Popüler Konu Verimli Rutin

Dün akşam dedi ki “Ben kardeş istemiyorum, vazgeçtim. Onu geri gönderin”. “Geri gönderilmiyor” dedim. “O zaman doktor onu çıkartsın, doktorda kalsın” dedi. “ O da olmuyor” dedim. “Teyzeme verelim, onun çocuğu yok. Ben başka kızın olmasını istemiyorum” dedi

Ah yavrum ya
Kızkardeşimin oğlu var 2 yaş küçük
Benim oğlan onu o kadar kıskanıyor ki
KArdeşi olsa daha beter oluruz.
Gerçi benim oğlum eşimden bile kıskanıyor beni
Biz evde pek yan yana oturamayız kocamla aramıza damlar miniğim

Elecda çok haklısın
kızım 2 yaşında ama olabildiğince hep kontrol ediyorum misafirliğe gitsek.
herkes aman alışsın kalabalığa arkadaşları olsun diyorda aklım hep kızımda kalıyor.
geçenlerde çocuguma takip cihazımı alsam diye düşündüm o tarz saatler varmış.
o kadar korkuyorum ki artık. Diyorsunuzdur belki bu mia abartıyor saçmalıyor.
Eskiden ig fotoğraflarını yüklerdim
1 yaşından beri foto da yüklemiyorum.
Bazen benden habersiz halası paylaşımlar yapıyordu.
sinir oluyordum.
artık foto istese de göndermiyorum.

eskiden sokaklarda ne çok oynardık hava kararırdı
bayramlarda fıstık toplardık iyi cesaret varmış.
Allah korumuş

kardeşlik güzel şey be arkadaşım..
zaman olacak kavga edecekler zaman gelecek mis gibi oyunlar oynayacak... :)
ilerde başları sıkışınca birbirlerine koşacaklar en önce... :)
ben de ikinci çocuğa çok uzak bakarken kadın dopumcu kese görünüyor gebe olabilirsin deyince: hooop birden hazır hissettim kendimi :) ama değilmiş .. bir de hayal kırıklığı yaşadım : orda anladım zamanı gelince hazır hissediverebileceğimizi..

Okulun pedagogu ile tekrar bu konuda bir görüşme yaptım. Aldığım notları yazayım, mesajlarını alıntıladığım ikinciye niyetli arkdaşların ileride işine yarayabilir:))
Kardeş İle İlgili Pedagog Görüşmesi

1. Duyguyu tanımlayın

“Bak canım senin şu an hissettiğin duygunun adı kıskançlık ve bu çok normal bir duygu. Teyzen doğduğunda ben de böyle hissetmiştim ama merak etme bu duygu kardeşini tanıdıkça, beraber vakit geçirdikçe sevgiye dönüyor.”
Bu şekilde konuşulduğunda içindeki sıkıntılı hissin adını koymuş ve herkesin hissettiğini belirterek de yavrumuzda bir sıkıntı olmadığını dile getirmiş oluyoruz.

2. Doğum ve Lohusalık Sürecini Anlatın “Bebekler ne zaman doğacaklarına kendileri karar veriyorlar. Sen de kendin karar vermiştin. O gün geldiğinde benim ve babanın hastaneye gitmesi gerekiyor. Doktor bebeği karnımdan çıkaracak. 1 gece hastanede kalacağız. Senin yanında şu kişi kalacak. Ertesi sabah baban seni alıp hastaneye getirecek ve hep beraber evimize döneceğiz.”

“ Bebeği karnımdan çıkardıkları için benim bir süre karnım ağrıyacak ve ağrının geçmesi için yatakta dinlenmem gerekecek. Benim karnımın ağrısı geçene kadar seninle şunları yapamayacağım, benim yerime bu konularda sana şu kişi yardımcı olacak. İyileşince hepsini tekrar yapabileceğim.

“Bebek süt dışında birşey yiyip içemeyeceği için onu emzireceğim ve bu biraz vakit alacak. Emzirdikten sonra seninle oyun oynayabiliriz”

“Bebeği gece de emzirmek gerektiği için bir süre bizim odamızda kalacak. Sen de bizim odamızda kalmıştın. Sen kendi odanda uyumaya devam edeceksin. O da yeterince büyüdüğünde kendi odasında uyuyacak.”

3. Süt Emmek İstediğinde Ne Yapacağız?
Emmek istediğinde direkt göğsünüzü uzatın ve emmesine izin verin. Ancak bu sırada kesinlikle onunla ilgilenmeyin. Kafanızı başka yöne çevirin, kitap okuyun ya da telefona bakın. Sonrasında da tadı nasıldı, hiç sana yakıştı mı vb. hiçbir cümle kurmayın. Kesinlikle olumlu veya olumsuz bir tepki bermeyin, yorumda bulunmayın. Sizden reaksiyon alamadığı için bu davranışı terk edecektir.
Emekleme, altına bez bağlanması, bebek gibi konuşma durumlarında da aynı tavrı gösterin.

4. Duygularını Anlatmasına/ Göstermesine İzin Verin

Ağlasın, bağırsın, istediğimi söylesin. Müdahale etmeyin, öğüt vermeyin. Sadece sarılın ve sakinleştirin. Bebeğe fiziksel zarar vermemesi için sürekli takipte olun ancak kızınıza bunı hiseettirmeyin. Bu süreci kendi atlatacak, sizin yapabilecekleriniz bu kadar. Kendinize de çok yüklenmeyin, siz de daha önceden 2 çocuklu bir aile olmadınız:)

Hiç abartmıyorsun aksine bütün olup bitene rağmen insanlar hala fazlasıyla rahat davranıyor. Etrafın dediklerini hiç sallama. Geçenlerde eşimin akrabasının kır düğününe gittik. Kızım diğer çocuklarla beraber koşarak oynadı. 1 dk bile gözümü ayırmadım. Diğer çocukların anneleri pistte göbek atma derdinde. O kadar kolay ki o sırada çocuğu alıp götürmek. İnsanlardaki bu rahatlık seviyesini algılayamıyorum.

sinirliportakal hoş geldin. Merak etmiştim seni
merhaba elecda hoş buldum :)) benim de aklım sizdeydi nasılsın nasıl gidiyor hamilelik iyi mi kızların?
diğer gelişmeleri gülümseyerek okudum zaten :)) benim de kızıma kardeş gelse aynı şeyleri yaşarız. bence kimse istemez küçükken bir kardeşi olsun
beni sorarsan sabah işe git öğlen eve git akşam kızı parka götür banyo yaptır uyut. sonra sabaha kadar ders çalış filan çok yoğun ve stresli bir dönemden geçtim.sınavım vardı..bir çok şeyi yoluna sokarsam ben de ikinciyi düşünüyorum takipteyim buralarda

Selamlar Hanımlar,

Bugün itibariyle 37+0 oldum ve işgörememezlik raporu başvurumu yaptım. Hastane kontrolleri haftada bire düştü. Nst başladı. Yolun sonuna doğru yaklaşıyoruz.

Bugünden itibaren evdeyim. Gerçi bu ay işyerinde yapmam gereken bazı işler izne ayrılmadan bitmedi. Bu nedenle biraz evden çalışmam gerekecek. Evde bebekten önceki tahmini 3 hafta için yeni bir rutin planlasam iyi olacak sanırım

Dün internetten okumayı planladığım bazı kitapların siparişini verdim. Kızım doğana kadar kitaplara ağırlık vermek niyetindeyim. Romanlara artık para vermeyi düşünmüyorum. Birkaç kişiden okumayı istediğim romanları ödünç aldım. Çok etkilenirsem, kütüphanemde olsun diye satın alırım. Onun haricinde ya arkadaşlardan ya da kütüphaneden şeklinde devam edeceğim.

Geçen gün “hayatınıhafiflet”in “Kitaplarda Minimalizm” adlı videosunu izledim. Tam da arkadaşımdan istediğim romanların dışında, aklımda olmayan kitapları da alıp getirdiğim güne denk geldi video. Kullandığı “Okur obezliği” tanımı dikkatimi çekti. Hakikaten amaçsız bir şekilde okumak, insanın zihnini kalabalıklaştıran bir şey.

Ben de mevcut amaçlarım doğrultusundaki bir kitap alışverişi yapmaya karar verdim. Aldığım kitapları, ilgili amaçların altına yazıyorum. Okudukça “Ben bu kitaptan ne öğrendim” şeklinde özet çıkararak paylaşmaya çalışacağım.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik
Korkma İyi Bir Annesin
Otuz Milyon Kelime
Işığın Yolu
Minimalist Ebeveynlik

Düzenli ve Sade Bir Ev
Minimalizm-Anlamlı Bir Yaşam
Azla Mutlu Olmak
Basit ve Mutlu Yaşam
Günlük Ritueller

İyi Görünmek

Kendi Stilini Yarat

Para Yönetimi

Zengin Baba Yoksul Baba

Bugün yazacaktım sana ne yaptın çıktın mı izne diye
Bol dinlenmeli saatler günler diliyorum canım
Artık ne kadar dinlenebilirsen

Geçen bende bir yerden duydum şu 'zengin baba yoksul baba' kitabını
Bende kitaplığımdaki kitaplar bitmeden almayacağım kitap kendime söz verdim
Alıp okumadığım çok kitap var
Bende haftaya izinliyim kendimden beklentim bolca okumak

Geçen hafta, kalan işleri düzenlemeye çalışmak ile geçtiği için buraya yazmaya fırsatım olmadı.
Bebek doğmadan önce ev ve kitaplar ile ne kadar ilgilenebilirsem kar.

Zengin Baba Yoksul Babs benim de birkaç kez karşıma çıktı. Bakalım nasılmış.

Sen nasılsın, neler yapıyorsun?

Ben iyiyim canım
Haftaya izne çıkacağım
Yeni amir geldi 1 ay önce biraz karışık işler
Hem yoruldum hem bunaldım aşırı tatile ihtiyacım var
inşallah 3 hafta izin yapar 2 hafta çalışır 10 gün kurban bayramı tatili yaparım diye planlar yapıyorum.

Zengin baba yoksul baba yorumlarını bekliyorum

Selam elecda
Zengin baba yoksul babayı ben okudum
Özellikle fare yarışı metaforu çok doğru ve beni de yansıttığı için üzücü

Sen de okuyunca fikir paylaşımı yaparız

Sana bol tatilli zamanlar gözüküyor. Umarım bol bol dinlenirsin. Kitabı okuyunca mutlaka paylaşırım canım.

O kitabı henüz okumadım, okunacaklar listesine ekledim:) Okuduktan sonra yorumlarını paylaşabilirsen çok sevinirim.

Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…