• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vasiyet

Nickimnick

Sağlıkla gel bebeğim.
Kayıtlı Üye
20 Mart 2014
5.712
6.138
448
Merhaba kizlar size ailemi anlatmak istiyorum, ama biraz uzun
Olabilir kusura bakmayin..
Benim annemle, teyzem 2 kardeslerdi teyzem oldu.
Annem tek kaldi kiz olarak babasi tarafindan… sevilmedi. annem … dedemde erkek cocuk istemis ama olmamis, nenemin ustune kuma getirmis erkek cocuk istiyor (ilahi adalet ondada hic olmamis cocuk)
Bu arada annem babamla evlendi.)
Neyse neneme cok eziyet etti kuma olacak kadin dedemle birlikte nenem calisirdi, parasini alirlardi(hepsini degil) tabi
Nenem sonunda dedemi bosadi o evdende gitti:KK71::KK49::KK49:
Tabi kacti diyelim olanlara dayanamadi neneme annem sahip cikti babasina bir dur dedi:KK59:
Tabi onun uzerine dedem annemle konusmadi bizde ailecek konusmadik torun olarak :KK62:
Dedem cok zengindi kac tane arsa, apartman 3 tane dukkan annemin hicbirinde gozu yoktu o_Obizi rahat biraksin dedi sadece neyse gel zaman git zaman dedem herseyi satmaya basladi. (fakirlesti tabi)
Abileriminde evlenecek yasa geldiler ev yapmalari lazimdi ama nerde yapacaklar para yok arsa satin alip ev yapsinlar ...
Annem son care olarak babasina gitti arsa istedi tabi parasiyla ..
Dedem hayir dedi sokaktaki dilenciye arsami veririm sana vermem dedi.
Annem bir sinirle oturtugumuz evi bosaltiyoruz dedi.
buraya 3 katli evler yapacaz tabi yavas yavas bizde cadirda yasadik (yazdi o zamanlar )bide aceleyle 1.kat annemlerin olacakti tabi 3 ayda biter dediler. Kis olmadan evimizde olacaktik tabi.
Annemin agzindan babam lafini hic duymadim acikcasi annemde babasina ne nefretini gosterdi ne sevgisini bizler icin dedem yoktu.
Gel zaman git zaman evimize girdik ne zorluklarla abim evlendi, torunlar filan oldu bu arada 8 yil gecti tabi dedem hastalandi.
Ilahi adalet kim ona bakacak kimse yok kizindan baska uvey nenem annemden uzur diledi, veee annem babasina bakti, dedemde annemi o hastalikta hep sayikladi. (annem kalpten yapmadi ama babam bu dedi. )

Evet arkadaslar asil seye donelim dedem oldu.
Ve olmeden mirasinin yarisini anneme diger yarisini teyzemin cocuklarina ve uvey nenemede birkac sey cikti.
Yaa sadece sook oldugum diger neneme bisey cikmadi halbuki cocuklarinin annesi oydu neyse. .
Ama bu mirasi alacak olanlar sadece anneme yazilmis bayram yapacakmis ..
Annemde inat etti yapmm bu mirasi bir tek ben almiyorum hic bana babalik yapmadi oldukten sonrada bunu mu istiyor dedi yapmadi yani annem herkeste saygi duydu. .

Ve simdi kizlar o miras bize kaldigindan beri butun abilerim kaza yapiyor .
Benle babam motordan dustuk. (heryerimiz cizildi)
Abimle yengem bir arabayla carpisti.
(abim butun disleri kirildi)
diger abimde motordan firladi eli kirildi.
Ve bunlarin hepsi vasiyetten sonra oldu anneminde bir inati var. .
Ama o vasiyeti yapacak dedi artik bilmiyoruz ama tek bildigim ..gereksiz kin oldugu. .ve hayatta bisey olmadigi lutfen bu benim derdim paylasip rahatlamak istedim sadece iyi yorumlar yapalim lutfen. .
Buraya kadar okuyanlar varsa cook tesekkur ederim. .

[QUOTE="Blanche, post: 38794330, member: 4924. ]Dedeniz annenizden ne yapmasını istemiş?[/QUOTE]
Bayram yapmasi 15 kilo et olarak dagitmasini. .

[QUOTolanas, post: 38794391, member: 458819"]Bayram mı? Anlamadım.[/QUOTE]
Yani adak gibi 15 kilo et dagitmasini..

Ölen bir insan var sonuçta vasiyet bırakmış(adak) yerine getirilmeli bence,anneniz yapmıyorsa babanız yada abiniz yapsın.

Ölen bir insan var sonuçt. vasiyet bırakmış(adak) yerine getirilmeli bence,anneniz yapmıyorsa babanız yada abiniz yapsın.
Yapacaklar ama anneme karsi yapti sadece bunu o yuzden annemde kinlendi. .bu olaylar olduktan sonra ypcz dedi.

Bence vasiyet varsa yerini getirilmeli ölen insanın isteği vasiyeti ne olursa olsun mümkün olan birşey ise yerine getirilir. Bunun annenizin babasına duyduğu kinle bir alakası olmamalı

Ama anlattığınız şeyleri de anlamadım 3 ayda 3 katlı ev nasıl biter ayrıca zaten çadırda kalmanız mantıksız evi yapması için verdiğiniz müteahhit size para verir kiraya çıkarsınız yapılana kadar babanızın annenizin kiraya çıkacak parası mı yoktu müteahhit vemese bile. o kadar kişi çadırda nasıl kalır ayrıca sattığınız ev dedenizin miydi yoksa kendinizin mi?

babanız yok mu evladını evlendiremedi mi illa evlenince hemen evi mi olması gerekiyordu ağabeyinizin de nineniz dedenizin ayağına gitti madem tek katlı kendi evini var nineniz gitmeden yaptırsaydınız. Demek ki nineniz evden kaçtığı için ona bırakmamış ama bırakması da gerekmiyor annenize kalmış zaten ninenize de anneniz bakıyordur her neyse bence adak yerine getirilmeli yoksa hayrı olmaz

dedenizin adağını yerine getirin ,ölmüş gitmiş,annende son kez dediğini yapsın ki,zaten sağlığında bakmış.Ama başınıza gelenler vasiyetin size uğursuz gelmesi falan değil.Dinde uğursuzluk yoktur, siz o mirası alsanızda almasanızda zaten bu kazalar olacaktı.İçinizi ferah tutun o yüzden.

Inat candan kiymetlimi? 300-500. Tl versinde anneniz kessin bi zahmet. Mirasi kabul ederken neden yapmadi bu gururu? Ortada bir vasiyet var ve yerine getirilmeli...

Bence vasiyet varsa yerini getirilmeli ölen ever nın isteği vasiyeti ne olursa olsun mümkün olan birşey ise yerine getirilir. Bunun annenizin babasına duyduğu kinle bir alakası olmamalı

Ama anlattığınız şeyleri de anlamadım 3 ayda 3 katlı ev nasıl biter ayrıca zaten çadırda kalmanız mantıksız evi yapması için verdiğiniz müteahhit size para verir kiraya çıkarsınız yapılana kadar babanızın annenizin kiraya çıkacak parası mı yoktu müteahhit vemese bile. o kadar kişi çadırda nasıl kalır ayrıca sattığınız ev dedenizin miydi yoksa kendinizin mi?

babanız yok mu evladını evlendiremedi mi illa evlenince hemen evi mi olması gerekiyordu ağabeyinizin de nineniz dedenizin ayağına gitti madem tek katlı kendi evini var nineniz gitmeden yaptırsaydınız. Demek ki nineniz evden kaçtığı için ona bırakmamış ama bırakması da gerekmiyor annenize kalmış zaten ninenize de anneniz bakıyordur her neyse bence adak yerine getirilmeli yoksa hayrı olmaz
Babam cok sukur hayatta canim ama babam aile islerine karismadi annemle dedemin arasina girmedi evet paramiz yoktu. Inatla yikilmis bir ev cadir derkende kucuk bir cadir degildi tabiki 1.kat 3 ayda bitti 2,3 onlar zamanla bittiler hersey yavas yavas nenemin kacmasi sebebi vardi kufur parasini aliyorlardi filan filan nyse.
Benim derdim suan vasiyet…annemin inati vardi ama smdi yapacakmis.
Yani isler biraz karisik….

Back