.olumsuz davranışta sarılma.rahatlatma.bu rutin hale geldiğinde çocuk sevgisini alıp yine eskisi gibi davranabiliyor.annenin fazla sevgi dolu yaklaşımında ya da bende diyeyim ben kendimde yetersizlik hissetmiyorum ancak hata yaptı sar hata yaptı sev sanki hep hata hep hataya sebep oluyor.çocuk değil mi bazen bu gibi durumları çok iyi kullanabiliyorlar.
sizin mecazi anlamda yazdığınız düşünmemiştim. normal düz yazı okuyunca..kafam çok dolu.anlam karışıklığı diyelim mi..duygusa lanlamda anladım ve bu bana hiç adil gelmedi.en sevdiğim ve tek en yakınım beni itse kendimi çok kötü hissederdim.benim yapmak istediğim şey bu değil,kendisini kötü hissetmesi değil.sorumluluklarının bilincine varması.
patron kelimesi? bu da mecaz mı? burada bir parmak sallama görüyorum.benimde höyyyt anlarım oluyor ancak iktidar meselesi değil yine söylediğim gibi sorumluluklarını yerine getirmesi...
doğruyu bulmaya çalışıyorum,yorumlara açığım.
akşamdan minik bir örnek:
her zaman,ama her zaman ders notlarını değerlendirme kağıtların oraya buraya bırakır.devaölı uyarır sahip çıkmasını söylerim.işi bittiğinde ortadan kaldırmasını dolabına ya da çantasına her nereye konması gerekiyorsa ya da çöpe,koymasını söylerim.ya toplar ya yarısı kalır.önceden uyarırırm,evi toplarken yanlışlıkla ya da bilerek çöpe gidebileceğini...her zaman.dün yine aferinli bir kağıdı kalmış,inceledim bir ara gündüz.hep ortalıktaydı.çöpe attığımı hatırlamıyorum ama akşam bulamadı.mini bşir krize dönüştü.bende ses yükseldi.eğer daha önce toplasaydı böyle bir şeyle karşlaşmayacağını anllattım,tabii sinirli.
baskın çıkma çabaları...öğretmeni istemişmiş o kağıdı nerden bilsinmiş.bunu bende bilemezdim dedim.
aynen öğretmeninin üslubuyla bana ne, hiçç umrumda değil..der bazı konularda.ben de öyle tavır takındım.öğretmenini dinliyor beni de dinlesin.
öğretmeni ile aramızdaki fark gözlemlediğim kadarıyla duygusallığa yer yok..disiplin.belki öğrenci eğitiminde.bense fazla duygusalım,otorite elbet biraz var ama patronluk derecesinde..noolur yanlış anlaşılmıyorum inşallah sevgili
elecda duygular törpülenir mi? istediğimiz oranda.....
sonuç:bulamadı tabii..kalktı dolabını boşalttı,mış yani sonradan gördüm.yazı tahtasını silmiş tebeşirlerini sıralamışfazlalıkları çöpe atmış..sonra karşıma geçti uzandı ,yatma saatiydi.parmağı ağzında.tek bir soru soracağım dedim.bunlar neden oldu biliyor musun?
söylemek istemiyorum du yanıt.tamam bilmen yeterli dedim.
fakat değişmiyor.ertesi güne kısık sesle vicdan azabıyla başlıyorum
yazım hatalı için özür,çabuk yazıyorum