Varis Sorunu İle İlgili Paylaşım Alanı

kremin adı nedir var mı kullanan acaba?

kremler tedavi etmez!
ben 6 ay iğne tedavisi ile kurtuldum şimdi varis çorabı kullanarak bacaklarımı koruyorum.
tedavi olmak istemiyorsanız kremlere değilde bacağınızın ölçüsüne göre varis çorabı alın kullanın
hem ağrılarınız diner hemde bacaklarınızı gün içersinde korursunuz ve bacaklarınızda size ağrı ve şişlik vermez .

Varis şikayetiyle genel cerrah doktoruna gittim ve daflon ve CORASPİN isimli iki ilaç yazdı ayrıca varis çorabı kullanmamı önerdi. Eczaneye gittim bacak ölçülerimi aldılar ve ithal çorabımı spariş ettiler. Yaklaşık 1 aydır çorabı kullanıyorum. İlk birkaç gün hoşuma gitmedi ama şuan giymekten keyif bile alıyorum.

Arkadaşlar ben de dün Kent Hastanesi'nde kalp damara gittim. Doktorum at kestanesinden yapılan bir hap ve varis çorabı verdi. Çorabı şu an giyiniyorum. Oldukça rahatsızlık veriyor, her an sıkılık hissi bunaltıyor. Ama alışırım umarım. Bugün bacağım hiç ağrımıyor. Zaten bunu önceden tesadüfen keşfetmiştim. Bana dar gelen bir külotlu çorabım vardı. Onu giyindiğimde bacağım hiç ağrımıyordu.

Burada bazı arkadaşlar Alman markasının at kestanesi balsamından bahsetmiş. Ben de yıllardır kullanıyorum ve tavsiye eden arkadaşıma her gün dua ediyorum. Çünkü önceleri ağlatacak kadar ağrıyordu sol bacağım. Bu balsam sayesinde dayanılmaz ağrılardan kurtuldum. Çok arkadaşıma da hediye ettim, dua edin yeter dedim.
Arkadaşlarım da fayda gördü. Sadece annem pek etki etmediğini söyledi. Çünkü düzenli kullanmadı. Babam mentol kokusundan rahatsız olduğu için süremiyormuş
BU arada doktorumun verdiği varis çorabı 230 tl idi. Medikalci arkadaşım çok daha uygun fiyatlı bir ürün önerdi. Kullanamazsan parana yazık dedi. Zaten havalar ısınınca kullanamayacağıma eminim. Giyinip çıkartması bile çok zor. Ama bacaklarımı çubuk kraker gibi yaptı, görüntüye bayıldım

S.a bahsettiginiz Alman markasının at kestanesi balsamından yapilan krem Hakkinda daha fazla bilgi verirmisin Adi ney tam olarak Simdiden tesekkurler.Rabbim Cumlemize Acilînca Sifalar versin ins

Bende de varis vardı doktara gittim ameliyat dedi ama küçük morarıklar hahilndeydi pilates yaptım 1 sene boyunca inanın onlar yavaş yavaş dağıldı hiçbirşey kalmadı yani doktar ameliyat olacaksın olunmaz her doktorun söylediğine inanılmaz bazıları başından sağmak için yapıyor...

Varis damar tıkanmasından dolayı kaynaklanan bir rahatsızlıktır krem sürerek geçmesini nasıl bekleyebiliriz ki lazer ve ilaçlı uygulamalar var bunları araştırın derim ben tıkalı olan damarın yakılması tıkalı kısmı yakılarak çözüm getiriyorlar görsellikten çok daha ciddi bir durum damar tıkanması sonuçta kulaktan duyma kremlerle çare aramayın ve bir doktora gidin derim

Merhaba;
benim de sağ bacağımda varislerim var ama sizin bahsettiğiniz gibi kılcal değil şişkin toplardamar varisleri 3 ü dizin üerinde biri de dizin altında çizgi gibi. Benim doktorum Kürşat Bozkurt. 2 sene önce estetik kaygın yoksa ameliyat egrekmez demişti ama gecen hafta ameliyat dedi. Ayağımda sürekli bir dolgunluk hissi oluyor bir de bir aydır oturduğumda üst bacağım ve kalçalarım acıyor siyatik ağrısı gibi. Çevremde bu ameliyatı olan kimse olmadığı için kararsız kaldım.

Merhaba arkadaşlar Kocaeli'de yeni sayılırım. Buralarda daha önce varis tedavisi olan arkadaşlar varsa nerede tedavi olduklarını, sonuçtan memnun olup olmadıklarını belirtmelerini rica ediyorum. Durumum biraz irsi, oldukça fazla ve gittikçe ilerliyor fakat ameliyat seviyesinde değil. lazer, skleroterapi, köpük vs uygulanır sanıyorum. Çünkü anneminkiler benden çok çok ileri durumda ve onu bile bu yöntemlerle tedavi edeceklerdi Bursa Bahar Hastanesinde ama o da henüz fırsat bulamadı. Geçen yaz kararlıydım ama randevu alacağım zaman sıcaklarda tedavi olmadığını öğrendim. Kışı bekledim bu sefer de anca fırsat buldum. Yaz iyice gelmeden acil tedaviye başlamak istiyorum. Hiç duymadığım bir doktora gidip sonra pişman olmak da istemiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar hemen cevap yazarlarsa çok sevinirim.

(Başka başlıkta cevap almadığı için mesajımı bu başlığa aynen taşıdım. Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim)

benim de bacaklarımda varis ve kılcal damarlar çıkmaya başladı, ben geçmesini istiyorum, ne yapmam lazım ? estetik açıdan rahatsızlık verici gerçekten ..

varisin ilerleme durumuna göre tedavi şekli değişiyor. ilk etapta jel ya da kas gevşetici ilaçla ilerlemesini durdurmak hedefleniyor. çok yoğun, şişmiş damarlar ve morluklar varsa iğneli operasyon ya da ameliyat tedavi yöntemi. ancak kılcal damar şeklindeyse lazer yöntemiyle tedavi ediyorlar. normal bir muayeneye gider gibi, bandaj ve soğutucu sprey (çok işe yarıyor), gerekirse iğne ve enjektör alıp gidiyorsunuz. damarların çokluğuna göre seans sayısı artıyor. seanstan sonra bandajla bacaklar komple sarılıyor. 2 gün boyunca sarılı kalıyor sonra tekrar gidiyorsunuz.. seanslarınız bittiğinde ortalama 2,5 ay varis çorabı giyiyorsunuz. bu tedaviyi özellikle kış aylarında tavsiye ediyorlar çünkü çorap çok sıkı ve bunaltıcı. ilk birkaç gün operasyon yapılan yerlerde kabuklanma oluyor, hafif bir kızarıklık oluşuyor. kabuklar hemen geçiyor fakat kızarıklık kalıyor. 2-3 ay sonra solmaya başlıyor fakat tamamen geçmesi için güneş yanığı veya solaryum gerekiyor. ben yaptırdım memnun kalmadım. 7 ay geçti hala izleri var. eğer sizde ilerlememişse önlemini alın günde yarım saat ayaklarınızı uzatmaya çalışın. sadece uzun süre ayakta durmaktan değil uzun süre oturmaktan da kaynaklanıyor. takıntılı kadınlar için gerçekten çok can sıkıcı bir durum. acil şifalar dilerim.

kesinlikle rahatsız edici bir durum, peki bunun icin hangi branşa gözükmem lazım? siz neden memnun kalmadınız? ne kadara yaptırdınız bu ameliyatı? yani varisleriniz mi alındı yoksa lazer tedaviyle kılcal damarlar mı yakıldı?

genel cerrahi bölümüne görünmeniz gerekiyor. benim seansımda (çok yoğun ve şişmiş damarlar olmadığı için ameliyata gerek duyulmadı) hem iğne hem lazer kullanıldı fakat lazer cihazının ucundaki iğnemsi şey arızalı gibiydi ben sonucu buna yoruyorum yani herkeste aynı sonuç olmayabilir. bu tedaviden çok memnun kalanlar da var. doktorlar tedavi edilen bölgede tekrar varis oluşma ihtimalinin %20 olduğunu fakat farklı bölgelerde çıkabileceğini söylüyorlar. ben özel hastanede sgklı olarak yaptırdım, normal muayene ücreti+ilaçlar. ekstra para vermedim.

Varis ve kılcal damarlara at kestanesi iyi gelir deniyor. Deneyen ve pozitif sonuç alan yok mu şu forumda?

herkese merhaba.benimde yaklaşık 7-8 aydan beri varis şikayetlerim vardı.hatta internette varisle ilgili araştırma yaparken bu siteye rastladım.izmir'de bir devlet hastanesinin kalp damar cerrahisi uzmanına yaklaşık 2 hafta önce köpük tedavisi oldum.sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışırım.

Köpük tedavisi nasıl oluyor ve hepsi geçti mi?

merhaba hangi devlet hastanesi

merhaba hangi devlet hastanesi

Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümünde Dr.Erkan Kara yaptı köpük tedavimi.Kendisi çok iyi bir doktor.düşünüyorsan tavsiye ederim.git bir görüş.yanlız internetten randevu al.erkan bey çok yoğun oluyor.zaten gittiğinde önce bir muayene edip, mutlaka renkli doppler ultrasonu çektirmeni isteyecek.geçmiş olsun

Köpük tedavisi nasıl oluyor ve hepsi geçti mi?

Benim her iki bacağımda da örümcek damarlanmalar vardı.doktor sağ bacağımda daha fazla olduğundan,tedaviyi önce bu bacağa uygulayacağını söyledi.diz kapağımın arkasından bir damar belirleyip ince insülin iğneleriyle damara ilaç enjekte etti ve üzerini flasterla kapatıp sıkıca sardı.ilacın diğer damarlara dağılması içiinde 2 saat boyunca yürüyüş yapmamı,yürüyüşten sonra da ayaklarımı uzatıp yüksekte dinlendirmemi söyledi.dediklerini aynen yaptım.ben tedavimi cuma günü olmuştum cumartesi öğlen bandajımı çıkardım ve bacağımda tek bir örümcek damar göremedim.ilaç çok iyi bir şekilde yayılmış zannediyorum.bir tek iğne yapılan damarımda kan oturması vardı.onun içinde doktorum morluklar için hirudoid forte jel verdi onu kullandım.çok faydasını gördüm.morluklarımı izlerimi çok iyi geçirdi.tedavi olalı 3 hafta oldu.ilaç yapılan yerde çok minik leke kaldı o da zamanla geçicek çünkü lekenin her banyodan sonra daha da silikleştiğini görüyorum.ilacın da çok faydası var.benim şimdilik sağ bacağımdan yapıldı.tek seansta bir bacak yapılıyor.doktorum diğer bacağım için arayacak.aklınıza takılan herhangi birşey varsa yardımcı olurum.görüntüyü bi kenara bırakın ben inanılmaz ağrılar çekiyordum.şimdi iyi ki yaptırmışım diyorum..

hastane işleri falan gerçekten zor. ilerlemiş olanlara kolay gelsin, umarım iyi sonuçlanır. bende de bu sorun var ama şiş ya da çok fazla belirgin değiller. bazen dışarı çıkarken fondotenle biraz daha belirsiz hale getirmeye çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…