Dün akşam dedi ki “Ben kardeş istemiyorum, vazgeçtim. Onu geri gönderin”. “Geri gönderilmiyor” dedim. “O zaman doktor onu çıkartsın, doktorda kalsın” dedi. “ O da olmuyor” dedim. “Teyzeme verelim, onun çocuğu yok. Ben başka kızın olmasını istemiyorum” dediDemeelecda etme kardeşim
kafamda tam 2. için plan yaparken zaman hesaplamaya başlamışken yapma
Gerçi Allah ne der önemli olan o biz düşünsek de ama
Geçen ig de bir fotoğraf gördüm
Hastane odası yatakta 4 yaşlarında kollarını bağlayıp surat yapan bir erkek çocuk
Ön tarafta fotoğrafı çekilen yeni doğmuş kardeşi
Abinin bir bakışı var fotoğrafa
Eşime attım
Dedik 2. yi yapsak bizim oğlanın modu
Valla işimiz bozuk hakkımızda hayırlısı:))winter is coming diyor annesi :)
Sürecin hızlandığını hissediyordur muhtemelen, bir yandan da haklı kızçeye bi çiftlik bile almadınız :))
Dün akşam dedi ki “Ben kardeş istemiyorum, vazgeçtim. Onu geri gönderin”. “Geri gönderilmiyor” dedim. “O zaman doktor onu çıkartsın, doktorda kalsın” dedi. “ O da olmuyor” dedim. “Teyzeme verelim, onun çocuğu yok. Ben başka kızın olmasını istemiyorum” dedi
evet satın almak için baktık ama evin çok talibi varmışHayırlısı olsun inşallah. Satın almak için mü balacaksınız?
Mümkün Olduğunca İyi Annelik
Leyla’nın yüzü gözümün önünden gitmiyor. İnşallah ölmeden önce çok acı çekmemiştir diye temennide bulunabiliyorum sadece.
Herkes sosyal medyaya idam naraları atarken ben çözümün bu kadar basit olduğunu düşünmüyorum. Bu meselenin çözümü annelikte. 2 konu var burada.
1) Çocuğunu Koru: Mesela annesi, çocuğu kapının önünde bırakmak yerine başında dursaydı, şu an Leyla yaşıyor olurdu. Bu kadar ölüme rağmen hala çocuklarını başı boş sokağa bırakan anneler ile dolu ortalık.
Güvenlikli sitede oturmama rağmen, kızım ne kadar büyürse büyüsün asla parka yalnız göndermem. O parka gitmek istediği sürece ben de orada olacağım. Sitede yüzlerce kişi yaşıyor. Kimin ne olduğunu bilemem ki!
Kızımı servise vermedim mesela. Eşim bırakıyor ben alıyorum. Bu ülke serviste unutulup can veren çocuk gördü. Bir yandan da trafikte servis şoförlerinin nasıl araç kullandıklarına, başkalarının canlarını nasıl tehlikeye attıklarına şahit oldukça kendi çocuğumun canını emanet etmem mümkün görünmüyor.
Geçenlerde eşimin dayısı bize yatılı geldi. Kızıma “Bu gece beraber yatalım, seninle uyumayı özledim” dedim ve alıp yatağımıza getirdim. Eşim anladı ve biraz bozuldu. İstediği kadar bozulabilir, dayısını da severim ama güvenemem ki! Misafir odası ile kızımın odası yan yana. Böyle bir risk alamam. Kendi akrabam olsa yine aynı şekilde davranırım.
Çocuklarımız bize emanet. Onları koruyacak olan bizleriz.
2) Çocuğunu Eğit: Pedofili profillerine baktığımızda genellikle çocukken cinsel istismara uğrayan ve/veya hayvanlara zarar veren-tecavüz eden insanlar olduklarını görüyoruz.
Çocuğumuzun hayvanlara hiç bir şekilde zarar vermemesini sağlamak gerekiyor.
Ayrıca erkek annelerine çok iş düşüyor. Erkekliğe övgü yapmamak, benim aslan oğlum herşeyi yapar, elinin kiri şeklindeki yaklaşımlar çarpık bir cinsel anlayışa sebep oluyor.
Demeelecda etme kardeşim
kafamda tam 2. için plan yaparken zaman hesaplamaya başlamışken yapma
Gerçi Allah ne der önemli olan o biz düşünsek de ama
Geçen ig de bir fotoğraf gördüm
Hastane odası yatakta 4 yaşlarında kollarını bağlayıp surat yapan bir erkek çocuk
Ön tarafta fotoğrafı çekilen yeni doğmuş kardeşi
Abinin bir bakışı var fotoğrafa
Eşime attım
Dedik 2. yi yapsak bizim oğlanın modu
Okulun pedagogu ile tekrar bu konuda bir görüşme yaptım. Aldığım notları yazayım, mesajlarını alıntıladığım ikinciye niyetli arkdaşların ileride işine yarayabilir:))kardeşlik güzel şey be arkadaşım..
zaman olacak kavga edecekler zaman gelecek mis gibi oyunlar oynayacak... :)
ilerde başları sıkışınca birbirlerine koşacaklar en önce... :)
ben de ikinci çocuğa çok uzak bakarken kadın dopumcu kese görünüyor gebe olabilirsin deyince: hooop birden hazır hissettim kendimi :) ama değilmiş .. bir de hayal kırıklığı yaşadım : orda anladım zamanı gelince hazır hissediverebileceğimizi..
İnşallah istediğiniz gibi bir ev, doğru zamanda karşınıza çıkar.evet satın almak için baktık ama evin çok talibi varmışbiz buraya yeni taşındığımız için pek şansımız yok gibi.
Hiç abartmıyorsun aksine bütün olup bitene rağmen insanlar hala fazlasıyla rahat davranıyor. Etrafın dediklerini hiç sallama. Geçenlerde eşimin akrabasının kır düğününe gittik. Kızım diğer çocuklarla beraber koşarak oynadı. 1 dk bile gözümü ayırmadım. Diğer çocukların anneleri pistte göbek atma derdinde. O kadar kolay ki o sırada çocuğu alıp götürmek. İnsanlardaki bu rahatlık seviyesini algılayamıyorum.Elecda çok haklısın
kızım 2 yaşında ama olabildiğince hep kontrol ediyorum misafirliğe gitsek.
herkes aman alışsın kalabalığa arkadaşları olsun diyorda aklım hep kızımda kalıyor.
geçenlerde çocuguma takip cihazımı alsam diye düşündüm o tarz saatler varmış.
o kadar korkuyorum ki artık. Diyorsunuzdur belki bu mia abartıyor saçmalıyor.
Eskiden ig fotoğraflarını yüklerdim
1 yaşından beri foto da yüklemiyorum.
Bazen benden habersiz halası paylaşımlar yapıyordu.
sinir oluyordum.
artık foto istese de göndermiyorum.
eskiden sokaklarda ne çok oynardık hava kararırdı
bayramlarda fıstık toplardık iyi cesaret varmış.
Allah korumuş
merhaba
Selamlar Hanımlar,
Bugün itibariyle 37+0 oldum ve işgörememezlik raporu başvurumu yaptım. Hastane kontrolleri haftada bire düştü. Nst başladı. Yolun sonuna doğru yaklaşıyoruz.
Bugünden itibaren evdeyim. Gerçi bu ay işyerinde yapmam gereken bazı işler izne ayrılmadan bitmedi. Bu nedenle biraz evden çalışmam gerekecek. Evde bebekten önceki tahmini 3 hafta için yeni bir rutin planlasam iyi olacak sanırım
Dün internetten okumayı planladığım bazı kitapların siparişini verdim. Kızım doğana kadar kitaplara ağırlık vermek niyetindeyim. Romanlara artık para vermeyi düşünmüyorum. Birkaç kişiden okumayı istediğim romanları ödünç aldım. Çok etkilenirsem, kütüphanemde olsun diye satın alırım. Onun haricinde ya arkadaşlardan ya da kütüphaneden şeklinde devam edeceğim.
Geçen gün “hayatınıhafiflet”in “Kitaplarda Minimalizm” adlı videosunu izledim. Tam da arkadaşımdan istediğim romanların dışında, aklımda olmayan kitapları da alıp getirdiğim güne denk geldi video. Kullandığı “Okur obezliği” tanımı dikkatimi çekti. Hakikaten amaçsız bir şekilde okumak, insanın zihnini kalabalıklaştıran bir şey.
Ben de mevcut amaçlarım doğrultusundaki bir kitap alışverişi yapmaya karar verdim. Aldığım kitapları, ilgili amaçların altına yazıyorum. Okudukça “Ben bu kitaptan ne öğrendim” şeklinde özet çıkararak paylaşmaya çalışacağım.
Mümkün Olduğunca İyi Annelik
Korkma İyi Bir Annesin
Otuz Milyon Kelime
Işığın Yolu
Minimalist Ebeveynlik
Düzenli ve Sade Bir Ev
Minimalizm-Anlamlı Bir Yaşam
Azla Mutlu Olmak
Basit ve Mutlu Yaşam
Günlük Ritueller
İyi Görünmek
Kendi Stilini Yarat
Para Yönetimi
Zengin Baba Yoksul Baba
Geçen hafta, kalan işleri düzenlemeye çalışmak ile geçtiği için buraya yazmaya fırsatım olmadı.Bugün yazacaktım sana ne yaptın çıktın mı izne diye
Bol dinlenmeli saatler günler diliyorum canım
Artık ne kadar dinlenebilirsen
Geçen bende bir yerden duydum şu 'zengin baba yoksul baba' kitabını
Bende kitaplığımdaki kitaplar bitmeden almayacağım kitap kendime söz verdim
Alıp okumadığım çok kitap var
Bende haftaya izinliyim kendimden beklentim bolca okumak
Geçen hafta, kalan işleri düzenlemeye çalışmak ile geçtiği için buraya yazmaya fırsatım olmadı.
Bebek doğmadan önce ev ve kitaplar ile ne kadar ilgilenebilirsem kar.
Zengin Baba Yoksul Babs benim de birkaç kez karşıma çıktı. Bakalım nasılmış.
Sen nasılsın, neler yapıyorsun?
Geçen hafta, kalan işleri düzenlemeye çalışmak ile geçtiği için buraya yazmaya fırsatım olmadı.
Bebek doğmadan önce ev ve kitaplar ile ne kadar ilgilenebilirsem kar.
Zengin Baba Yoksul Babs benim de birkaç kez karşıma çıktı. Bakalım nasılmış.
Sen nasılsın, neler yapıyorsun?
Sana bol tatilli zamanlar gözüküyor. Umarım bol bol dinlenirsin. Kitabı okuyunca mutlaka paylaşırım canım.Ben iyiyim canım
Haftaya izne çıkacağım
Yeni amir geldi 1 ay önce biraz karışık işler
Hem yoruldum hem bunaldım aşırı tatile ihtiyacım var
inşallah 3 hafta izin yapar 2 hafta çalışır 10 gün kurban bayramı tatili yaparım diye planlar yapıyorum.
Zengin baba yoksul baba yorumlarını bekliyorum
O kitabı henüz okumadım, okunacaklar listesine ekledim:) Okuduktan sonra yorumlarını paylaşabilirsen çok sevinirim.sevgilielecda
Soner Yalçın'ın ''Saklı Seçilmişler'' kitabına başladım....ışık oluyorsun,teşekkürler....
sağlıklı doğumun olsun.Hayırlısı ile al yavrunu kucağına...ve,sonrasında ablası ile kolaylıklar : )
sevgi ile.