• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

En çok takıldığım yer burası, igde de dolanıyorum sürekli i, whatsupp, puff çok canım sıkılıyor. Yapalım, ne yapalım mesela ?
bu aralar telefondan oyun da oynuyordum sildim oyunu şimdi, face ve instagramım var, faydalı şeyler de oluyor diye silmek istemiyordum ama bir süreliğine ikisini de dondurmaya karar verdim en az bir hafta süre verdim kendime, bir haftam güzel geçerse devamı gelir inşallah. whatsapp ı silemem ordan haberleşmek çok oluyor

En çok takıldığım yer burası, igde de dolanıyorum sürekli i, whatsupp, puff çok canım sıkılıyor. Yapalım, ne yapalım mesela ?
ben bir ara moment diye bir uygulama yüklemiştim, günde kaç saat telefonda aktif olduğunu gösteriyor 5-6 saati görsüm hep hiç de azalmadı yani, görmenin bir faydası olmadı :işsiz:

ben bir ara moment diye bir uygulama yüklemiştim, günde kaç saat telefonda aktif olduğunu gösteriyor 5-6 saati görsüm hep hiç de azalmadı yani, görmenin bir faydası olmadı :işsiz:
Ben de süre sınırı koydum kendime ama habire aşıp duruyorum, İnstagramı dondursam olur aslında Face e pek girmiyorum, whatsuppı ben de silemem :(

ben de aynı uygulamayı denedim ama faydası olmadı maalesef. ben de gaza geldim kapattım instagram ve face hesabımı biraz zihnim temizlensin detoks olsun diye, günlük plan yapmak lazım aslında plansızmolunca hiçbişey yapmıyorum ben,pomodoro tekniği de hoşuma gitti denemeyi düşünüyorum

olur mu hiç ne uzatması, teşekkür ederim, iki çocuk zor oluyordur eminim kendine haksızlık etme yetmeye çalışıyorsundur eminim ikisine de, benim tek çocuk ama onla bile ilgilenmek istemiyoum işten geldikten sonra saatleri sayıyorum resmen artık yatsın diye:KK43: maalesef telefonla ondan çok vakit geçiriyorum önemli bişey de yok yaptığım ya oyun veya sosyal medya gezintisi...
Canım Dilek Cesur’un Seni Anlıyorum Çocuk kitabını mutlaka oku. Daha çok vakit geçirmek isteyeceksin bence.

bu aralar telefondan oyun da oynuyordum sildim oyunu şimdi, face ve instagramım var, faydalı şeyler de oluyor diye silmek istemiyordum ama bir süreliğine ikisini de dondurmaya karar verdim en az bir hafta süre verdim kendime, bir haftam güzel geçerse devamı gelir inşallah. whatsapp ı silemem ordan haberleşmek çok oluyor
Whatsapp bildirimlerim kapalı benim. Boş kaldığım zaman alıyorum elime telefonu okuyorum hızlıca mesajları. Diğer türlü her mesajda ses geldikçe merak edip bakıyordum sonra takılıp kalıyordum.

Dondurmaya karar verdim demişsin. Kararını uyguladın mı peki? Umarım uygulamışsındır.

6 saat yazmışsın alttaki mesajında görünce çok şaşırdım. Gerçekten çoooookkk uzun bir süre. Ne yapılır 6 saat boyunca telefonla bilemedim.

Bu biraz da alışkanlık meselesi. Şimdi tv izleme alışkanlığım yok benim ve o yüzden açınca izleyecek bişey bulamayıp kapatıyorum. Eminin bi iki hafta ısrarcı olup izlesem artık tv’de nerde ne program var, dizi var, tv nasıl izlenir öğrenirim ve alışkanlık olur bende. İnternet için de aynı şey geçerli elime tel.i alınca yapacak bişey bulamıyorum artık. Çünkü böyle bir alışkanlığım yok. Sıkılıp hemen bırakıyorum çoğu zaman bu aralar.

Yapmayın etmeyin arkadaşlar. Çok yazık zamanınıza ve beyninize. Beyninizi böylesi boş şeyler ile doldurunca, onu verimli bir şekilde kullanmayı istemek biraz hayalcilik oluyor. Önce beynimizi besleyelim ki ondan sonra ondan fayda bekleyelim.

merhaba 2019 yılının 2. para yönetimi hedefi: Bu yıl, pahalı ancak sattığımda para etmeyecek ıvır zıvırlara para harcamak yerine birikime yöneleceğim, bono, tahvil, hisse seneti gibi bilgi ve tecrübe sahibi olmadığım yatırım araçlarında bilgi ve tecrübe edinecek ve yapabildiğim kadar bilançomun aktif sütununu dolduracağım.cümlesinin detaylandırısanız çok mutlu olurum tşk
Şöyle ki mesela ocak ayında kendime outdoor mont almaya karar vermiştim. Şu anki fiyatı 1500 lira civarı. Onu almak yerine o para ile hisse senedi alacağım ve şu anki montumla bir yıl daha idare edeceğim.
Daha önceden hiç bono, tahvil ve hisse senedi almadım. Her birinden 1500 liralık alım yapıp, sene sonunda satıp, kazançları kıyaslamayı düşünüyorum.

diğer konulardaki yazılarını da sabırsızlıkla bekliyorum:) hayatımıza ışık tutuyorsun iyi ki varsın :):KK200::KK200:

2018 değerlendirmesi ve/veya 2019 hedefleri hazırlayıp burda paylaşmaya ne dersinz kızlar? bir plan belirlemek yapmayı kolaylaştırıyor, son zamanlarım o kadar boş geçmiş ki hedef deyince ne koysam o bile aklıma gelmiyor kitap okumaktan başka :KK43:

Çok teşekkür ederim.:KK200:
2019 yılı hedeflerinizi paylaşırsanız ben de çok sevinirim.

olur mu hiç ne uzatması, teşekkür ederim, iki çocuk zor oluyordur eminim kendine haksızlık etme yetmeye çalışıyorsundur eminim ikisine de, benim tek çocuk ama onla bile ilgilenmek istemiyoum işten geldikten sonra saatleri sayıyorum resmen artık yatsın diye:KK43: maalesef telefonla ondan çok vakit geçiriyorum önemli bişey de yok yaptığım ya oyun veya sosyal medya gezintisi...

teşekkür ederim canım, bilgisayarım bozuktu ne zamandır yeni görebildim yazını. pomodoro tekniğinden bahsediyor onu uygulamaya çalışıcam

elecda elecda bu konudaki düşüncelerimi merak ediyorum, çıkmazda hissediyorum kendimi..

Mükemmeliyetçi yapıda insanlar, bir işin hakkını veremediğini düşündüğü zamanlarda o işi hiç yapmamaya yönelirler. Senin yapında da mükemmellik kaygısı olması muhtemel. Yapmak zorunda hissetme ancak yapmama hali de tahminimce sende bir rahatsızlık hissi yaratıyor. Bu rahatsızlığa dikkatini vermemek için de sosyal medya gibi zihnini meşgul edecek şeylere yönleniyorsun.

Benim çözüm önerim, kendine günlük küçük hedefler koyman. Mesela annelik konusunda, Oyuncu Anne'nin oyun takvimi var. Onu alıp her gün takvimde o gün için hangi oyun yazıyorsa sadece onu oynayabilirsin. 1 Ocak itibariyle başlamanı tavsiye ederim. Oyunlar zaten sadece 5-10 dk civarı sürüyor. Bazıları için ufak tefek hazırlıklar yapman gerekiyor. Günlük annelik hedefin takvimdeki o gün yazan oyunu oynamak olsun.

Sağlıklı Yaşam

2018 yılında hamilelik ve doğum nedeniyle beslenmeme dikkat ettim. İlk 4 ay bol kusmalı ve kilo vermeli dönem haricinde fiziksel olarak rahat bir hamilelik geçirdiğimi düşünüyorum. İlk kızımda lohusalıkta süt olsun başlığı altında yediğim tatlılar sütü arttırmadığı gibi benim hamilelikte aldığımın 2 katı kilo almama sebep olmuştu.:işsiz:

Bu sefer aynı hataya düşmemeye gayret ettim. Ara ara çok yediğim zamanlar oldu ancak dengelemeyi başardım. 2018 yılı beslenme performansımdan memnunum:) 2019 yılında da günde iki öğün yiyerek, hafta içi un ve şeker tüketmeden, gıda takviyelerimi düzenli alarak devam etmeyi, hafta sonları da sevdiğim hamur işi ve tatlıları abartmadan yemeyi hedefliyorum.
Bu yıl, hayatıma nihayet yürüyüş ve egzersizi dahil etmiş bulunuyorum.:KK76: Çok uzun zamandır istediğim ancak gerçekleştiremediğim bir şeydi bu. Doğum iznini evde geçiriyor olmam ve kızımın okulunun yürünebilir bir mesafede olması sayesinde hafta içi her gün düzenli yürüyüş yapabildim. Ara ara aksamalar oldu tabi ama takılmadım. Bu konudaki hedefimi hep "olduğu kadar" şeklinde belirliyorum. Bu bakış açısının çok faydasını gördüm. "Bugün yürüyemedim ama yarın yürürüm" cümlesi beni sürdürülebilirlik konusunda oldukça motive etti. Haftayı değerlendirirken "Bu hafta 3 gün yürüyemedim" yerine "Bu hafta 2 gün yürümeyi başardım" şeklinde değerlendirme yapmaya gayret ediyorum.

Sabahları kızımı ve eşimi uğurladıktan sonra bakıcı ablamız gelene kadar 40 dk bir zaman İpek ile yalnız kalıyoruz. Bu zaman diliminde hoşuma giden 1 bacak, bir sırt, bir karın bir de kalça egzersiz hareketi yapmaya çalışıyorum. 4 hareketi 20 tekrar ile yapıyorum ve yaklaşık 5 dk kadar sürüyor. 2019 yılında egzersiz süremi yavaş yavaş 20 dakika civarına çekmeyi hedefliyorum.

Sitede pilates dersine başladığımdan bahsetmiştim. Bu hafta 1 aylık program tamamlanıyor ve ben spor salonu sevmediğimi bir kez daha anlamış bulunuyorum:)) Bu perşembe son dersim var. Dersin tamamını videoya çekip evde kendim devam etmeye karar verdim.

Sağlıklı beslenme ve spor yapmaktaki asıl amacım fiziksel olarak iyi görünmek değil, sağlıklı yaşlanmak, ailemi ve kendimi düzgün besleyerek hastalık riskini düşürmek. Hepimiz için sağlıklı geçirdiğimiz bir yıl olmasını diliyorum.:KK200:

Whatsapp bildirimlerim kapalı benim. Boş kaldığım zaman alıyorum elime telefonu okuyorum hızlıca mesajları. Diğer türlü her mesajda ses geldikçe merak edip bakıyordum sonra takılıp kalıyordum.
benim de kapalı ama öyle bir alışkanlık olmuş ki elim sürekli telefonda bildirim var mı diye:(

Dondurmaya karar verdim demişsin. Kararını uyguladın mı peki? Umarım uygulamışsındır.

6 saat yazmışsın alttaki mesajında görünce çok şaşırdım. Gerçekten çoooookkk uzun bir süre. Ne yapılır 6 saat boyunca telefonla bilemedim.

Bu biraz da alışkanlık meselesi. Şimdi tv izleme alışkanlığım yok benim ve o yüzden açınca izleyecek bişey bulamayıp kapatıyorum. Eminin bi iki hafta ısrarcı olup izlesem artık tv’de nerde ne program var, dizi var, tv nasıl izlenir öğrenirim ve alışkanlık olur bende. İnternet için de aynı şey geçerli elime tel.i alınca yapacak bişey bulamıyorum artık. Çünkü böyle bir alışkanlığım yok. Sıkılıp hemen bırakıyorum çoğu zaman bu aralar.

Yapmayın etmeyin arkadaşlar. Çok yazık zamanınıza ve beyninize. Beyninizi böylesi boş şeyler ile doldurunca, onu verimli bir şekilde kullanmayı istemek biraz hayalcilik oluyor. Önce beynimizi besleyelim ki ondan sonra ondan fayda bekleyelim.
evet canım gece yatmadan dondurdum hepsini, whatsapp kaldı sadece, bazen oyun oynuyorum bazen video, dizi parçaları, sürekli instagram face kontrol etmece haberler bile dğeişmiyor bazen be girene kadar o derece yani, tamamen alışkanlıktan :( sonra da çok felaket baş ağrım oluyor akşamları. uzun süre telefonda olduğum için sanırım. video izlerken de bşr yandan whatsapp falan takılıyorum bazen video da faydalı olmuyor odaklanamayınca

Mükemmeliyetçi yapıda insanlar, bir işin hakkını veremediğini düşündüğü zamanlarda o işi hiç yapmamaya yönelirler. Senin yapında da mükemmellik kaygısı olması muhtemel. Yapmak zorunda hissetme ancak yapmama hali de tahminimce sende bir rahatsızlık hissi yaratıyor. Bu rahatsızlığa dikkatini vermemek için de sosyal medya gibi zihnini meşgul edecek şeylere yönleniyorsun.

Benim çözüm önerim, kendine günlük küçük hedefler koyman. Mesela annelik konusunda, Oyuncu Anne'nin oyun takvimi var. Onu alıp her gün takvimde o gün için hangi oyun yazıyorsa sadece onu oynayabilirsin. 1 Ocak itibariyle başlamanı tavsiye ederim. Oyunlar zaten sadece 5-10 dk civarı sürüyor. Bazıları için ufak tefek hazırlıklar yapman gerekiyor. Günlük annelik hedefin takvimdeki o gün yazan oyunu oynamak olsun.
yapmadığım için de çok rahatsızım ama rahatsız olmaktan öteye gidemiyorum hiçbir zaman, elimi işe atmıyorum, oğlum uyuduktan sonra da 1-2 saat kendime vakit kalıyor masadaki bardağı mutfağa bile götürmüyorum bazen inan, sadece sosyal medya ile geçiyor sonra üzülüyorum hooop ertesi gün yine aynı... oyun takvimi dediğin kitap mı canım? benm oğlumun yaşına uyar mı oyunlar acaba?

Merhaba kızlar iyi akşamlar,
Epeydir yazmadım.Hamileyim Allah nasip ederse Haziranda kucagima alacağım.Elecda dışında pek kimseyi tanımıyorum ama ara ara fırsat buldukça yazılanları okuyorum. 2019 yılında bende kendime bir hayli çeki düzen vermek istiyorum.Çok dağıldım umarım toparlanrm.
2019 yılına ait kendime bir plan listesi oluşturup uymaya gayret edeceğim.

Sosyal medya anlamında bende çok muzdaribim.Çok fazla gereksiz zaman harcıyorum.Çocuk olunca zaman bulamam diyordum ama çocuk olunca da sanırım alışkanlıktan vazgeçmek kolay olmuyor.Planlarimi haftalık oluşturup sonrasında kontrol edeceğim.Plan yazmaya pazartesi başlayıp,pazarları hangi hedefime ulaştım bakacağım. Umarım 2019 hepimiz için hayırlı,huzurlu bir yıl olur.

iyi akşamlar kızlar ben de bugün internete gezindim biraz 2019 hedefleri için fikir edinmek için. yeni bir hobiye başlamak istediğime karar verim, net değil ama origami veya kara kalem öğrenebilirim,kara kalemi kendim ev şartlarında yapabilir miyim bilmiyorum araştırıcam biraz. şiir okumak istiyorum bu sene, her ay bir şair seçip onun şiirlerini okuyabilirim diye düşündüm. daha netleştirmedim tam netleştirince liste olarak burda paylaşmayı düşünüyorum. hobi için tavsiyesi olan varsa alırım :)

Back