Tamam canım, çok sevinirim. Nasıl gidiyor hamilelik?Selam elecda
Zengin baba yoksul babayı ben okudum
Özellikle fare yarışı metaforu çok doğru ve beni de yansıttığı için üzücü
Sen de okuyunca fikir paylaşımı yaparız
Tamam canım, çok sevinirim. Nasıl gidiyor hamilelik?
Tamam canım, çok sevinirim. Nasıl gidiyor hamilelik?
İlk hamileliğimde kullanmıştım, Gebe’den almıştım. Sonra bir arkadaşa ikinci de geri alırım diyerek vermiştim. Bu seferde de kullanmak için istedim, o da başkasına vermiş:) artık iyiyim. Sadece geceleri sırt ve bel ağrısı çekiyorum. Acaba hamilelikte kullanılan yan yatış yastığı gibi bişey kullandın mı?
Öyle görünüyor. Umarım 39 veya 40’da doğar. Görümcem ve kızı biz de olacaklar. Ela’yı nereye bırakacağız gibi dertler olmaz böylece.Senin de çok az kalmış 2-3 haftaya doğuyor galiba ipek
O kitabı henüz okumadım, okunacaklar listesine ekledim:) Okuduktan sonra yorumlarını paylaşabilirsen çok sevinirim.
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim
Amin canım, çok teşekkürlersevgilielecda güzelcecik, kolaycacık geçsin doğumun, sağlıkla kavuşun miniğinize
kitap önerilerinizi not alıyorum ben de, ben bir de ebook reader kullanıyorum, internetten bazı kitapları bulabiliyorum bedavaya parasını çoktan çıkardı bile.
Bu sıra daha çok eğitime yönelik kitaplar alacağım sanırım, yeniden okula başlıyorum nasipse. Kızla ve işle birlikte nasıl yapacağımı planlamaya başladım ben de, paylaşacağım zamanı geldikçe rutinimi ve neler yaptığımı. kaygı seviyem yüksek, rutin şart :)
işe bu ay sonunda başlayacağım kısmetse, okul eylül sonu ekim başı başlayacak. işe başlamadan evi düzene sokmaya büyük temizliği bitirme çalışıyorum.
kışlık hazırlıklarım ve alışverişimi hep pratik yemeklere dönük yapıyorum.
Yemeklik soğandan, bakliyata kadar hazırlıyorum ağız tadıyla kolayca yapabilmek nasip olsun
Böyle mesajlara gerçekten çok seviniyorum. Yaklaşık 2 yıl önce sade hayata geçiş yapmaya karar verdim ve o zamandan beri hayatımı daha da sadeleştirecek adımlar atmaya gayret ediyorum. “Ben bu işi çözdüm” diye bir iddiam yok. Sadece arkama dönüp baktığımda katettiğim yolları görüyorum. Ama beni en çok mutlu eden şey, bu yolu izlerken başımdan geçenlerin ve öğrendiklerimin, birilerinin hayatında olumlu izler bıraktığını görmek.Sevgilielecda :) konunuzu bir çırpıda okudum. Ufkumu öyle açtınız ki. Burada önermiş olduğunuz kitapları edinerek hem evimi sadeleştirip temizlik işlerini daha kolay hale getirdim, hem de sizin vermiş olduğunuz önerilerle kendime bir rutin oluşturdum :) Artık eskisi kadar üşengeç değilim. Başlamakta zorluk çektiğim işlerimi de 50 dk yap,10 dk ara ver metoduyla çabucak hallediveriyorum. Size çok teşekkür ederim :)
Böyle mesajlara gerçekten çok seviniyorum. Yaklaşık 2 yıl önce sade hayata geçiş yapmaya karar verdim ve o zamandan beri hayatımı daha da sadeleştirecek adımlar atmaya gayret ediyorum. “Ben bu işi çözdüm” diye bir iddiam yok. Sadece arkama dönüp baktığımda katettiğim yolları görüyorum. Ama beni en çok mutlu eden şey, bu yolu izlerken başımdan geçenlerin ve öğrendiklerimin, birilerinin hayatında olumlu izler bıraktığını görmek.
Çok teşekkür ederim. Bütün değişim kendi seçimlerimizin sonucunu yaşadığımızı ve seçimlerimizi değiştirerek hayatımızı istediğimiz şekle sokabileceğimizi fark etmekle başlıyor. Siz bu farkındalığa gelip, harekete geçmişsiniz, bundan sonrası da gelir:)Ben henüz çok yeniyim, sizin o güzel tecrübelerinizin yanında benim içinde bulunduğum süreç devede kulak ve söylediğim gibi her şey "sayenizde" başladı :) size teşekkür etmesem olmazdı. Ne kadar çok kullanmayacağım şeyi evime doldurduğumu ve almaya devam ettiğimi, bunların bakımları ve temizliklerini bedenime ücretlerini de keseme yük ettiğimi farkettim.Geçen gün sizin geçtiğimiz sayfalarda yaptığınız gibi kumbaramdaki bozuk paraları su satın alacak şekilde gruplayıp kullandım :) eşim bile değişimime inanamıyor. Allah sizden razı olsun ve bütün işleriniz planlarınız rast gitsin.
Vaktinizi ayırıp bizimle paylaştıklarınız için minnettarım.Konunuzu büyük keyif ve merakla takip ediyor olacağım
Böyle mesajlara gerçekten çok seviniyorum. Yaklaşık 2 yıl önce sade hayata geçiş yapmaya karar verdim ve o zamandan beri hayatımı daha da sadeleştirecek adımlar atmaya gayret ediyorum. “Ben bu işi çözdüm” diye bir iddiam yok. Sadece arkama dönüp baktığımda katettiğim yolları görüyorum. Ama beni en çok mutlu eden şey, bu yolu izlerken başımdan geçenlerin ve öğrendiklerimin, birilerinin hayatında olumlu izler bıraktığını görmek.
sevgili elecdaBöyle mesajlara gerçekten çok seviniyorum. Yaklaşık 2 yıl önce sade hayata geçiş yapmaya karar verdim ve o zamandan beri hayatımı daha da sadeleştirecek adımlar atmaya gayret ediyorum. “Ben bu işi çözdüm” diye bir iddiam yok. Sadece arkama dönüp baktığımda katettiğim yolları görüyorum. Ama beni en çok mutlu eden şey, bu yolu izlerken başımdan geçenlerin ve öğrendiklerimin, birilerinin hayatında olumlu izler bıraktığını görmek.
Merhaba elecda severek takip ettiğim sayılı topiklerden burası. İyiki paylaşıyorsun teşekkür ederim kendi adıma. Hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim huzurla güle güle büyütün yavrularınızı inşallahGünaydın Hanımlar,
Bu sabah kızımla uzun bir kahvaltı yaptık. Krep istedi, beraber hazırladık. 10:00’a doğru kreşe bıraktım. Normalde 08:30’da hep beraber evden çıkıyoruz. Evde olmanın faydaları işte, çocuk uzun zamandır acele etmediği bir hafta içi sabahı geçirmemişti. Ona da değişiklik oldu bana da:))
Önümüzdeki hafta kreşteki son haftası olacak. Onu bilmem de ben okuldan nasıl ayrılacağım bilemedim. İki yıldır aile gibi olduk. Çocuğumun üzerindeki haklarını kesinlikle ödeyemem, o kadar emek verdiler ve sevgi ile büyüttüler ki.
İşini hakkıyla yapan bir okul yönetimi ve öğretmenleri ile çalıştığımız için çok mutluyum. Allah nasip ederse İpek Hanım’ı da 3 yaşında aynı yere başlatırım.
Kızımı bıraktıktan sonra eve geldim. Hızlıca bir evi toparladım. Dün akşam yemeğinden kalanları öğlen yerim, sonrasında da bu akşamın yemeğini pişiririm diye düşünüyorum. Gün içerisinde biraz bilgisayardan çalışmam gerekecek.
Canım çok teşekkür ederimBenim de ufkumu açtın sevgilielecda
Yeri gelmişken bir kere daha söylemek istedim. Bazı şeyler sayende hayatıma girdi ve uygulamaya başladım: acil durum parası, kişisel misyon bildirgesi. Ayrıca Sadelikte çok yol katettim. Kitap önerilerin, çocuk yetiştirme tarzın,sağlıklı beslenme önerilerin... mesela kişisel misyon bildirgeme yazdığım tez aşamasında olduğum yüksek lisansı bitirme hedefim için başlangıç yaptım. Belki hatırlayanlar olur çok istekli değildim ama bildirge beni buna zorladı, tabi bunlar ilk aklıma gelenler. İyiki bu bilgilerini bizimle paylaşma kararı aldın, hayatıma öyle güzel dokundun ki, teşekkürler. İpek i sağlıcakla kucağına al bu arada
Ben Bioderma Photoderm AR 50 faktör kullandım uzun bir dönem. Memnundum. Lekelenme problemi yaşamadım. Geçen ay İnstagram’den tuvahealüngbynature sayfasından doğal bir güneş koruyucu aldım. Ondan da memnunum şu an.Merhaba arkadaşlar;
Bir süredir problem yaptığım bir konu var. Size de yazıp, bana yardımcı olabilecek deneyimli annelerden yardım almak istedim.
Eczaneden güvenilir bir markanın güneş koruyucu kremini almama rağmen, hamilelik dolayısıyla yüzümde oluşan lekelenmeleri engelleyemedim.(Özellikle bıyık ve alın çevresinde) Tatil döneminde ise bu lekelenmeler baya belirginleşti.
Hamilelik döneminde yapılacak birşey yok, belki emzirme sürecinde de yapılacak bir şey yoktur. Eğer böyle bir şey yaşayıp, bir çözüm yolu bulan varsa içim rahatlayacak. Son günlerde görüntümü pek sevmemeye başladım çünkü.
Cevap yazanlara şimdiden teşekkürler.
Sevgiler.