• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vazgeçebilmek

Geçen gün kız kardeşiniz ile ilgili bir konu açmıştınız. Ailenizin çok kötü bir mahallede oturduğundan falan bahsetmiştiniz. Süper maaşlı biri olarak neden ailenize yardımcı olmadınız da bakkalcı adama verip veriştirdiniz peki?

Süper maaşlı, müdürümsü konumda olan biri olarak bizlere tavsiyeleriniz vardır elbette. Lütfeder misiniz lütfen?

Ya da senaryo yazmaya devam edin siz.
Süper maaşlı dediğim 10000 maaşlı bir iş değil.
Öğrenci statüsüne göre gayet iyi bir maaş olduğunu belirtmek isterim. Bana yetiyor mu yetiyor. Artıyor mu artıyor. Benim için süper kriteri bu kadar.
Tavsiyem ise işte lak lak edip oturmak ya da sadece kendi işinizi yapmak yerine başka bir iş öğrenmeye çalışmak,farklı alanlarda da tecrübe edinmeye çalışmak.
Patronum bakımından şanslıyım,kendisiyle uyunlu çalışıyorum işe başladığımda sıradan hatta sürekli uyarılan bir çalışandım. Daha sonra kendisinin beni tanıma fırsatı oldu ve muhasebede yanında durmaya başladım. Sayım işleri yapmaya,bir yandan alanım olmayan şeylerle ilgilenmeye ve öğrenmeye başladım. Kendisi bana bir sürü şey öğretti. Daha sonra devamını düşünüp düşünmeyeceğimi sordu,devam edeceğimi söyledim. Ve o da beni yanında götürüp işleri öğretmeye devam etti. Bu kadar. Senaryo sandığınız konuya neden yazdığınızı da anlamadım ama neyse.

Geçen gün kız kardeşiniz ile ilgili bir konu açmıştınız. Ailenizin çok kötü bir mahallede oturduğundan falan bahsetmiştiniz. Süper maaşlı biri olarak neden ailenize yardımcı olmadınız da bakkalcı adama verip veriştirdiniz peki?
Hanımefendi konunun linkini atayım size açıp okuyun.
Ben istanbul'un bir ucunda annem bir ucunda kalıyor.
Üniversite için bu yerdeyim ben.
Annemin orda oturma sebebi işine yakın olması,aynı zamanda teyzelerimle ve anneannemle de yakın oturması. Kısacası kardeşimi kontrol edebilmesi.
O konuda da yazdım ben,kardeşim okuldan geldiğinde birşeylee alıyor,parası çıkışmayınca yazdırıyor. Annemde akşam gidip ödüyor. O konuda yine bahsettim,anneme alışveriş yapıyorum,her gittiğimde abur cubur alıyorum ama kardeşime yetmiyor,gidip aşağıdan canının çektiğini alıyor yazdım. Yalan söylemiyorum yani.

Aaa evet öyle bir konu vardı aynı kişiler mi
Özel üniversite de burslu okuyordur belki bilemedim .konu sahibinde bir tutarsızlık var ama öyle hissettim bende.

Süper maaşlı dediğim 10000 maaşlı bir iş değil.
Öğrenci statüsüne göre gayet iyi bir maaş olduğunu belirtmek isterim. Bana yetiyor mu yetiyor. Artıyor mu artıyor. Benim için süper kriteri bu kadar.
Tavsiyem ise işte lak lak edip oturmak ya da sadece kendi işinizi yapmak yerine başka bir iş öğrenmeye çalışmak,farklı alanlarda da tecrübe edinmeye çalışmak.
Patronum bakımından şanslıyım,kendisiyle uyunlu çalışıyorum işe başladığımda sıradan hatta sürekli uyarılan bir çalışandım. Daha sonra kendisinin beni tanıma fırsatı oldu ve muhasebede yanında durmaya başladım. Sayım işleri yapmaya,bir yandan alanım olmayan şeylerle ilgilenmeye ve öğrenmeye başladım. Kendisi bana bir sürü şey öğretti. Daha sonra devamını düşünüp düşünmeyeceğimi sordu,devam edeceğimi söyledim. Ve o da beni yanında götürüp işleri öğretmeye devam etti. Bu kadar. Senaryo sandığınız konuya neden yazdığınızı da anlamadım ama neyse.

O kadar hava yaptınız, şimdi de "süper" kelimesine bir çekidüzen verdiniz. Hiç şaşırmadım.

Valla klavyenin bu kadar cesaret vermesini aklım almıyor. Tepkim ve ısrarla yazmam bütünüyle ondan.

Neyse müdürüm, bol şanslar size.

Anlaşılan birlikte olduğunuz için ayrılamıyorsun.. sırf öyle dediği için bırakmalı bir kenarda ve yoluna devam etmelisin..
Elbette karşına seni seven ve değer veren biri gelecektir. Ve dik dur her zaman.. üstünü çiz ve geç. Bunu yapabilirsin.
Hayır hayır onun için değil.
O bana "benimle birlikte oldun,ayrılamazsın" diyor ben demiyorum.

Arasa açma mesaj atsa cevap verme gelirse görüşme. Sizin ondan vazgecemeyeceginizi düşünüyor nasılsa yine devam edecek diye
Evet işte tam da bundan emin.
Onu sevdiğimi,ondan hiç vazgeçemeyeceğimi düşünüyor. Ama yanılıyor.

Bazen aşık olur insan. Çok güzel anılar biriktirir. Bir sürü karşılıklı mutluluklar yaşanır,sözler verilir,gelecek hayal edilir. Çünkü ayakları yerden kesilmiştir,deli gibi aşıktır ona. Hiç bitmeyecek sanar. Hiç sonu gelmeyecek gibi.. Ama bir sorun vardır ortada,çoğu zaman bir tarafın sevgisi daha baskın olur,kendi enerjisiyle,kendi hayatından taviz vererek ilişkisini besler,diğer tarafa nazaran daha çok emek verir ilişkiye. Bir süre sonra bunalacağından,bıkacağından bir haber bir şekilde hayatını karşı tarafa göre şekillendirir.

Bugün kötü bir konuyla gelmedim,hayatta iyi kötü herkesin bir tecrübesi olan bir konuyla geldim size. Bu konuyla ilgili yorumlarınızı sizin güzel ellerinize bırakıyorum,dilerim güzel fikirler çıkar ve yardımcı olabiliriz birbirimize.

İşte o çok seven taraf bu sefer benim arkadaşlar. Öyle yoruldum ki herşeyi düşünen,herşeyi ayarlayan taraf olmaktan. Sevildiğimden eminim,hatta hiç kimse beni bu kadar sevip korumamıştır. İyi biridir,iyi niyetlidir,her zaman iyiliğimi düşünür. Ama olmuyor,birşeyler eksik birşeyler hep yarım. Ben artık çabalamaktan yoruldum,kendimden hayatımdan okulumdan nefret eder oldum. Onun istediği zaman okula gitmemi,onun istediği zaman uyumamı,onun istediği zaman dışarı çıkmamı istiyor. Hayatımı eline almak istiyor. Hali hazırda okuduğumun dışında dondurulmuş bir üniversite kaydım var,başka bir şehirde. İyi bir bölüm ve iyi bir üniversite. Ama gelin görün ki kesinlikle yollamam diyor. Yahu sen kimsin,annem misin babam mısın 21 yaşında kadınım bu hadsizlik ne. Herşeyi ben yapıyorum,herşeyi benden bekliyor. Ben gitmeyeceğim ama o hergün cafelerde arkadaşlarıyla gezecek,vakit geçirecek. Kendi hayatından asla taviz vermiyor.

Velhasıl kelam artık ben sıkıldım,ayrılmak istiyorum. Ama takıntı mı desem,bağlılık mı desem yoksa alışkanlık mı desem ayrı kalamıyorum,kopamıyorum bir türlü. Ama istemiyorum,gerçekten sevseydim vazgeçmenin v'sini ağzıma almazdım bunu biliyorum. Hatta nefret ediyorum,kendisine hemen her gün söylüyorum. "Bu hayatta senden başka kimseden bu kadar nefret etmedim,artık bırak yakamı." diye. Ama yok bırakmıyor. Artık benim bir adım atmam gerekiyor. Tamamen ayrılmam lazım,kendi yolumu çizmem için bunu yapmam gerekiyor. Lütfen bana yardım edin,ben bu insanı hayatımdan nasıl çıkartabilirim? Sizin böyle anılarınız,tecrübeleriniz var mı?
Senin ki alışkanlık başka bisey degil

O kadar hava yaptınız, şimdi de "süper" kelimesine bir çekidüzen verdiniz. Hiç şaşırmadım.

Valla klavyenin bu kadar cesaret vermesini aklım almıyor. Tepkim ve ısrarla yazmam bütünüyle ondan.

Neyse müdürüm, bol şanslar size.
Süper standartlarımız farklı.
10 yaşındaki çocuk için 100 lira çok büyük bir paradır.
Benim için günü kurtarır.
Benim için asgari ücret süper bir paradır ama sizin için ufak bir meblağdır.
Teşekkür ederim,iyi günler.

Aaa evet öyle bir konu vardı aynı kişiler mi
Özel üniversite de burslu okuyordur belki bilemedim .konu sahibinde bir tutarsızlık var ama öyle hissettim bende.
Diğer konuyu okuyabilirsiniz,orada da yazdım.
Annemle aynı yerde oturmuyoruz. Ben okul için şehrin bir ucundayım,annem bir ucunda.
Annemin orada oturma sebebi akrabalarımızın orada olması ve işine çok yakın olması.
Para konusuna gelince orada da yardım ettiğimi söylemiştim,kardeşim parası yetmezse yazdırıyor akşamları annem ödüyor demiştim. Durumumuz kötü değil yani.

Hayır hayır onun için değil.
O bana "benimle birlikte oldun,ayrılamazsın" diyor ben demiyorum.

Konuyu açan sensin zaten, onun için detaylı yazmadım.. sırf öyle dediği için dediğim tam da kurduğu cümle için ben yazamadım heralde.

Konuyu açan sensin zaten, onun için detaylı yazmadım.. sırf öyle dediği için dediğim tam da kurduğu cümle için ben yazamadım heralde.
Ha yok..
Ben ayrılmak istiyorum ama o gözümü bununla korkutmaya çalışıyor.
Ya da evlenemezsin diyor.
Biraz değişik bir kafa yapısına sahip. O yüzden anlayamadım kendisini.

Hanımefendi konunun linkini atayım size açıp okuyun.
Ben istanbul'un bir ucunda annem bir ucunda kalıyor.
Üniversite için bu yerdeyim ben.
Annemin orda oturma sebebi işine yakın olması,aynı zamanda teyzelerimle ve anneannemle de yakın oturması. Kısacası kardeşimi kontrol edebilmesi.
O konuda da yazdım ben,kardeşim okuldan geldiğinde birşeylee alıyor,parası çıkışmayınca yazdırıyor. Annemde akşam gidip ödüyor. O konuda yine bahsettim,anneme alışveriş yapıyorum,her gittiğimde abur cubur alıyorum ama kardeşime yetmiyor,gidip aşağıdan canının çektiğini alıyor yazdım. Yalan söylemiyorum yani.
İşine yakın daha iyi bir yer yok mu yani
Kardeşin tek kalıyormuş zaten öyle yazmışsın .
Yani canım bak burası sanal alem olunca insanlar kendilerini farklı tanıtabiliyorlar açıkcası ben pek inandırıcı bulmadım aaa umrumda mı yoo olabilir 21 yaşındasın sonuçta
Ama koşullarını daha net yazsan burdakiler daha çok yardımcı olur sana.okul dondurup başka bir üniversite ye kaydolma kısmı hiç inandırıcı değil .bence okulu bırakıp bir işe girmişsin .yani kusura bakma ben böyle düşündüm ama devam ediyorsan İnan senin adına sevinirim çünkü bu sığ beyinli seni artık kimse almaz diyen varoştan sana hayır gelmeyecek belli.

Evet.
Onun yüzünden istanbul'da özel bir üniversitede okuyorum.
Hele dondurduğum okul türkiyede ve dünyada isim yapmış bir okulken bu okulu okumayı hazmedemiyorum.
Sevgiliz istediği için mi istediğiniz üniversiteye gitmediniz?Neticede bu kararı uygulayacak kişi siz olduğunuzdan gitmemenizin sebebi sizsiniz.Sevgili dediğiniz kişi sizi manipüle ediyor maalesef, siz de bu benim hayatım ve benim kararım diyemiyorsunuz.

İşine yakın daha iyi bir yer yok mu yani
Kardeşin tek kalıyormuş zaten öyle yazmışsın .
Yani canım bak burası sanal alem olunca insanlar kendilerini farklı tanıtabiliyorlar açıkcası ben pek inandırıcı bulmadım aaa umrumda mı yoo olabilir 21 yaşındasın sonuçta
Ama koşullarını daha net yazsan burdakiler daha çok yardımcı olur sana.okul dondurup başka bir üniversite ye kaydolma kısmı hiç inandırıcı değil .bence okulu bırakıp bir işe girmişsin .yani kusura bakma ben böyle düşündüm ama devam ediyorsan İnan senin adına sevinirim çünkü bu sığ beyinli seni artık kimse almaz diyen varoştan sana hayır gelmeyecek belli.
Şöyle anlatayım.
İlk kazandığım üniversitem şuan okuduğum üniversitem. Daha sonra bir sınava girip (diğer konularımda var,ders çalışmak için ilaç kullanıyorum,3-4 saat aralıksız ders çalışmak için.) başka bir üniversite kazandım. Ama şehir dışı olduğu için göndermek istemedi. Bende dondurdum.
Okulu bırakacak kadar "aptal" birisi değilim,okumanın önemini çok iyi biliyorum. O yüzden sınava çalışmak üzerine konum ve bir sürü yorumum var.
İşine yakın bir yer yok,çünkü yine aynı mahalleden çıkmıyor olacağız,ayrıca anneannemler ve teyzemler bize çok yakın oturuyorlar. Dolayısıyla burada oturmaktan başka çaremiz yok,çünkü babam yok.

[/QUOTE]
Yanıldığını göster o zaman pismanliklarin Everestin zirvesine ulaşmadan önce. Yoksa hayat kalbini eze eze öğretiyor yanlış yaptığını daha çok gençsin 21 yaşıma dönüş şansım olsa saniye düşünmem

Tamam ben bir daha denicem anlatmayı sevgilin sırf 'biz birlikte olduk seni kimse almaz' dediği için bir an önce üstünü çizip önüne bakmalısın...
Hah şimdi açıklayıcı oldu,az önce anlamıştım.
Evet bunun için bile bırakmalıyım onu ama bir alışkanlık var.
Yoruldum yani bırakmak istesem bırakamıyorum yapamıyorum

Sevgiliz istediği için mi istediğiniz üniversiteye gitmediniz?Neticede bu kararı uygulayacak kişi siz olduğunuzdan gitmemenizin sebebi sizsiniz.Sevgili dediğiniz kişi sizi manipüle ediyor maalesef, siz de bu benim hayatım ve benim kararım diyemiyorsunuz.
Evet diyemiyorum.
Benim sizden istediğim nasıl vazgeçebilirim/ne yapabilirim. Birden kesip atmalı mıyım yoksa yavaş yavaş mı bırakmalıyım.

Back