Vejeteryan olmak

Kediler_efendisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2016
402
296
103
39
Selam arkadaşlar,

Yaklaşık 5 ay oldu, et tüketimini bıraktım ve ondan sonra göz altım çöktü ve genel olarak yüzüm çöktü gibi,yani eger ben görsel olarak yanılmıyorsam,malum insan kendini daha farklı inceliyor..

Aranızda vejeteryan olanlar ne önerirsiniz?

Eger bunun ile baglantılı ise yüzde ki degişiklik.

Niye et tuketimini biraktin saglik problemin falan mi var ... bnde sadece beyaz et tuketmiyorum ama boyle bir problemim olmadi .. kirmizi et mutlaka tuket derim sagligin icin yani

Kırmızı etten gelen demiri yeni beslenmenizde yerine koyuyor musunuz?

1. Ispanak, brokoli vb koyu yeşil yapraklı sebze yemelisiniz her gün
2. Sadece ıspanak brokoli yeterli olmuyor, demiri hap olarak takviye de almalısınız doktorunuzla görüşün derim demir seviyenize baksın sonra takviye yazsın
3. Çay, kahve gibi demir düşmanı içecekleri azaltmanız gerekiyor , günde maximum 1 bardak kahve ölçeğinde.
4. Demirin yaninda B vitaminine de ekstra dikkat etmeniz gerekiyor. Ceviz, badem gunluk yemelisiniz.

Genel olarak beslenmenizin geri kalanı nasıl? Ekmek, makarna çerçöp yerseniz sağlıklı olmanız zor. Tam tahılları, kuruyemişi günlük yemeniz lazım mesela.

Son düzenleme:
Bol bol çiğ yeşillik, kuru çekirdekli üzüm, pekmez ve demir takviyesi alırsanız yeterli demir ihtiyacınızı almış olursunuz

Canım bende kızımın alerjisi nedeniyle vejeteryan besleniyorum ama dediğin gibi bi sorunum olmadı. Hem kendi kafana göre vejeteryan besleniyorum olmaz doktora gitmen lazım ve vücudunun alamadığı maddeleri başka hangi gıdalarla takviye edebilirsin öğrenmen lazım.

Ispanak ara sıra tüketiyorum,
Evet malesef ekmek var,onuda bırakmayı düşünüyorum,doktora gitmedim daha bu konu için

Muhtemelen onunla bağlantılı. Vejetaryen değilim ama o tür bir beslenmeyi seçtiğin zamana yediklerinin dengesine çok dikkat etmek zorundasın. Neyin içinde kaç gram protein var, diğer ette bulunan önemli şeyler var ölçüp ona göre beslenmelisin. Günlük alınan protein miktarının bir minimumu var onun altına düşersen önemli sorunlar oluyor. Brokolide protein varmış deyip bir tabak yiyip geçersen olmaz çünkü onun bir tabağında yeterli protein yok. Başka şeylerle desteklemelisin.

Ispanak ara sıra tüketiyorum,
Evet malesef ekmek var,onuda bırakmayı düşünüyorum,doktora gitmedim daha bu konu için

Durun ekmegi birakmayin hemen onu bos beles yemek anlaminda yazmistim :)

Soyle ki, vucudunuz 30 yildir hayvansal proteine alismis. Protein icin baklagilleri bolca yemeniz gerekiyor mesela. Tum mesele, onceden kirmizi etten/baliktan gelen besinleri hayvansal olanlarla degistirmek. Kebapti, kofteydi derken bizim memlekette her gun et tuketiliyor , siz de onceki hayatinizda her gun et tuketiyorsaniz simdiki hayatinizda besinsel olarak ete alternatifler bulmaniz gerekli. Dogru beslenirseniz , saglikli olmamaniz icin bir sebep yok. Koyu yaprakl sebzelere de kesinlikle yonelin. Ispanagi cig haliyle salata yapip yiyin.

Vejetaryen beslenme bloglarini, yemek tariflerini takip edin derim.

Bu bir tercih meselesi ama ben doğadan gelen yenebilir şeylerden uzak durmanın hata olduğunu düşünüyorum.
yeri geliyor diyet yapan insana karbonhidratı tamamen kesme, o da lazım deniyor. Yani ekmek vs gibi.

bence kendi kafanıza göre bir şey yapmışsınız ama yanlış beslenıyorsunuz
bir diyetisyen beslenme uzmanına danışmalısınız

Bizde ürünlerin gdolu olmadığını satıcının ambalaja yazması veya bunu başka şekilde belirtmesi yasak. GDO ne demek? Hayvan DNAsının bitkilerinkiyle karıştırılması, genetiği değiştirilmiş organizma yani. E ben de haya DNAsı içere ve neye zararı olacağı kestirilemeyen bitki yemektense ne yediği belli olayan hayvanı yerim daha iyi. En azından ağız tadıma uygun.
Tabi bitkileri yemekle ilgili de hayvanları yemekle ilgili de bin türlü sorun bulunabilir. O hayvanlar da sonuçta o GDOlu bitkileri yiyebiliyorlar mesela. Bu durumda dolaylı olarak aynı zararı göreceğiz.
Sonuç olarak bu konularda bir şeye körü körüne inanamıyorum. Her düşüncede bin kusur buluyorum. O yüzden zahmet edip et yemeyi bırakmak gibi ekstrem fedakarlıklar yapmıyorum. Hastalık ölüm ne zaman isterse bulacak zaten...

Protein ihiyacini diger besinlerle karsilamaya calis. Sut, yogurt, yumurta.. Vejetaryenler sebze yemeklerinin yani sira, bakliyat da cok tuketiyorlar.

Valla kanka bana sorarsan yedigimiz seylerin cogu b.k.

Tavuk safi antibiyotik
Inek dana hormon ilaci
Sebzeler genetigiyle oynanmis

Madem heps asagi yukari ayni b.k , ben de canim ne cekerse onu yiyorum

Lakin su da var ki, besi hayvanlarina gercekten cok eziyet ediliyor. Ineklere etten baska, sut icin de cok eziyet ediliyor. Danalar, annelerinden ayrilirken o kadar agliyorlar cemkiriyorlar ki insanin yuregi daglaniyor. Tavuklar ufacik kafeslerde, hareket etmelerine olanak olmadan besleniyor, kendi pislikleri icinde yasiyorlar. Tanidigim vegan/vejeteryan insanlarin cogu bu yuzden hayvansal gida yemiyorlar. Sagliktan ziyade, hayvan eziyetine karsi olduklari icin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…