Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
selam hanımlar bayadır gelemedim neler yapıyosunuz neredeyse 1 yıl oldu eşim ameliyat olalı ama hala bi gelişme yok değerler hala aynı hiç değişmedi hormon testleri hep sınırda şimdi klomene başladı eşim 1 ay kullan gel tekrar kan tahlili yapalım dediler çok uğraştırıyo bu fakülte bizi bi aşılama raporu bile çıkartmadılar çok bunaldım napacağımı bilemiyorum artık

canım o kadar iyi anlıyorum ki seni ağlayarak okudum ne desek boş biliyorum ama nolur üzme kendini bende 4 senedir bekliyorum hiç o çift çizgiyi göremedim malesef kızkardeşimle aynı sene evlendik oda senin yaşadığın olayı tam 3 kez yaşadı ilki kürtajla gitti 2.si küçüktü kendi gitti 3.ye kürtaj dediler ama korkudan olmadı ama düştü kardeşime zarar vermeden çokkk zor bi durum kardeşimde bizde çok üzüldük gerçekten çok zor oda hala bekliyo ama malesef neden düştüğünü bile bulamadı doktorlar

arkadaşlar merhaba;
3 yıldır evliyiz, 1 yıl istemedik sonrası varikosel... ilk tahlllerimizde sayı 35 milyon hareketlilik 3 veya 5 ti... ameliyata karar verdiğimizde sayı 7 milyon hareketlilik 0, 62 olan morfoloji 1 olmuştu( yani sakın ameliyatı ertelemeyin. 9 nisanda ameliyatı olduk...o kadar basit bir şey ki eşime içten içe kızıyorum bu kadar ertelediği için... şu an neofortil kullanıyoruz ... kontrollerin sonuçlarını yazıcam aşama aşama... 9 şubatta ameliyat olan bir arkadaşı gördüm ve hamile görünüyor şimdi çok mutlu oldum... karşılıklı duaymış makbul olan lütfen unutmayalım birbirimizi...

ahh cnm ya kiyamam Cok Zor inan hele bilememek daha kotu burda da doktorlar 3 dusukten once arastirmiyorlar birsey bilmiyorum insan dahada panik oluyor gun gun iyi olacagima psikolojim sanki daha kotu ye gidiyor hergun bas agrisi kabuslar hic iyi degilim

benim esimde 2 nisanda sol varikoselden ameliyat oldu.doktor 3 ay bekleyelim sonra test yapalim dedi.ilac olarak da sadece emodex verdi.kendi dogal haline birakalim dedi.derdim bununla kalsa iyi.esimde bosalamama sorunu var.evlendigimizden beri yani 10 aydir toplasan sadece 3-4 kez bosalmistir.bunun icin de cinsel terapiye basladik onda da 8. seansimizdayiz.Rabbime dua ediyorum insallah duzelir.artik cinsellik kabusum oldu.ben de normal ciftler gibi olmak istiyorum

Kan tahlillerim troit ultrason bobreklerim cigerlerim nefes boruma bile bakildi kan degerlerim demir vitamin ne varsa normal dedi doktor rahmin buyuklugu falan kan pihtilasmasindan korkuyordum o da yokmus geriye tek bisey kaldi o da sperm saglikli degildi bebek sagliksizdi hamile kalinca sanmistim ki ha oluyor demekki duzeldi hicbiseyin duzeldigi yok.unutamiyorum bi turlu uzerimden atamiyorum bu ruh halini cok uzgunum Doktor normal Boyle hissetmen dedi sma sanki hic bitmeyecekmis gibi bu hissettilerim ayni seyler olursa diye endise zaten var hamile kalacakmiyim vs.cok Zor Allah kimseye yasatmasin surekli kabuslar goruyorum;bas agrisi cabasi.Ne vardi bizde aa iki ay uc ay denedik oldu deseydik.Allahim yardim et hepimize de

Son düzenleme:
canım illa senin olunca yine düşecekmiş gibi düşünme inşallah tekrardan hamile kalıcaksı ve bu günleri unutacaksın bi kere kaldın ya geriside gelir inşAllahhhhh

Merhaba kızlar.. öncelikle Rabb im hepimize ve isteyen herkese Çifter Çifter evlat nasip etsin..
Aranızda beni hatırlayanlar vardır.. Eşimin morfolojisi %2 çıkıyordu 1sene önce ameliyat oldu.. Ama ben bu esnada 3. Düşüğümü yaptım,bebeklerin kalbi duruyo.. Bende kan pıhtılaşması çıktı,son iki bebekte kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullandım ama yine olmadı..
Gitmediğimiz doktor kalmadı bi sebep bulunamıyor, 4 farklı kadın doğum doktoru,düşük morfoloji düşüğe sebebiyet verir dedi, 2 Üroloji ve 1 tüp bebek doktoru ilgisi yok dedi.. Neye inanacağımızı şaşırmış durumdayız.. Tüp bebek doktoruna gittik ama yaptırmadan hamile kaldım...
Şimdi sorum şu, sizce morfoloji sorunu düşüğe sebep olurmu? Yaşayanlar veya Şahit olanlar yazabilirler mi?

canım illa senin olunca yine düşecekmiş gibi düşünme inşallah tekrardan hamile kalıcaksı ve bu günleri unutacaksın bi kere kaldın ya geriside gelir inşAllahhhhh
insallah canim o gunleri gormemiz yakindir

evet cnm ben hatirliyorum isim olarak.Cok gecmis olsun oncelikle Allah tekrardan yasatmasin bu duygulari neler hissetigini cok iyi biliyorum bende ayni dertten muzdaribim yani 3 dusugum yok Allah gostermesin ama dusuk tecrubem oldu malesef haziranda asi dusunuyorduk kendiliginden hamile kaldim bende 8 haftalikken dusuk yaptim cok kotu bir duygu halen psikolojim cok bozuk.Ben sebebini de bilmiyorum bakmadilar ve ayni seyler yine olursa diye cok korkuyorum benim ilk aklima gelen spermin yapisi zayifligi yani morfoloji oluyor o aklima geldi.Cunku herseyim normaldi troitim var ama hep normaldi kac yildir hap kullaniyorum surekli normalde dursun diye.Kuzenlerimin esleride 4 kez dusuk yapti kan pihtilasmasindan demisler birine oburununkini tam olarak bulamiyorla ama kan sorunu olan dogum yapmak uzere igne kullanmis hep karindan duyduguma gore bence iyi bir doktora git derim Turkiye de imkan cok vakit kaybetme direk profesorden randevu al ugrasma devletmis ozelmis.Ben kah tahlili yaptirdim gecen hafta ve bu hafta sonucumu ogrendim kan da bi sorun yokmus bilmiyorum artik.ultrasonda da hersey temiz cikti aklima gelen tek sey spermden oldugu zayifti ve bir sekilde dollenme oldu ve dusukte bundan oldu diye dusunuyorum.Allahim ayni acilari bidaha yasatmasin olupta kaybetmek daha bir zor butun dunyan yikiliyor sanki.Eger birseyler ogrenirsen doktorlardan bu konu hakkinda beni de aydinlatirsan sevinirim.

kızlar napıyosunuz neden kimsecikler yok güzel haberler var mı bende bi gelişme yok eşim 1 aydır klomene başladı günde 1 tane içti testosteronunu 1.67 ydi fsh 5 lerde şimdi testosteron 6 larda fsh 13lerde şimdi günde yarıma düşürdü 15 gün sonra tekrar hem kan hemde spermogram vericek sizlerin eşinede klomen vermişlermiydi

merhaba canım.Bende de gelişme yok bizde klomen kullandık ama bizde iyi bir etki yapmadı.Herkeste farklı oluyor klomenle ikizi olanı bile duymuştum.İnşallah sizde işe yarar.

merhaba canım.Bende de gelişme yok bizde klomen kullandık ama bizde iyi bir etki yapmadı.Herkeste farklı oluyor klomenle ikizi olanı bile duymuştum.İnşallah sizde işe yarar.
canım ben kullanmıyorum klomeni eşim kullanıyor şuanda ben geçen sene 4 kere kullanmıştım anlamadığım siz mi eşiniz mi kullandı

sizde nasıl bi etki yaptı
canım bizde sayı düştü bütün değerler hatta ama herkesde farklı işte birininde ikizi olmuştu hatta hemen hemen herkeste olumlu etki yapmıştı o dönem konuştuklarımda ama bizde öyle olmadı birde eşim düzgün kullanmadı diğer bütün şeyler gibi.. anlıyacağın bizim iş karışık eşlerin hassiyeti önemli inşallah sizde güzel sonuçlara vesile olur ilaç.Rabbim bekletmesin inşallah muradınıza erdirsin tez vakitte.

amin canım hepimiz inşAllah en kısa hayırlı zamanda anne oluruz..
benim bildiğim klomeni bayan kullanınca ikiz gebelik oluşuyo erkek kullanınca olduğunu hiç duymamaıştım eşim kullanıyo çok şükür doğal şeylerle arası yok bizimki biraz hazırcı :) şuan ne durumdasınız değerler falan aşı tüp yaptırdınızzmı kaç yıllık evlisin belki daha öncede sormuşumdur da unutmuşumdur :)

canım biz eşimin proxeed klomen vs. gibi destekler kullanması dışında tedavi olmadık.Yumurta takibi bile yaptırmışlığımız yok.Eşimin değerlerini hiç bilmiyorum en son test yaptırdığı tarihi dahi hatırlamıyorum.4 yıl olacak evleneli eşim hiçbir tedavi istemiyor.Bende istemiyorum artık çok çabalamış 4 yıl değil uzun uzun yıllar geçmiş çok yaşlanmış hissediyorum.Çünkü zor bir yol eşler birbirine anlayışlı ve sabırlı olmalı ben aslında bu yaşananların aramızdaki sevgiyi ve gücü arttırdığını düşünüyordum ama yanılmışım.Umarım herşey sizin için çok daha güzel ilerler.Dilerim rabbim güzel güler göstersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…