- 5 Haziran 2017
- 5.111
- 12.530
-
- Konu Sahibi iremerve1990
Diğer sınıflar çok kalabalık.birde biri geçtimi diğerleri de ister diye ona da izin vermiyorlar.zaten bizim sınıf haricinde iki sınıf daha var.okul küçük bi okul.60 yaşındaki öğretmeni diğer veliler çok kötüledi tanıdıkları için ben tanımıyorum zaten o yüzden istemedik biz.Çocuğunuz icin kaygilisiniz sizi anliyorum fakat atama durumları mudurle alâkali degil ona tepki gostermeniz birseyi degistirmiyor. Bir diger husus ise 60 yaşındaki bir ogretmen cok daha tecrubeli ve çocuğunuza cok sey katabilir. Nereden baksaniz 35 yillik meslek hayati var ve siz ozel okuldaki ogretmenin henuz ilk yılı oldugunu soyluyorsunuz. Cok iyi bir egitimci olabilir ama tecrubesiz biri henuz. Kaldiki dini egitimi devlet okullarindan farkli vermeleri mufredat dışına çıktıkları anlamına gelir. Din okulda degil ailede ve bireysel olarak ogrenilir. Hangi okuldur adi sani nedir bilmiyorum ama cok cok iyi ozel okullar var onlardan birisi olsaydi tabiki ozel derdim bir egitimci olarak. Ancak alt duzey bir ozel okuldansa kesinlikle devlet okulu daha faydalı diye düşünüyorum. Sinif degistirmeyi dusunmediniz mi?
Hayır senenin başında bize öğretmen seçebilirsiniz dendi.öğretmenin söyleme yükümlülüğü tabiki var.bu konu da bizi bilgilendirmeliydi.biz kararı ona göre vermeliydik.sonuçta kedi yavrusu emanet etmiyoruz.İyi de Veli'nin öğretmen seçmesi söz konusu değil ki
Öğretmenin de kimseye söyleme yükümlülüğü yok
Kadro onun ilçe milli eğitim çözecek sıkıntıyı
Hayır senenin başında bize öğretmen seçebilirsiniz dendi.öğretmenin söyleme yükümlülüğü tabiki var.bu konu da bizi bilgilendirmeliydi.biz kararı ona göre vermeliydik.sonuçta kedi yavrusu emanet etmiyoruz.
Müzik,beden,kuran,İngilizce derslerine başka öğretmen giriyor.kuran öğretmeni bireysel olarak kuranı Kerim öğretiyor.iki öğretmeni varmış onun.beraberinde oyun şeklinde dini bilgiler veriyor (namaz oruç vb.) sabah 9 a 10 kala ders başlıyor.akşam 4:30 da bitiyor.çorba saati var saat 10 gibi.öğlen yemeği orda yiyor.akşam üstü de atıştırma saati.O daha beter
Niye senenin başından beri alıştıkları öğretmenden ayrılsın diğer çocuklar
Müdürü sevmedim
Müşteri tutmak için herşeyi vadediyor gibi
Şimdi öğretmenleri nasılsa değişti deyip sizin sınıftan öğrenci toplamaya çalışıyor
Dini eğitim Nasıl veriliyormuş onu da bir tarif etsenize
Başka öğretmen mi giriyor
Ekstra kaç saat
Devlet okulunda 6 saat özelde 9 saat ders var günde
Ekstra 15 saat ediyor bu da
Bizim okulda 10 saat İngilizce var orada kaç saat
Drama halk oyunu seramik satranç bir saat de fazla beden eğitimi var galiba
Yani dini eğitime kaç saat ayırıyor ve nereden kısıyor
Şu an o kadar zor durumdayım ki günlerdir uyuyamıyorum.bulunduğum ilçede başka özel okul yok.yani ya devlette o sınıfta devam edecek yada buraya gidecek.öğretmeninin ilk senesi inşallah 4 sene boyunca evlenip çocuk doğurmaz diye dua ediyorum valla.
Ay size gicik oldum. Kadının en doğal hakkı. hangi vebale bahsediyorsunuz belli değil.Oda kesin değil.çocuğumu kendim büyütmek istiyorum filan demiş.o kadar çocuğun vebaline girmiş oldu.
Biraz içimi rahatlattınız.öğretmeni ben sevdim.kuran öğretmeni de genç bir öğretmen yine.dini eğitim kuran haricinde namaz oruç gibi bilgileri canlandırmalarla eğlenceli bi şekilde anlatıyoruz dedi.zaten kızıma her gün soruyorum.kızım biraz aktif girişken bir çocuk.bu okuldan 4 buçukta geldi hemen dersin başına oturdu.sonra yatana kadar resim yaptı.babasıyla dalga geçiyoruz geceleri de verelim seni okula diye.parası olan ama çalışmayan / zeki olmayan öğrenciler özel okula gidiyor 90'ların fantezisi değil miydi ya :)
yok öyle bir şey konu sahibi.. benim oğlum 1. sınıftan beri özel okulda okuyor, bu yıl Türkçe den 82 aldığı için sınıf ortalamasının altına düştü.. millet ruh hastası gibi çalışıyor, kaçıncı kaynak kitabı bitirdik saymıyorum bile.. yeter ki kaliteli bir özel okul olsun, zaten ilçeler arası sınavlarda falan çıkıyor başarı durumu..
diğer taraftan verdikleri dini eğitimi mutlaka kontrol edin, herhangi bir cemaatin öğretilerini dikte etmesinler minicik kafalara.. onun dışında öğretmen seçimi de çok önemli, eğer öğretmen hoşunuza gittiyse ve maddi durumunuz da uygunsa ben her şekilde özeli öneririm..
Siz veliler olarak fazla gaza getiriyorsunuz bence birbirinizi.Ay size gicik oldum. Kadının en doğal hakkı. hangi vebale bahsediyorsunuz belli değil.
Hanım efendi ben hakkı değil dedim mi acaba.bize yılın başında neden söyleme tenezülünde bulunmadı.insanlar evcil hayvanlarının bile bakıcısını değiştirmek istemiyor hayvanın psikolojisi bozulur diye.ben çocuğumu emanet ediyorum.Ay size gicik oldum. Kadının en doğal hakkı. hangi vebale bahsediyorsunuz belli değil.
parası olan ama çalışmayan / zeki olmayan öğrenciler özel okula gidiyor 90'ların fantezisi değil miydi ya :)
yok öyle bir şey konu sahibi.. benim oğlum 1. sınıftan beri özel okulda okuyor, bu yıl Türkçe den 82 aldığı için sınıf ortalamasının altına düştü.. millet ruh hastası gibi çalışıyor, kaçıncı kaynak kitabı bitirdik saymıyorum bile.. yeter ki kaliteli bir özel okul olsun, zaten ilçeler arası sınavlarda falan çıkıyor başarı durumu..
diğer taraftan verdikleri dini eğitimi mutlaka kontrol edin, herhangi bir cemaatin öğretilerini dikte etmesinler minicik kafalara.. onun dışında öğretmen seçimi de çok önemli, eğer öğretmen hoşunuza gittiyse ve maddi durumunuz da uygunsa ben her şekilde özeli öneririm..
Keşke bütün devlet okullarının şartları özel okullar gibi olsa.yılın başında ben direttim zaten devlet okulu diye.eşim özel okula yollayalım demişti.eşimin iş arkadaşı yolluyor çok memnunuz demiş.şöyle örnek vereyim kızımın sınıf arkadaşı koluna kalem sokmuş çocuğum omzu delinmiş ve ben bunu eve gelince gördüm.öğretmeni bana haber vermedi.ama özelde en ufacık birşeyde haber veriyorlarmış.Bu konuda soze katılıyorum. Okul cok onemli her ozel iyi degil maalesef azinlik bir grup cok iyi. O yuzden cok iyi arastirmak lâzım. Eğer iyi bir ozel okulsa ve maddi durum elveriyorsa evet ozel ama sadece adi ozelse devlet okulu. Keşke firsat esitligi olsa ve her cocuk ayni egitimi ayni kosullarda alsa...
Hanım efendi ben hakkı değil dedim mi acaba.bize yılın başında neden söyleme tenezülünde bulunmadı.insanlar evcil hayvanlarının bile bakıcısını değiştirmek istemiyor hayvanın psikolojisi bozulur diye.ben çocuğumu emanet ediyorum.
Dini kreşe yollamadım.yollayıp memnun olan çok kişi var ama biz istemedik yaşı küçük diye.burayıda zaten dini eğitimi için değil sadece daha ilgili daha elit bi okul diye istedim.daha doğrusu alternatifim yok.şimdi deneyimli ogretmen iyidir de hepsi iyi degil yaslanmis olmasiyla alakasi yok... dini krese de gonderiyorlar ama nasil biryer siz arastiracaksiniz onu bilemiyorum
Yani orasi nasil bir okul merak ettim dogrusu. Biz eline diken batsa hemen veliyle iletisime geçiyoruz. Bu sadece benim icin degil butun meslektaslarim boyle. Bu devirde boyle bir duruma şaşırdım dogrusu. Belki gormemistir bilmiyordur diye dusunmek istiyorum. Madem cevrenizde gonderen var durumunuzda var ozele gonderin o halde iciniz rahat eder.Keşke bütün devlet okullarının şartları özel okullar gibi olsa.yılın başında ben direttim zaten devlet okulu diye.eşim özel okula yollayalım demişti.eşimin iş arkadaşı yolluyor çok memnunuz demiş.şöyle örnek vereyim kızımın sınıf arkadaşı koluna kalem sokmuş çocuğum omzu delinmiş ve ben bunu eve gelince gördüm.öğretmeni bana haber vermedi.ama özelde en ufacık birşeyde haber veriyorlarmış.
Dini kreşe yollamadım.yollayıp memnun olan çok kişi var ama biz istemedik yaşı küçük diye.burayıda zaten dini eğitimi için değil sadece daha ilgili daha elit bi okul diye istedim.daha doğrusu alternatifim yok.