- 5 Kasım 2016
- 402
- 296
- 103
- 39
- Konu Sahibi Kediler_efendisi
-
Etlerin dogal olmayışı,güvenememek,Niye et tuketimini biraktin saglik problemin falan mi var ... bnde sadece beyaz et tuketmiyorum ama boyle bir problemim olmadi .. kirmizi et mutlaka tuket derim sagligin icin yani
Özür dilerim imhalat nedir?Etlerin dogal olmayışı,güvenememek,
Toplu imhalat
Üretim'de diyebilirizÖzür dilerim imhalat nedir?
Özür dilerim imhalat nedir?
Ispanak ara sıra tüketiyorum,Kırmızı etten gelen demiri yeni beslenmenizde yerine koyuyor musunuz?
1. Ispanak, brokoli vb koyu yeşil yapraklı sebze yemelisiniz her gün
2. Sadece ıspanak brokoli yeterli olmuyor, demiri hap olarak yakviye de almalısınız doktorunuzla görüşün derim demir seviyenize baksın sonra takviye yazsın
3. Çay, kahve gibi demir düşmanı içecekleri azaltmanız gerekiyor , günde maximum 1 bardak kahve ölçeğinde.
Genel olarak beslenmenizin geri kalanı nasıl? Ekmek, makarna çerçöp yerseniz sağlıklı olmanız zor. Tam tahılları, kuruyemişi günlük yemeniz lazım mesela.
Muhtemelen onunla bağlantılı. Vejetaryen değilim ama o tür bir beslenmeyi seçtiğin zamana yediklerinin dengesine çok dikkat etmek zorundasın. Neyin içinde kaç gram protein var, diğer ette bulunan önemli şeyler var ölçüp ona göre beslenmelisin. Günlük alınan protein miktarının bir minimumu var onun altına düşersen önemli sorunlar oluyor. Brokolide protein varmış deyip bir tabak yiyip geçersen olmaz çünkü onun bir tabağında yeterli protein yok. Başka şeylerle desteklemelisin.Selam arkadaşlar,
Yaklaşık 5 ay oldu, et tüketimini bıraktım ve ondan sonra göz altım çöktü ve genel olarak yüzüm çöktü gibi,yani eger ben görsel olarak yanılmıyorsam,malum insan kendini daha farklı inceliyor..
Aranızda vejeteryan olanlar ne önerirsiniz?
Eger bunun ile baglantılı ise yüzde ki degişiklik.
Ispanak ara sıra tüketiyorum,
Evet malesef ekmek var,onuda bırakmayı düşünüyorum,doktora gitmedim daha bu konu için
bence tuketmelisin. dogal et dedigin köy danası veya tavugu ise inan sana öyle şeyler anlatırım ki. gider marketten tesis eti alır yersin.Etlerin dogal olmayışı,güvenememek,
Toplu imhalat
Bizde ürünlerin gdolu olmadığını satıcının ambalaja yazması veya bunu başka şekilde belirtmesi yasak. GDO ne demek? Hayvan DNAsının bitkilerinkiyle karıştırılması, genetiği değiştirilmiş organizma yani. E ben de haya DNAsı içere ve neye zararı olacağı kestirilemeyen bitki yemektense ne yediği belli olayan hayvanı yerim daha iyi. En azından ağız tadıma uygun.
Tabi bitkileri yemekle ilgili de hayvanları yemekle ilgili de bin türlü sorun bulunabilir. O hayvanlar da sonuçta o GDOlu bitkileri yiyebiliyorlar mesela. Bu durumda dolaylı olarak aynı zararı göreceğiz.
Sonuç olarak bu konularda bir şeye körü körüne inanamıyorum. Her düşüncede bin kusur buluyorum. O yüzden zahmet edip et yemeyi bırakmak gibi ekstrem fedakarlıklar yapmıyorum. Hastalık ölüm ne zaman isterse bulacak zaten...
İmalat demek istedi sanırımÖzür dilerim imhalat nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?