Selamlar,
Dün sabah kahvaltısında bizim kız piknikte kahvaltı yapalım diye tutturunca pastaneye uğrayıp patatesli börek ve limonata aldık. Sakin bir çocuk parkının yakınlarında bulunan bir ağacın altına yerleştik. Aldıklarımızı yedik, kızım biraz parkta oynadı ve eve geldik.
Öğlen sıcağında evde oynadık. Akşam da babası ile sinemaya gittiler. Çıkışta oyun alanında biraz oynayıp pizza yiyip gelmişler. Avm’den oyuncak vs. almadan çıkma konusunda eşim benden daha başarılı. Bu nedenle kızı avm işlerinde ona devrettim. Ben tiyatro, müze, piknik gibi aktivitelere götürüyorum.
Bugün de kahvaltıdan sonra beraber kek yaptık. İkimiz de keyifli vakit geçirdik ve şu anda kekimiz fırında pişiyor.
2 yaşından beri mutfakta birşeyler yapıyoruz. İlk başladığımız zamanlarda döküp saçmaları beni çok geriyordu bazen de sesim yükseliyor sonra da çok pişman oluyordum. Bu sorunu nasıl çözdüğümü paylaşmak istiyorum.
Şimdi hatırlayamadığım bir kitapta okumuştum. Bir durum karşısındaki davranışınızı değiştirmek istiyorsanız o durumu hayalinizde tüm detayları ile canlandırın. Kriz anı tüm detaylı ile beyninizde yaşansın. Sonra o kriz esnasında nasıl davranmak istiyorsanız öyle davrandığınızı hayal edin. Cümlelerinizi, mimiklerinizi hatta nefes alışverişinizi bile düşünün. Sonra hayal ettiğiniz sahneyi gerçek hayatta uygulayın diyordu.
Ben keki komple döktüğünü, yumurtayı yere düşürdüğünü vs. şu ana kadar ne yaşadıysak her birini tek tek düşündüm ve nasıl tepki verdiğimi hayal ettim. O durumlar gerçekleştirdiğinde de derin bir nefes alıp, hayal ettiğim şekilde davranmaya çalıştım. İlk seferde tam olmadı, yaklaşık 3. seferde istediğim noktaya geldim.
Bugün tezgaha bir miktar şekeri döktü. Gözümün içine tedirgin bir şekilde baktı. “Önemli değil canım, temizleriz beraber” diyip öptüm onu. Eskiden verdiğim agresif tepkileri görmediği için sanırım o da beni öpüp “Seninle kek yapmaya bayılıyorum anne” dedi. Bu da benim gayretimin en güzel karşılığı:) Daha önceden döktükleri için kalbini kırdığım oldu, bunun için çok üzgünüm ama bundan sonrasını kurtaracağım inşallah.